HABERLER>POLİTİKA
26 Ocak 2015 Pazartesi - 16:12

CHP’de önseçim çıkmazı: Sadece bir bölge mi olacak?

Genel seçim öncesinde milletvekili adaylarını belirlemek üzere çeşitli yöntemler üzerinde çalışma yapan CHP, Yüksek Seçim Kurulu’ndan aldığı 'fermuar sistemi' onayını tartışırken İzmir’de ise belirsizlik partililerdeki tedirginliği arttırıyor. Son olarak partinin iki bölgeden birisinde önseçim, diğerinde ise normal liste yapma çalışması içine girdiği belirtildi. Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise, “Genel başkanımız ön seçim konusunda net konuştu. Fermuar sistemi de mümkündür, kontenjanlar için kullanılabilir” dedi.

CHP’de önseçim çıkmazı: Sadece bir bölge mi olacak?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Siyasi partiler genel seçim çalışmalarını sürdürürken milletvekili belirleme yönteminin henüz netleşmemesi adayları tedirgin ediyor.

CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Önseçim yapılacak” açıklamasından sonra umutlanan isimler henüz bir karar verilememesi nedeniyle kararsızlık yaşıyor. 

İzmir’e gelerek önseçimin yapılacağını açıklayan Kılıçdaroğlu’nun talimatı doğrultusunda Yüksek Seçim Kurulu’na başvuran parti 'fermuar sistemi' için onay alınca kafalar daha da karıştı. Genel merkezin kontenjan olarak belirleyeceği sıraya bizzat istediğini yazabilmesi, geriye kalanlar için ise önseçim ya da temayül yöntemini tercih etmesi durumu daha da sınırlandırdı. Fermuar sistemine göre örnek olarak sekiz milletvekili olan bir yerde 1-3-5 ve 7 numaraya genel merkez istediğini yazabiliyor. Geriye kalan sıralamalar için partideki adaylar yarıştırılıyor. 
 
SADECE BİR BÖLGE Mİ OLACAK?
Partinin en güçlü olduğu yerlerin başında gelen İzmir için henüz yöntem belirlenmezken parti kulislerinde yeni bir konu gündeme geldi. Parti yönetiminin iki bölgeli kentin sadece bir bölgesinde önseçim, diğerinde ise normal sıralama yapabileceği konuşulmaya başlandı. İzmir’deki adayları önseçim ve önseçimsiz olarak belirleyebilme konusunu görüşen parti üst temsilcilerinin İzmir’deki bazı isimlerden görüş aldığı da öğrenildi.


 
KARAR NETTİR
Egedesonsöz’e konuşan Genel Başkan Yardımcısı İzmir Sorumlusu Gürsel Tekin, partinin önseçim kararını uygulama konusunda kararlı olduğunu fakat yöntemin netleşmediğini söyledi. Tekin, “Sayın genel başkanımızın önseçim konusunda yaptığı açıklamalar nettir. Zaten bunu defalarca söyledi. Önseçim yapılacak. Bir sorun yok” dedi. Fermuar sisteminin mümkün olduğunu da belirten Tekin, “Genel merkez kontenjan adaylar için bu sistemi kullanabilir. Bunda bir tezatlık yok. Fermuar sistemi tercih edilebilir” diye konuştu.

KULİSLER DOĞRU DEĞİL
Tekin, partide son günlerin konusu olan İzmir’den adaylığına da açıklık getirdi. Tekin, “Yıllardır partide aktif siyaset yapıyorum. Kulis bilgiler, haberler olur. Ama bunlara artık söz bile söyleyemiyorum. Gazeteciliğin bazı kişiler tarafından ayaklar altına alındığını görüyorum. Anlatılanlar ve kulislerin hiçbirisi doğru değil. Ben İzmir’i çok seviyorum fakat adaylık ile ilgili bir durum yok” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yazık 27 Ocak 2015 Salı 21:48

Şimdiki CHP ne yapıyor?. AKP yi iktidara taşıyor. Elindeki büyük fırsatlara rağmen muhalefet olmayı beceremedi. Eğerki AKP muhalefet olsaydı CHP nin en ufak bir açığı bulup alaşağı etmişti. Ama CHP de o kadar kozlar var hiç bir şeyi başaramıyor. CHP ye verdiğimiz oylarda bir işe yaramıyor.

Yorumu oyla      12      5  
gerçek CHP li 27 Ocak 2015 Salı 11:33

yerel seçim öncesinde temmuz ayında aday adaylık başvurularını almaya başlayan genel merkez,aynı uygulamayı genel seçim öncesi de yapmak zorunda.sayın GÜRSEL TEKİN delikanlı gibi çıkın deyin ki İZMİR in her 2 bölgesinde de üye bazlı ön seçim var genel merkez olarak biz 2 bölgede de 2. sıralarda kontenjan kullanılacak, diğer sıralamaya müdahale edilmeyecek.İZMİR bunu bekliyor.

Yorumu oyla      15      5  
27 Ocak 2015 Salı 09:43

yazık partiyi ne hale getirdiniz.CHP DE SİYASET YAPANLARIN EMEĞİ NE OLACAK PARTİYE EMEK VERİP SAĞDA SİYASET YAPANLAR BİRGÜN VEKİL VEYE BAŞKAN OLSUNLAR DİYEMİ EMEK VERİYORLAR.EMEĞE YAPILAN HAKSIZLIK EN BÜYÜK HAKSIZLIKTIR.PARTİ KİMLERİN ELLİNE KALMIŞ

Yorumu oyla      17      5  
Açık ve net 27 Ocak 2015 Salı 09:38

izmirde adayların yüzde yüzü önseçimle belirlenmesse bu seçim hayatımda ilk defa çok sevdiğim partim CHP aleyhine çalışırım. İnsana bu kadar hakaret edilmez..

Yorumu oyla      16      5  
İZMİRLİ 27 Ocak 2015 Salı 09:26

yEREL YÖNETİM SEÇİMİNDEKİ REZALETİ HEP BİRLİKTE YAŞADIK.Artık dalga geçmeyi bırakın da hakim nezdinde ön seçim yapılsın.Halk 2015 deki tehlikenin farkında fakat MYK dakiler ön seçimde ben seçilememin farkında.Uyanın ben değil biz olalım.

Yorumu oyla      18      5  
tmkgcza 26 Ocak 2015 Pazartesi 23:43

Mezarlıklar neler oluyor Bergama mutarlarini dinleyin

Yorumu oyla      13      5  
ANKARA 26 Ocak 2015 Pazartesi 22:02

Evet Ön Secim... Ilçe Baskanının Oğlu da Lısteye Gırsın... Son Yerel Secımı Unutmadık... Ön Secım... Guzel Sarkı... Eyyy Chp Duydunuz Mu Ön Secım Mış... :) Haaa Haaa Haaaa

Yorumu oyla      18      7  
CHP.İHANETÇİLERİ 26 Ocak 2015 Pazartesi 21:53

CHP uzun tarihi boyunca pek çok kez ihanete uğradı.Ona ihanet edenlerin tümü unutulup gitti.CHP ise asırlık çınar gibi hala dimdik ayakta.

Yorumu oyla      15      10  
ANKARA 26 Ocak 2015 Pazartesi 21:38

Üyeleriye Dalga Gecen Tek Partıyız

Yorumu oyla      21      5  
Yeni foçalı 26 Ocak 2015 Pazartesi 21:30

Eee geldı yıne gercek yuzler gercek dusunceler.. klasik hareketler... ne de olsa izmir dğil mi? ceketide koysan taşı da koysan seçer.. bu zihniyet bitmez.. elveda chp... bu sefe fermuar yontemı derken fermuat açık kalmasın

Yorumu oyla      21      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Gençler Syriza’yı örnek alacak
CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç, Yunanistan seçim sonuçlarından ...
CHP'li Rodoplu'dan Mumcu mesajı: Fikirleriyle yaşıyor
CHP İzmir Milletvekili Aday Adayı Doktor Ülkümen Rodoplu katledilişinin ...
Güler’den savunma yok değerlendirme var!
Bir yıl süreli geçici olarak gruptan çıkarma istemiyle disipline sevk ...
 
MHP’de kongreler tamam: Karataş yeniden aday olacak mı?
İzmir’in Narlıdere dışında 29 ilçede kongrelerini tamamlayan MHP, 15 Şubat ...
Syriza’nın zaferine hükümetten ilk yorum
Yunanistan’da Syriza partisinin seçimlerde birinci parti çıkmasını değerlendiren ...
AK Parti'de adaylık raporu: Teşkilat ve bürokrasiden kimlerin adı geçiyor?
İzmir AK Parti'de milletvekili adayı olmak isteyenler, teşkilat ve Genel ...
 
CHP'li Türeli: AKP 'Torba'yı gelenekselleştirdi
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, AKP’nin kanunları “torba” yöntemiyle ...
AK Parti’de flaş istifa: Tanınmış turizmci vekillik yolunda
AK Partili Çeşme ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Bülent Tercan, ...
‘ABD’nin dekoder’inden bomba mesajlar: 1'si Gezi, 2 Musul...
CAP’in Türkiye uzmanı ve kıdemli araştırmacısı Michael Werz, Türkiye-ABD ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva