HABERLER>POLİTİKA
9 Nisan 2016 Cumartesi - 18:02

CHP’de İzmir’de büyük zirve raporu: ‘İkinci bölüm’de neler konuşuldu?

Geniş katılımlı Danışma Meclisi Toplantısı’nda Genel Sekreter Sındır, Genel Başkan Yardımcısı Koç, İl Başkanı Yüksel ve Başkan Kocaoğlu’ndan önemli mesajlar geldi. Örgütü ikinci bölümde parti için sorunları masaya yatırdı.

CHP’de İzmir’de büyük zirve raporu: ‘İkinci bölüm’de neler konuşuldu?

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ – CHP İl Örgütü Kültürpark’ta İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Danışma Meclisi Toplantısı’nda bir araya geldi.

- SINDIR, KOÇ, YÜKSEL VE KOCAOĞLU’NDAN ÇARPICI MESAJLAR…

Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinin de davet edilmesiyle oldukça geniş katılımlı yapılan toplantıda CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, İl Başkanı Alaattin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yalova Milletvekili Muharrem İnce, İzmir milletvekilleri, İzmirli PM üyeler, belediye başkanları, ilçe ve ilçe yöneticileri, il delegeleri ve çok sayıda partili de hazır bulundu.



Danışma Meclisi Toplantısı 4 ana gündem maddesiyle toplandı. CHP İzmir Örgütü 2019 için ortaya koyduğu yüzde 60 hedefine ulaşma yöntemlerine ilişkin değerlendirmeler yaptı. Toplantıda ayrıca yerel seçimde 30 ilçeyi ve Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanma hedefine dair düşünceler paylaşıldı. Zirvede partide birlik, dayanışma ve demokrasi kültürünün geliştirilmesine ilişkin öneriler de sıralandı. AK Parti hükümetinin İzmir’e karşı tutumu ve terör iklimi üzerinden genel değerlendirmeler de toplantının gündemi arasında yer aldı.

Toplantı iki bölümde halinde gerçekleşirken basına açık bölümde Genel Sekreter Sındır, Genel Başkan Yardımcısı Koç, İl Başkanı Yüksel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu örgüte seslenerek birlik ve beraberlik mesajları verdi. Sivil toplum kuruluşu temsilcilerinde de önemli mesajlar geldi.

Toplantının basına kapalı bölümü ise serbest kürsüyle yapıldı. Partililer isteğe göre söz alarak gündem maddeleri dahilindeki görüş, eleştiri ve önerilerini sıraladı.

Oturumda söz alan Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı ve CHP Eski PM Üyesi Yüksel Çakmur’dan önseçim vurgusu geldi. Çakmur 2019’da belediye başkan adaylarının da önseçimle belirlenmesi gerektiğini söyledi.

CHP İl Eski Başkanı Kemal Karataş ise sokağa inme çağrısı yaptı. İl Eski Başkanının halkla daha yakın temas vurgusu yaptığı öğrenildi.

İl Gençlik ve Kadın Kolları Başkanları’ndan ise kota çıkışı geldiği bildirildi. Başkanlar parti yönetiminde gençlere ve kadınlara daha çok yer ayrılması gerektiğini vurguladı.

Öte yandan CHP Gençlik Kolları MYK Üyesi Mustafa Evsen de kaybedilen 8 ilçede kadınlara ve gençlere daha aktif görev verilmesi gerektiğini aksi takdirde bu ilçelerin geri kazanılmasının zor olduğunu söyledi. 

TOPLANTI ÜSTÜNE TOPLANTI: GÜNDEM YENİ BİNA
İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Danışma Meclis Toplantısı’nın ardından Genel Sekreter Sındır, Genel Başkan Yardımcısı Koç ve İl Başkanı Yüksel ilçe başkanlarıyla bir toplantı daha yaptı.



İl Örgütü’nün bu toplantıda çok katlı bir il binası satın alma fikrini İdari ve Mali İşlerden de Sorumlu olan Genel Başkan Yardımcısı Koç’a ilettiği ve olumlu yanıt aldığı öğrenildi. CHP İl Örgütü mevcut bina yerine yeni bir yer satın alarak gençlerin ve kadın kollarının da katılımıyla çalışma alanını genişletmeyi planlıyor.

Ayrıca Koç’tan İzmir’e ve örgüte övgü geldi. İzmir’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı’nın kenti örnek kent olarak gösterdiği, İl Başkanı Yüksel’i deneyimleri üzerinden överek Genel Merkez’in İl Örgütü’nden beklentilerinin oldukça yüksek olduğunu söylediği öğrenildi.

İlçe başkanlarının tam kadro katıldığı toplantıda bazı örgütler de bina taleplerini Koç’a iletti.

 
Alaçatı’da ot festivali izdihamı!
 
Tapusuz gecekondu sahiplerine yeni haklar!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
karbel 10 Nisan 2016 Pazar 17:04

Bizler karabaglar da gece gunduz kosturan chp li gencleriz bir bakin bldiye kazanildi ve 1. Yilinda o cocuklar çöpe parka yollandi. O sogugu yagmuru gece yarilari bizler yedik siz sicak yataklarinizda uyurken. Size calismakmi hata yahut size calismayan lar akp li ve mhp onlar rahat ve amir pozizyonunda peki ewlatlarinz ya copte yada park temizliyor. Boyle iktidar yuruyusu olmaz sen bana sahip cikmazsan hiç kusura bakma artik bizde uyandik.

Yorumu oyla      11      5  
Adem BALCI 10 Nisan 2016 Pazar 09:59

Evet doğru söylüyorsunuz STK lar diyorsunuz fakat millet vekilleri ilk üç ay telefonları açtılar sonrası HÜSRAN başkanlar yılda bir keyfi gelirse açarlar 40 saniye konuşma hakkın var hemen çebuk söyle toplantıdayım derler gerisi bir yıl sonra. Birokrasi brokrat bir basit işlemi için 40 gün bekletirler gözlerler birileri arasında o işlemi yapayım diye yok böyle bir çalışma sistemi çantada keklik dediniz ak parti MHP destekçilerine hiç yaklaşmadınız aziz başkan ayrıldıktan sonra ne olacak bilemiyorum o zamanda kemdim ettim kendim buldum türküsünü çağırırız hep birlikte saygılar

Yorumu oyla      11      5  
A. U 10 Nisan 2016 Pazar 09:27

Sayin genel baskan yardimcim sayin genel sekreterim sizden ricamiz bldiye baskanlari kendi ewlatlarina sahip ciksin secimlerden sonra kagit mendil gibi atmasinlar bizler bu partinin gercek emekcileriyiz gece bayrak asarken o yagmuru sogugu biz yiyoruz. Bldiye baskanlari deyil.

Yorumu oyla      11      5  
önseçim saçmalığı 9 Nisan 2016 Cumartesi 19:38

önseçim de önseçim.. arkadaşlar örgütün istediği adayları değil izmirin istediği adayları bulmamız lazım.. yoksa nüfusun yüzde 65i göçmen olan kentte tüm izmir adayları alevi olacak..!!!

Yorumu oyla      11      5  
DELEGE 9 Nisan 2016 Cumartesi 19:14

Başarılı olmak isteyen kimsede metodoloji yeteneği olmalıdır çünkü hiçbir nehir yukarı akmaz, hiçbir iş; başında bulunan adamın seviyesinden yukarı çıkamaz.BU PARTİYE LİDER lazım LİDER.!!!

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hotar: Kılıçdaroğlu bunu hiç hak eden biri değil!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar, "Bunu gündemde tutmak lazım ama ...
Demirtaş’dan ‘HDP oy kaybetti’ iddiasına yanıt
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisiyle ilgili iddialara ...
Erdoğan: Kılıçdaroğlu yok hükmünde!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘önüne yatma’ polemiğinde CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu ...
 
"O annelerin neler çektiğini o bakan biliyor mu?"
Kılıçdaroğlu tartışmalara yol açan 'önüne yatmak' sözüyle ilgili olarak ...
Davutoğlu 'Muhasebe vakti' dedi ve ekledi...
İstanbul’daki yapılaşmayla ilgili muhasebe yapma çağrısında bulunan Başbakan ...
Sındır: Kocaoğlu’nun sözleri zafiyet ortaya çıkarır!
CHP Genel Sekreteri, Başkan Kocaoğlu'nun 2019 yerel seçimlerinden aday ...
 
HDP’nin masasındaki anket: Batı’da eriyor!
HDP’nin üç ayrı şirkete yaptırdığı anket sonuçlarına göre parti Doğu illerinde ...
Yargının kararı sonrası Bahçeli'den ilk açıklama
Mahkemenin "olağanüstü kurultay" kararını değerlendiren MHP Genel Başkanı ...
Abdullah Gül: Bunları konuşmak ayıp
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva