HABERLER>POLİTİKA
10 Ağustos 2018 Cuma - 15:08

CHP’de MYK değişti, İzmirli muhalifler konuştu: Asıl sorun takımın liderinde!

Partideki MYK’da değişikliği için konuşan Yüksel, “Asıl sorun takımın liderinde” dedi. Kavalar, “Bizim istediğimiz bu değildi, bu bir şeyi değiştirmiyor” açıklamasında bulundu. Güven ise, “Bu değişiklik örgütü mutlu etmez, hayal kırıklığı yaratır ve mevcut statüko 2 eksiğiyle korunuyor” dedi.

CHP’de MYK değişti, İzmirli muhalifler konuştu: Asıl sorun takımın liderinde!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 24 Haziran seçimlerinin ardından değişim talebiyle başlayan olağanüstü kurultay tartışmaları son buldu.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) değişikliğe gitti. Önceki MYK’da yer alan Bülent Tezcan, Çetin Osman Budak, Haluk Koç, Tekin Bingöl ve Öztürk Yılmaz’a yeni dönemde görev vermedi. Kılıçdaroğlu, bununla birlikte yeni ‘A Takımı’nda Yıldırım Kaya, Yunus Emre, Bülent Kuşoğlu, Gökçe Gökçen, Oğuz Kaan Salıcı ve Orhan Sarıbal’ı genel başkan yardımcılıklarına getirdi. Ayrıca yeni MYK’da önceden olan 18 görev sayısı 19’a çıkarıldı.

- CHP'DE YENİ A TAKIMI BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’ye yakın olarak hareket eden muhalifler ise yeni bir ara formül olarak tüzük kurultayını toplama gayreti içine girdi. Çağrı Grubu’nun 12 Ağustos Pazar günü Ankara’da imza veren delegelerle bir toplantı yapacağı kesinleşti.

İzmir’de de değişim sürecinin en aktif isimlerinden olan İl eski Başkanı Asuman Ali Güven, Bornova İlçe eski Başkanı Nevzat Kavalar ve partide genel başkan yardımcılığı, milletvekilliği ve il başkanlığı görevlerini geçmiş yıllarda üstlenmiş olan Alaattin Yüksel, yeni MYK için Egedesonsöz’e konuştu.

YÜKSEL: ASIL SORUN TAKIMIN LİDERİNDE!
Alaattin Yüksel, “Benim zaten görüşüm sorunun MYK değişikliğiyle çözülemeyeceği şeklindeydi. Partideki atalet böyle ortadan kalkmaz. 9 seçimin sonunda bu ve buna benzer değişiklikler yapılmıştı. Hatta bu en sınırlı değişikliklerden birisi. Belki bir iki arkadaş kendiliğinden bırakmışlardır. Bu MYK değişikliğinden bir şey beklemiyorum. Asıl sorun takımın liderinde. Ben bugüne kadar sürekli ‘genel başkanı da bu işin dışında tutmadan bir çözüm aramak gerekiyor, uzlaşı arayalım’ dedim ama öyle anlaşılıyor ki ne öyle bir uzlaşmaya niyeti var genel başkanın ne de kendinin bu işi bırakmaya niyeti var. Başarı ya da başarısızlığın asıl sorumlusu her zaman, her işte liderdedir. Takımdan 3-4 kişiyi değiştirip aynı yönetim anlayışıyla devam ederseniz çıkacağınız yer yine aynı yerdir. Yani başarısızlıktır. Bu ne örgütte, ne parti üyelerinde ne de CHP seçmeninde hiçbir yeni umut yaratmamıştır” dedi.  

BİZİM İSTEDİĞİMİZ BU DEĞİLDİ, BU BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMİYOR!
Nevzat Kavalar ise, “Bu MYK’nın değişmesi hiçbir şeyi değiştirmiyor. Bizim istediğimiz partide köklü değişiklik. Biz öyle olsaydı MYK’yı değiştir derdik. Olağanüstü kurultaya götürüp köklü değişiklik yapmasını istiyorduk. Programda, söylemde, eylemde değişiklik gerekli... Önümüzdeki yerel seçimlere hazırlanması için partinin olağanüstü kurultay yapılması gerekliydi. O isimler gitti bu isimler geldi. Ne olacak ki? Bizim istediğimiz bu değildi. Bu bir şeyi değiştirmiyor. Bazı arkadaşlarımızın yerine başkası geldi. Bu bir değişiklik değil. Anlayış ve düşünce değişikliği istemiştik, bu gerçekleşmedi. Biz bunun için 630 imza verdik. ‘31 kişi geri çekti’ dediler. ‘Belgesini verin’ diyoruz. Yok, onu da vermiyorlar. Sadece ‘yeterli sayı bulunmadı’ diyorlar. Yeterli sayıda imza yoksa bile bu kadar imza toplandı. Genel başkan kurultayı yapmalıydı” açıklamasında bulundu.

MUTLU ETMEZ, HAYAL KIRIKLIĞI, MEVCUT STATÜKO 2 EKSİĞİYLE KORUNUYOR!
Asuman Ali Güven de, “Daha büyük bir değişim bekliyordum. Bu değişimde başka arkadaşların olacağını tahmin ediyordum. Eleştirel bazda arkadaşlardan yönetime girenler olur diye düşünüyordum. Hakkı Suha Okay, Haluk Pekşen, Ali Öztunç gibi arkadaşların MYK’da olacağını düşünüyordum. Ama böyle bir değişim olmadı. Beklendiği düzeyde bir durum yok. Bu mutlu etmez. Bülent Tezcan ve Tekin Bingöl çıkarılmış. Bütün yük onlarda mıydı? Partinin bu kadar başarısız olmasında iki kişinin mi sorumluluğu vardı? Bu işi geçiştirmek, ‘büyük değişim yaptım’ demek doğru değil. Büyük değişim yok. Mevcut statüko 2 eksiğiyle korunuyor. Tuncay Bey’in ve birçok arkadaşın değişeceğini düşünüyordum. Büyük bir değişim olacağını tahmin ediyordum. Genel başkan öyle vaat etmişti. ‘Önemli değişim yapacağım’ mesajını verdi. Ama değişen bir şey yok. Tüm örgütteki değişim talebinin karşılığında bu gelişme bir hayal kırıklığı yaratacaktır. Daha kapsamlı, daha büyük, örgütleri heyecanlandıracak bir değişim söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

 
İzmir'de kaçak akaryakıt operasyonu!
 
Doların ateşi yeniden yükseldi!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
partili 10 Ağustos 2018 Cuma 20:29

Artık parti koltuklarıni bırakıp ülkeye yönetecek liderlerle yola çikilmali bıktık artık aynı seneryolardan kaybeden gitmeli. ..

Yorumu oyla      13      5  
pattili 10 Ağustos 2018 Cuma 19:40

Ya arkadaslar hiç birsey begenmiyorsunuz sıkıldık bu partideki eski yuzleerin yorumlarindan.

Yorumu oyla      11      8  
10 Ağustos 2018 Cuma 17:53

siz gidin bu partiden inanın kılıçtaroglu sizin gibi degil kapıdan cıksanız bacadan girersiniz

Yorumu oyla      9      8  
AL GÜLÜM VER GÜLÜM 10 Ağustos 2018 Cuma 17:39

ŞİMDİ EKRANDAKİ ŞAHISLARA,BAKIN YAŞ HADLERİNİ TAHMİN EDERSİNİZ

Yorumu oyla      9      7  
Tayyar 10 Ağustos 2018 Cuma 16:02

Muhalefetin tek derdi yeni bir lider ve kendilerine yeni bir koltuk.Bunu herkes çok ıyi biliyor.Umarim disiplin süreci başlar ve bu tür konuşmalar yapan herkes partiden uzaklaştırılır.

Yorumu oyla      9      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'nin yeni Parti Sözcüsü Faik Öztrak kimdir?
CHP'de yeni MYK açıklandı. Yeni MYK'de Parti Sözcüsü olarak yer alan Faik Öztrak kimdir?
Erdoğan: Dolar molar bizim yollarımızı kesmez!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dövizdeki hareketlilik ile ilgili açıklama yaptı
Nasır'dan hizmet çıkışı: İzmir’i hak ettiği noktaya ‘AK Belediyecilik’ getirecektir!
İzmir Milletvekili Nasır, yerel seçimlerde İzmirlilerin iş yapabilecek ...
 
Bakan Kurum'dan sel felaketi için açıklama
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Elim bir olay, bir afet. Metrekareye ...
Kozak Yaylası'nın çığlığı Meclis'te!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Kamil ...
Bakan Pakdemirli: Ekonomik darbeye dayanmaya çalışıyoruz!
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Bizim başımızda dirayetli bir ...
 
AK Parti, seçim kampına giriyor
Üç günlük Kızılcahamam kampında hem 24 Haziran seçim sürecine mercek tutulacak ...
CHP'de yeni A Takımı belli oldu
Cumhuriyet Halk Partisi'nde Merkez Yönetim Kurulu yenilendi. CHP Genel ...
Mehmet KARABEL yazdı... O artık siyaseten de ‘bir bilen’
Mehmet KARABEL yazdı... O artık siyaseten de ‘bir bilen’
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva