HABERLER>POLİTİKA
4 Kasım 2014 Salı - 14:25

CHP'de gözyaşları: Kılıçdaroğlu sustu, o kadınlar konuştu!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşuyor. Kılıçdaroğlu konuşması sırasında Ermenek'te mahsur kalan işçilerin acılı ailelerinin yaptığı açıklamaları izletti. Bu sırada salondaki CHP'lilerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

CHP de gözyaşları: Kılıçdaroğlu sustu, o kadınlar konuştu!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hükümeti Ermenek’teki maden faciası ve işsizlik üzerinden vuran Kılıçdaroğlu, maliyeti tartışma konusu olan ‘Ak Saray’ konusunda da sert sözler sarf etti.

Grup toplantısına eşi ve oğlu madende mahsur kalan iki acılı kadının açıklamalarının görüntüleri damga vurdu. Kılıçdaroğlu’nun izlettiği görüntüler sırasında CHP’liler gözyaşlarını tutamadı.


 
SOSYAL DEVLETİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ
Sosyal devlet denen bir kavram var. Devletin insanileştirilmesidir sosyal devlet. Devletin vatandaşa hizmet götürmesidir. Sosyal devlet deyince aklımıza rahmetli Ecevit gelir. İşçi hakları, emeğin hakkı, grev hakkı onun döneminde çalışma yaşamının ayrılmaz değerleri oldu. Sosyal devlet anayasanın değiştirilmesi teklif dahi edilemez maddelerinden biridir. Bu maddenin gereği yerine getirilmek zorundadır. Ne zaman ki sosyal demokrat bir başbakan iktidar olmuştur, sosyal devlet o zaman daha güçlü olmuştur. Sosyal devleti ayağa kaldırmak bizim görevimizdir.
 
2 LİRA ÇALAN YARGILANACAK…
İşsizlik arttı. Bu sosyal devlet değil. Bu toplumun vahşi kapitalizme teslim edilmesidir.  Yolsuzluk yapacaksın yargılanmayacaksın, 2 lira çalan yargılanacak, yıllarca ceza alacak. Demek ki sosyal devlet hukuk alanında da kendini göstermiyor. Sosyal devlette işsiz devletten ‘işsizliğimi gider’ deme hakkına sahiptir. Vatandaşın hükümetten hak isteme talebi vardır. Biz sosyal devleti kendi gündemimizden büyük ölçüde çıkardık Türkiye olarak. Mevcut hükümeti gördünüz. 12 yıldır iktidardalar. İşsizliği önlediler mi? Uyuşturucuyu önlediler mi? Adaleti sağladılar mı? Bunların hiçbirisi yok.
 
GELECEKSİN CHP’YE OY VERECEKSİN
Sosyal devleti yeniden inşa edeceğiz. İşsizliği ev yoksulluğu bu ülkenin kaderi olmaktan çıkaracağız. İşin mi yok? Adresin belli. Geleceksin CHP’ye oy vereceksin. Eğer parti olarak sana iş bulamazsak sen hesabını benden soracaksın. Sözüm söz. CHP’nin sözü. İşsizliği tarihe gömeceğiz. Üniversite gençleri arasında işsizlik yüzde 30. Eğer siz bu ülkede işsizlik denen bir beladan kurtulmak istiyorsanız sosyal devleti ayağa kaldırma sözü veren CHP’ye geleceksiniz. Başka bir seçenek yok.
Bir ülkede işsizlik var, orada dert vardır.
 
BU KADAR İŞSİZLİK OLMADI BU ÜLKEDE
İşsiz kalan toplum baskıcı rejimlerin arka bahçesi haline getirilir. Herkesin işi, aşı olacak. Toplumu ayrıştırıp bölüyorlar, inanç eksenli bölüyorlar, yaşam tarzı eksenli bölüyorlar. Etnik kimliğin, yaşam tarzın ne olursa olsun benim görevim sana iş bulmak. Senin evinde aş olmalı aş.  Söz veremiyorlar. Veremezler. 1974 ve 2001 krizinde de hiçbir zaman bu kadar işsizlik olmadı bu ülkede. Kimin çocuğu işsiz. Senin çocuğun işsiz. Onların çocuğu değil. Çalışmıyorlar. Onların çocukları yatak odalarına kasalar, dolarlar koyuyorlar. Onların çocuklarının gemileri, vakıfları, rüşvet merkezleri var. Senin çocuğunun nesi var? Unutma senin çocuğunun CHP’si var.
 
ADI VAR KENDİSİ YOK
İş bulanlar da bin bir bela ile taşeronda iş buluyor. K.Maraş’ta Orman İdaresi 11 işçi alacak. 2300 kişi başvuruyor. Şimdi senin düşünme zamanın kardeşim. Sütündeki ölü toprağını atma zamanı. Senin çocuklarının yatak odasında boy boy kasalar yok. Biz yandaşa değil vatandaşa hizmet edeceğiz. İş bulanlar sendikasız. Asgari ücretle çalışıyor. İşçinin emeğini birilerine peşkeş çeken sosyal devlet olabilir mi?  Ülkeyi Adalet ve Kalkınma Partisi yönetiyor. Ne adaleti var ne kalkınması var. Adı var kendisi yok. Ermenek’ten bir kadının konuşmasını vereceğiz şimdi size. Bunu dinleyince sosyal devletin olmadığını görüyorsunuz, umutsuzluğu görüyorsunuz.
 
Maden faciası bize has değil. Kömür rezervinde Almanya dünyada birinci, Türkiye 28. Sırada. Almanya’da son 30 yılda yeraltında ölen işçi sayısı 3. Türkiye’de 2003-04 arasında 1075 işçi madende hayatını kaybetti. Bizim kaderimiz mi bu? Niye Almanya’da olmuyor da bizde oluyor. Devlet akılla yönetilir. Aklı egemen kılmazsanız devlette bunun önüne geçemezsiniz. Önce insana saygı duymak, ona iş güvenliği sağlamak demektir aklı egemen kılmak.
 
Emiş Bahar diyor ki "İçeriden sağ çıksalar ne olacak. Ekmeklerini, servislerini ellerinden aldılar. Yediler bitirdiler" İşin özü budur. Bu tabloyu 21. Yüzyılın Türkiyesi hak ediyor mu? Kadın kardeşlerime sesleniyorum: Yerin altına inen eşleriniz akşam ekmek getirmek için, çocuklarına umut aşılamak için oraya gidiyorlar. Ölüleri gelsin diye değil. Sevinçleri gelsin diye gidiyorlar. Böyle bir iktidarı ne kadar ayakta tutacaksınız siz?  Evinde huzur mu istiyorsun, yeraltında çalışanın için güvence mi istiyorsun artık elini vicdanına koy, artık CHP de…
 
Kaza olmuş ordular halinde gidiyorlar binlerce güvenlik görevlisi. Sizin acınızı sömürmek istiyorlar. İzin vermeyin buna. Ölen sizin erkeğiniz. Onların değil. Onlar eşlerini saraylarda oturtuyor senin ödediğin vergilerle. Din iman edebiyatı yapıyorlar. Onlara da inanmayın. Sizi kandırıyorlar. Yüksek tepelerde oturan biri diyor ki: Önceden haber verseydiniz tedbirleri alırdık. Abisi söylüyor bunu. Bereket ki gazeteci kardeşlerimiz var. Hürriyet’ten Hacer Boyacıoğlu’nun haberi var. Ermenek’teki kardeşler 124 kez yazmışlar.
O ölenlerin kanları sizin yakanızdadır.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izkent 4 Kasım 2014 Salı 16:58

Ancak izler, izletir ve ağlarsınız. Yapabilecekleriniz bu galiba CHP olarak.

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baro Başkanı Özcan adaylık düşünmüyor
CHP'den İzmir milletvekilliğini 650 oyla kaybeden Aydın Özcan, iki hafta ...
AK Parti’de kriz: Meclis üyesi yazılmadı, ilçe karıştı!
Kongre tarihleri netleşen AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nda süreç sancılı ...
Davutoğlu’ndan muhalefete bombardıman!
Başbakan Davutoğlu, partisinin grup toplantısında HDP’nin yanı sıra CHP ...
 
Bahçeli’den önemli açıklamalar: Ne Yavuz’u unutur…
Parti grubundaki konuşmasına Alevi meselesiyle başlayan MHP Genel Başkanı ...
Susam: Boğaz’daki facia iktidarın suçu!
CHP’li Susam İstanbul’da batan mülteci teknesinden göçmen kaçakçılığı ...
‘Gerçek Tarih’ isyanı: CHP İzmir’den RTÜK’e siyah çelenk
CHP İl Örgütü Kanal A’da yayınlanan “Resmi Tarihten Gerçek Tarihe” programın ...
 
CHP'li Türeli'den bütçe çıkışı: Günü kurtarıyorsunuz
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu CHP Grubu Sözcüsü ...
Erdoğan'ın 'Ak Saray'ının maliyeti belli oldu
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TC-TUR tescilli yeni Cumhurbaşkanlığı uçağı ...
Bakanlar Kurulu sonrası Arınç'tan flaş açıklamalar
Bakanlar Kurulu toplantısının sona ermesinin ardından Başbakan Yardımcısı ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva