HABERLER>POLİTİKA
10 Aralık 2020 Perşembe - 13:10

CHP’den İnsan Hakları Günü’nde hükümete eleştiri yağmuru!

İzmir’de açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, “Türkiye son 10 yılda hak ve özgürlüklerin en çok gerilediği ülke konumuna düşürülmüştür” dedi.

CHP’den İnsan Hakları Günü’nde hükümete eleştiri yağmuru!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Birleşmiş Milletler tarafından İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi imzalanması ve kabul edilmesinin 72’nci yılında İzmir’den seslendi.

Alsancak Tarihi Hava Gazı Tesisleri’nde yapılan basın toplantısında konuşan Karaca, Türkiye’nin insan hakları konusunda karnesinin kırıklarla dolu olduğunu belirtti.

20 TEMMUZ SİVİL DARBESİ HAK İHLALLERİ ARTTI
Hükümeti eleştiren Karaca açıklamasında “İçinde yaşadığımız tek adam rejimi hukukun üstünlüğünü değil üstünlerin hukukunu meşrulaştırmaya çalışarak çarpık ve çürümüş bir sistem haline gelmiştir. 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra tek adam rejiminin yarattığı 20 Temmuz sivil darbesi ile birlikte ülkemizde hak ihlalleri katlanarak artmıştır. Ülkemizde hak ve özgürlüklerin karnesi eşit, özgür ve adil bir dünya için mücadele eden bizler ve hak savunucuları açısından hak etmediğimiz bir utanç tablosuna dönüşmüştür” dedi.

“TÜRKİYE ÖZGÜR OLMAYAN ÜLKELER ARASINDA YER ALMAKTADIR”
Eleştirilerini tek tek sıralayan Karaca, “Türkiye maalesef dünyada özgür olmayan ülkeler kategorisinde yer almaktadır. Son 10 yılda hak ve özgürlüklerin en çok gerilediği ülke konumuna düşürülmüştür. Hukukun üstünlüğü endeksinde Türkiye 2020 yılında 128 ülke arasında 107. sıraya geriletilmiştir. Türkiye Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne hak ihlalleri nedeniyle yapılan başvurularda 9250 başvuru ile maalesef ikinci sırada yer almaktadır. Barış Bildirisi’ne imza atan akademisyenlerin düşünce ve ifade özgürlüklerine ilişkin haklarının ihlal edildiğine ilişkin Temmuz 2019 ayında Anayasa Mahkemesi tarafından verilen karara rağmen OHAL komisyonu tarafından hala görevlerine iade edilmemiş olması, KHK ile ihraç edilen ve haklarında soruşturma açılan, soruşturmanın tamamlanması ile takipsizlik kararı verilen ya da davalarda beraat kararı alan akademisyenlerimiz ve ihraç edilen vatandaşlarımız yargı önünde aklanmış olmasına rağmen bu kararlar hiçe sayılarak görevlerine OHAL komisyonu tarafından iade edilmemekte ve çoklu hak ihlalleri ile baş başa bırakılmış durumdadırlar” dedi.

“BÜTÜN İNSANLAR ONUR VE HAKLAR BAKIMINDAN EŞİT DOĞAR”
Hak ihlallerine ancak CHP iktidarı ile son verilebileceğini söyleyen Karaca, “Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanan ve 37. Olağan Kurultayımızda delegelerin tamamı tarafından imzalan ikinci çağrı beyannamemizde yer aldığı üzere bizler CHP olarak bu ihlallere iktidarımızda son vereceğiz. CHP olarak diyoruz ki, iktidarımız döneminde güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçilecektir. Düşünceyi ifade, örgütlenme ve basın özgürlüğü koşulsuz güvence altına alınacaktır. Meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşları üzerindeki her türlü baskıya son verilecektir. Medya özgürlüğü evrensel ölçülerde güvence altına alınacaktır. Türkiye’nin toplumsal barışı ve huzuru sağlanacaktır. Toplumsal barışı ve huzurun sağlanması için başta Kürt Sorunu olmak üzere tüm toplumsal sorunlarımız demokrasi temelinde TBMM öncülüğünde çözülecektir. Toplumsal barışın kalıcı hale getirilmesi için terör örgütleri ve yer altı suç örgütleri ile mücadelen ödün verilmeksizin sürdürülecektir. Türkiye’nin tam bağımsızlığı, demokrasi ve üniter yapısı güçlendirilecektir. Kadın – erkek fırsat eşitliği sağlanacak, kadına yönelik şiddetin önlenmesi öncelikli bir devlet politikası haline gelecektir. CHP sağlık hakkından, yaşam hakkına, eğitim hakkından, barınma hakkına kadar uzanan temel haklarımızın önündeki erişim engellerinin kaldırılmasının ve insan hakları ihlallerinin önlenmesinin güvencesidir. İşte bu güvence ile diyoruz ki; saray iktidarı unutmamalıdır. Bütün insanlar özgür, onur ve haklar bakımından eşit doğar. Dokunulmaz, devredilmez, ertelenemez olan temel hak ve hürriyetler hiç kimsenin hiçbir rejimin ya da hiçbir iktidarın geri alması mümkün değildir” dedi.

 

 
Top oynayan çocuklara pompalı tüfekle saldırdı!
 
Hiç vaka olmayan köyün muhtarı: Telefonlara yetişemiyorum!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tuna 11 Aralık 2020 Cuma 09:24

tam tersıne ağzı olan konusuyor

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Beko'dan işçiler için ikramiye önerisi
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, işçilerin insan olmaktan kaynaklanan ...
CHP’li Polat’tan 'su sorunu araştırılsın' önerisi
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, Türkiye’nin ...
Türkiye'den Tunus'a 5 milyon dolarlık korona hibesi
Resmî Gazete'nin bugünkü sayısında KKTC, Nijer, Kongo ve Nijerya'ya sağlık ...
 
Meclis’te gerilim: AK Partili Dağ CHP’li Tanrıkulu’nun üzerine yürüdü
TBMM'de bütçe görüşmeleri sırasında AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında ...
CHP’li Kılıç’tan hükümete bütçe eleştirisi
CHP İzmir Milletvekili, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ...
CHP’li Polat’ın başlattığı kampanyada hedef aşıldı
CHP'li Polat’ın İzmir depreminin ardından ev ihtiyacı olan depremzedeler ...
 
Bakan Soylu'ya İzmir'de sıcak karşılama
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 30 Ekim günü yaşanan İzmir depreminin ...
İzmir zirvesine damga vuran sözler... Kılıçdaroğlu'ndan belediye başkanlarına uyarı!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı ziyarette ...
Tarım arazisine kum ocağı meclis gündeminde!
İzmir’in Bayındır ilçesinde tarım arazisi olan alanların kum-çakıl ocağı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva