HABERLER>POLİTİKA
10 Temmuz 2018 Salı - 11:10

CHP’de gündem imza hareketi: İzmir’in 52 delegesi ne dedi?

Seçimlerin ardından olağanüstü kurultay tartışmaları yaşanan CHP’de İzmir’den delege listesine giren 52 isim açıklamalarda bulundu. Kurultay delegeleri olası imza hareketi karşısında gösterecekleri tavrı açıkladı.

CHP’de gündem imza hareketi: İzmir’in 52 delegesi ne dedi?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- (Özel Haber) Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 24 Haziran seçimleri sonrasında alevlenen olağanüstü kurultay tartışmaları devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin partisinden fazla oy alması genel başkan tartışmalarını beraberinde getirdi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu 2019 yılında gerçekleşecek yerel seçimlere kilitlenilmesi gerektiğini vurgularken partinin üst düzey yöneticileri de, ‘gündemimizde kurultay yok’ açıklamalarını dile getirdi.

- KOCAOĞLU'NDAN 'KURULTAY' İÇİN YENİ MESAJ: DEĞİŞİM TEHDİT DEĞİL, FIRSATTIR!

Partinin kalesi olarak gösterilen İzmir’de de farklı yaklaşımlar gerek basın önünde gerek de kulislerde ifade ediliyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘değişim’ çıkışı gündemdeki etkisini hala koruyor. Genel başkan yardımcılığı, milletvekilliği ve il başkanlığı görevlerinde bulunmuş olan partinin sembol ismi Alaattin Yüksel ise süreçte,  ‘Grubu Kemal Kılıçdaroğlu, partiyi Muharrem İnce yönetsin’ mesajını verdi.  Gelişmelerin ardından İl eski Başkanı Asuman Ali Güven ve Bornova İlçe eski Başkanı Nevzat Kavalar’ın, İnce lehine imza toplama çalışmasına start vereceği öne sürüldü.  

Başkan Kocaoğlu’na yakın bir isim olan İl Başkanı Deniz Yücel ise, ‘Seçim çalışmaları, genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Muharrem İnce ve CHP örgütleri tarafından fedakarca yürütülmüştür. Bu demokrasi yarışının üzerinden daha 10 gün geçmeden, tabiri caizse terimiz soğumadan, bu durumu başarısızlık olarak göstermek ve genel başkanımızı tartışmaya açmak, kamuoyu önünde partimizi tartışmaya açmak demektir. Birbirimize en çok kenetlenmemiz, soğukkanlı ve itidalli davranmamız gereken şu süreçte bu tartışmaları yaratmak, üstelik imza toplayıp olağanüstü kurultayı toplamaya çalışmak ne yazık ki parti kültürü ve sorumluluğuyla bağdaşmamaktadır’ açıklamasını yaparak tarafını açıkça belli etmişti.

52 kurultay delegesine sahip olan İzmir İl Örgütü’nün tavrının kurultaylarda belirleyici etkenler arasında olduğu biliniyor. Açıklamalar ve hamleler sonrasında gözler partinin genel başkanını seçme iradesine yetkisi olan isimlere çevrildi.

Kurultay delegeleri Egedesonsöz’e konuştu ve olası imza hareketi karşısında sergileyecekleri tavrı aktardı. Bazı isimler net bir şekilde tarafını belli ederken bazı delegeler renk vermedi.

KİM NE DEDİ?

Hakan Şenoyar: Kimseye imza vermeyeceğim. Seçimle gelen seçimle gider.

Hürol Taklak: Görüş bildirmeyeceğim.

Aygül Eryılmaz: İmza vermeyeceğim.

Mehmet Ecevit Canbaz: İmza vermeyeceğim.

Hatice Tatlı: Değişimden yana imza vereceğim.

Özcan Durmaz: Görüş bildirmedi.

Feridun Yılmazlar: Görüş bildirmedi.

Umut Tekin: Görüş vermedi.

İsmail Hakkı Şener: İmza vermeyeceğim.

Kasım Özkan: Basın Yoluyla partimin tartışılmasını İstemiyorum.

Perihan Yardımcı: Biz genel merkez yöneticisiyiz bu konuda yorum yapmıyoruz.

Merve Çalışkan: Görüş vermedi.

Gökçe Özbadur: Kesinlikle bir genel başkan değişikliğine gerek olmadığını düşünüyoruz. Urla İlçe Örgütü olarak imza vermeyeceğiz.

Aysun Akıncı: İzmir il başkanlığını takip edeceğim.

Züleyha Bingöl: Görüş vermek istemiyorum.  

Günal Biçer: Şu an için kurultay sağlıklı bir sonuç getirmez. 2 bin üyenin olduğu ilçeyi temsil ediyorum. Gerekirse danışma kurulundan çıkan sonuca göre refleks gösteririm.

Ezgi Kılıç: Bireysel olarak fikir beyan etmiyoruz. Ortak bir karar alacağız.

Kazım Çam: Aziz Başkan imza toplansın demedi. Bizim de örgüt olarak önceliğimiz yerel seçimler. Bu konuyla ilgili başka bir şey söylemek istemiyorum.

Dursun Ali Polat: İmza verme taraftarı değilim.

Banu Ayhan: Henüz karar vermedim. Bende kalsın.

Fatoş Elgün: Kesinlikle imza vermeyeceğim. Bunu istemek partimizi böler.

Ahmet Pala: Görüş bildirmeyeceğim. Partinin iç meselesidir. Bu konular basın önünde konuşulmaz.  

Uğur Yıldırım: CHP’de genel başkan sorunu yok, kurultaya gerek yok. Bu aşamada bunu yapanların partiye zarar verdiğini düşünüyorum. İmza vermeyeceğim.  

Birsel Öztürk: Değişimden yana değilim. Seçimler var. İmza vermeyeceğim. Seçimlerden sonra zaten Kılıçdaroğlu ne yapacağını bilir.

İlknur Poyraz: Biz Aziz Başkan ile birlikteyiz. Biz Muharrem İnce’yi destekliyoruz bu konuda. Eşimin de benim de fikrimiz bu yönde. Siyasette zaten aktif olan benim eşim. Bu şekilde karar verdik. Düşüncemiz budur.

Sedat Uzunbay: Yorum yok. Bu konuda görüş açıklamıyorum.

Nazan Dönmez: İzliyorum. Daha düşünme aşamasındayım. Ne vereceğim ne vermeyeceğim diyorum.

Bahar Gürsul: Birlikte hareket ettiğimiz bir ekip var. Süreci değerlendireceğiz. Taraflar bir açıklama yapsınlar.  Şu an beklemedeyim.

Cevat Durak: Yurt dışındayım. Olayları yakından takip edemedim. Şu aşamada geride duruyorum.

Polat Manduz: Görüş belirtmek istemiyorum.

Edibe Tokmak Yılmaz: Kararım ve gerekçelerim çok net. Siyasete ilkesel bakıyorum. Siyasetten bir menfaatim yok ama görüşümü açıklamak istemiyorum.

Cansu Baykara: Değerlendirme yapacağız. Şu an hiçbir görüş vermek istemiyorum.

Mehmet Birlik: İmza vereceğim.

Ufuk Anık: Net bir kararım yok. Bize gelen bir teklif de yok. Benim tek derdim çift başlılığın ve kavganın bitmesidir. Partinin bir an önce tek çatı altında toplanıp yoluna devam etmesini istiyorum. Teklif geldiğinde delege arkadaşlarımla oturup karar veririm. Bizi getiren arkadaşlara da fikirlerini sormakta fayda var.

Kadir Yıldız: Görüş vermedi.

Kudret Yiğit: Aziz Bey’in yaptığı açıklamayı çok önemsiyorum. Dikkatle okumak gerekiyor.  Tabanın sesini ifade etmek açısından önemli bir açıklamaydı.  

İsmail Uygur:  Olağanüstü bir kurultay gerektiğine inanmıyorum. İmza vermeyeceğim.

Mehmet Ayçil: Evet imza vereceğim.

Ali Bartu: Parti içi bir mesele. Sadece genel başkanımla konuşurum. Açıklama yapmayacağım.  

Ali İhsan Yıldız: Genel başkan değişikliğine ihtiyaç görmüyorum. Tavrım nettir. Böyle şeylere imza vermem.

Şamil Sinan An: Bu konuda arkadaşlarıma danışmadan asla karar vermem. Kendime has bir kararım var ama istişare sonrasında açıklarım. Partinin bu süreç içinde karmaşıklık yaşamasını gönlüm istemiyor. Önemli olan yerel seçimlere canlı bir yapılaşmayla gitmektir. Bu akşam saat 18:00’den sonra kararımı vereceğim.

Ali Engin: İmza verip vermeme sürecinden ziyade sağduyulu bir şekilde tartışmak gerekiyordu. Birden imza toplanmaya başlandı. İmza toplanmanın yararlı olacağına inanmıyorum. Yerel seçimden önce kurultay yapmamız partiye büyük zarar verecek. Evet yanlışlar var. Sürecin sorgulanması lazım. Aziz Başkanın söylediği de genel başkan değişsin değil. Bazı kadrolarda değişiklik olsun. Ama 45 gün gibi bir süreyle partinin meşgul edilmesi doğru değil.

Lokman Fazla: Görüş vermedi

Serkan Kalmaz: CHP’de yerel seçimler öncesinde değişikliği doğru bulmuyorum. İmza vermeyeceğim.

Rıfat Nalbantoğlu: Görüş vermedi.

Sinan Kilercioğlu: Değişim şart ama şu an bana göre erken.

Sibel Hür: Önceliğimiz yerel seçim olmalıdır.

Şahin Fırat: Yerel seçimlerde başarı elde etmek için kilitlendik. Daha kurultay yeni yapıldı. Başka biri de kalkar ben de kurultay istiyorum der. Biz 95 yıllık bir partiyiz. Bu çocuk oyuncağı değil. İmza vermeyeceğim.   

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kurultay sürecindeki önerisi üzerine kentteki belediye başkanları delege olmamıştı.

 
Bunu da yaptılar! Tarihe saygısızlık...
 
İzmir'de yanan ormanların yerine 'bereket ormanları' geldi
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet Gülbenli 11 Temmuz 2018 Çarşamba 09:22

İnce bu siyasetin içinde en az kirli olandır. Kılıçdaroğlu nun seçim geçmişleri bellidir. Başarızlıklarla doludur. Parti Atatürk’ün teşkilatlanma çizgisinden çok uzak. Ben gönüllü sandık temsilciliği yaptım bu seçimde! Fazla gaz yemişim ki saat 05:30 san 23:50 ye kadar sandığa sahip çıktım. Fakat parti yönetimi diyor ki sandıklara sahip çıktık. Diğeri 50.000 sandıktan veri alamadık diyor! Bu mu sizin seçim yönetme başarınız! Teşkilat kendi üyelerinle bile iç içe değil! Gençlik örgütlenmesi hiç yok gibi! Kılıçdaroğlu son konuşmasında sayemizde Meclis renklendi diyor. Senin görevin bu mu yoksa iktidar olup ülkeyi yönetmek mi? HDP destek aldı. Oysa Kürt seçmenden CHP ye oy gelmiyor. Onlar oyunu HDP yada AKP ye veriyor! Rakibin camide görevli İmam ve müezzin ile 24 saat halk ile iç içe çalışıyor. Bu seçimden seçime kahve gezisi el sıkmak ile olmuyor. İnce ye bir fırsat verilmeli! Durum bından ibaret olursa CHP yerel seçimde dip yapacaktır.

Yorumu oyla      10      5  
İzmirli 11 Temmuz 2018 Çarşamba 08:24

Yeter Kılıçdaroğlu. Nasıl bir yapışkan dir bu. İstenmiyorsun artik. Bitirdin partiyi senin bu sevdan on kere seçim kaybet ama koltuğu nasıl koruduma geldi. Derdin koltuksa devam et gerçekten bu parti bir yerlere gelmesini istiyorsanız bırakın artık. İnanın artık TV de röportaj verdiğiniz zaman kanal değiştiriyorum.

Yorumu oyla      13      5  
Taban 11 Temmuz 2018 Çarşamba 01:24

Bir kişi ben secim g?nn? 50.000 avukattı oraya yıhacam diyipde ortadan kaybolmak ve şu kadar senelik vekillim demekle is olmuyor bir gazeteciyekazandı demek bu kadar kişiye alaya almak demektir herkes bir cevap beklerken o bir gazeteciye açıklama yapmak nekadar doğrudur sonra kendisi beyanatında benim azımdan kurultay söz? ?şitmeyeceksiniz diyen acaba kimdi kendisini aday gösterenkim kemal kılınçtaroglu onbeş vekil olayını g?ndeme getirenkim kemal kılınçtaroglu kendi ekibini oluşturan kim muharrem ince burdaki kay?pları bulacak kisiler onun ekibi di niye bulmadílar o avukatlar c?be giymiş bekliyordu niye cagr?lmadı niye c?kılıp acıklama yapılmadı bu kadar insam bir ac?klama bekledi o açıklama bir gazeteciden duyulmamalıydı ates olmayan yerden duman cıkmazderler bu konuşulan internetteyayınlanlanar ateş olmayan yerden duman çıkmaz bence bu isin altında baykalcıların parmahıvar gibi geliyor bana tekrar baykalın yerine inceyi d?ş?n?yorlar

Yorumu oyla      10      8  
Buğra Yenilmez 11 Temmuz 2018 Çarşamba 00:00

Yedi sülalem ve ben yıllarca chp oy veriyoruz bornovada ikametgah ediyoruz ama değişim olmazsa yerel secimde chp oy yok değişim şart kesinlikle

Yorumu oyla      12      6  
Duyan iteğin 10 Temmuz 2018 Salı 22:16

Okudum anladım ve lütfen samimi olsun delegelerimiz... artık raks etmek zamanı çoktan geçti

Yorumu oyla      12      5  
Nilgün 10 Temmuz 2018 Salı 21:13

Kılıçdaroğluna saygımız sonsuz ama değişim gerekli diye düşünüyorum Izmir''de chp ye oy verenler arasında değişim olmazsa oy vermeye gitmeyeceklerini söyleyenlerin sayısı fazla

Yorumu oyla      11      6  
Deniz 10 Temmuz 2018 Salı 20:49

Bence imza veren yurekli arkadaşları kutluyorum..Sorun...var olan sorunu ertelemek isteyen arkadaşlarin beklentilerinin olmasi yanında bu örgüt yapisiyla sorunların aşılmasi yönünde kendilerini yok saymaları..herkes yerel secim var şimdi olmaz diyenler..Şunu da söylüyorlar...Susarak haykırıyorlar..YEREL SEÇİMLER OLMASA DEĞİŞİMİN TAM ZAMANI diyorlar...Değişim olmazsa..kenetlenip kucak laşmazsak cok şey değişecek ama geç olacak....DEĞİŞİNCE DAHA GÜÇLÜ OLURUZ.. ERTELERSEK MAHVOLURUZ...CHP BU GÜCE SAHİP İNANCI BUGÜN KULLANMALIDIR...

Yorumu oyla      11      6  
Mustafa 10 Temmuz 2018 Salı 19:50

Kişi mi halk mı ? Tabiki Halk ozaman Güzel bir rüzgarla büyük bir umutla Saygıyla sevgiyle bir değişim şart artık kim ne derse desin halk bir kez değişim dedi bunun kesinlikle değerlendirilmesi gerekiyor lütfen iç hesaplaşmaya gitmeden chp yi dağıtmadan bu değişiklik olsun ha dersek yok biz mecliste olalım hükümete desdek verelim her seferinde eyyyyy lere sade eyyy diyelim ozaman bu millete haksızlık yaparsınız bunuda artık bu millet affetmez kesinlikle affet mez Son seçimde chp yönetiminin tutmunu gördük adeta chp ve inceye rakip olundu Saygılarımla

Yorumu oyla      14      5  
10 Temmuz 2018 Salı 19:50

herkes koltuk sevdalısı yok diyor ama kavganın ana sebebi koltuk cok komiksiniz yavv

Yorumu oyla      16      5  
ahmet 10 Temmuz 2018 Salı 19:49

parti kalmayacak böle giderse

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan ilk ziyaret o ülkeye
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak üzere özel ...
MHP İzmir'de 'kadın aday' hareketi!
MHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Bakır, "Gerek yerel gerekse genel ...
CHP İzmir'de gençlerin başkanından flaş kurultay çıkışı!
Gençlik Kolları İl Başkanı Uyan imza hareketi için, “Partinin genel başkanlıktan ...
 
Pakdemirli'den Bakanlık için ilk yorum: Biraz şaşırdım!
İzmir'de 24 Haziran seçimlerinde AK Parti'den aday adayı olan ancak aday ...
Yeni hükümet sistemi için 3 ayrı kararname
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne dair üç ayrı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, ...
Yeni hükümette 23 isim kabineye giremedi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni bakanlar kurulunda, ...
 
Türkiye tarihinin en genç kabinesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabineyi açıkladı!
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Başkanı Erdoğan, yeni yönetim ...
Erdoğan açıkladı: Kabineye İzmir’den sürpriz isim!
Meclis’teki yemin töreninin ardından Erdoğan'ın kurduğu yeni kabine belli ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva