HABERLER>POLİTİKA
25 Mart 2019 Pazartesi - 13:43

CHP’den sandık uyarısı: Görevli kağıdı olanlara dikkat!

Parti Okulu İzmir Koordinatörü Abdullah Aydemir, yerel seçimlere sayılı günler kala sandık güvenliği için bilgilendirmede bulundu. Gezici ekiplerin köylerde eğitimlere çıkacağını duyuran Aydemir seçim gününe dair uyarılar yaptı. Aydemir, 142 görevli belgesi olarak adlandırılan resmi izin yazısını taşıyanlara dikkat edilmesi noktasında konuştu.

CHP’den sandık uyarısı: Görevli kağıdı olanlara dikkat!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Okulu İzmir Koordinatörü Abdullah Aydemir, 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala sandık güvenliğine dair önemli uyarılarda bulundu.

Aydemir, İzmir İl Başkanlığı’nın gerekli çalışmaları yürüttüğüne vurgu yaparken 142 görevli belgesi olarak adlandırılan resmi iznin yer aldığı yazıya dikkat çekti. Bu belge ile kayıtlı olduğu listede değil de görevli bulunduğu noktada oy kullanacakların sandık görevlileri tarafından izlenmesi ve partiye bilgi verilmesi gerektiğini aktaran Aydemir seçim gününde bir ihbar hattının faaliyet göstereceğini açıkladı.

YARINDAN İTİBAREN GEZİCİ EKİPLERİMİ KÖYLERDE OLACAK
Parti görevlilerini tek tek aradığını söyleyen Aydemir, “Sandık başına gidilmesi noktasında herkesi tek tek arıyorum. İl başkanlığımız müthiş bir organizasyona imza attı. Sandık güvenliğini bu sefer kesinlikle İzmir’de sağlıyoruz. İzmir’in 30 ilçesinde eğitilmedik görevli bırakmayacağız. Yarından itibaren gezici ekiplerimiz köylerde dolaşacak. Merkeze gelemeyip uzakta olan köylerin bir yandan tespitini yapıyoruz” dedi.

GÖREVLİ BELGESİ OLANLARA DİKKAT!
Aydemir ayrıca kayıtlı oldukları listede değil de görevli bulundukları noktada oy kullanması gereken çalışanların durumunun tespitine ayrı bir parantez açarken, “142 belgesi diye bir belge var. Görevli belgesi diye bir şey. Görevli belgesiyle oy kullanan seçmen sayısı çok fazla. Bu ne demek? Örneğin Çiğli’de oturan bir polis Karşıyaka’da görevlendirildi. Bütün gün orada, Çiğli’ye gidip gelemeyecek, oyunu da kullanması lazım. Bir görev kağıdı veriliyor, o görev kağıdıyla görev yaptığı okulda ‘ben görevliyim, çalıştığım için göründüğüm yerde oy kullanamıyorum, burada oy kullanacağım’ diyor. Kural şudur; seçmen listesinde yer almayan hiçbir Allah’ın kulu oy kullanamaz! Tek istisna bu görevli kağıdı olanlar. Sandık başındakiler görevli kağıdını kesinlikle elinden almalıdır. Çünkü gidip başka yerde de oy kullanabilir. Bu kişinin çok sayıda görevli kağıdı olma ihtimalini düşünüyoruz. Bu nedenle bir bilgi ve ihbar hattı gibi bir sistem kuruyoruz. Bugün bir toplantımız var. Düzenleyeceğiz. Bütün sandıklardan bilgileri İzmir İl Başkanlığı olarak alacağız. Görevlinin kendi sandığında oy kullanıp kullanmadığına bakacağız. Sonrasında başka yerlerde mükerrer oy kullanıyor mu diye ona bakacağız” ifadelerini kullandı.

BİR OKULA KAÇ GÖREVLİ GÖNDERİLİR?
Aydemir, “Yıllardır bu işin içindeyim, bu görevli kağıdı meselesini hala kavrayabilmiş değilim. 3-5 olabilir diyoruz ama geçen seçimde kafama takıldı, ilçelerden sayıları istemiştim. Tutanaklarda harici oy kullanan seçmen sayısı diye yazar. Oradaki sayılar bana çok abuk subuk geldi. Bir okulda sandık başına 4-5 kişi gördük. Bir okula kaç görevli gönderilir? Bir okulda olsa olsa 20 sandık olur. Her sandığa 5 görevli olmaz ki! Her sandığa 3-4 polis konulur mu? Bunun ne olduğunu bilmiyoruz! Görevliyi sorduğumuzda şoför, bilmem ne diyorlar. YSK’dan 20 şoför verirsin tüm ilçeyi dolaşır. Görevli olup da sandık kurulu üyesi, bina sorumlusu gibi diğerleri belli olduğu için görevli oldukları yerde seçmen listesine dahil ediliyorlar. Ayrıca kayıtlı oldukları yerdeki listede isimlerinin karşısına şerh koyuyorlar ve ‘burada değil, görevli oldukları yerde oy kullanacaklar’ deniyor. Erkenden yapılırsa aslında sistemde bir sıkıntı yok. Sonradan yapılan görevlendirmede, listeler oluştuğu ve şerhi koyamayacağı için böyle bir boşluk var. Biz eğitimlerde sürekli anlatıyoruz. ‘Bunları ilçe başkanlıklarına bildirin’ diyoruz. İlçe başkanlıkları da normalde kontrol ediyor. Ama adamın Konak’tan çıkıp, Konak, Bornova, Bayraklı, Karşıyaka ve Çiğli’yi dolaştığını düşün! Bu biraz paranoyakça ama artık paranoyak olmaktan başka çaremiz kalmadı. Olmaz mı? Sorun biliniyorsa çözüm bulunur” açıklamasını yaptı. 

 
Başkan Selvitopu söz verdi
 
AK Parti Çiğli Adayı Korkmaz: Son pişmanlık fayda etmiyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Selvitopu söz verdi
Karabağlar’da sokak hayvanlarına yönelik yaptığı çalışmalarla tüm İzmir’in ...
Zeybekci'den iki ilçede mesaj seli: Cekete oy yok!
Gaziemir’de, Sarnıç ve Aktepe Mahallesi’nde, Bayraklı’da da Adalet Mahallesi'nde ...
CHP’li Sındır: Tüketici kredisi borcu 176 kat arttı!
Yerel seçimlere bir haftadan az bir süre kala çalışmalarına aralıksız ...
 
CHP Konak’tan sandık yemini
CHP Konak Belediye Başkan Adayı ve Millet ittifakının ortak adayı Abdül ...
AK Partili Nasır: 5 yıl daha beklersek İzmir’de gencimiz kalmayacak!
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, “İzmirli hemşerilerim artık konuya ...
AK Partili Kırkpınar, iki ilçede Erzurumlularla bir araya geldi
AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, ...
 
Çavuşoğlu'ndan 'pasaportsuz seyahat' açıklaması!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus vatandaşlarının Türkiye'ye pasaportsuz ...
Menemen’de çöp krizi! CHP’li başkan adayından CHP’li başkana sitem
CHP'li Tahir Şahin'in görevde olduğu Menemen ilçesinde, aynı partiden ...
CHP Menderes Adayı Kayalar'dan ucuz 'su' sözü
Katı atık bedelini en yüksek tarifeden ödeyen beş ilçeden birinin Menderes ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva