HABERLER>POLİTİKA
30 Haziran 2020 Salı - 16:53

CHP'de kurultay hesapları: İşte PM taliplileri!

CHP’de gerçekleştirilecek büyük kurultayda şekillenecek parti yönetiminde görev almak isteyen isimlerin çalışmaları sürüyor. Partinin en güçlü olduğu il olan İzmir’den Parti Meclisi’ne (PM) girmek isteyen çok sayıda kişi görüşmeleri hızlandırdı.

CHP de kurultay hesapları: İşte PM taliplileri!

EGEDESONSÖZ- Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen CHP’nin 37. Büyük Kurultayı için 25-26 Temmuz tarihleri açıklanırken birçok isim yeni yapılanmada yer almak için çalışmaları hızlandırdı. Partinin en güçlü olduğu yerler arasında bulunan İzmir’den çok sayıda kişinin Parti Meclisi’nde (PM) görev almak için büyük gayret göstermesi dikkat çekti.

Yerel seçim sonrasında İzmir’de değişen dengelerin partinin tercihlerinde etkili olması bekleniyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda 15 yıl oturan Aziz Kocaoğlu’nun yerine gelen Tunç Soyer’in de sürecin en etkili isimleri arasında yer alacağı dile getiriliyor. İzmir’de ilçe kongreleri ve il kongresi sürecinde net tavır koyan Başkan Soyer’in daha önce Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na ilettiği isimleri yeniden söylemesi bekleniyor.

Başkan Soyer’in PM’ye girmesini istediği ilk ve en önemli ismin eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Soyer’in bu dönem yol arkadaşı ve siyasi yoldaşı olarak tercih ettiği Nalbantoğlu’nun Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde yer alması bekleniyor.  Soyer, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan başta olmak üzere bazı milletvekillerine ve isimlere de PM önerisi için yeşil ışık yakıyor.

KİMLER VAR?
Partinin yerel seçimde aday belirleme kararları başta olmak üzere birçok kritik kararını alan parti meclisinde İzmir’i temsilen Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Tuncay Özkan, Milletvekilleri Mehmet Ali Çelebi ile Selin Sayek Böke ve Eski Milletvekili Erdal Aksünger bulunuyor. PM’de ayrıca Ali Hikmet Akıllı’nın Ankara İl Başkanlığı’na seçilmesinden sonra boşalan yere gelen CHP Gaziemir eski İlçe Başkanı Umut Tekin de yer alıyor. PM’de şu anda görev alan isimlerin tamamı yerlerini korumak ve görevlerine devam etmek istiyor.

İzmir’den TBMM’ye giden Milletvekilleri Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır,  Atilla Sertel, Tacettin Bayır, Bedri Serter gibi isimlerin de kurultay günü PM için başvuru yapması bekleniyor.  Partide bir dönem Genel Sekreterlik gibi önemli görevde bulunan Sındır’ın üst yönetimde yer almak istediği dile getirilirken geçtiğimiz hafta Kılıçdaroğlu’nun başkanlık yaptığı Ege Bölgesi milletvekilleri toplantısında Tacettin Bayır da “görev verilirse hazırım” açıklaması yaparak dikkatleri üzerine çekmişti.

YÜCEL’İN AJANDASI FARKLI
Ayrıca il kongresiyle birlikte kurultay delege listesinin şekillenmesinde önemli rol oynayan İl Başkanı Deniz Yücel’in de ajandasında birçok isim bulunuyor. Yücel, Başkan Soyer’in aksine farklı isimlerle Ankara’ya gidecek.  Kongre sürecini Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ile koordineli yürüten ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ile Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’in doğrudan desteğini alan Yücel’in listesinde Milletvekili Ednan Arslan başı çekiyor.  Yücel’in öneri listesinde kadın ve gençlik kotasından kurultay delegesi Özüm Özdemir’in de bulunması bekleniyor. 

Partide uzun süredir Yüksek Disiplin Kurulu üyesi olarak görev yapan Milletvekili Mahir Polat’ın da PM adaylığına sıcak baktığı öğrenilirken Milletvekili Adayı Devrim Barış Çelik de PM’ye girmek istiyor. Parti içinde diyalogları ve çalışmalarıyla Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun akademisyen ekibinde de yer alan isimler arasında bulunan Çelik, il başkan adaylığı için uzun süre tartışılmıştı.  Çelik’in Bilim Yönetim Kültür Platformu’ndan (BYKP) PM listesine girmeyi tercih edebileceği dile getiriliyor.

İzmir’den PM’ye göz kırpan isimler arasında eski Milletvekili Zeynep Altıok,  Av. Ali Hıdır Uludağ, Konak eski İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık gibi isimler de yer alıyor.

Balçova eski Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’nın da kendisine gelebilecek bir teklife hayır demeyeceği ifade edilirken yerel seçimde aday belirleme sürecinde PM’den istifa eden Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’ın da doğrudan PM talebinde bulunmayacağı, parti yönetimi tarafından getirilecek teklif olması halinde durumu değerlendireceği öğrenildi.

 
Anadolu Efes’ten Türkiye’de ve dünyada bir ilk: Dinlendirme Üretim Tekniği
 
AB kapılarını açıyor: Listede Türkiye yok!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak-Cehape'nin şifresi 30 Haziran 2020 Salı 21:35

Yav bak böyle Hedepeyle açıkça ittifak yapacağınızı söyleyen kişiler olsun siz rahatlayın, biz de haklı çıktık diyelim. Özellikle pkk'nın hedepeyle ilişkisi olmadığını iddia edecek kişiler olursa, öyle adayın yeme de yanında yat di mi?

Yorumu oyla      4      7  
köylü 30 Haziran 2020 Salı 18:58

Bu kurultay mahkemede biter!!!

Yorumu oyla      5      4  
BAK BAK 30 Haziran 2020 Salı 18:14

garp cephesinde yeni birşey yok umutda fısss

Yorumu oyla      4      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Polat'a ‘dokunulmazlık’ şoku: Fezlekede ‘DEÜ’ detayı!
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat’ın dokunulmazlığının kaldırılması yönünde ...
Kılıçdaroğlu: Baroları bölmek vatana ihanettir
Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
FETÖ ile bir araya gelmeyen siyasi lideri açıkladı
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, FETÖ'yle ilgili ...
 
CHP’li Arslan’dan ‘çöp ithalatı’ tepkisi!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Ednan Arslan, çöp ithalatı ...
AK Partili Özalan idare amiri oldu
AK Parti Meclis grup yönetimi belli olurken AK Parti İzmir Milletvekili ...
Kılıçdaroğlu’ndan kurultay rakibine destek
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Temmuz ayının sonunda yapılması planlanan ...
 
CHP Parti Meclisi'nde ‘Z kuşağı' atağı!
CHP’nin 25-26 Temmuz’da Bilkent Odeon’da yapılacak 37. Olağan Kurultayı ...
CHP'ye şok kurultay davası!
25-26 Temmuz’da Ankara Bilkent’te yapılması planlanan CHP Kurultayı'nın ...
CHP'li Polat'tan Çalkaya'ya destek, DEÜ'ye tepki!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Dokuz Eylül Üniversitesi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva