HABERLER>POLİTİKA
13 Ekim 2018 Cumartesi - 16:18

CHP'den Arda Turan açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, futbolcu Arda Turan'ın şarkıcı Berkay Şahin ile kavgasıyla ilgili olarak, "Sporcu ahlaklı olandır. Gece hayatından vazgeçecek. Kendisini futboluyla ve sporcu kimliğiyle sevdirecek" dedi.

CHP den Arda Turan açıklaması

CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kaya, Batı Karadeniz Bölgesi Spor Kurulu Toplantısı’na katılmak üzere Zonguldak'a geldi.  DHA'nın haberine göre, program öncesi Zonguldak Belediyesi'nin verdiği kahvaltıda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kaya, 21'inci yüzyılın cevherinin sporcu gençler olacağını söyledi. Batı Karadeniz'in, özgün iklimi ve coğrafi yapısıyla yamaç paraşütü, dağcılık, trekking, rafting gibi pek çok spor dalına elverişli olduğunu ifade eden Kaya, şöyle dedi;

'AKP’nin bir spor politikasının olmaması, sporu sadece medyatik ve halkı uyutmaya yarayan bir araç olarak görmesi, spor alanını da kuruttu. Batı Karadeniz dendiğinde akla spor gelmiyor. Oysa bu bölgede spor gelişirse refah artar, turizm artar, ekonomi canlanır, bölge halkı kalkınır. Sosyal demokrat belediyeler, sadece ekonomiye, sosyal hayata değil, aynı zamanda spora ve sporcuya da derman oldu. Bundan sonra de derman olmaya devam edecek. Bizim belediyelerimizin olduğu kentler, sporcu yetiştiren, sağlıklı kentler olmaya devam edecek.'

ARDA TURAN HAKKINDA KONUŞTU
Başakşehirspor’da forma giyen milli futbolcu Arda Turan ve şarkıcı Berkay Şahin’in bardaki kavgası ve sonrasında yaşananlarla ilgili basın mensuplarının sorusunu cevaplayan Kaya, “Sporcu ahlaklı olandır. Gece hayatından vazgeçecek. Kendisini futboluyla ve sporcu kimliğiyle sevdirecek. Eğer karanlık dehlizlerde bir hayat sürmeye devam ediyorsa bir müddet sonra genç ve yetenekli kuşaklarımızı kaybetmeye başlıyoruz. Türkiye’de futbol, halkı uyutma aracı olarak kullanılmaya başladı, tıpkı Brezilya’da olduğu gibi. Gençlerimiz buna teslim olmamalı. Arda’ya öğüdüm şudur. Kendi yaşamını futbol yaşamıyla birleştirsin. Medyada haber olmak istiyorsa attığı goller ve yaptığı ortalarla haber olsun" dedi.

SPOR DOSTU MOBİL SAĞLIK ARACININ AÇILIŞI YAPILDI
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, daha sonra Zonguldak Belediyesi tarafından yaptırılan Sporcu Dostu Mobil Sağlık Aracı’nın açılışını gerçekleştirdi. Açılışa CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP İl Başkanı Hakkı Güney, amatör futbol kulübü yöneticileri ve futbolcuları katıldı. Kaya, sporcu dostu mobil sağlık aracının Türkiye'de yerel yönetimler bazında bir ilk olduğunu söyledi. Aracın, özellikle amatör liglerde büyük eksiklik olan futbolcuların tüm sağlık bakımlarını yapacağını anlatan Kaya, Zonguldak Belediyesi, önce spor yapın, spor sağlığınızı korur demeyecek. Önce bu araçla spor yapmak isteyenleri sağlık taramasından geçirecek. Daha sonra kim hangi sporu yapabilir, kim ne kadar koşabilir, kim sahada e kadar kalabilir bunu belirleyecek. Türkiye’de yerel yönetimler alanında bir ilk oluyor. Özellikle enerji kaynağımız olan gençlerimizin enerjisini ortaya çıkartıyorlar. Bu projenin Türkiye’de bütün belediyelere örnek olmasını tavsiye ediyoruz. diye konuştu. (DHA)

 
Bu olay İzmir'de yaşandı, Şaşıracaksınız!
 
THY, Pegasus ve Atlas'tan indirim!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: CHP hisseleri hazineye devredilecek
Kayseri'de toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ...
AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanı Büyükdağ: Partimizin yükünü kadınlarımız omuzlayacak!
AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, "Önümüzdeki ...
AK Parti'den flaş Brunson açıklaması!
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Brunson'ın serbest bırakılmasıyla ilgili ...
 
CHP İzmir İl Başkanı Yücel'den seçim çıkışı: Bizim için en zor şey başarısız olmak!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, partisinin Konak, ...
CHP’li eski başkan çizmeleri giydi: Aday gösterilirsem rakiplerin uykusu kaçar!
Ödemiş Belediyesi eski Başkanı Eriş, 20 yıl sonra ilçesinde seçim kazanmak ...
Bakan açıkladı: Et alım fiyatlarında değişiklik!
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Malatya’da yaptığı açıklamada ...
 
"Bu defa da şunu deriz: 'Tak, tuk, tuk"
MHP Lider Devlet Bahçeli, "Siyasi kombin" ifadesine açıklık getirdi. Bahçeli, ...
Cumhurbaşkanlığı'ndan Brunson açıklaması!
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ...
Akşener: Mansur Bey'i Ankara için çok isterim!
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara’da Mansur Yavaş’ın partisini ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva