HABERLER>POLİTİKA
19 Ekim 2021 Salı - 11:40

CHP’de ikinci bölge tartışması! ‘Tacettin ağabey diyorsa, doğrudur!’

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'ın 2. Bölgeye ağırlık verilmesi yönündeki eleştirilerini değerlendiren Mahir Polat, “Tacettin ağabey bir şey söylüyorsa, doğru söyler. O çapacı ağabeyimiz. Onun orada 140 civarı köy var, bizim burada 400 küsur köy var. Milletvekili seçilince köy ayrımı kalmıyor. Paslaşarak gidiyoruz, eksik kaldığımız yerde arkadaşlarımız destek veriyor. Orası senin, burası benim diye bir ayrım yok” dedi.

CHP’de ikinci bölge tartışması! ‘Tacettin ağabey diyorsa, doğrudur!’

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Mahir Polat, Sonsöz TV'nin konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar'ın sorularını yanıtlayan Polat, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Paris İklim Anlaşması'ndan seçim anketlerine, saha çalışmalarından önseçim tartışmalarına kadar bir çok konuda açıklamalarda bulunan Polat, “Önseçim olsa da olmasa da adayım” dedi.

YEŞİL DOLAR İÇİN DÜNYANIN YEŞİLİNE TERCİH ETMİŞLER
Paris İklim Anlaşması'nın geç imzalanması sürecinin uzaması için 'para' iddiasında bulunan Polat, "Bir şeyin ismini değiştirerek bir şeye varamıyorsunuz. Türkiye'de uzayla ilgili de bir alan var ancak araştırma yok. Biz geçtiğimiz hafta Paris İklim Anlaşması’nı imzaladık. 5 yıl koyduktan sonra meclisimize geldi. 5 yıllık öngörüleri olan anlaşmalar bunlar. Biz 5 yılımızı heba ettik. Dünya insanlığı adına heba ettik. Müsilaj sorunu yaşıyoruz. Bunu da iklim krizinden bağımsız düşünmeyiz. Biz her yerde 'itibar itibar' diyoruz, ancak itibar, sarayda altın koltuklarda oturmakla olmuyor, şatafatlı önü arkası gelmeyen araç konvoyları ile olmuyor. İtibar, dünyaya topluma ne kadar katkıda bulunmanız ile oluyor. Bizim Paris İklim Anlaşması’nı 5 yıl bekletmemizin nedeni, gelişmiş ülke kategorisinden gelişmekte olan ülke kategorisine düşmek ve paydan daha fazla almak. Yeşil dolar için dünyanın yeşiline tercih etmişler" dedi.

EKSİK KALDIĞIMIZ VE DOĞRU YAPTIĞIMIZ ŞEYLERİ GÖZLEMLEMEK AMACIYLA ÖNEMLİYDİ
Kendilerinin sürekli sahada çalışmalarını yürüttüğüne dikkat çeken Polat,şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sürekli sahadayız. İzmir'de de saha çalışmalarımız vardı. Tarım kökenli milletvekillerimiz çoğunluktaydı. Biz tam tarım fuarından çıkmıştık. Bunun çıktılarının anlatılması ve İzmir’deki sahanın inceleniyor olması açısında önemliydi. Arkadaşlarımız buradan çok olumlu gözlemlerle anlaştılar. Biz gittiğimizde kırsalda ve köylerdeydik. İzmir, uzun yıllardan beri iktidarda olduğumuz yerdi. Eksik kaldığımız ve doğru yaptığımız şeyleri gözlemlemek amacıyla önemliydi. 11 vekil sahadayız. Tüm arkadaşlarımız alın terlerini akıtarak çalışıyorlar. Biz 2. Bölge milletvekili özellikle Bedri (Serter) ağabey, Kamil (Okyay Sındır) başkanımızla çalışmalar yapıyoruz. Bizim 142 civarında 2. Bölgede köyümüz var. Benim sadece Bergama'da 119 köy var."

Resim

SON DAMLA TERİME KADAR SAHADAYIM
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'ın 2. Bölgeye ağırlık verilmesi yönündeki eleştirileri hakkında da konuşan Mahir Polat, şunları söyledi:

“Tacettin ağabey bir şey söylüyorsa, doğru söyler. O çapacı ağabeyimiz. Çok saygı duyduğum birisi. Onun orada 140 civarı köy var, bizim burada 400 küsur köy var. Milletvekili seçilince köy ayrımı kalmıyor. Paslaşarak gidiyoruz, eksik kaldığımız yerde arkadaşlarımız destek veriyor. Çoğu yerde Ednan Arslan vekilimiz ile birlikte çalıştık. Bergama'nın köylerinde süpürme çalışması yaptık, Murat  Bakan vekilimize rica ettik, tatilini kesip geldi. Yani aramızda orası senin, burası benim diye bir ayrım yok. Seçmenin verdiği güveni boşa çıkarmamak için son damla terime kadar sahadayım."

YA KENDİSİNE ÇEKİ DÜZEN VERECEK, YA DA KOLTUĞU DEVREDECEK
Açıklanan anket rakamları üzerinden hükümete geçmişi hatırlatarak cevap veren Polat, "Düne kadar anket firmaları için açıklama yapıyorlardı. Eleştirdikleri anket firmalarından bir tanesi son seçimleri en doğru bilen firma. Yüzde 60, erken seçim beklentisi var. Ekonomiden umudu olmayan insan sayısı yüzde 70'lerde. Kendilerinin finanse ettiği anket firmaları bunları yapıyorsa, bunların düşünülmesi gerekiyor. Erdemli bir devlet insanının anketlerde bu kadar kötü gittiği gözüküyorsa, ya kendisine çeki düzen verecek ya da koltuğu devredecek" dedi.

CHP'li Bayır'dan 'Yerli malı kullanımına ağırlık verilsin' önerisi

VATANDAŞ, ADAYLARIN NASIL BELİRLENDİĞİNE BAKMAZ
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, önseçim konusundaki tartışmalar hakkında CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'ın 'Önseçimin kimseye zararı yok. Bunun karşısında duranlar kimler? Son dönemde genel merkezde iyi ilişkiler kurmuş, bu konuda genel başkana kendilerini çok yakın hissettikleri için, genel başkan beni nasıl olsa yazar, diyorlar. Ancak bu böyle değil. Liderimizin işi zor' sözlerini de değerlendirdi:

"Kimin kendini garantiye alıp almadığını… Anlamak istemiyorlarsa ben ne diyebilirim? Milletin esas meselesi, CHP ve Millet İttifakı kaç milletvekili ile iktidara gelecek? 400'e yaklaşacak mı? Ne şekilde adayın belirlendiği ile milletin ilgilendiğini düşünmüyorum. Benim açıklamalarıma birileri karşıt görüş belirtmişse saygıyla karşılarım. Tacettin Ağabeye düzeltme durumum olmaz. Benim İl başkanlığımı yapmıştı. Ulvi bir adamdır benim için. Eleştirilerini dikkate alırım. Partimizin yetkili kurumlarının belirleyeceği konulara burnumu sokmak istemem. Partimin yetkili kurumları zaten o konuyu tartışıyor. Parti içinde 'önseçimi isteyenler' ve 'önseçim istemeyenler' olarak iki grubun oluştuğu iddiaları var. Aslında böyle bir bölünme yok. O kendi kişisel tercihi. Ben önseçim olsa da olmasa da adayım. Bir ayrım var, bakan olacaksam milletvekili olmam, onun dışında bir dönem daha milletvekili olmak isterim. Önseçim olsa da olmasa da adayım. O coşkulu günü bu kentte milletvekili olsam da olmasam da halkım ile kutlayacağım. Benim hedefim budur."

CHP'li Mahir Polat: 'Var gücümüzle çalışacağız'

AK PARTİ GİDENE KADAR EVDEN İZİN ALDIM
2002 seçimlerinden sonra evde ailesinden politikada mesai harcamak için izin aldığını belirten Polat, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Benim eşim devlet memuru. Kastını asla aşmaz. 2002’de AK Parti iktidara geldi. Ben CHP'li bir babanın evladıyım. 2002'de sandık görevlisiydim.  İktidara geldiler. Çok olumsuz etkilendim. Türkiye'nin geleceğini okudum ve dedim ki eşime, bana izin ver, çocuklarımızın geleceğini karartacak bu insanlar. Bu adamlar gidene kadar bana izin ver. Bu adamlar gidene kadar, huzurun ve adaletin hâkim olduğu bir Türkiye gelene kadar ailemden izin aldım ben.  Benim nerede olduğumun hiç önemi yok. Bu memleketin geleceğinin karşısında hiçbir siyasi ikbal hesabının hiçbir önemi yok. Benim açımdan bakış açım bu. Tacettin Ağabeyimiz de bizim ağabeyimizdir. Ona laf yetiştirmek durumum olmaz."

BİR KİŞİ OLARAK DÜŞÜNCEMİ SÖYLERİM
Gerçekleşen son kurultayda en yüksek oyu alarak Yüksek Disiplin Kuruluna seçilen Polat, YDK içinde herhangi bir baskı bulunmadığını ve kendisinin sadece 1 oya sahip olduğunu belirtirken, "Partinin disiplinle ilgili hiçbir sorunu yok. Parti, disiplin kurallarının çok işlediği yer. Hakan Şenoyar, Tire'de 2 dönem ilçe başkanı olarak tarihe geçmiş biri. Hangi nedenlerle görevden alındı, bilmem. Hakan Başkan ile Tire'de birlikte çok köy gezdik. Burada hiç ceza almamış, geliyor bizde ihraç oluyor. Ya da buradan ihraç almış, bizde uyarı oluyor.  Benim 6 yıl bitiyor. Kişiselleştirdiğim hiçbir dosya olmadı. Dosyanın içeriğine çalışırız. Herkes bütün detayları ile çalışır, usule esasa bakar. İzmir ile ilgili bir şey olduğunda bana fikrim sorulduğunda ben sadece 1 kişi olarak düşüncemi söylerim. YDK olarak biz kentte tartışılmadık. Bağımsız denetçi raporu varsa onunla ilgili çok konuşmanın anlamı yok" diye konuştu.

 
Dışişleri'nden 10 ülkenin büyükelçisine uyarı
 
Düğün cinayetine 4 tutuklama!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 19 Ekim 2021 Salı 15:47

önümzdeki dönem yok olmamama çabaları bunlar.sizin gibi bir vekil daha vardı....

Yorumu oyla      3      3  
Pelin 19 Ekim 2021 Salı 13:39

sayın herkese mavi boncuk dağıtıyor herşeye sıcak yapıyor da bakalım önseçim olursa çıkabilecekmi?

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dışişleri'nden 10 ülkenin büyükelçisine uyarı
Dışişleri Bakanlığı'na çağrılan 10 ülkenin büyükelçisiyle yapılan görüşme ...
Bahçeli'den Kavala ve Demirtaş açıklaması
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda ...
Üniversitelere yapılan siber saldırı Meclis gündeminde!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, üniversitelere yapılan ...
 
AK Partili Kaya'dan Küçük Menderes çıkışı: Biz temizliyoruz, Soyer kirletiyor!
Küçük Menderes Nehri'nde temizleme çalışmalarını sürdüren DSİ ekiplerini ...
CHP lideri İzmir’e geliyor!
CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir ...
CHP'li Polat'tan dikkat çeken çıkış: En büyük destekçimiz Atilla Kaya!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'nın CHP'li misafir vekiller ...
 
TBMM'de bütçe maratonu başlıyor
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2022 yılı bütçe görüşmeleri 26 Ekim'de başlayacak.
Kılıçdaroğlu'nun bürokrat açıklamasına suç duyurusu
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
'Angola ile yedi alanda anlaşma imzalandı'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunduğu Angola'da ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva