HABERLER>GÜNCEL
17 Aralık 2019 Salı - 11:53

CHP’den Oğuz’un tutuklanmasına tepki: Başkanımızın yanındayız!

CHP İzmir İl Başkanı Yücel, Urla Belediye Başkanı Oğuz’un FETÖ iddiası ile tutuklanmasının ardından yaptığı açıklamada, “Halkın seçtiği kamu görevi ifa eden birisinin ifadesini vermesinden sonra tutuklanması hukuku, vicdanları ve Urlalı hemşerileri yaralamıştır” dedi. Yücel ayrıca, “Bu olaydan siyasi bir manevrayla kendilerine hareket alanı yaratmak isteyenlere bu fırsatı vermeyeceğiz. Belediye başkanımızın yanındayız” diye konuştu. Açıklamanın ardından ?İl Başkanı Yücel ve beraberindekiler Urla Belediyesi'ne hareket etti.

CHP’den Oğuz’un tutuklanmasına tepki: Başkanımızın yanındayız!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Urla Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Burak Oğuz’un FETÖ iddiasıyla tutuklanmasının ardından İzmir İl Başkanı Deniz Yücel açıklamalarda bulundu.

İl binasında basın düzenlenen basın toplantısında Başkan Yücel’e, Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu ve Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur eşlik etti.

Öte yandan ilçe belediye başkanları, milletvekilleri ve partili yöneticiler de Oğuz’a destek için binada hazır bulundu. Saat 13:00’te ise milletvekilleri ve belediye başkanları Urla Belediyesi’ne gidecek.

Kısıtlama olduğundan dolayı dosyanın içeriğine dair bilgi vermeyen İl Başkanı Yücel yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Bildiğiniz gibi dün akşam geç saatlerde Urla Belediye Başkanımız Burak Oğuz tutuklanmıştır. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın daveti üzerine 16 Aralık sabah saatlerinde avukatıyla birlikte ifade vermeye gitmiştir. Soruşturma savcısına ifade vermiştir. FETÖ/PDY üyesi olduğuna dair hakkında delili bulunduğu iddia edilmiştir. Tutuklanma istemiyle Sulh Ceza Hakimliğince gönderilmiş ve ardından tutuklanmıştır. Dosyada kısıtlama kararı olduğundan içerikle ilgili bilgi vermemiz doğru değil. Hukuki süreç devam ediyor.

TUTUKLAMA İÇİN ŞÜPHELER OLMASI GEREKİYOR, SOMUT OLAYDA BU YOK!
Ancak dikkat edilmesi gereken hususlar var. Anayasada yer alan maddeye göre; bir kişi suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar suçlu sayılamaz. Tutuksuz yargılanma asıldır. Başkan Oğuz 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 67 buçuk gibi rekor bir oyla başkan seçilmiştir. Halkın seçtiği kamu görevi ifa eden birisinin ifadesini vermesinden sonra tutuklanması hukuku, vicdanları ve Urlalı hemşerileri yaralamıştır. Tutukluluk kararı için kuvvetli suç şüphesi bulunması gerekiyor. Ayrıca kaçma, delilleri karartma, gizleme ve yok etme gibi şüphelerin bir arada olması gerekiyor. Somut olayda bunların hiçbiri mevcut değil. Seçilmiş bir belediye başkanına yürütülen bir soruşturma ve savcılığın verdiği ifade daveti var. Başkanımızın kendi avukatıyla giderek ifade vermesi söz konusu. Ardından tutuklama kararı var.

BAŞKANIMIZIN AKLANACAĞINA VE ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞACAĞINA İNANIYORUZ
Bu tutuklama kararı demokrasiye darbe vurulması demektir. CHP geçmişte yol yürüyüp çıkarları çatışınca yolları ayrılanlar gibi değil, geçmişte, gelecekte FETÖ’nün karşısında olan ve mücadele eden bir partidir. Bu olaydan siyasi bir manevrayla kendilerine hareket alanı yaratmak isteyenlere bu fırsatı vermeyeceğiz. Belediye başkanımızın yanındayız. Süreci takip ediyoruz. Hukukçularımız gerekeni yapacaklardır. En kısa sürede tutuklama kararına itiraz edeceğiz. Başkanımızın aklanacağına ve özgürlüğüne kavuşacağına inanıyoruz. 

URLA ÇIKARMASI
İl Başkanı Yücel ve beraberindekiler daha sonra Urla'ya geçti. Belediye meclis salonunda ilçe belediye başkanları, milletvekilleri, meclis üyeleri ve il yöneticileriyle bir araya gelen heyetin sonrasındaki durağı ilçe binası oldu. Partililer ve yöneticiler Başkan Oğuz'a destek içinde olduklarını aktardı. 

Yapılan basın açıklamasında "Mevlana'ya sormuşlar, 'Adaletsizlik nedir?' diye. 'Hak edeni hak ettiği yerden alıp, hak etmediği yere koymaktır' demiş. Bir adaletsizlikle karşı karşıyayız. Bunu en kısa sürede sonlandırmak için gereken her türlü çalışmayı yapacağız. Buradan yola çıkarak, Urla Belediyemize karşı geliştirilecek her türlü sabotaja, her türlü politik harekete karşı çelik bir duvar gibi burada durmaya devam edeceğiz. Bizim için geçerli olan şey haktır, hukuktur, adalettir. Masumiyetin çiğnenmesine asla izin vermeyeceğiz. Biz sizin başınızı asla öne eğdirmedik, bundan sonra da eğdirmeyeceğiz. Bundan sonraki süreci de en yakından takip edeceğiz. Şunu aklından kimse geçirmesin, Urla Belediyesi'ni başka belediyelerle kimse karıştırmasın. Burası İzmir ve İzmir Mustafa Kemal'in kalesi olarak kalmaya devam edecektir. Bizim toprağımızda ayrık otu bitmez, biz ayrık otunun yaşamasına izin vermeyiz. Bizim toprağımızda Fetullahçı falan yaşamaz. Burası Urla, burası İzmir. Biz buradayız, her türlü sorunu halledecek güçte ve yeterlilikteyiz. Dayanışacağız, el ele ve kol kola olacağız. Urla olarak bu basiretsizliği ortadan kaldıracağız. Arkadaşımızın tutuksuz, adil ve hızlı yargılanmasını talep ediyoruz. Arkadaşımız koltuğuna oturana kadar mücadeleye devam edeceğiz" denildi.

SOYER, TATARİSTAN'DAN DÖNÜYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu ise yaptığı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in birtakım görüşmeler yapmak için gittiği Tataristan'ın başkenti Kazan'dan dönüşe geçtiğini belirtti.

Özuslu, "Kendisi, 'Kalbim orada ve vücudum da yakında orada olacak. Anayasanın en basit kuralıdır, bir insanın en temel hakkıdır, kimse hüküm giymeden suçlu ilan edilemez. Dolayısıyla hiç kimse Burak Oğuz'u suçlu ilan edemez. Tutuklama bir cezalandırma yöntemi değil, bir tedbirdir. Burada tutuklanmayı gerektiren hiçbir şey yoktur. Kendi ayaklarıyla gidip savcılığa ifade vermiş, bir kamu görevlisi olarak Urlalıların yüzde 66 ile seçtiği bir belediye başkanı olarak hiçbir yere gitmeye niyeti yoktur. Tunç Soyer böyle bir belediye başkanının ne için tutuklandığını soruyor ve hiçbir dayatmayı kabul etmeyeceğimizi söylüyor" dedi.

 
İfadesi ortaya çıktı: Başkan Oğuz’un tutuklandığı dosyada neler var?
 
İzmir Valiliği'nde şiddete karşı zirve!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 17 Aralık 2019 Salı 20:16

sayın H.K. yorumuna katılıyorum

Yorumu oyla      4      5  
vatandaş 17 Aralık 2019 Salı 18:40

Eyy ce ha pe il ve genel merkez yöneticileri; sizler bu şahsı aday yaparken hiç araştırmadınızmı? Kriterleriniz neydi? Şimdi meydanlarda nara atmanız kime ne sağlayacak? Zaten Gaziemir ede bir bela musallat ettiniz.Gaziemir belediyesi kurulduğundan bu yana on aydır gördüğü rezilliklerin zerresini görmedi.Yazıklar olsun sizin gibi ilçe,il ve genel merkez yöneticilerine....

Yorumu oyla      4      5  
BAK BAK 17 Aralık 2019 Salı 17:25

sayın genel başkan tüm danışmanlarını değiştir sana sağlıklı bilgi vermiyorlar yıllardır bu hatadan dönmedin

Yorumu oyla      4      5  
murat 17 Aralık 2019 Salı 14:12

Bunlar Bay Kemalin İzmire hediyeleri.

Yorumu oyla      12      8  
H.K 17 Aralık 2019 Salı 12:23

Halkın seçtiği değil,halka dayatılan aday yapılırsa olacağı budur.Bu durum zaten biliniyordu.Bunlar hep İzmir’i çantada keklik görmenin sonuçları.CHP yi ne duruma düşürdünüz.Yazık..!

Yorumu oyla      14      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İfadesi ortaya çıktı: Başkan Oğuz’un tutuklandığı dosyada neler var?
Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un tutuklanmasına neden olan FETÖ/PDY ...
ABD'den İncirlik üssü açıklaması
ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Gerekiyorsa İncirlik'i ...
İzmir'in asayiş raporu: 1 haftada 371 kişi!
İzmir'de bir haftada gerçekleştirilen asayiş uygulamalarında çeşitli suçlardan ...
 
2019'un en büyük FETÖ operasyonu: 260 gözaltı!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen ByLock soruşturması kapsamında, ...
Görevden alınan HDP'li başkan tutuklandı!
Muş'un Varto ilçesi Belediye Başkanı HDP'li Ülkü Karaaslan ile Başkan ...
Urla’da kritik süreç başladı… Kayyum mu atanacak?
Urla Belediye Başkanı  Burak Oğuz’un FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Vicdanlar nasıl ‘yoğurt’ oldu?
Mehmet KARABEL yazdı... Vicdanlar nasıl ‘yoğurt’ oldu?
Eski hastane binasında 'fuhuş yapılıyor' iddiası!
Isparta Devlet Hastanesinin Şehir Hastanesine taşınmasından sonra atıl ...
Burak Oğuz'dan tutuklanmadan önce son paylaşım!
Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) üst ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva