HABERLER>POLİTİKA
12 Ekim 2013 Cumartesi - 15:56

CHP’de bayramlaşma gündemi seçim: Kim/ne mesaj verdi?

Bayramlaşma töreninde konuşan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, yerel seçimlerde aday adayı olanlarda iki sayfalık rapor ve projeleri isteyeceklerini ifade etti. Partideki aday adayı fazlalığından karmaşa umanların başarılı olamadığını ifade eden Engin, “Belediyelerde baskılar, engeller var. Buradan bir İSKİ çıkartamadılar. Çıksaydı partimiz Türkiye çapında çökmüştü” dedi. Milletvekilleri adına Mustafa Moroğlu, konuştu. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan mesajlar verdi.

CHP’de bayramlaşma gündemi seçim: Kim/ne mesaj verdi?

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - CHP İzmir İl Başkanlığı, Kurban Bayramı öncesinde bayramlaşma törenini Kültürpark İzmir Sanat’ta gerçekleştirdi.

Bayramlaşma törenine CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mehmet Ali Susam, Hülya Güven, Mustafa Moroğlu, İl Başkanı Ali Engin, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, parti yöneticileri, belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.


 
Konuşmasına yerel seçimlerde aday adayı olanları kavga etmedikleri için kutlayarak başlayan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “Her evde bir CHP’li çalışıyor. Her kahveye, köye CHP’li giriyor. Bundan çatışma, kriz ve kaos bekleyenler yanıldı, yanılmaya devam edecekler. Yeni projeler çıkacak. Belediye başkan aday adaylarından şimdiye kadar yaptıkları çalışmalar için ilginç projelerini isteyeceğiz. Onların taleplerini alacağız. Kentimizin sorunlarına önemli derecede fikirler çıkacak.  Partimiz 90. Yılda ulu bir çınar.. Yeni fikirler, yeni düşünceler ortaya çıkacak” dedi.
 
RAKAMLARLA ANALİZ
2009 yerel seçimleri ve 2011 genel seçimlerinde alınan oy oranları ve seçmen sayıları üzerinden değerlendirme yapan Engin, ‘hassasiyet’ uyarısı yaptı. Engin, “2009 yılında yapılan yerel seçimlerde İzmir’in seçmen sayısı 2 milyon 790 bindi. Bugün itibariyle 3 milyon 510 bine çıktı. Yaklaşık 700 bin seçmen artışı oldu. Her gün 18 yaşına giren 250 kişi oluyor. Dışarıdan gelen göçü de ortaya koyduğunuzda artış oluyor. Büyükşehir’de 700 bin eksiğe rağmen AKP 675 bin oy aldı. CHP’li Aziz Kocaoğlu 1 milyon 725 bin oy aldı. En önemli hedef kitlemiz gençlerdir.  2011 genel seçimlerinde AKP 924 bin oy alırken partimiz 1 milyon 97 bin oy almış. Fark 173 bin oldu. Bir eksik yapıldı, konjonktür dengesi olmadı. Sadece 173 bin fark kalmış. Şimdiki seçmen sayımıza baktığımızda kadın seçmenlerimiz fazla. Böyle bir tablo ile yerel seçime gidiyoruz. Burada bulunan herkes partide görevlidir. Sorumluluk aldınız. Hiçbirinizin sorumluluğu genel başkandan, milletvekilinden il başkanından az değil. Bu işi yapacaksak birlikte yapacağız. AKP seçim çalışmalarında ‘CHP başarısız oldu, köye dönüştürdü, kavga ediyorlar, aday olamayanlar partisinin aleyhine çalışacak’ diyorlar. Nerede? Bayındır’da olduğu gibi... İlçe belediye başkanı Büyükşehir adayından az oy aldı. Demek ki partide sıkıntı olmuş. Bizim bunlara karşı dikkatli olmamız gerekiyor” diye konuştu.
 
KISKANÇLIK YAPTIK
Geçmiş dönemde belediye başkanları ve ilçe başkanlarının arasında yaşanan tartışmalara ve kavgalara gönderme yapan Engin, “İzmir’de 30 belediye başkanımızla gurur duyuyoruz. Bir dönem ben ve arkadaşlarımda eksikler yaptık. Başkanların yaptığı eksikleri anlattık. Kıskanç davranmıştık. Hatalı davrandık. Biz göreve gelir gelmez her ilçede başkanların projelerini önce bulundukları yerlerde, sonra da kentlerde anlatmalarını istedik. En son geçen kış fuarda bin 500 kişinin katıldığı toplantı ile Büyükşehir’in yaptıklarını anlattık. Kıskanmamamız gerekiyor. Belediye başkanları görevde kalır ya da kalmaz. Cumhuriyet tarihinde yapılan işleri belediyelerimiz 10 yılda yaptı. Büyükşehir’de yeşil alan miktarı yüzde 100 arttı. 10 yıl önce klimalı otobüs yokken otobüslerin tamamı klimalı ve filonun yaşı gençleşti. Ankara ve İstanbul’da devlet yardımı ile metro yapılırken bu kent yarı fiyatına belediyeler kendisi yaptı. Belediyelerimiz borçlarını ödedi. Belediyelerde baskılar, engeller var. Buradan bir İSKİ çıkartamadılar. Çıksaydı partimiz Türkiye çapında çökmüştü. Demek ki 30 belediye başkanımız kamu kaynaklarını cüzdanındaki para gibi görüyorlar. Belediye başkanlarımızı kutluyor ve alınlarından öpüyorum” dedi.
 
Konuşmasında hükümeti de eleştiren Engin, partililere birlik ve beraberlik mesajı verdi. Engin, “İzmir bunu başarabilir. İzmir’in 600 köyünden 425’ini gezdik. Bundan önce ‘CHP çalışmıyor’ diyenler şimdi de ‘CHP’ye yetişemiyoruz’ diyorlar. Yaptığımız alan çalışmalarında AKP milletvekillerini gören, il başkanı ile karşılaşan var mı? Kendimize haksızlık etmeyelim. İyi çalışıyoruz. En önemli silahımız kadınlarımız. İzmir’in birkaç ilçesinde maalesef meclis üyesi yoktu. Kurultay delegesi yoktu. Bu bize yakışmıyordu. Kadınlar bizin en önemli gücümüz. İzmir’i bırakmayacağız. Yeniden kazanacağız. Dördüncü büyüyen kent olarak üst sıralara çıkartacağız. Yeşil alanları yağmalattırmayacağız. Tarihi binaları yıktırmayacağız. Bu kentte en büyük kamu yatırımı Yeni Şakran Cezaevi’dir. Havalimanı ve diğer yatırımlar özel sektör yatırımı ile yapılıyor. AVM’ler bütün esnaflarımızı bitirdi. Mecliste milletvekillilerimiz önergeler veriyor. Bunlar yetmiyormuş gibi Alsancak’a da, limana da AVM yapmak istiyorlar. Bunun hesabını sormamız lazım. İzmirlilerin sandıkta hesap soracağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.


 
KILIÇDAROĞLU’NUN SÖZLERİNİ HATIRLATTI
Bayramlaşma töreninde milletvekilleri adına konuşan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Balyoz Darbe Planı ve Ergenekon Davası ile ilgili yapılan yargılama sürecini eleştirdi. Moroğlu, “Sözüm ona Cumhuriyet Bayramları’nı,  23 Nisan’ları, 19 Mayıs’ları,  yasaklayanlar o bayramları resmi törenleri birkaç geçiş ile yapmayı sürdürüyor. İzmirliler ise Cumhuriyet’in kazanımlarına sahip çıkıyor. Kurban bayramında görevimiz var. Komşularımızla, yaşlılarımızla, hastanedeki yurttaşlarımızla birlikte olacağız. Bu bayramlarda dargınlıklar yol ediliyor. Bizler de bu geleneği yerine getireceğiz.  Genel başkanımızla bir toplantı yaptık. Ona söz verdik. Genel başkanımız ‘gittiğiniz her yere benim selamımı iletin’ dedi. Sizlere iletiyorum.  Ayrıca ‘ben 24 saat çalışıyorum. Bir tek görevim var. O da CHP’yi iktidar yapmak ve diktatörlüğü yıkmaktır. Bu görev bana eşimi, ailemi unutturdu. Milletvekillerimiz de çalışıyor. Ben onlara daha çok çalışın diyorum. Onlara yine çalışın diyeceğim. Hep birlikte mücadele edeceğiz’ dedi. Bizler hep birlikte çalışarak AKP’yi göndereceğiz. Yerelde iktidar olarak genel seçimlerde başarı elde edeceğiz.  Ankara, İstanbul, Manisa, Denizli bizim olacaktır. Şimdi ‘bizim olacak’ demek Türkiye halkının olacağı anlamına gelir. Mücadeleye devam” ifadelerini kullandı.


 
ÜLKEMİZİ KAPTIRMAYACAĞIZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun varis ameliyatı olması nedeniyle katılamadığı törende Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Dr. Sırrı Aydoğan da konuştu.

Aydoğan, “Bizim İzmir’de, Türkiye’de utanılacak hiçbir başkanımız yok. Parti ne yapar, nasıl davranır bilemem. Artık yerel yönetimlerde gündem değişti. Kamu malları yağmalanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediye olarak bunları önlemek için çalışıyoruz. İşi gücü bıraktık. Ben böyle rezillik görmedim. Ne orman, ne yeşil alan kalmadı. Yeşil alanları bile satıyorlar. Mahkemelerde başımızı kaldıramıyoruz.  Elimizden bankalar, sigorta, telefon, Petkim gitti. Ne kaldı? Bunlar beğenmedikleri ‘bir çivi bile çakmadı’ dedikleri CHP döneminde yapıldı. Şimdi TCDD ve otoyolları da satınca hiçbir şey kalmayacak. Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda ölenler bunun için mi hayatını kaybetti. CHP dışında bize sempati kazananları kaybetmeyelim. Onları kazanalım. Bugün CHP’li olanlar bir kişi daha getirse iktidar oluruz.  Atatürk’ün önderliğinde Türkiye’nin kurulması ‘mucize’ olarak nitelendirilir. Tam bağımsızlık gitti. Laik bir Cumhuriyet kurarak kadınlara verilmeyen değerleri verdik. Bizi bölüyorlar. Başbakan vasıtasıyla ‘sen-ben’ diye, etnik köken olarak bölüyorlar. Ülkemizi kaptırmayacağız, sattırmayacağız. CHP olarak her gün çalışacağız. CHP’ye ihanet eden bilsin ki ülkesine ihanet eder” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mert 13 Ekim 2013 Pazar 12:14

Bir il başkanı düşünün ki İSKİ skandalını tutup açıyor. Karşıyaka'ya Rizeli başkanda olurmuş Tuncelili başkan da olurmuş. Gram bilgi yok ezberlediği cümleleri söylüyor.Genel Başkanı sen mi temsil edeceksin anlamıyorum ki ?

Yorumu oyla      14      5  
izmirli 12 Ekim 2013 Cumartesi 23:01

izmir azizdir aziz kalacak

Yorumu oyla      16      6  
metin demirtaş 12 Ekim 2013 Cumartesi 19:56

aziz başkan sayesinde izmir ve ilçelerinde 1 parti olduk bütün izmir ve ilçeler aziz beye şükran duyuyor büyük başkan onu seviyoruzzzzzzz

Yorumu oyla      23      18  
vedat köse 12 Ekim 2013 Cumartesi 17:28

izmirde sayın kocaoglu ve ali engin chp bayragını veya söyle diyim oy potansiyelini aşşagıya cekti üzülüyorum

Yorumu oyla      23      20  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP Karşıyaka’dan ‘Andımız’ protestosu
Başbakan Erdoğan’ın demokrasi paketini açıklamasıyla Andımızın ilkokullardan ...
Bahçeli’den ‘Kürtçe bayram mesajı’ yorumu: Arkadaşımız…
MHP Lideri Devlet Bahçeli, MHP'li Fethiye Belediye Başkanı'nın Kürtçe ...
AK Parti İzmir’de bayram: Yıldırım’dan tele-mesaj
Teşkilat 48 İl Danışma Kurulu Toplantısı ile Kurban Bayramı kutlama törenini ...
 
Tekin: Koyun sattım, adam satmadım!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ''Ben köylü çocuğuyum. Meydanlarda ...
Kılıçdaroğlu’nun 4 ayda üç kez görüştüğü Bayraklı adayı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı ...
Meclis’te uyuyan Başkan Gül’den savunma: O gün üzerimde…
Buca Meclisi bütçe oturumunda dakikalarca uyuyan CHP İlçe Başkanı Bektaş ...
 
AK Parti Bayraklı sokaklarında: Aslan’dan önemli mesajlar
AK Parti Bayraklı Teşkilatı İlçe Başkanı Ali Aslan önderliğinde Bayraklı ...
BDP’de Diyarbakır rotasyonu: Baydemir’in yerine…
BDP, yerel seçimlerde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ...
Güven: Bütünşehir Yasası halka acı çektirecek
CHP İzmir İl Gençlik Kolları tarafından CHP İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlenen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva