HABERLER>POLİTİKA
27 Ocak 2021 Çarşamba - 19:21

CHP'de kritik toplantı: 2 isim disipline sevk edildi!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de İl Yönetimi toplantısı İzmir İl Başkanı Deniz Yücel Başkanlığında gerçekleştirildi. Yaklaşık 2.5 saat süren toplantıda,  Cumhuriyet Halk Partisi Gaziemir Belediyesi Meclis Üyesi ve CHP İl Tarım Komisyonu Başkanı Hatice Uslu'nun İl Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi kararı alındı.

CHP de kritik toplantı: 2 isim disipline sevk edildi!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetimi, haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in başkanlığında İzmir Sanat'ta toplanan İl Yönetimi'nin gündeminde ise 'atama' tartışmaları yer aldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığına Sosyolog Şevket Meriç'i atamış ve atama İzmir'de tartışmalara neden olmuştu.

AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi atamayı 'liyakat' yönünden eleştirirken, İzmir Ziraat Mühendisleri Odası da atama kararını sert bir dille eleştirmişti. Atama kararına muhalefet ve odalar dışında bir tepki de Cumhuriyet Halk Partisi'nden gelmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Tarım Komisyonu Başkanı Hatice Uslu, bir basın kuruluşuna yaptığı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’na sosyolog Şevket Meriç’i atamasıyla ilgili, "Sanki belediyede hiç ziraat mühendisi yokmuş gibi Neptün Soyer'in filecisini Tarım Daire Başkanı yaptı. İzmir salak değil. Biz de salak değiliz. Kusura bakmasın ama burası Seferihisar değil" ifadelerini kullanmıştı.

Uslu'in ifadeleri sonrası CHP İzmir'de derin bir çatlak yaşanırken, İl Yönetiminden flaş bir hamle geldi. Deniz Yücel'in başkanlığında toplanan il yönetimi, Hatice Uslu'yu disipline sevk etme kararı aldı.


ÇAĞLARSU'DA DİSİPLİNDE

Cumhuriyet Halk Partisi'nde parti içi çatışmaların en fazla yaşandığı ilçelerden olan Gaziemir'de, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ile gerek Belediye Meclisi'nde gerekse sosyal medya üzerinden sıkça karşı karşıya gelen CHP Gaziemir Meclis Üyesi Levent Çağlarsu da ihraç istemi ile İl Yönetimi toplantısında İl Disiplin Kurulu'na sevk edilen isimler arasında yer aldı.

Son olarak, Gaziemir Meclis Üyesi Çağlarsu, Gaziemir Belediyesi Ocak ayı Meclisi'nde Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'ya 'diktatör' göndermesi yaparken, Başkan Arda ise Çağlarsu'ya 'hain' demişti.

Disipline sevk edilen Cumhuriyet Halk Partisi İl Tarım Komisyonu Başkanı Hatice Uslu ve CHP Gaziemir Meclis Üyesi Levent Çağlarsu'nun oluşturulan komisyonda savunmalarının alınmasının ardından, komisyon üyelerinin iki isim hakkında karar vermesi bekleniyor

Öte yandann daha önce de disipline gönderilen CHP Bornova üyesi Nevzat Dağdelen'in, İl Yönetimi toplantısında yeniden disipline gönderilmesine karar verildi.

KAYGÜN'ÜN DOSYASI İÇİN BEKLEME KARARI

CHP Bayraklı İlçe Sekreteri Kemal Kaygül'ün  karar defterini izinsiz olarak çıkardığı iddiası sonrası Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş ile Kaygül arasında gerilim yaşanmıştı. Başkan Susmuş yaşanan olaylar sonrası Kaygül'ü görevden alırken, İl Yönetimine Kaygül'ün ihracı için yazı gönderdiği öğrenildi. Bayraklı İlçe Başkanlığı'ndan gelen ihraç istemi sonrası talebi değerlendiren İl Yönetimi, konu hakkında bekleme kararı aldı.

İLÇE BAŞKANLARINA KRİTİK GÖREV

Toplantıda ayrıca edinilen bilgilere göre İlçe Başkanları'na amatör spor kulüpleri için özel bir çalışma yaptırılacağı öğrenildi. Pandemi döneminde profesyonel kulüplere ziyaretler gerçekleştiren ve kulüplerin sorunlarını dinleyen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir yönetimi, ilçe başkanlarından da İzmir'de bulunan amatör spor kulüplerini ziyaret etmelerini isteyecek.

İlçe yönetimleri tarafından amatör kulüplere gerçekleştirilen toplantılar sonrası, ilçe yöneticileri rapor hazırlayacak ve ilçe başkanlıkları tarafından hazırlanan raporlar İl Yönetimine sunulacak.

 
Pehlivan'dan Erdoğan'a ziyaret
 
CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanından ortak çağrı!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
alo 28 Ocak 2021 Perşembe 04:11

deha deha kimseyi bırakmayın partide malı götürenler

Yorumu oyla      11      3  
Fırat BEKAR 27 Ocak 2021 Çarşamba 22:35

Liyakat liyakat liyakat. Chp de adı var kendisi yok. Eleştirince kovalamaktan beter eder. İstanbul AKP si ne ise İzmir CHP si de aynı. Yöntem aynı fikir aynı. Rant. Rant ta karşı olanlar maalesef disiplinlik olur.

Yorumu oyla      12      3  
Sami Şekercioğlu 27 Ocak 2021 Çarşamba 21:26

Bu işlerle uğratılacağını iyi parti gibi sahaya inip ekonomik gerekçeler halka anlatılsa daha doğru olur at at bitmez muhalif olanlar enerjiyi buralara harcamamak gerek

Yorumu oyla      6      3  
DELEGE 27 Ocak 2021 Çarşamba 21:04

Doğru söyleyeni dokuz köyden değil artık partiden kovuyorlar sayın il başkanı il kongresinde tüm delegelerin oyunu alamadı atama adayı olduğu tek aday olduğu için seçildi o zaman il başkanına oy vermeyen delegeleride ihraç edin parti rahat bir nefes alsın iktidara yürümek değilde iktidarın değirmenine su taşıdığını biliyoruz artık...

Yorumu oyla      14      3  
Ecevit'in izinde 27 Ocak 2021 Çarşamba 20:03

Koltuğunu dolduramayan bir il başkanının disiplin sopasıyla kendini kabul ettirme çabaları.... Olan CHP'ye oluyor. Eğer CHP Deniz Yücel ve ipini elinde tutan baronlardan kurtulamazsa İzmir elden gidecek.

Yorumu oyla      12      3  
İNCE 27 Ocak 2021 Çarşamba 20:01

Yeter artık söz " İNCE " nindir. Atın efendiler atın, tıksırıncaya kadar atın. Atatürk partisini düşürdüğünüz hallere baka baka YOK OLURSUNUZ inşallah. Genel merkezden,İzmir il başkanlığına,ilinden, Gaziemir ilçe başkanlığına kadar " GASP " ettiğiniz o koltuklar sizlerden kurtulacaktır. Gündemde kalmak için yaptıklarınızdan içimiz bulandı artık...

Yorumu oyla      18      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan CHP'ye: Bunun adı siyasetsizliktir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "militan" tartışması hakkında, "Hemen her gün bir ...
CHP’li Sertel’den çağrı: Tarımda İzmir modeli tüm Türkiye’de uygulansın
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir Büyükşehir ...
'SGK, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlanmalı'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜRMOB'u ziyaretinde konuştu. Kılıçdaroğlu, ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan destek ödemesi müjdesi
Grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, devam etmekte olan reform ...
CHP'li Sındır'dan 'çiftçilerin borç faizi silinsin' teklifi
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır TBMM’ye üreticinin ...
Yücel’den AK Parti’ye toplu yanıt: Çiftçiye traktör sattıranlar Soyer’i anlayamaz!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir ...
 
Şentop'tan 'vekillere aşı yapılacak' iddiasına yanıt
TBMM Başkanı Şentop, pazartesi gününden itibaren milletvekillerine aşı ...
CHP Kınık'ta başkanlık düğümü çözülüyor
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'nin üst üste iki ilçe başkanının ...
AK Partili Sürekli'den Selçuk'a 'esnaf ve tarım' çıkarması!
İlçe teşkilatları ve Sivil Toplum Kuruluşları ile buluşmalarında hız kesmeyen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Boşanan aileler ve çocuklar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva