HABERLER>POLİTİKA
6 Şubat 2020 Perşembe - 16:18

CHP'den MHP'nin suç duyurusuna yanıt!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP'nin, Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunmasına ilişkin, "MHP, Kemal Kılıçdaroğlu'na siyaseten veremediği cevabı, kendilerine büyük ortağın verdiği imtiyaz ve güvenceyle yargı üzerinden vermeye çalışmaktadır. MHP, saray rejiminin muhafızıdır. O muhafız alayının 3 çavuşu da dün verilen emri yerine getirmiştir" dedi.

CHP den MHP nin suç duyurusuna yanıt!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bir uçağın pistten çıkması sonucu 3 kişinin hayatını kaybetmesi ve çok sayıda kişinin yaralanmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Çok büyük bir facianın az hasarla atlatılmasının tesellileri olduğunu ifade eden Özel, pistin bundan 2,5 yıl önce bitmiş olması gerektiğini, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın bu süreci 2020 yılı sonuna attığını söyledi. Özel, bunların kamuoyu tarafından dikkatle takip edilmesini istedi.

"SUÇLANACAK KİŞİ DEĞİLSE ÇOK ÖNEMLİ BİR TANIKTIR"
AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş'ın, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un "FETÖ'nün siyasi ayağı" konusundaki açıklamaları üzerine dava açacak olmasının sorunlu, ayıplı bir durum olduğunu savunan Özel, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının iddianamesinde, "Örgütün siyasetle ilişkisi faydacı ve hatta fırsatçı temelde olup; öncelikle siyaset ve kurumları üzerinde etkili olarak kadrolaşmanın önünü açmayı, elemanlarını etkili konumlara taşımayı, onların korunup, kollanmasını sağlamayı hedeflemektedir. Örgüt mensuplarını milletvekili olarak Meclise sokmayı istemekte, ilgi gösterdiği kanun tasarıları hakkında hukuk büroları aracılığıyla çalışmalar yaparak organlarının da katılımıyla yasama süreçlerine doğrudan müdahil olmaktadır" denildiğini anımsattı.

Elitaş'ın bu iddianameye göre kimseye dava açmaması gerektiğini öne süren Özel, "Elitaş, bu iddianameye göre suçlanacak kişi değilse en azından çok önemli bir tanık pozisyonundadır. Elitaş, önergeyi kendi yazdıysa bunun siyasi, hukuki sorumluluğuna katlanacak, kendi yazmadıysa gecenin o yarısında kendisine bu önergeyi ileten mekanizmayı açıklayacak. O mekanizma açıklanırsa çorap söküğü gibi hiç olmazsa bu konuda FETÖ'nün siyasi ayağı ve FETÖ'nün yasama sürecine nasıl etki ettiği somutlaşabilir" dedi.

Özel, Elitaş'ın Başbuğ'a dava açmasının "Haksızlık yaptığımız birisine, bunu dile getirdiği için elimizdeki yargı gücünü kullanarak baskı, şantaj, onu zorla susturma yoluna gidiyoruz" anlamına geldiğini iddia etti.

KIZILAY'A YAPILAN BAĞIŞLAR
Kızılay'ın aldığı bağışlarının, 5 yıl önceye göre 63 kat arttığını belirten Özel, bunun dış kaynaklı fon kullanımından kaynaklandığının söylendiğini ifade etti.

Özel, Kızılay'ın 2015 ve 2018 resmi bilançolarının Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ı yalanladığını, yurt dışından alınan yardımların sıfır olarak görüldüğünü öne sürerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"63 kat artışın tamamı, özellikle yandaş şirketlerin vergi ödememek için parayı Kızılay üzerinden bir vakfa veya kendilerinden arzu edilen yerlerin fonlanması... Kızılay vergiden kaçmanın, vergi kaçırmanın, devlete verilecek vergiyi başka yerlere vermenin paravanı olmuş. Bunun izini sürmeye uzun süre devam edeceğiz. Bir savcıya, 'Bu konuda nereye kadar giderse git' dense, bu iş nerelere kadar gidecek, vatandaşımız bir bilse. Yandaş, kayrılan şirketlerin verdikleri alternatif vergi için Kızılay'ı paravan kullandıkları, buzdağının görünen yüzü. Bu son dönemlerde çok özel olarak kurgulanmış, çok özel mimarisi olan bambaşka bir sistemin şimdilik görünen, bilinen yüzü."

Özel, Kızılay'ın bağımsız denetçilerle denetlendiğini, bağımsız denetçilerin raporunda bile "sınırlı olumlu görüş" bildirildiğini dile getirdi.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın, "Ben bu kadar işi yapıyorum, bu işten para almıyorum" dediğini anlatan Özel, Kızılay'ın 6 iştirakinin Yönetim Kurulu üyeliklerinden alınan huzur hakları, sair ödentiler, yurt dışı gezi harcırahlarının dökümünü resmi kanalla istediklerini kaydetti.

"MHP YANDAŞ SAVCI VE HAKİMLERDEN MEDET UMUYOR"
MHP'nin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "suçu ve suçluyu övme", "kamu görevlisinin suçu bildirmemesi" suçlarından suç duyurusunda bulunduğunun anımsatılması üzerine Özel, şöyle konuştu:

"MHP, 1950'lerin tahkikat komisyonunun utancına ortak olmuştur. Bileğini bükemediği ana muhalefet partisinin bileğini bükmek için yandaş savcı ve hakimlerden medet ummaktadırlar. Kılıçdaroğlu'na siyaseten veremedikleri cevabı, kendilerine büyük ortağın verdiği imtiyaz ve güvenceyle yargı üzerinden vermeye çalışmaktadır. MHP, saray rejiminin muhafızıdır. O muhafız alayının üç çavuşu da dün üzerlerine düşen, verilen emri yerine getirmişlerdir. O sırada çığ altındaki can mücadelesinden ve ülkenin çektiği acılardan bihaber saray rejiminin muhafızı üç çavuş, kendilerine verilen görevi yerine getirmişlerdir. Savcılar, hakimler, kayıtlar, MİT, JİTEM'in yapamadığını, saray rejiminin muhafız alayının üç çavuşu yapacaksa ellerinden geleni artlarına koymasınlar. Zamanlaması kendileri açısından talihsiz olmuştur. Tarihsel açıdan büyük bir ayıba ortak olunmuştur. '2010'dan sonra Kemal Kılıçdaroğlu gelmiştir, geldikten sonra CHP milli duruşunu terk etmiş, gayrimilli şeyler yapmıştır' diyorlar. 2014'te bu CHP ile ortak cumhurbaşkanı adayı nasıl çıkardın o zaman?" (AA)

 
'Usta'ya Bergama'da yoğun ilgi
 
İlker Başbuğ için suç duyurusu yarın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Pakdemirli'den İzmir'deki dev tarım fuarında mesaj seli!
İzmir'deki Agroexpo 15'nci Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın ...
Kongreye saatler kala noktayı koydu: Görev tevdi edildi, kaçmak olmaz!
Kongre sürecinde kendi adaylığı noktasında hep temkinli konuşan İzmir ...
Mehmet KARABEL yazdı... Neden bu kadar çok ‘hasta’ oluyoruz?
Mehmet KARABEL yazdı... Neden bu kadar çok ‘hasta’ oluyoruz?
 
CHP İzmir’de kafalardaki soru: 56 kişilik kurultay delege listesinde kimler olacak?
İl kongresi öncesinde Başkan Yücel’e destek hareketi büyüyerek devam ederken ...
Kritik tezkere TBMM’den geçti
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) deniz unsurlarının Aden Körfezi, Somali ...
AK Parti ile CHP arasında 'İSMEK' tartışması
TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti ile CHP'li milletvekilleri arasında, İstanbul ...
 
MHP'den Kılıçdaroğlu için suç duyurusu
MHP, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun bazı açıklama ve eylemlerinin suç unsuru ...
Urunga’ya ilçesinde şok: Adaylık sinyali yaktı, delegeler Yücel’e imza verdi!
Narlıdere İl Delegesi Ezgi Deniz Urunga’nın ilçesinde delegelerle yapılan ...
CHP insan hakları belgesini açıkladı: Seçimlerde oy istemeye gitmeyeceğiz!
İl Başkanlığı tarafından, ‘İzmir İnsan Haklarının Başkenti Olacak’ hedefiyle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva