HABERLER>POLİTİKA
22 Nisan 2019 Pazartesi - 07:57

CHP İzmir'den Lider’e saldırıya kitlesel tepki: Dimdik ayaktayız!

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na gerçekleşen saldırı için konuşan İzmir İl Başkanı Yücel, “Bu hain saldırı ülkemizin demokrasisine ve iç huzuruna yapılmış bir saldırıdır. Bunun azmettiricileri bellidir. Gün kızgın demiri soğutma günüyse herkes buna uygun davranmalıdır. Siyasetçileri sağduyuya davet ediyoruz. Bu hain saldırıyı gerçekleştiren zavallıların arkasındaki güçlere karşı dimdik ayaktaydık, ayakta durmaya devam edeceğiz” dedi.

CHP İzmir den Lider’e saldırıya kitlesel tepki: Dimdik ayaktayız!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’nın Çubuk İlçesi’nde gerçekleşen şehit cenazesi töreninde uğradığı linç girişiminin yansımaları sürüyor. CHP Genel Merkezi yaşanan üzücü olay sonrasında 81 ilde eş zamanlı kitlesel tepki eylemi düzenleme kararı aldı.

İzmir’de de CHP İl Örgütü de Konak Meydanı’nda binlerce kişiyle bir araya geldi. Programda konuşan İzmir İl Başkanı Deniz Yücel önemli mesajlar verdi. Tepki eylemine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, kadın ve gençlik kolları, STK, sendika temsilcileri ve çok sayıda İzmirli vatandaş katıldı.

FOTO GALERİ- CHP İZMİR'DEN SALDIRIYA TEPKİ

Kürsüden binlerce İzmirliye seslenen CHP İl Başkanı Yücel, “Dün ülkemizin Başkent’inde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na hain bir saldırıda bulunuldu” diyerek sözlerine başladı. Yücel’in konuşması alandakilerin ‘Kemal’e uzanan eller kırılsın’, ‘Faşizme karşı omuz omuza’, ‘Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek’  sloganlarıyla bölündü. Kalabalık ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifasını istedi.

BU ZAVALLILARIN ARKASINDAKİ GÜÇLERE KARŞI DİMDİK AYAKTAYIZ
Yücel konuşmasına devam etti ve “Bu yapılan şehidin ailesine de büyük saygısızlıktır. Yapılan sıradan bir saldırı, sıradan bir provokasyon değildir. Bu son derece örgütlü bir eylemdir. Bu hain saldırı ülkemizin demokrasisine ve iç huzuruna yapılmış bir saldırıdır. Bunun azmettiricileri bellidir. Adına gazete denen paçavralarda kimler CHP’yi hedef göstermişse, bir takım operasyon kanallarında genel başkanımıza kimler idam tehditlerinde bulunduysa, kimler CHP’lilerin şehit cenazelerine alınmaması yönünde talimat verdiyse, meydanlarda bu ülkenin kurucu partisine, Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün iki eserimden biri dediği CHP’ye kimler ağza alınmayacak hakaret ve tehditlerde bulunduysa sorumlular onlardır. Zehirli dilin sahipleri dün yapılan bu hain saldırıda pay sahibidir. Askerimize kurşun sıkarak ülkeyi bölme gayretinde olan hainlerle attıkları manşetlerde bölmeye çalışan edepsizler aynı emperyalist düzene hizmet ediyorlar. Bizler CHP’nin her bir üyesi olarak bu hain saldırıyı gerçekleştiren zavallıların arkasındaki güçlere karşı dimdik ayaktaydık, ayakta durmaya devam edeceğiz” dedi.

YÜCEL 3 İSMİ HEDEF ALDI: O KOLTUKLARI BOŞALTMALILAR 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Ankara Valisi Vasip Şahin’i hedef alan Yücel ayrıca, “Gün kızgın demiri soğutma günüyse herkes buna uygun davranmalıdır. Siyasetçileri sağduyuya davet ediyoruz. Basit siyasi menfaatler için ülkemizin birlik ve bütünlüğü feda edilemez. Bu saldırının ardından güç ve azmettiriciler derhal yargı önüne çıkarılmalıdır. Bu olayın failleri bellidir. Güvenlik zafiyetine yol açanlar hakkında derhal gerekenler yapılmalıdır. Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı daha önce sarf ettiği sözler dikkate alınarak derhal istifa etmeliler, o koltukları boşaltmalıdırlar. Milli Savunma Bakanına da bir sorumuz var; genel başkanımızı linç etmek isteyen, o evi yakın diyen hainlere dönüp de ‘mesajınızı verdiniz’ demek ne anlama gelmektedir? Bu organize güruh ne mesajı vermiştir? Savunma Bakanının kurduğu bu cümle nasıl bir cümledir? Sevgili İzmirliler bu kendini bilmezlerin vermek istediği mesaj, kimlerin değirmenine su taşıdığı bellidir. Bundan sonra sorumluluk makamındakiler kullandıkları makama dikkat etmeliler. Bizler soğukkanlılıkla oynanmak isteyen oyunu bozacak güçteyiz. Bizler Kuva-i Milliyenin devamı olan CHP’yiz, bizler bu vatanı sahipsiz bırakmayacağız. Sizlerle birlikte cumhuriyete, barışa, hoşgörüye, Atatürk’e sahip çıkan İzmirlilerle vatanımıza, milletimize, CHP’ye, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na sahip çıkmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

YANLARINA BIRAKMAYACAĞIZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, “Genel başkanımıza daha önce Artvin’de bir saldırı yapıldı. Biz bedel ödedik. Biz bedel ödemekten korkmuyoruz. Bilmedikleri bir şey var. Biz tohumuz, bir gider bin geliriz. Biz o bedeli ödemeye hazırız, önümüz pırıl pırıl bir gelecek, el ele, kol kola yürüyeceğiz. Bunları da yanlarına bırakmayacağız elbet hesabını soracağız” açıklamasını yaptı.

PKK SALDIRISINA MARUZ KALMIŞ BİR İNSANA KALKAN ELLER NAMUSSUZLARINDIR
Millet İttifakı’nın diğer kanadı olan İYİ Parti’nin İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ise, “Cumhuriyetimizin kuruluş şehri İzmir’den sesleniyorum.  Artvin’de PKK teröristlerinin saldırısına maruz kalmış bir insana kalkan eller namussuzlarındır. Bu alçakça saldırıyı bizler İYİ Partililer olarak lanetliyoruz. Ben İzmir’den, bu şehirden bu ülkeyi yönetenlere sesleniyorum; her siyasetçinin idealleri vardır, siz muradınıza ermiş olabilirisiniz, saraylara kavuşmuş olabilirsiniz, biz bu vatanı sevenler olarak ‘siz muradınıza erdiniz bizim kardeşlik umudumuz bu topraklarda sonsuza kadar yaşayacak’ diyoruz” ifadelerini kullandı.  

CHP İzmir Milletvekili de yaşananlar karşısında kısa tepki konuşmaları yaptı.

 
Kılıçdaroğlu saldırı sonrası vekillerle bir araya geldi
 
Mehmet KARABEL yazdı... Dün… Bugün… Yarın…
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tansel 22 Nisan 2019 Pazartesi 21:22

kimse sehidimize kursun sıkanları konusmuyor ???neden???

Yorumu oyla      7      5  
asya 22 Nisan 2019 Pazartesi 17:13

seni seviyoruz başkanımmm

Yorumu oyla      8      9  
orhan polat ve melahat 22 Nisan 2019 Pazartesi 16:26

sizin söylediğinizden çıkan şu;biz sizin liderinizi linç edelim siz de bizim kini sonra?

Yorumu oyla      6      7  
Işık Dikicigil 22 Nisan 2019 Pazartesi 15:49

BİZ BU BAHÇELİYE BİR DÖNEM BARAJ ALTINDA KALMASIN DİYE OY VERDİK. YAAA

Yorumu oyla      10      6  
melahat 22 Nisan 2019 Pazartesi 15:35

herhangi bir chpli baskan pkk'nın katlettiği vatandaslarımız için sehit ettigi askerlerimiz için bir tepki gosterdi mi? bugun hdp'yi kabul eden yine kılıcdaroglu degil mi?toplumu geren kendisidir cok nettir.Devlet yoneticilerinin istifasını isteyenler oncelikle izmirde 15 senedir iktidarda olup koskocaman bir koy haline getirdikleri izmir için istifa etsinler

Yorumu oyla      9      22  
Işık Dikicigil 22 Nisan 2019 Pazartesi 15:04

HARİKASIN İZMİR

Yorumu oyla      11      11  
Orhan Polat 22 Nisan 2019 Pazartesi 14:12

Bölücü söylemler le toplumu kavgaya sürüklemek isteyenler Recep Tayyip Erdoğan.Devlet Bahçeli.saldırgan tutumuyla dikkat çeken Süleyman Soylu.ve en vahimi de Hulusi Akarın Arkadaşlar Tepkinizi koydunuz anlaşıldı diyerek saldırıyı demokratik tepkiymiş gibi göstermesidir .bu yatıştırıcı saldırganlığı lanetliyorum .yazıklar olsun bu insan müsvettelerine

Yorumu oyla      9      12  
PARTİILİ 22 Nisan 2019 Pazartesi 13:56

BU TEPKİYİ ASKERİMİZİ POLİSİMİZİ ŞEHİT EDEN TERÖRİST VE UAZANTISI HDP YE GÖSTERSEYDİNİZ.

Yorumu oyla      17      22  
private35 22 Nisan 2019 Pazartesi 13:07

bahçeli % 10 altında aldığa hiç bir yere gitmesin. Güneydoğuyu gözden çıkarmış kafasında belli.Devlet yönetimini bilen birinin söyleyeceği söz değil. yazık.

Yorumu oyla      11      10  
Lombak 22 Nisan 2019 Pazartesi 10:25

Kuvai Milliye Selahattin Demirtaş'ın siyaset çizgisine sıcak bakıyor muydu? IBANoğlu muydu neydi...Peki bu çizgi neden hapiste?

Yorumu oyla      12      38  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu saldırı sonrası vekillerle bir araya geldi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Çubuk'ta şehit cenazesinde yapılan ...
'Bu olaydan memnuniyet duymak mümkün değildir'
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı sonrası açıklama yapan ...
Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama: 1 milim geri adım atmayacağım!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Çubuk ilçesinde yaşadığı ...
 
Saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldı!
Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu açıklaması
Maltepe'deki mitingde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, ...
AK Parti: Her türlü şiddet eylemini kınıyoruz
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı girişiminin ardından ...
 
AK Partili o isimden Başkan Tugay’a destek: Duyarlı bir davranış
Karşıyaka eski Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile mahkemelik olan ...
İzmir'den Kılıçdaroğlu'na saldırıya kınama mesajı yağdı
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde ...
Kemal Kılıçdaroğlu saldırıya uğradı
Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı şehit cenazesinde bir grubun fiili saldırısına ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva