HABERLER>POLİTİKA
13 Ocak 2019 Pazar - 14:26

CHP’de adaylık öncesi lobi savaşları: Bu kez O'nun için gittiler!

Cumhuriyet Halk Partisi’nde devam eden aday belirleme çalışmaları sürerken İzmir’de örgütlü olan esnaf teşkilatı CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.  Esnaf temsilcileri Büyükşehir için Mehmet Ali Susam’ı isterken ilçeler için de görüş bildirdi.

CHP’de adaylık öncesi lobi savaşları: Bu kez O nun için gittiler!

EGEDESONSÖZ- Yerel seçim öncesi aday belirleme çalışmalarının sürdüğü Cumhuriyet Halk Partisi’nde gözler hafta içinde yapılacak olan kritik MYK ve PM toplantılarına çevrildi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak olan kurullar İstanbul’un ilçelerine ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterilecek isimleri ilan edecek.  İzmir’i, Büyükşehir ve ilçeler olarak ikiye bölmeyi planlayan parti yönetiminin ayrıca gündeminde 2014 yerel seçim sonuçlarına göre CHP’de olmayan ilçeler de yer alıyor. Bu ilçelerin, yapılacak ilk toplantıya getirilip getirilmeyeceği ise henüz netlik kazanmadı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun aday olmayacağını açıklamasından sonra Büyükşehir’e göz kırpan 20’nin üzerinde isim çalışmalarını sürdürüyor. Resmi başvuru yapanlar kadar yapmayanların da sıra beklediği Büyükşehir adaylığı için adaylar dışında örgütlü bulundukları STK, dernekler ve etkiledikleri kitleler de çalışıyor.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu üzerinde önemle durduğu İzmir için birçok kişiyle görüşürken yüzlerce parti içinden ve dışından isme de görüşlerini sordu.  Eski/yeni birçok ismin görüşünü de alan Kılıçdaroğlu’na İzmir’den bu kez esnaf teşkilatı gitti. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu’nun annesinin taziyesi nedeniyle katılamadığı görüşmeye İzmir’den 20’nin üzerinde oda başkanı gitti. İzmir’den Ankara’ya giderek Kılıçdaroğlu ile 1,5 saatlik görüşme yapan esnaf teşkilatının temsilcilerine İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekilleri Selahattin Arslan, İbrahim Bayram ve Hulusi Demir öncülük etti.

SUSAM VURGUSU!
İzmir’de uzun yıllar Esnaf ve Sanatlarlar Odaları Birliği’nin başkanlığını yaptıktan sonra CHP’den milletvekili olan Mehmet Ali Susam hakkında görüş ve önerilerini dile getiren başkanlar seçimlerde esnaf teşkilatının önemine vurgu yaptı. Susam’ın kendileri için önemli olduğunu belirten oda temsilcileri adaylık ilanında bulunmayan ve görev talep etmeyen Susam’ın tercih edilmesinin kendilerini memnun edeceğini bildirdi. Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı’na uygun isimler arasında Susam’ın kendileri için değerli bir isim olduğunun altını çizdi. Kılıçdaroğlu’na “kime karar verirseniz takdir sizindir” diyen esnaf temsilcileri esnaf teşkilatının önemsenmesi halinde seçimlerde saha çalışmalarına katılacaklarını da vurguladı.

İLÇELERİ DE TALEP ETTİLER
Milletvekilliği görevinin ardından İzmir’de Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV)başkanlığı görevini yürüten Susam’ın dışında ilçeleri de masaya yatıran esnaf temsilcileri ilçeler için de isimleri bildirdi. Her ilçede esnafa değer veren, toplumun geniş kesimlerine hitap eden esnafları kucaklayacak kişileri tercih edeceklerini belirten isimler Kılıçdaroğlu’na İzmir ile ilgili görüş ve önerilerini de anlattı.

Öte yandan İzmir’de adaylık çalışmaları devam ederken CHP’de uzun yıllar aktif siyaset yapan eski Milletvekili ve İl Başkanı Alaattin Yüksel için İzmir Tarım Grubu, TMMOB’a bağlı bazı odalar, İZSİAD ve TARKEM yapılar Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etmişti.  Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur için de bazı kesimlerin lobi faaliyetleri sürüyor. 

 
Sağanak kabusu sonrası İzmir'de son durum!
 
Otogar tuvaletinde bir ses duydu... Oraya gidince şaşkına döndü
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
T.C Erol DURUKAN 14 Ocak 2019 Pazartesi 11:39

Vah CHP vah vah İzmir vah Bu partide ne cevherler var Kala kala bu kişilere mi kaldı? Hep algı oluşturma bırakın bu ayak oyunlarını...

Yorumu oyla      12      5  
Güzel İzmir 14 Ocak 2019 Pazartesi 11:00

Bırakın artık bu şamatayı kimi aday gösterse bu CHP nin ne kadar aciz kaldığını gösterir. Bunlar mı İzmir''e layık? Hoş İzmir''''de sorgulama yapmadan oy veren bir kitle mevcut. İzmir''''e hizmet hak getire. Hele kenar ilçe ve mahalleler perişan. Rantın döndüğü yer merkezde Konak, Alsancak, Güzelyalı, Bornova, Karşıyaka da yap boz yapılıyor. Kaynak israfı hadsafhada. Buca ve Karabağlar ilçesinde trafiğe nefes aldırmak için yapılması gereken tramvay merkez de deniz kenarında oturanlara şirin görünmek için yapılıyor. Sorsan kaynak yok. Olan nereye gidiyor soran yok. Odalar Birliği, baro, stk lar belediye ler vb en okumuş (!!!!!) Kentin hali ortada. İdeolojik saiklerler ile yönetilen okumuş cahil(ki en tehlikeli cehalet) insanların çok olduğu güzel İzmir''''im... Bahtın açık olsun...

Yorumu oyla      9      5  
gokhan yalur 14 Ocak 2019 Pazartesi 10:07

izmir için hayırlı olur inşallah aday adayları içinde bu işi yapabilecek donanımlı biri ,aile olarakda ornek ve duzgun insanlar göztepeliler olarak arkasındayız

Yorumu oyla      9      7  
Oğulcan 14 Ocak 2019 Pazartesi 08:19

Tuncay Özkan olmasın da kim olursa olsun. Yeter ki İzmirli olsun

Yorumu oyla      10      6  
Osman Özer 14 Ocak 2019 Pazartesi 07:18

Sn. Orhan Tungaç'ın dediklerine katılıyorum. Esnaf odaları esnaflerın üzerindeki en büyük yüktür. Acilen hepsi kapatıolmalıdır

Yorumu oyla      12      5  
Metin sen 14 Ocak 2019 Pazartesi 00:23

İzmir için mantıklı bir seçim olur, izmjr seçmenini tanıyan herkesime dokunan parti gozetmeyen , bilgi ve birikimli biri ile başarılı sonuçlar alinir

Yorumu oyla      9      7  
İzmirli 13 Ocak 2019 Pazar 23:30

Tuncay Özkan İzmir büyükşehire en uygun başkan olur,destekliyoruz

Yorumu oyla      9      8  
Orhan Tungaç 13 Ocak 2019 Pazar 19:49

İzmir esnaf temsilcilerini tanıyalım. Kongrelerini üye tam sayılarının ortalama %15 i ile yaparlar. Üyelerinin %85 ine odalarının yolunu yıllık zorunlu aidatları ödetirken tarif ederler. Ne üyelerinin sömürülmesi , ne toplumun diğer katmanlarının dertleri, ne ülkenin talan edilmesi , ne özelleştirmeler, ne de hazinenin içinin boşaltılması konularında bir fikirleri vardır bu esnaf temsilcilerinin. Çiftliklerinde sorunsuz sorumsuz yaşar giderler. İşte bu esnaf temsilcileri bağırlarından fışkırttıkları birini iktire kaktıra Türkiye'nin incisi İzmir'e taşımaya kalkışırlar. Taşımaya çalıştıkları kim? Halkın malı Tekel İçki peşkeşini bilir misiniz? Özelleştirme yoluyla 292 Milyon dolara alınıp önce 950 milyon dolara sonra da 2.5 milyar dolara yabancıya satıldı. Tekel İçki'yi alan satan 4 lü konsorsiyomun 4. ortağı TÜTSAB isimli şirketin sorumlusudur M.Ali Susam. Deniz Baykal'ın yıllarca her Salı grup toplantılarında dile getirdiği bir peşkeştir Tekel İçki. Keza Kemal Kılıçdaroğlu'nun... Tekel İçki peşkeşini yazmayan gazeteci, köşe yazarı neredeyse kalmamıştır. Bahse konu Zat'ın hakkında SPK'nın yaptığı suç duyuruları hala tazeliğini koruyor. Hakikaten karnın bu kadar geniş mi be CHP ?

Yorumu oyla      17      6  
alex 13 Ocak 2019 Pazar 18:43

ibb adayı sayın kemal karataş

Yorumu oyla      9      14  
HASAN GÜRSEL ALTUĞ 13 Ocak 2019 Pazar 17:06

Esnaf birlikleri bugüne kadar hanGi esnafın hakkını savunmuş da şimdi Ankara'ya gidip kendine rol biçmeye kalkıyor.Yahu Büyük Marketler yüzünden esnaf bitti. Büyük marketlerde gıdayı geçtik artık ,iç çamaşırdan ,beyaz eşyaya,sucuktan kırmızı ete,telefondan züccaciyeye aklınıza gelen her şey satılıyor. Bir mahallede neredeyse 10 tane büyük market zinciri. Ne yaptınız bugüne kadar esnafın temsilcisi olarak. Susam'la beraber BESAS'ı kurdunuz 3 senede onu batırdınız. Aman Allahım şimdi İzmir'i yönetmeye talibiz diyorsunuz.Düşman başına düşman başına.

Yorumu oyla      23      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sertel: Millet bahçelerinin maliyeti 4 milyarı bulacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından seçim vaadi olarak sunulan ...
AK Parti Karabağlar adayı Doğan'dan yeşil mesaj: Çarpık kentleşme yerine...
Yeşil alanların sayısını arttırmayı hedeflediğini ifade eden Doğan, “Gelecek ...
Kılıçdaroğlu'ndan İzmir adayı açıklaması: Yetiştirebildiğimiz kadarıyla...
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir adayı ile ilgili açıklamalarda bulundu. ...
 
AK kadınlar ördü, çocukların yüzü güldü
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları üyeleri, kendi ördükleri 2 bin atkı ve ...
YSK'dan seçim öncesi dikkat çeken hamle!
YSK, "Beyan ettiği yerde oturmayan seçmenlerin kaydı dondurulacak" açıklamasında ...
Zeybekci: Binali Bey'in aldığı oyu geçeriz!
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Nihat Zeybekci, Habertürk ...
 
'Komünist Başkan' o partiden seçime giriyor!
Türkiye Komünist Partisi’nden (TKP) yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin ...
MHP Lideri il başkanlarını toplantıya çağırdı
MHP lideri Bahçeli, tüm il başkanlarını 17 Ocak'ta Ankara'da toplantıya ...
Bakan Selçuk: "Hayallerinizi sınırlamayın!"
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ispartalı öğrencilerden gelen taleplere ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva