HABERLER>POLİTİKA
23 Şubat 2018 Cuma - 19:18

CHP’de tüzük zirvesi: İzmir İl Örgütü’nden 'topyekun' çalışma kararı!

İzmir İl Örgütü, 9-10 Mart’ta gerçekleşecek 19’uncu Olağanüstü Kurultay öncesinde tüzük taslağını oluşturmak için bir araya geldi. 2016 yılında oluşturulan tüzük komisyonu üyeleri adına konuşan PM Üyesi Kılıç, oluşturulacak taslak için, “İzmir İl Örgütü’nün topyekun bir çalışması olacak” dedi.

CHP’de tüzük zirvesi: İzmir İl Örgütü’nden  topyekun  çalışma kararı!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 9-10 Mart’ta gerçekleşecek tüzük kurultayına kilitlendi. Genel merkez 19’uncu Olağanüstü Kurultaya gidilirken milletvekilleri ve örgütlerden tüzük önerilerinin sıralanmasını istedi.

Parti Meclisi (PM) Üyeleri,  81 il örgütü ve milletvekillerinden oluşacak 86 kişilik tüzük komisyonunun genel merkeze ulaşan önerileri Siyasi Partiler Yasası çerçevesinde değerlendirmesinden önce İzmir İl Örgütü harekete geçti.

İl binasında tüzük kurultayı için bir toplantı düzenlendi. 2016 yılında oluşturulan tüzük komisyonu eklenen ve çıkarılan isimleriyle bir araya geldi. İl Başkanı Deniz Yücel’in il dışında olması nedeniyle katılamadığı zirvede; PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç, İl Sekreteri Birgül Değirmenci, İl eski başkanları Alaattin Yüksel ile Asuman Ali Güven, eski Milletvekili Mustafa Moroğlu, İl Başkanı eski Vekili Barış Erel, İl Yönetim Kurulu eski Üyesi Esin Doğan Metin, İl Başkan Yardımcıları Mehmet Türkbay, İrfan Can, İl eski Başkan Yardımcısı Ednan Arslan, İl Yönetim Kurulu eski Üyesi, Niyazi Arslan, İl Yönetim Kurulu eski Üyesi Hatice Tatlı, Milletvekili eski Adayı Ali Hıdır Uludağ, Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) eski Üyesi Şehrazat Mercan hazır bulundu. Komisyonda 7 avukat bulunuyor.

İZMİR İL ÖRGÜTÜ’NÜN TOPYEKUN BİR ÇALIŞMASI OLACAK
Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan PM Üyesi Kılıç, “Tüm illerimizden tüzüğe ilişkin öneriler istendi. İzmir’den de istendi. İlçelerden gelen yazıyla önerileri topladık. 2016 yılında kurulan tüzük komisyonumuz vardı. Onlarla birlikte toplandık. Eski göndermiş olduğumuz taslağı gündeme aldık. Ve ilçelerden gelen önerileri topladık ve incelemeye başladık. Tüm İzmir’de siyaset yapanlardan gelen önerileri dikkate aldık. 26 Şubat son gün. Öncesinde bir toplantı daha olacak. İzmir’in siyasete bakışı ve CHP’nin tüzüğe bakışını yansıtacağız. 2016’ da verilenler geçerliliğini koruyor. Onu biraz revize edeceğiz. İlçelerden gelen ve üyelerden gelen önerileri görüşeceğiz. İl yönetim kurulu toplanacak ve karara bağlayacak.  İzmir İl Örgütü’nün topyekun bir çalışması olacak. Herkes bir katkı koyacak. Çoğulcu ve katılımcılığa inanan bir İzmir örgütü var. Tüm örgütün önerilerinin harmanlanacağı bir sonuç çıkacak” dedi.

SOMUT MADDELER NELERDİ?
İl Başkan eski Vekili Barış Erel de toplantıda somut olarak masaya yatırılan konular hakkında bilgi verdi. Erel, “Önümüzde bir cumhurbaşkanlığı seçimi süreci olduğunu belirttim. Cumhurbaşkanlığının belirlenme usulünün bizim parti tüzüğümüzde doğal olarak yer almadığını ifade ettim. Öncelikle bu yönde çalışma yapılmasının doğru olacağını söyledim. Partilerin ittifakının muhtemelen yasalaşacak olacağından bununla ilgili de parti tüzüğünde bir madde olmadığından bunun da belirlenmesi gerektiğini söyledim. Bir de parti kamuoyunda sıklıkla genel başkanın başkanlık süresi, PM üye sayısı, MYK belirlenme usullerini milletvekili ve belediye başkanlarının seçimle ve üst üste kaç kez aday gösterilmesiyle ilgili çok sayıda öneri ve tespit olduğunu ve bunların öne alınması gerektiğini vurguladım. Tüzük önerilerinin ikiye ayrılmasının gereklilik olduğunu söyledim. Birinci kısmında dışa dönük, cumhurbaşkanlığı seçimi ve ittifakla ilgili maddelerin olması, ikinci kısımda parti içi aday belirleme süreci ve kaç kez aday olunabileceği yönünde çalışmalar yapılması gerektiğini önerdim. Bu çerçeve üzerinde arkadaşlarla gerekli çalışmaları birlikte yaparak genel merkeze göndereceğiz” diye konuştu.  

İl Yönetim Kurulu adına komisyon başkanlığını Sekreter Birgül Değirmenci’nin yürüttüğü komisyonda bir karar alındı. 24 Şubat Cumartesi (Yarın) 15:30’da ilçelerden gelen önerilerin masaya yatırılacağı öğrenildi.

 
İzmir'deki 'düğün cinayeti' davasında ceza yağdı!
 
Kasırga'da karar: İzmir'in eski belediye başkan yardımcısına beraat!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DEĞİŞİME VARMISIN... 23 Şubat 2018 Cuma 21:52

Olmazsa olmaz; cumhurbaşkanı adayını kayıtlı tüm partililer seçsin. Partiyi 2 seçimde 1. parti yapamayan genel başkan istifa etsin NOKTA

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ümit YALDIZ yazdı... Farklı bir AK Parti profili: Bülent Delican!
Ümit YALDIZ yazdı... Farklı bir AK Parti profili: Bülent Delican!
Şentop, ittifakı oy pusulası üzerinden anlattı
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, NTV canlı yayınında seçim ...
MHP'den CHP'ye: Delikanlı olun, kurun ittifakınızı
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. ...
 
CHP PM üyesi Kılıç'tan taşeron yasası için çağrı
Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi Avukat Sevda Erdan Kılıç taşeron olarak ...
İzmir'deki tarihi binanın satışı meclise taşındı
 Alsancak'taki tarihi Elektrik Fabrikası'nın satışını TBMM gündemine taşıyan ...
CHP İzmir'in kadınlarından istismara kitaplı tepki!
İzmir'de CHP'li kadınlar, çocuklara yönelik cinsel istismar olaylarındaki ...
 
Erdoğan'dan Afrin'de 'yeni strateji' mesajı!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin ...
CHP’li Özkan olaylı kongredeki sözlerle konuştu:  İzmir CHP’dir CHP kalacak!
Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Özkan, “Aziz Bey bizim İzmir ...
MHP İzmir’in patronu Karataş’tan İYİ Parti çıkışı: O çadır karışacak!
İl Başkanı Karataş, İzmir’de son dönemde 249 istifa ve 20 bin yeni üye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva