HABERLER>POLİTİKA
24 Mart 2015 Salı - 17:03

CHP’de 34 aday kesinleşti: İnce de var!

Aralarında CHP Kurultayı'nda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına rakip olarak çıkan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin de bulunduğu 34 milletvekili adayının ismi kesinleşti.

CHP’de 34 aday kesinleşti: İnce de var!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, merkez ve eğilim yoklaması sonucu 10 ildeki adaylarını belirlediklerini açıkladı. Pazar günü CHP 55 seçim bölgesinde ön seçim için sandık kuracak.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl CHP olarak Parti Meclisi kararıyla 55 seçim bölgede önseçim kararı aldıklarını hatırlattı.

CHP'nin aldığı bu kararla Türkiye'de adeta bir demokrasi şöleni gerçekleştiğini ifade eden Bingöl, "Şu ana kadar 10 ilde merkez ve eğilim yoklamasıyla adaylarımızı belirledik. Bu hafta sonu da 40 il, 44 seçim bölgesinde üyelerimizin katılımıyla hakim denetiminde ön seçim yaparak adaylarımızı belirleyeceğiz" dedi.
 
Aday belirlemeyle ilgili çalışmalarının sürdüğünü aktaran Bingöl, birkaç gün içinde 10'a yakın yerde daha adaylarını açıklayacaklarını bildirdi.


CHP'nin kesinleşen ilk adayları Bingöl'ün verdiği bilgiye göre, merkez ve eğilim yoklamasıyla adaylıkları kesinleşen isimler arasında CHP Kurultayı'nda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına rakip olarak çıkan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce de bulunuyor. İnce'yle birlikte Yalova'da Murat Ocak ismi de kesinleşti. İnce ve Ocak listeye merkez yoklamasıyla girdi.
 
DYP Elazığ eski milletvekili Ali Rıza Septioğlu'nun oğlu Feyzi Septioğlu seçim yarışına Elazığ'dan girecek. Septioğlu dışında Yaşar Karabulut, Mustafa Yavuz ve Fadime Yılmaz da CHP'nin Elazığ'da kesinleşen adayları arasında yer alıyor.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Malatya'dan seçime girecek. Hulusi Porgalı, Berna Karadaş, Memba Kuşçu, Yusuf Sürücü, Etem Körükmez eğilim yoklaması sonunda Malatya'dan aday gösterildi.
 
Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak da adaylığı kesinleşen isimler arasında yer alıyor. CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer bu seçim yarışına da yine Tekirdağ'dan girecek. Tekirdağ'da adaylığı kesinleşen isimler arasında Emre Köprülü, İlhami Özcan Aygün, Arzu Mandalı Sucu ve Şerafettin Terzi de bulunuyor. Bu isimler eğilim yoklamasıyla belirlendi.
 
Devlet eski bakanı ve Ağrı eski milletvekili Cemil Erhan Ağrı'da adaylığı kesinleşen 4 adaydan biri. Erhan'la birlikte Muhammed Nidai Özmen, Mehmet Sıddık Yel ve Erkan Sayan bu il için merkez yoklamasıyla belirlendi.
 
Bu isimler dışında Kars'tan Zeki Naci Tarhan, Erkan Karagöz ve Hacer Akyol, Çankırı'dan Murat Berat Atalay ve İlhan Tekin, Bayburt'tan Murat Bülbül ve Önal Aşut, Adıyaman'dan Selçuk Tabak, Abdurrahman Tutdere, Fatma Ulubey ve Mehmet Karahan, Gümüşhane'den Barkın Altınok adaylığı kesinleşen isimler arasında yer aldı.
 
ÖN SEÇİM 29 MART'TA
CHP’de aralarında Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya’nın da bulunduğu 45 ilde milletvekili adayları 29 Mart Pazar günü ön seçimle belirlenecek. Üç büyük şehirde listeler bir kontenjan, bir teşkilat şeklinde fermuar yöntemine göre şekillenecek. Baykal, Sarıgül, Önder Sav ön seçimde yarışacak. (Radikal)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li aday aday seçilirse maaşını örgütüyle paylaşacak
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili aday adayı emekli ...
Kılıçdaroğlu seçim vaadini noterden onaylattı
Başbakan olması durumunda emeklilere bayramda maaş ikramiyesi vereceğini ...
Flaş! Davutoğlu'ndan Arınç-Gökçek kavgasına ilk yorum
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bülent Arınç-Melih Gökçek tartışmasıyla ilgili ...
 
Kılıçdaroğlu önce örgüte sonra fuara!
Kente ilk kez ‘aday adayı’ olarak gelecek CHP Genel Başkanı vizyon projesi ...
CHP'li Türeli'den bakanlığa bir çevre önergesi daha
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, AKP’nin uyguladığı çevre politikalarının ...
Türkiye Arınç'ı konuşuyor: O açıklamaların şifreleri
Ülkede gündem Arınç’ın ‘Hükümet Sözcüsü’ sıfatıyla çözüm sürecinde Erdoğan’la ...
 
HDP’den seçim için bir ittifak daha
HDP, seçimler öncesi Avrupa'daki Alevi örgütleri ile anlaştı. HDP bu hamlesi ...
CHP'li Güven: 13 yılda bir randevu sistemini düzeltemediler
Pek çok hastanın ileri tarihlere verilen MR randevularından dolayı mağdur ...
Arınç-Gökçek kavgasında Yavaş da dahil oldu!
2014 yerel seçimlerinde Ankara'da CHP'den aday olan Mansur Yavaş, Bülent ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP’nin ‘sancak gemisi’ bunları neden yaşıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onun adı artık: İklim Cehennemi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva