HABERLER>POLİTİKA
25 Nisan 2017 Salı - 20:56

CHP'de 7.5 saatlik PM'de neler konuşuldu?

CHP PM toplantısı yapıldı. Halk oylaması sonuçlarının değerlendirildiği ve 7,5 saat süren toplantıda bazı üyelerin olağanüstü kurultayın yanı sıra program ve tüzük kurultayı talepleri oldu.

CHP de 7.5 saatlik PM de neler konuşuldu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde yapılan CHP Parti Meclisi (PM) toplantısı 7,5 saat sürdü.

Sonrasında bir açıklama yapılmayan toplantıda, ağırlıklı olarak 16 Nisan'da gerçekleştirilen halk oylamasının sonuçları değerlendirildi.

Kılıçdaroğlu, PM üyelerinden tüm halkı kucaklayıcı üsluplarını sürdürmelerini istedi. CHP'nin halk oylaması sonuçlarına hukuki alanda yaptığı itirazları sonuna kadar sürdüreceği ve tüm seçmenlerin haklarını koruyacağı belirtildi.

Kılıçdaroğlu'nun, toplantıda kurumsal olarak "sokak eylemlerini" desteklemeyeceklerini ancak bunları izlediklerini söylediği de ifade edildi.

TBMM'den çekilme konusunun gündeme gelmediği toplantıda, 40'a yakın PM üyesi bölgelerindeki sonuçlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Parti kulislerinde dolaşan "MYK'de revizyon yapılacağı" iddialarının da bazı üyelerce dile getirildiği toplantıda, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun bunun yapılıp yapılmayacağı konusunda bir açıklamada bulunmadığı öğrenildi.

Kurultay talepleri oldu
PM'de bazı üyeler ise olağanüstü kurultay, bu yapılmayacaksa da bir program veya tüzük kurultayı yapılması taleplerini iletti.

Kılıçdaroğlu'nun olağanüstü kurultaya sıcak bakmadığı öğrenilirken, tüzük veya program kurultayları için ise "yapılabilir" dediği kaydedildi.

"AKPM'nin bu kararını doğru bulmuyoruz"
Parti Meclisi (PM) toplantısı sonrasında yapılan yazılı açıklamada, CHP'nin "Türkiye'yi hukuk devleti ve demokratik parlamenter cumhuriyetten uzaklaştırıp, tek adam rejimine götürmeyi hedefleyen anayasa değişikliğinin TBMM'den geçmemesi için gerek komisyon ve gerekse Genel Kurul'da etkin bir mücadele" verdiği belirtildi.

Buna karşın kabul edilen teklifin halk oylamasında reddedilmesi için de CHP'nin tüm gücüyle çaba gösterdiğine dikkat çekilen açıklamada, "Halk oylaması, OHAL koşulları altında, devlet imkanları ve kamu gücünün pervasızca kullanıldığı, medyanın tahakküm altına alındığı, adaletsiz bir ortamda yapılmıştır. Bütün bu baskılara rağmen halkımız sandığa gitmiş ve güçlü bir 'hayır' iradesi göstermiştir." ifadesi kullanıldı. 

Anayasa değişikliğiyle "tek adam rejimi" kurmayı hedefleyen iktidarın, Türkiye'yi demokratik dünyadan kopardığı ve AB hedefinden de hızla uzaklaştırdığı öne sürülen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu çerçevede gelinen son nokta ne yazık ki Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinin (AKPM) bugün aldığı siyasi denetim kararıdır. Türkiye'nin, AB hedefinden koparılmasına dönük iktidarın politika ve uygulamalarını reddetmekle birlikte AKPM'nin bu kararını da doğru bulmuyoruz. Türkiye sadece Adalet ve Kalkınma Partisinden ibaret değildir.

Meşruiyeti olmayan bu halk oylaması ile bunun üzerine inşa edilecek her türlü otoriter düzenleme ve girişime karşı mücadelemiz her zeminde devam edecektir. Demokratik cumhuriyeti yok etme projesi olan bu anayasa değişikliğine, bütün baskılara rağmen fedakarca karşı duran tüm yurttaşlarımıza, siyasi partilere, örgütlü yapılara ve girişimlere teşekkür ediyoruz. Bu beraberliği, tahrip edilen demokrasiyi daha güçlü bir şekilde yeniden kurma mücadelesinin zemini olarak görüyoruz. Bu zemin üzerinde daha geniş kesimlerle buluşarak parlamento içi ve dışında, her alanda birlikte mücadeleyi yükseltme kararlılığındayız."  (AA)

 
Başbakan'dan AKPM'nin kararına ilk tepki
 
Kelime Oyunu ekranlara geri dönüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan'dan AKPM'nin kararına ilk tepki
Başbakan Yıldırım AKPM'nin Türkiye kararıyla ilgili açıklamada bulundu.
AKPM'nin o kararında 2 Türk vekilin de imzası var!
AKPM Türk heyetinde bulunan AK Parti, CHP ve MHP milletvekilleri ret oyu ...
'AKPM kararı Türkiye düşmanı çevrelerin siyasi operasyonudur'
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: AKPM kararı, Türkiye düşmanı çevrelerin siyasi operasyonudur
 
Bahçeli sert çıktı: Faturası ağır olacak
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli AKPM'nin Türkiye hakkında aldığı kararı değerlendirdi.
CHP'den AKPM'nin kararına tepki
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, AKPM'nin "Türkiye'ye siyasi denetim" ...
AB Bakanı Çelik: AKPM'nin Türkiye kararı tarihi bir hatadır
AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik, AKPM'nin Türkiye kararı hakkında "adil ...
 
Ankara'dan AKPM'nin kararına ilk tepki
Dışişleri Bakanlığı, "AKPM Genel Kurulu'nda, izlenmesi gereken yerleşik ...
BBP yönetimi görevden alındı, 7 ilçe başkanı istifa etti
BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Muğla İl Başkanı Harun Akın ve yönetimi kurulu ...
Danıştay'dan CHP'nin başvurusuna ret
Danıştay 10. Dairesi, Yüksek Seçim Kurulunun "mühürsüz oyların geçerli ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva