HABERLER>POLİTİKA
17 Aralık 2020 Perşembe - 15:38

CHP’den mahkemenin 'Menemen seçimi' kararına büyük tepki!

İzmir 2. İdare Mahkemesi’nin CHP’li Deniz Karakurt’un kura ile kazandığı Menemen Belediyesi Başkanvekilliği Seçimi’nin iptal etmesinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden tepkiler geldi.

CHP’den mahkemenin  Menemen seçimi  kararına büyük tepki!

EGEDESONSÖZ- Menemen Belediye Başkan iken tutuklanarak cezaevine gönderilen CHP’li Serdar Aksoy’un görevden el çektirilmesinin ardından yapılan başkanvekilliği seçimini kura ile CHP’li Deniz Karakurt kazanmıştı.

AK Parti adayı Aydın Pehlivan’ın itirazı sonucu mahkemeye intikal ettirilen seçim ile ilgili olarak “yürütmeyi durdurma kararı” alındı ve seçimin yenilenmesine karar verildi.

Mahkeme kararına ise CHP’li milletvekilleri tepki gösterdi.

BELEDİYE BAŞKANVEKİLİ KARAKURT: HAK MUTLAKA YERİNİ BULACAKTIR
Menemen Belediye Başkanvekili Deniz Karakurt, mahkeme kararı ile ilgili olarak ilk açıklamasını yaptı. Karakurt açıklamasında "Başkan Vekilliği seçimine ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir. Konuya ilişkin basın açıklaması yapılacak olup arayan herkese teşekkür ediyorum. Hak mutlaka yerini bulacaktır" dedi.

SERTER: FANUSU DA YUMURTALARI DA GETİREN AKP'LİLER
Menemen'de gerçekleşen seçimde kuranın gerçekleştiği fanusu ve topları AK Partili isimlerin getirdiğini ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter, yapılan itirazların yakışmadığını söyledi. Serter, "O seçimde bende oradaydım fanusu getiren , o yumurtaları getiren AKP'li arkadaşlardı. Kendi arabalarından getirdiler... Oradaki toplantıda Hamza Dağ da vardı, Necip Nasır da vardı. Hiçbir itirazımız olmadı, biz insan gibi kabul ettik. Ondan sonra böyle fırıldaklık yapıp bu işi tekrar geri çevirmek yok, yakışmaz. Hele ki bizim gibi milletvekillerine hiç yakışmaz. İki milletvekillime de hiç yakıştıramadım" dedi.

"AKP'Lİ ÇIKSAYDI DELİKANLI GİBİ O KURA ORADA KALIRDI"
Gerçekleştirilen kurada AK Partili aday kazanmış olsaydı kendilerinin itiraz etmeyeceğinin altını çizen Serter, "Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak dostane olarak tamamdır dedik ve kurayı çektirttik. Olur mu böyle bir şey? Gözümüzün önünde kura çekildi. Dolambaçlık, dolandırıcılık yok bu işte. Böyle bir itirazı kabul etmiyorum ben. Yaptıkları haksızlıktır, bu çok ayıp, bu davayı bir an evvel geri almalarını bekliyorum. Her şey gözümüzün önünde oldu. O kurada AKP'li de çıkardı ancak bizim CHP'li adayımız çıktı. AKP'li çıksaydı biz kuraya itiraz etmezdik, delikanlı gibi o kura orada kalırdı" dedi.

"SİYASİ AHLAK DEĞİL BU"
Serter sözlerini şu ifadeler ile sürdürdü; "AK Parti getirdi fanusu nasıl kendi getirdiğine itiraz edecek. Yumurtaları  çeketinden çıkartan AK Parti ilçe başkanı mı neydi. Hamza Dağ, Necip Nasır ve bizler onaylayınca  kuraya geçildi. Hepimizin gözü önünde olan bir şeyin dolandırıcılığı olur mu? Anlaşılır gibi değil. Siyaseti düzgün yapmaları lazım. Hepsini düzgün siyasete davet ediyorum. Adam gibi olacaklar, delikanlı olacaklar. Böyle bir şeyi ben kabul etmiyorum . Fırıldaklık mı bu? Demek ki onlar bu kuranın gelişeceğini de  biliyorlar. Arabalarından nasıl çıkıp geliyor bunlar, biz hiç böyle bir hazırlık yapmadık. Nerden biliyorsun kura olacağını da  arabandan fanusu çıkarttın, cebinden yumurtaları çıkarttın? Aklımız almıyor şu anda. Hiçbir şeye itiraz etmiyoruz getirdiklerine, adamlar kendi kuraları getirdikleri alet edevata itiraz ediyorlar. Hiç yakışmıyor. Siyasi ahlak değil bu”

MAHİR POLAT: TUZ KOKTU
Menemen kararını değerlendiren CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ise, mahkeme kararına tepkiliydi. Polat, yaptığı açıklamada "Menemen'de hukukumuzun çiğnenmesine izin vermeyeceğiz. Haksız hukuksuz işler tesis ediliyorlar. Buna karşı hukukun çiğnendiği, adaletin yok sayıldığı bir yerde tuz kokmuştur. Bundan sonra Menemen'de sandıklarda alamadıklarını ahlaki olmayan bir şekilde almaya çalışıyorlar. Partimizin itirazı olacak. Burada hukuk nasıl işliyor onu takip edeceğiz. Sonrasında yine hakkımızı ve hukukumuzu savunmak için elimizden geleni yapacağız. Menemen Cumhuriyet Halk Partili'dir, buna göz dikmek gayri ahlakidir. Yapılan itirazlarda siyasi etiğe uymayan davranışları izliyoruz ve hayret ediyoruz" dedi.

BAKAN: SİYASİ İKTİDARIN TALİMATI İLE ALINMIŞ BİR KARAR
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ise, kararın siyasi bir karar olduğunu vurguladı. Bakan, "Menemen kararı haksız bir karar. Dolayısıyla benim Menemen kararı ile ilgili düşüncem objektif hukuk kurallarına göre verilmiş bir karar değil. Adil bir seçimde o seçim. Şeffaf bir kutuda ya da kapalı bir kutuda olması seçim sonuçlarını etkileyecek bir unsur değil. Dolayısıyla yargının kararının siyasal bir karar olduğunu düşünüyorum. Hukuka göre alınmış bir karar değil, siyasal bir karar olduğunu düşünüyorum. Orada herkesin önünde yapılan bir oylama... Menemen Belediyesini ele geçirmek için, istedikleri adayı seçtirebilmek için siyasi iktidarın talimatı ile alınmış bir karar" ifadelerini kullandı.

SERTEL: "MAHKEME AKP ÇIKANA KADAR MI KURA ÇEKTİRECEK?"
Menemen'de yargının verdiği kararı değerlendiren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, üst yargının kararı iptal etmesi gerektiğini söyledi. Sertel, "Orada kura çekildikten sonra ya da kura çekilmesi sırasında herhangi bir itiraz olmamış ya da herhangi bir tutanak tutulmamış. Yani biz böyle bir kura istemeyiz usule aykırı denmemiş. Kura çekilmiş ve kuradan Cumhuriyet Halk Partisi adayı çıkmış. Peki kuradan AKP çıksaydı , mahkeme yine iptal eder miydi?  Orada itiraz etmiyorsunuz, sonrasında neden mahkemeye gidiyorsunuz? AKP çıkana kadar mı mahkeme kura çektirecek? Böyle bir saçmalık olmaz, böyle bir sistem olmaz, böyle  bir anlayış olmaz. Eğer iş kuraya kaldı diyorlar ve başa  döndü deniliyorsa, o zaman en başa dönülsün ve tekrar oylama yapılsın. Olur mu öyle bir saçmalık. Bu hukuksuzluk. Bunun hiçbir şekilde İstanbul'daki hukuksuzluktan farkı yok. Fanusu onlar getiriyorlar, oradaki kurayı çeken onlar, onlar istiyor yani. Herkesin gözü önünde çekiliyor kura. Herkes görüyor yani kuranın çekildiğini. Herhangi bir hile olmadığı çok açık. Kura olmasına da olasılık yok aslında. Bir üst mahkeme bu kararı reddetmesi gerekir, aksi takdirde böyle hukuksuzluk olur" ifadelerini kullandı.

ARSLAN: "HUKUK ANLAMINDA ÇOK ÜZÜCÜ BİR KARAR"
Gerçekleşen kura da topları AK Partili isimlerin getirdiğini belirten CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, kararın hukuk açısından üzücü olduğunu söyledi. Arslan, "Mahkeme bir karar veriyor ve şeklen uygun değildir diyor. O kuraya orada hep birlikte çekildi. O topları oraya AKP'liler getiriyor. Sonuç itibari ile AKP İl Başkanı orda , partimizin  il başkanı orada, belediye meclis üyeleri orada, kura aşamasına birlikte karar veriliyor. Kurayı çekecek olan meclis başkanvekili dışarı çıkartılıyor. Oradaki toplar birebir ikiz toplar. Topların rengi farklı olsa, biri büyük biri küçük olsa anlarım… Burada hukuk biraz zorlanmış. Keyfi davranıyor hukuk burada. AKP'li aday çıkana kadar kura mı çekeceğiz? Burada kamera kayıtları var, sonuç olarak orada bir heyet bu işi böyle yapalım demiş, kura çekimi sırasında sözlü bir itiraz yok… Bu doğru bir şey değil. Bizler bu konuda itirazlarımızı edeceğiz. Bizler hukukun üstünlüğüne inanan bir partiyiz. Kararı beğenmiyor olsak ta hukukun almış olduğu karara saygı duymak zorundayız. Biz bir üst mahkemeden sonuç itibari ile kamera kayıtları var, gizli yapılmış bir durum yok ortada. Herkesin gözü önünde şeffaf yapılmış bir sistem var burada. Ortak kararla uygun bulunmuş durumda. Belki topları oraya getiren AKP böyle düşündü, kaybedersek itiraz edebiliriz diye düşünmüş olabilir. Keyfidir bu iş. Hukukun üstünlüğüne inanmak lazım. Buradaki heyet gelsin o zaman hangi top şaibeli tespit etsin o zaman. Bu karar ile birlikte iradeye bir gölge düştü. Böyle bir karar olması hukuk anlamında çok üzücü bir karar" dedi.

SINDIR: KENDİLERİ İÇİN KAYBETMEK, BAŞKALARI İÇİN ADALET OLAMAZ

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır da yaptığı açıklamada, "Menemen Belediye Başkan Vekili seçiminde kaybettiği kuranın iptali hakkında AKP Adayı Sayın Pehlivan, “Bilmediğimiz bir usulle seçim yapıldı.Adalet yerini buldu” demiş. Aslında doğru demiş! Zira AKP’nin bildiği usûlde kendileri için kaybetmek, başkaları için de adalet söz konusu dahi olamaz!" ifadelerini kullandı.

 
'13 bin 823 sigortalıya 74 milyon lira tazminat ödendi'
 
Merkel aşının mucitleri Türeci ve Şahin görüştü: Gurur duyuyoruz!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Çiğli li 17 Aralık 2020 Perşembe 21:57

Siz adam gibi aday gösterseydiniz bu durumlara gelmezdik. Alı Kemal Elitaş gibi bir Aslan var orada

Yorumu oyla      3      3  
Partili 17 Aralık 2020 Perşembe 17:47

Bu partinin karşılaştığı en kötü bir olay şayet ön seçim olsaydı yöre halkı ve parti üyeleri başkan adaylarının bütün özelliklerini bilir araştırır en düzgün adayı tespit ederek oyunu kullanır ve başkan adayını titizlikle seçer işte genel merkez atamaları ile atanan adaylar bu kadar olur umarım diğer ilçelerde bu tür olaylar olmaz...

Yorumu oyla      3      3  
Salih Turn 17 Aralık 2020 Perşembe 17:39

Bazı vekillerim hala hukuktan söz ediyorlar.Bu daha üzücü.Ülkede hukuk mu kaldı?

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Modern dönem haramileri...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hazreti Mevlana’dan aldığımız ilhamla diline, ...
Cumhur İttifakı, mahkemenin Menemen kararı için ne dedi?
Menemen seçimleri için mahkemenin yürütmeyi durdurma kararını değerlendiren ...
AK Partili Dağ'dan 'Urla mektubu' yorumu: Münferit bir olay değil!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, tartışmalara ...
 
CHP PM Üyesi Nalbantoğlu'ndan 'yardım paketi' eleştirisi: Esnaf can çekişiyor!
CHP PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, esnafa yönelik açıklanan yardım paketini ...
Engin ÖNEN yazdı... Devlet yağmur duasına çıkar mı?
Engin ÖNEN yazdı... Devlet yağmur duasına çıkar mı?
CHP’den 'mektup' açıklaması: Hukuki süreç başlattık
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Aralık ayı olağan meclis toplantısında ...
 
İspanya'dan AB'ye Türkiye çağrısı!
İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Doğu Akdeniz'le ilgili olarak Türkiye ...
Kınık'taki istifa sonrası eski başkandan detaylı açıklama!
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Kınık İlçe Örgütü’nde ilçe başkanının ...
Erdoğan'dan ABD'ye: Bu nasıl müttefiklik?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptırım kararı üzerinden ABD'yi eleştirdi. "İlk ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva