HABERLER>POLİTİKA
9 Ekim 2018 Salı - 08:38

CHP'den yanıt: Elinde Türk bayrağı da var!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün elinde ABD bayrağı bulunan bir fotoğrafını göstererek, “Elindeki bayrak; dikkat edin Türk bayrağı değil. Elindeki bayrak Amerika. Bu da İnönü” sözleri CHP’lilerin tepkisini çekti.

CHP den yanıt: Elinde Türk bayrağı da var!

Meclis Başkanvekili Levent Gök: Cumhurbaşkanının, Cumhuriyetimizin kurucularından İnönü’yü mesnetsiz şekilde tartışması kabul edilemez. Emperyalizme karşı mücadele ederek yurdumuzu ve bayrağımızı özgürleştiren tarihi şahsiyetlerimize saygı Cumhurbaşkanı’nın görevidir.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak: Ölümünün üzerinden 45 yıl geçmiş, şimdi Sayın İsmet İnönü’nün bir Amerika ziyaretinde elindeki iki bayraktan birini karartmak suretiyle bu durumu istismar ederek, ucuz şark kurnazlığını başvurmak belki AKP’nin genel başkanına yakışır, ancak bu – çok açık söyleyeyim – Cumhurbaşkanlığı makamına yakışmaz. AKP Genel Başkanı’nın hayatı emperyalizme karşı savaşmakla geçmiş, yeri geldiğinde ABD’ye yeni bir dünya kurulur Türkiye de o dünyada yerini alır diye mektupla rest çekebilmiş bir devlet adamı olan İsmet İnönü’yü anlamasını beklemiyoruz. Çünkü ABD yönetimiyle, Trump’la bu kadar olay yaşanıyor; daha böyle bir mektup ortada yok.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: (Sosyal medya hesabından aynı ana ait elinde Türk bayrağı bulunan fotoğrafı da göstererek yayınladığı mesajında) Birincisi kameralara gösterdiği, ikincisi gösteremediği resim. İkisi de aynı yerde aynı anda çekilmiş. Her iki resimde de İsmet İnönü’nün elinde 2 bayrak var. Birinci de Türk bayrağı, ikinci de ABD bayrağı görülmüyor. Başkanlık hayaliyle parlamenter demokrasiyi yok etmek isteyenlerin, dünya siyasi tarihinde kendi iktidarını demokratik yollarla devreden, tek partili yaşamdan çok partili yaşama geçişi kendi elleriyle gerçekleştiren İsmet Paşa’ya laf söylemeleri ne kadar acı.

İNÖNÜ’NÜN ARKASINDA ANTİ EMPERYALİST ZAFER VAR

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: Hepimizi Allah kuru iftiradan saklasın. İlk ABD ziyaretini yaparken uçakta, Hasan Cemal’e röportajında ‘En büyük avantajım CHP’nin anti Amerikancı olmasıdır’ diyordu ve anti Amerikancılara sert bir çıkış diye yorumlanıyordu bu sözler. İsmet İnönü, başbakanlık ve cumhurbaşkanlığından önce İnönü Meydan Muharebesi, Büyük Taarruz, Sakarya, Lozan Zaferi kazandı. Erdoğan ise cumhurbaşkanı olmadan Amerika’ya gidip elinde Ortadoğu kanı bulunan Bush’un sevgisini kazandı. İnönü’nün arkasında Amerikan desteği değil anti emperyalist zafer vardır. Hiçbir gelişmiş demokrasi, kendi kurucu kadrolarına saldırmaz.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya: İsmet İnönü’nün Amerikan emperyalizmine karşı nasıl mücadele ettiğini Lozan çok açık şekilde yazar ve anlatır. Lozan’ı okursan, emperyalizme, ABD’ye karşı nasıl başkaldırıldığını görürsün. Bugün ABD’ye kendini, şirketlerini, bakanlıkların denetlenmesini teslim eden anlayış bize, ABD konusunda ders vermeye yeltenmesin. 

İNÖNÜ VAKFI’NDAN FOTOĞRAF YANITI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, ABD’yi ziyaret eden 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün elinde bu ülkenin bayrağıyla çekilen fotoğrafını göstererek yönelttiği eleştirilere İnönü Vakfı’ndan tepki geldi.

İnönü Vakfı’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Bir siyasi partinin genel başkanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin 2’nci Cumhurbaşkanı ve İstiklal Savaşımızın kahraman komutanı merhum İsmet İnönü hakkında, gerçeğin çarpıtılması suretiyle, güncel politik yarar sağlama amaçlı talihsiz bir beyanda bulunmuştur. Şöyle ki merhum İnönü’nün, diplomatik nezaket kuralları çerçevesinde iki ülke bayraklarını birlikte havaya kaldırdığını gösteren fotoğraf karelerinden, sadece ABD bayrağının görünür olduğu, Türk bayrağının fark edilemediği bir tek kare seçilerek, kamuoyunda yanlış algılar uyandırma amaçlı bir çarpıtmada bulunulmuştur.

Aynı zamanda ‘Cumhurbaşkanı’ sıfatını da taşımakta olan siyasi parti liderinin, siyaset etiğine yakışmayan imalı tanımlamalarla süslenmiş bu tavrı, ülkemiz ve kurumumuz adına son derece üzücüdür. Bu çarpıtma ve haksızca, vicdansızca suçlama girişimi, siyaset tarihimiz bakımından kara bir leke olarak yer alacaktır.” 

 
Gece yarısı flaş atama kararları!
 
Aydın'da katliam gibi kaza! Feci şekilde can verdiler
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
9 Ekim 2018 Salı 10:40

Bu konuda yılmaz özdil'in bu günkü yazısını okumak yeter

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gece yarısı flaş atama kararları!
Cumhurbaşkanı kararıyla, Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki 9 ayrı kurula 76 ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Macaristan'da!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki gün sürecek resmi ziyaret için ...
MHP ile İYİ Parti arasında 'eline tüküreyim' kavgası!
MHP'lilerin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in evinin önünde gösteri ...
 
CHP'den Erdoğan'a 'İnönü' tepkisi ve suç duyurusu!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep ...
Enflasyon mücadele programı yarın açıklanacak!
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yarın açıklanacağını belirttiği, ...
CHP'li Tezcan: Rahibi serbest bırakacaklar
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi ...
 
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları: Fark yaratacağız
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları’nda, bölge toplantılarının üçüncü ve ...
Cumhur İttifakı görüşmesi: İşte ilk açıklama
AK Parti ile MHP arasındaki ittifak görüşmeleri başladı. Görüşmede, AK ...
CHP İzmir’de sürpriz gelişmeler: Metropolde hareketlilik!
Buca İlçe Başkanı Akdağ ve Çiğli İlçe Başkanı Gümrükçü’nün yerel seçimler ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva