HABERLER>POLİTİKA
16 Şubat 2016 Salı - 13:51

CHP DİSK’i ağırladı: Beko’dan ‘suç duyurusu’ ve kıdem tazminatı mesajı!

DİSK Genel Başkanı Beko ve beraberindeki heyet CHP İl Başkanı Yüksel’e konuk oldu. Beko ziyarette Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatlarının genel kuruldaki protesto hakkında suç duyurusunda bulunmasını değerlendirirken, kıdem tazminatı tartışmasına da değindi.

CHP DİSK’i ağırladı: Beko’dan ‘suç duyurusu’ ve kıdem tazminatı mesajı!

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ – Geride kalan hafta yapılan DİSK Genel Kurulu’ndan yeniden başkan seçilen Kani Beko ve DİSK Ege Bölge temsilcileri CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette birlik beraberlik mesajları verilirken kıdem tazminatı, iş kazaları, taşeronlaşma ve işçi hakları ile ilgili konular gündeme geldi.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, ülkenin içinde bulunduğu süreçleri tartışmak istediklerini belirterek, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’e de yeni görevinde başarılar diledi.

YURTTA SULH CİHANDA SULH İLKESİ ÇERÇEVESİNDE…
DİSK Genel Başkanı Kani Beko ise ülkenin içinde bulunduğu ekonomik, siyasal, demokratik olayların şiddetlendiğini ve bu konuda ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ ilkesi çerçevesinde hareket edilmesi gerektiğini ifade etti. Hükümetin işçi hakları, ulusal istihdam stratejisi programı, özel istihdam büroları gibi çalışmalarını işçiler için çok tehlikeli olduğuna dikkat çeken Beko, “Bu sistemler işçi arkadaşlarımızın büyük kayıplarının olacağı sistemlerdir. Kadınlara yönelik yapılan çalışmalara da karşı çıktık. Bu işler için yasal düzenlemelerle analara kolaylık sağlanabilir” dedi.

KIDEM TAZMİNATI MESAJI
Kıdem tazminatı tartışması hakkında konuşan Beko, “1975 yılında çıkartılan iş yasasının 14’ncü maddesinin sonuna eklenecek bir cümleyle işçinin kıdem tazminatını güvence altına alınabilir. Daha önce de böyle bir sistem kurulmuştu. Biz her şeyi bırakalım da Türkiye iktidara geldiğinde beri 17 bine yakın iş kazasında işçiler hayatını kaybetti. Önlemler alınmadığından dolayı 1730 arkadaşımız hayatını kaybetti. Bununla ilgili düzenlemelerde yapılırsa kazalar cinayetlere dönüşmez. Bizim kadar iş cinayetleri olan bir ülke yok. 750 bine yakın taşeron işçisi var. Gelin taşeron işçilerine kadro verelim” diyerek İl Başkanı Yüksel’e görevinde başarılar diledi.

AKP İKTİDARINDA EN ÇOK ZARAR GÖREN EMEK KESİMİ OLMUŞTUR
DİSK Genel Başkanı Beko ve Ege Bölge temsilcilerini ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını söyleyen İl Başkanı Yüksel, “Sizi burada görmek bizim için çok önemli… CHP’nin ve emek örgütlerinin özellikle içinde bulunduğu bu dönmede her türlü krizin yaşandığı dönemde daha çok bir arada olması gerektiğine inanıyorum. AKP iktidarında Türkiye’de çalışanların örgütlenme haklarının önüne sürekli engeller çıkartılmıştır. Daha önce 4 milyon olan sendikalı işçi sayısı şuanda bir milyona kadar düşmüş durumda. En çok zarar gören, hakları gasp edilen emek kesimi olmuştur. Örgütlenmeyi Türkiye’de yok etmeye yönelik çalışmalar gerçekleştirmiştir. DİSK her zaman kurulduğu gündem bu yana demokrasi mücadelesinde en önemli yeri almıştır. Ülke yangın yeri... Sivil halk ölüyor. İzmir’de barış istemek suç oldu” dedi.

VALİ’Yİ ZİYARET ETTİK
Dün Vali Mustafa Toprak’ı ziyaret ettiklerini söyleyen Yüksel, “Dün Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır, İzmir Milletvekilleri Zeynep Altıok, Tacettin Bayır ile Vali’yi ziyaret ettik. İzmir’de yaşanan iklimi ve sorunları anlattık. Anayasal hakları kullanmak isteyen, eylem yapan bütün topluluklar saldırıya uğruyor. Ankara’da başkentte kaybettiğimiz 102 barış çiçeğini anma törenleri düzenleniyor. Anma töreni için basın açıklaması yapan çocuklar gözaltına alınıyorlar. Sanırsınız ki başkentte ölenlerin katilleri bunlar. Suçlu muamelesi görüyorlar. Bunları dikkat etmemiz gerekiyor ki bundan sonra böyle şeyler yaşanmasın” ifadelerini kulandı.

KIDEM TAZMİNATI KONUSUNDA BİRLİKTELİK MESAJI
Kıdem tazminatı konusunda da mücadeleyi birlikte sürdüreceklerini söyleyen Yüksel, “Kıdem tazminatı konusunda da mücadeleyi birlikte vereceğiz ve beraberiz. Asgari ücret içinde CHP’nin önerdiği 1500 TL ücret vardı. 7 Haziran öncesi AKP bunu duymayıp görmemişti. Ama 7 Haziran sonrası AKP bunu gördü. Bu kez ücretin orasını burasını kırptılar. Biz seçimlerde verdiğimiz sözü kendi belediyelerimizde uyguluyoruz. Hatta İzmir’de bunu uygulayalım diye düşündüğümde bizim belediyelerimizde 2 000 TL’nin altında ücret veren belediyemiz yok. Zaten İzmir örgütlenme özgürlüğünün en kolay olduğu kent…” dedi.

AKP İKTİDARA GELDİĞİNDE BERİ…
Yüksel ayrıca, “İş cinayetleri ile ilgili daha önce de çalışmalarım olmuştu. AKP iktidara geldiğinde beri iş kazasında hayatını kaybeden insan sayısı artıyor. Ölümler her yıl artıyor. Bizler yılmadan mücadelemize devam edeceğiz. Ben Kani Başkan’a da yeni yaptıkları genel kurul sonrasında başarılar diliyorum ve tebrik ediyorum” diye konuştu.

KIDEM TAZMİNATI FONU KURULMASINA GEREK YOK
Türk-İş tarafından yapılan açıklamalarda hükümetin kurmak istediği kıdem tazminatı fonuna açık kapı bıraktığı ile ilgili soruya cevap veren Beko, daha önceden birçok fonun kurulduğu ve amacına uygun kullanılamadığı ifade etti.

İşsizlik Fonu’nda 100 milyar para olması gerektiği bunu 50 milyarının amacının dışında kullanıldığını söyleyen Beko, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın Büyükşehir’e aday olduğu dönemde ‘oy vermeyin’ diye çağrıda bulunduğunu ve Binali Yıldırım’ın işsizlik fonundaki 25 milyar parayı başka yerlere aktardığını ifade etti. Şimdi de kıdem tazminatına göz diktiklerini söyleyen Beko, “AKP hükümetinin kıdem tazminatı fonu da diğer fonlar gibi akıbeti aynı olacak. Bununla ilgili yasal düzenlemeler yapılsın. Fon kurulmasına gerek yok. Ben buradan çağrıdan bulunuyorum.  15 milyon işçi kardeşimizin 100 yıllık kazanımını AKP hükümetine teslim etmeyelim. Çocuklarımızın geleceğini ipotek altına alınmasına izin vermeyelim” dedi.

SİYASAL KARARLARDIR
DİSK Genel Kurulu’nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun salona terk etmesine neden olan protesto yargıya taşınırken, Beko Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatlarının suç duyurusunda bulunmasıyla ilgili soruya “Bunlar hep siyasal kararlardır. Sloganlarımızı ‘Kıdem tazminatını leş kargalarına yedirmeyiz. Gerekirse bunun için grev yaparız’ şeklinde atsaydık ve bakanı da kürsüden dinleseydik iyi olurdu. Ama bazen durduramıyorsunuz. Gücünüz yetmiyor” dedi.

 
Obama'ya 'terörist' diyen TGB'lilere beraat!
 
Karşıyaka’da ‘tramvay molası’ tamam: O kavşak açıldı
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
işçi 16 Şubat 2016 Salı 23:39

Sayın Yüksel doğru söylüyor İzmirde ilçe belediyelerde dahil 2000 liranın altında alan yok.İzelman,İzenerji,Metro... bunları zaten belediyeden sayanda yok kaale alanda yok.Belediyeye bağlı şirketseniz orada sosyal demokrasi yok kölelik düzeni var.Her şey genel müdürün iki dudağının arasında belediyede sesimizi duyan yok...

Yorumu oyla      11      5  
silo 16 Şubat 2016 Salı 23:22

Oldu oldu aferin size

Yorumu oyla      11      5  
izenerji 16 Şubat 2016 Salı 21:01

Çok yazık bu yalana işçi nin sırtını dayandığı sendika cilarda katılıyor bu nesil bir düzen İBB de hangi işçi ikibin mas alıyor adam mesai yapıyor çocuğun aile lerinin zamanın dan çalıp mesai yapıyor sonra 2 bin mas alıyor deniyor

Yorumu oyla      11      5  
Lombak 16 Şubat 2016 Salı 19:51

DİSK'İn de CHP gibi İzmir'den başka kalesi yok. Sorun bakalım kaç üyesi varmış DİSK'in? Övgüler düzdükleri HDP'li belediyelerde kaç kişi DİSK'li?

Yorumu oyla      11      5  
işçi 16 Şubat 2016 Salı 19:06

izmirde taşaron yok diyorsunuz izenerji izelman ne kürşat temizlik ne 2 binden az maaş yok diyorsunuz ben izenerji taşaro şirketinde maaşım naden 1600 alıyorum

Yorumu oyla      11      5  
İzelmancı 16 Şubat 2016 Salı 17:01

Sayın İl Başkanı izelmanda ve izenerjide çalışan işçilerin maaşları ile ilgili bilgin olmadığı anlaşılıyor.Hadi sen bilmiyorsun.Yanında oturan sendikacılardamı bilmiyor.Çok yazık.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Davutoğlu’ndan Baykal’a teşekkür!
Başbakan Davutoğlu,"PYD ve YPG PKK'nın Suriye koludur, Rusya'nın kuklasıdır” ...
CHP'den Yıldırım'a çifte 'mosmor' salvosu!
Bakanı Binali Yıldırım'ın "35 proje ne oldu diyenlere soruyorum. 35 proje ...
Sındır'dan Yıldırım'a 'mosmor' tepkisi!
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır geçtiğimiz ...
 
Bahçeli’den Davutoğlu’na: Kibar Feyzo’yu izlesin!
Bahçeli, "Sayın Davutoğlu'na 'Köyden İndim Şehre' ve 'Sahte Kabadayı' ...
AK Partili eski vekil Sait: Hazır olun, 100’den fazla imam sahaya çıkıyor!
Buca’da sahaya çıkacak olan 100’ün üzerinde imam namaz vakitlerinin dışında ...
'CHP'li Böke Hristiyan çıktı' manşetine Bozdağ'dan tepki
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke ...
 
Türkiye'nin Azez'i vurmasının 3 nedeni!
Türkiye’nin Suriye’de Azez’in güneyini fırtına obüsleriyle bombalaması, ...
Davutoğlu'ndan Putin'e Esad göndermesi!
Başbakan Ahmet Davutoğlu Rusya'nın Suriye'deki müdahalesini “Ya Esad’ı ...
Baykal'dan çarpıcı Kılıçdaroğlu mesajı
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP tabanında partiye karşı büyük ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva