HABERLER>POLİTİKA
26 Temmuz 2019 Cuma - 15:38

CHP'den anlamlı öneri: İzmir insan hakları başkenti olsun

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, İzmir Barosu nezdinde başlatılmış olan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de desteklediği "İzmir İnsan Haklarının Başkenti" projesi ile koordineli şekilde, İzmir'i uluslararası insan hakları kenti yapmak için geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdi.  

CHP den anlamlı öneri: İzmir insan hakları başkenti olsun

CHP İzmir İl başkanlığında düzenlenen "İnsan Haklarının Başkenti İzmir" başlıklı toplantısına, İzmir Barosu'nun İnsan Hakları Hukukundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Ali Deman Güler konuk oldu. Güler toplantıda İzmir'in insan hakları kenti olarak tüm dünya da tanınması için başlatılan proje ve insan haklarının temel ilkeleri konusunda sunum yaptı. Toplantıya, CHP ilçe başkanlıklarının İnsan haklarından sorumlu ilçe yöneticileri de katıldı

GÜNAL, DEMOKRASİ ATEŞİNİ İZMİR'DEN YAKACAĞIZ
Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP İzmir İnsan  Haklarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Memet Kayhan Günal "Yeni bir yola çıkıyoruz. Son yerel seçimler bize gösterdi ki birlikte çalıştığımız takdirde karamsar olmak için hiçbir sebep yok. Ülkemiz ne yazık ki kurucu değerlerinden uzaklaştırılmanın büyük sıkıntısını çekiyor. Biz Türkiye'nin yerinin çağdaş dünya medeniyeti olduğunu biliyoruz. İzmir de Türkiye'nin batıya dönük yüzüdür. Demokratikleşme ateşini buradan yakıp tüm yurt sathında yayacağız. Ülkenin en önemli iki sorununun ekonomi ve demokratikleşme olduğu tespitini yaparak, İzmir'in sahip olduğu potansiyelle ülkeyi dünya standartlarının üstünde bir demokrasiye kavuşturmak için üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazırız. Buna inancımız tamdır." dedi.

GÜLER, DEMOKRASİ VE İNSAN HAKLARIYLA KALKINMAK MÜMKÜN
İzmir'in barındırdığı potansiyel, demokratik yapısı, çoğulcu katılımın sıkça görülmesi, sorgulayan ve özgürlüklerden yana olan tavrıyla, uluslararası alanda insan haklarının başkenti olacak tüm özelliklere sahip olduğunu ifade ederek şunları söyledi.

Öncelikle insan hakları konusundaki bir toplantıya bu yoğun katılım, aslında bu hedefi İzmir'de koymamızın ne kadar doğru olduğu gösteriyor. Katılımın bu denli yüksek olması çok sevindirici ve umut verici. İzmir için, uluslararası alanında kabul görecek, insan hakları denildiğinde akla gelecek kent olması hedefiyle yola çıktık. Bu hedefe ulaşmak için öncelikle yolumuzu doğru çizmeli ve örneklere bakmalıyız. Mesela Eskişehir bu bağlamda güzel bir örnek. İnsan haklarına saygılı ve demokratik bir yönetim şekliyle kalkınmanın ve tanınmanın mümkün  olduğunu gösteren bir örnek. İzmir olarak çok daha fazla avantaja ve imkana sahibiz. Bunları birlikte doğru kullanarak ve yöneterek insan haklarını ilk sıraya alarak, çoğulcu demokrasiyi işleterek, eşitlikten taviz vermeyerek  kalkınmanın ve tüm dünya için bir İzmir modeli oluşturmanın hiç de zor olmadığını düşünüyorum. Bu bağlamda katkı koymak isteyen herkesle çalışmak istiyoruz. Bugün sizlerle olmak ve bu amaca giderken neler yapabileceğimizi konuşabilecek olmaktan çok memnunum. Yoğun ilginiz için tekrar çok teşekkür ediyorum.

İNSAN HAKLARI KONGRESİ İÇİN KILIÇDAROĞLU'NA DAVET
Toplantı sonunda, CHP İzmir'in tüm ilçelerde insan hakları eğitimlerinin verilmesi, İzmir'de uluslararası kurumlarla işbirliği halinde insan hakları konferansları yaparak, kentin uluslararası insan hakları kongreler kenti haline getirilmesi, yurttaşların demokrasi standartlarının yükseltilerek, İzmir'in ekonomik anlamda daha da kalkınması için çalışmaların başlaması konusunda görüş birliğine varıldı. CHP İzmir İl Yönetimi, söz konusu insan hakları çalışmaları kapsamında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımı ile yıl sonunda İzmir İnsan Hakları Kongresi düzenlemeyi de planlıyor.

 
Foça Belediyespor'da yerli dönemi
 
Sandıklı'da Ekrem İmamoğlu'na yoğun ilgi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kırkpınar’dan CHP’li Beko’ya 'hizmet' cevabı
AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, ...
AK Parti’de kongre zamanı… Sürekli: Dünyanın en güçlü teşkilatlarıyız!
AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli, Başkent’e giderek partisinin il başkanları ...
AK Partili Özdağ açıkladı: Davutoğlu sahaya iniyor!
Yeni parti kurması beklenen eski Başbakan Davutoğlu’nun Türkiye turuna ...
 
'F-35 vermezseniz başka yerlere döneriz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'dan S-400 alım sürecine ilişkin 'ABD'nin ...
Lider’den Afyon kampında başkanlara net talimatlar: Akrabam olsa dinlemeyin!
CHP’nin Sandıklı’daki yerel yönetimler zirvesine İzmir’deki belediye başkanları ...
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir yeni partilere karşı hep arzuludur!
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir yeni partilere karşı hep arzuludur!
 
CHP'li gençlerden istismara tepki yürüyüşü
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Karşıyaka Gençlik Örgütü çocuğa yönelik istismara ...
AK Parti İzmir’de 5 ilçeye genç başkan atandı
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)’nde Bornova, Selçuk, Konak, Urla ...
Bakan Akar: Fırat'ın doğusu için tahammülümüz kalmadı
ABD heyeti ile yapılan Suriye görüşmelerine ilişkin açıklama yapan Milli ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva