HABERLER>POLİTİKA
17 Aralık 2017 Pazar - 09:01

CHP İzmir'de 30 ilçede sandıklar kapandı...Çiğli'de kim kazandı?

Kentte delegenin önüne sandık konulmayan tek ilçe Çiğli’de kongre heyecanı yaşandı. Seçimde Gümrükçü ve Akar yarıştı. Gümrükçü 232 oy olarak yeni ilçe başkanı oldu. Akar 165 oyda kaldı. 12 oy geçersiz sayıldı. Belediye Başkanı Arslan il delegesi seçilemedi.

CHP İzmir de 30 ilçede sandıklar kapandı...Çiğli de kim kazandı?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, ilçe kongrelerini olağan kurultay takvimi kapsamında işletiyor.

Mahalle delege seçimlerinin ardından girilen ilçe kongreleri sürecinin 10 Aralık’ta bitmesi gerekiyordu. Fakat Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu mahalle delegeleri listesini kongre tarihinden 15 gün önce İlçe Seçim Kurulu’na göndermeyince sandık mesaisi 17 Aralık’a ertelendi.

Kentin ilçeler bazındaki son sandık heyecanı yaşandı. Mahalle delegeleri seçimlerinden muhalif kadro önde çıkmıştı. Belediye Başkanı Hasan Arslan sürecin başladığı sırada, ‘bir tek oyum var. O da ilçe başkanımıza’ diyerek safını açıkça belli etmişti. Fakat gelinen noktada Mertoğlu adaylıktan çekildi.

Çiğli’deki kongre İl Yöneticisi ve İlçe eski Başkanı Utku Gümrükçü ile İzmir Büyükşehir Belediyesi personeli Erkan Akar’ın rekabetine sahne oldu.

Kongre için Paşakule Düğün Salonu’nu tercih edildi. Kongre öncesinde salondaki kalabalık büyük bir coşkuyla İzmir Marşı’nı söyledi. Kongrenin divan başkanlığına Parti Meclisi (PM) Üyesi Özkan Yıldız getirildi. Divanda ayrıca İl Yöneticisi Şirin Akgül ile Ali Üstün bulundu. Salonda İl Başkanı Asuman Ali Güven, İzmir Milletvekilleri Mustafa Balbay ile Atilla Sertel, Belediye Başkanı Hasan Arslan, il yöneticileri, eski ve mevcut bazı ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri yer aldı.

KONGREMİZİ DOSTLUK HAVASINDA GEÇİRELİM

İktidarı eleştirel bir konuşma yapan Yıldız, “Bir tek adam rejimi Türkiye’yi maalesef sonu belirsiz risklere sürüklüyor. Acaba bir demokrasi trenini kaçırdık mı? Bu treni kaçırmamak için cumhuriyetin yeniden ortak bir yaşam kurabilmesinin yolu ve yöntemi tam demokrasiyle taçlandırılmasıdır. Biz bunun mücadelesini veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Seçim diyoruz. Şaibeyle karşı karşıyayız. İnsanlar bu sefer, ‘niye sandığa gidiyoruz?’ diyor. YSK’nın tavrı karşısında daha insanlar rahatlamadı. Özgürlükçü ve demokratik bir Türkiye için verdiğimiz gayretler biliniyor. Cumhuriyeti ve demokrasiyi kuran CHP’nin önemini bir kez daha ortaya çıkarıyor. Bu kongremizi dostluk havası içinde geçirmemizi önemsiyorum. Tüm gözler bizde. CHP’nin yanlış yapmasını, kavga etmesini bekliyorlar. Biz sürekli kem gözle bakan çevrelere demokrasi dersi vermemiz gerekiyor” dedi.

Salonda İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu ve İlçe Yönetim Kurulu’nun 2 yıllık görev süresinde gerçekleştirdiği faaliyetlerin yer aldığı video gösterimi yapıldı.

PARTİ İÇİ HIRSLARI BİR KENARA BIRAKMAMIZ GEREKİYOR

İlçe Başkanı Mertoğlu kürsüye çıkarak yönetim kurulu üyelerini yanına aldı ve iktidarı eleştiren bir konuşma yaptı. Mertoğlu, “2019’a giderken parti içi hırslarımızı bir kenara bırakmamız gerekmektedir. Hayır blokunu her daim tutmak zorundayız. İlçe kongremizdeki bu heyecanın partimizi iktidara taşıyacağız ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu başkan yapacağız ve yeniden parlamenter sisteme dönüş yapacağız” açıklamasında bulundu.   

DARBECİLERLE HIRSIZLAR ARASINDA TERCİH YAPMAK ZORUNDA DEĞİLİZ

İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, “Bu kongre Çiğli’mize hayırlı olsun. Allah korusun bir an Çiğli Belediyemizi kaybettiğimizi farz edin! Devlet kurumları içinde ayakta kalan tek kurum CHP’dir. Hepinizi bu bilinçle hareket etmeye çağırıyorum. Zaten bu bilinçtesiniz.  17 Aralık 2017… Bundan 5 yıl önce ne olmuştu? Operasyon olmuştu. Kara para aklama operasyonu. İktidar harekete geçti. Operasyonu yapanlara karşı operasyon yaptı. Herkes harekete geçti, tüm yetkilerin alındığı bir ülkeye geçildi. Müthiş bir güç savaşı yaşandı. Aslında 17-25 Aralık’ta, AKP ve FETÖ’ye diyor ki ‘sen darbecisin’. FETÖ AKP’ye diyor ki ‘sen hırsızsın’. Biz diyoruz ki ‘ikiniz de haklısınız’. Türkiye bu sürece mahkum değil. Biz darbe heveslileriyle hırsızlar arasında seçim yapmak zorunda değiliz. İktidar partisinin yalnızca yanlışlarını ortaya koymak yetmez. Biz bu ülke böyle yönetilir diyeceğiz. Bunun hazırlıklarını yapmamız lazım. Referandumda hayır çıkardık. Sandık oyunları önemli değil. O dirilişi tekrarlayacağız” dedi.

İki aday Gümrükçü ve Akar salona girerek delegeyi selamladı. Gümrükçü ve Akar birlik pozu verdi. Divan Başkanı Yıldız, “Bugün burada kaybeden olmayacak” diye konuştu. 

SERTEL YİNE ÖN SEÇİM VURGUSU YAPTI: 120 BİN ÜYEMİZ BÜYÜKŞEHİR’İ BELİRLESİN

İzmir Milletvekili Atila Sertel konuşmasında süreçte yaptığı ön seçim vurgusunu yineledi. Sertel, “Beni milletvekili siz yaptınız. Örgütün oylarıyla seçildim. İnsanların seçerken ne kadar dikkatli olduğunu, özgür iradesini sandığa nasıl yansıttığını gördüm. Ön seçimin önemini bir kez daha vurguluyorum. Verdiğiniz helal oylar karşısında size yakışan bir milletvekilliği yapmaya çalışıyorum. Bunlar 2019’da gidiyor. Kimseye verecek tek bir vaatleri kalmadı. Çiğli emeğin başkenti. Gelişen, büyüyen ve gelecekte İzmir’in en önemli ilçelerinden biri olacak. Çiğli’nin bizde yeri ayrı. Bunda hepimizin payı var. İzmir’de en büyük sorun işsizliktir. 120 bin CV’nin bulunduğu bir Büyükşehir Belediyesi’nin, 10 bin CV’nin başvuru olduğu ilçe belediyesinin çıkmazını size sunuyorum. Gelin önümüzdeki milletvekilliği seçimlerinde birinci bölgeye bir, ikinci bölgeye bir kontenjan koyun. Asla ve asla birilerini oraya göndermeyi iyi olarak görmeyin. İzmir insanının siyaset yapma hakkını elinden almayın. O zaman 7 değil, 8,9 milletvekili çıkarmazsak gelin bizden hesap sorun. Belediye başkanlarını bütün üyelerimiz seçsin. İzmir’de 120 bin üyemiz sandığa gitsin büyükşehir belediye başkanımızı belirlesin. Çiğli’deki üyelerimiz gitsin ilçe belediye başkanımızı ve belediye meclis üyelerini belirlesin. Önce kendi içimizde hak, hukuk, adalet demeliyiz. Böyle olursa 30 ilçenin 30’unda belediye başkanlarımız halka bağlı belediye başkanlığı yapar. Büyükşehir de öyle olur. Halkın seçtiği belediyeler halk için hizmet yapar” açıklamasında bulundu. 

YENİ İLÇE BAŞKANIMIZLA UYUMLU ÇALIŞTIĞIMIZ TAKDİRDE…

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, “4 yıldır görev yapıyorum. 3 tane ilçe başkanıyla çalıştım. Son olarak Zeynel Mertoğlu ile beraberdik. Kendisi ilçeye sıfır binek araç kazandırdılar. Tüm ilçe başkanlarımızı kutladığım gibi Mertoğlu’nu da kutluyorum. Belediyeyle uyum içinde çalıştılar. Mertoğlu ve arkadaşları görevlerini başka arkadaşa demokrasi gereği devretme kararı aldılar. Ben Utku Gümrükçü’yü de yeni yüz olan Erkan Akar’ı da kutluyorum. Bu bir cesarettir. Ben yeni yüz Akar’ı da kutluyorum. Burada kazananı kutlayacağız. Hangisi kazanırsa kazansın. Kazanan parti olacak. ‘Zincirleri kıra kıra geliyoruz’ diyorlar. Kime karşı? AKP’ye karşı zincirleri kıra kıra gelelim. Parti içinde böyle slogan atmayalım. Kime geliyorsun kardeşim? Bu yanlışlardan kurtulalım. Örgütümüzde görev yapan arkadaşlarımız gönül bağıyla yapıyorlar. Birileri yatağında uyurken, tatile giderken çalışarak gayret gösteriyorlar. Bu kongreden sonra seçilecek arkadaşlarımız da aynı özveriyle hizmet verecekler. Belediye ve örgüt iş birliğinin faydalarını görelim. 2014 seçimlerde 9 bin oy farkla aldığımız belediyeyi örgütün desteğiyle 25 bin oy farka çıkardık. Referandum seçimlerinde hayır oylarımız 96 bine çıktı. 3 buçuk kata çıkarmışız. Niye? Çünkü örgüt çalıştı. Ev ev dolaştık. Cumhuriyete pranga vuruluyor dedik. Hedefleri Türkiye’de tutturduğumuz gibi Çiğli’de de üç buçuk kata katladık. Yeni ilçe başkanımızla uyumlu çalıştığımız taktirde meclis üyesi sayılarımızı da arttıracağız. ‘Rövanş alalım’ demek yanlış bir şey. Kimse belediyeyi yıpratmak için görevlere talip olmasın.  Beyaz listeden iki tane arkadaşımız aday oldu. 417 delege bugün bu arkadaşlarımızı oylayacağız. Onlarla beraber disiplin içinde çalışacağımızın vaadini veriyorum” diye konuştu. 

İZMİR 81 VİLAYETİN ÖNDERİDİR!

İl Başkanı Asuman Ali Güven, “Kongreler sonrası parti 2019’da kilitlenecek. Bu konuda Çiğli’nin üzerine düşeni yapacağına kongreden Genel başkanına bağlı il başkanlığına bağlı çıkacağına yürekten inanıyorum. 2 yıl önce 20 Aralık’ta Alaattin Yüksel başkanımızla il kongresinde seçilenleriz. Seçildikten sonra 30 ilçeyi eşit olarak kucakladık. Hepsiyle yoldaşlık yaptık. Bütün partilileri kucaklamaya çalıştık. Hatamız olduysa affalo. Ben Asuman Ali Güven 42 yıllık CHP’li olarak yol arkadaşınız olarak bu görevi dürüstçe onurlu yapmaya çalıştım. 7 Ocak’ta il kongresini yapacağız. O gün daha da güçlenerek büyük bir iddiayla Türkiye’ye haykıracağız: CHP 2019’da halk iktidarını kuracak. Cumhuriyetin en önemli kenti İzmir… Mücadelenin en önemli kentidir. 81 vilayetin önderidir. 81 il bize bakıyor. 81 il bizden mücadele bekliyor. Bireyselliği terk etmemiz gerek. Yerel seçimlerde 8 ilçenin 8’ini kazanmamız gerek. İzmir’in Büyükşehir Belediye Başkanlığı sorunu yoktur. Kazanılmış belediye sorunu yoktur. Görevimiz kaybedilen ilçeleri almak. Şunu unutmayın İzmir iyi ki var” açıklamasında bulundu.

BM, SENTETİK MADDE BAĞIMLILIĞINDA TÜRKİYE’Yİ BİRİNCİ İLAN ETTİ

İl eski Yöneticisi Ülkümen Rodoplu, Türkiye’deki çocukların karşılaştığı sorunlar üzerinden iktidara yüklendi. Rodoplu, “Uyuşturucu bağımlılığından hastaneye gidenlerin sayısı yüzde 450 arttı. Birleşmiş Milletler Türkiye’yi sentetik madde bağımlılığında, kullanımında birinci ilan etti. Cumhurbaşkanımız istediği kadar alt sıralardayız desin. Demek ki haberi yok. Çocuklarımızı koruyamıyoruz. Karaman’da çocuklarımız tecavüze uğradı. Adana’da 10 çocuk yanarak öldü. Çocuğunu devletin yurduna veren ya tecavüz haberi alıyor ya ölüm…Son 10 yıl içinde 227 çocuk işçi iş kazası nedeniyle ölüyor. Bu ülkenin CHP’ye, Anadolu’nun Kemal’ine, size, bize ihtiyacı var. Dönem sorumluluk alma dönemidir. Pazartesi gününden itibaren Çiğli örgütümüzün yanında olmalıyız. Bu sorunları ancak CHP çözer ve CHP sokakta çözer” dedi. 

SALONDA GERGİNLİK!

İlçe Sekreteri Ergül Akkara’nın konuşması salonda tansiyonu yükseltti. Akkara, “Kim kazanırsa kazansın, amasız, fakatsız aynı şevkle çalışacağıma hepinizin huzurunda söz veriyorum. Geçmiş dönemde 615 kişinin istekleri dışında üyelikten düşürülme sorunları var. 615 kişi göz göre göre üyelikten düşürülmüş. Partimizde seçme seçime hakları iğdiş edilmiş üyelerimiz var. Bunu sayın Gümrükçü’nün cevaplandırması gerekiyor. Genel merkez düzeyinde de sorduğumuz sorulara da nedendir bilinmez bir yanıt alamadık. 2016 Nisan ayından beridir niye yanıt alamıyoruz?” cümleleri ortamı gerdi. Partililer Akkara’ya tepki gösterdi. Divan Başkanı Yıldız da, “Siz de kısa keser misiniz?” dedi. Akkara, “Hayır, konuşma hakkım elimden alınamaz” diye sert bir cevap verdi. Daha sonra Akkara konuşmasını sürdürdü. Bazı partililer, ‘2 senedir siz konuşuyorsunuz. Artık konuşmayın’ şeklinde bağırdı.

SABOTE DOĞRU DEĞİL!

Divan Başkanı Yıldız, “Uyum içinde giden kongreyi bu şekilde sabote etmek doğru değil ve saygısızlıktır.  Dışa dönük bir mücadele veriyoruz. Bundan sonra lütfen dikkat edelim” dedi.

UTKU BENİM GÖZ AĞRIM!

İlçe eski Başkanı Ali Rıza Koçer, “1995 seçimlerinde yüzde Çiğli’de oyumuz 10. 1999 seçimlerinde yüzde 21, 2002’de yüzde 36, 2007’de yüzde 41, 2011’de yüzde 51… Bunlar genel seçimler. Yerelde ise 1999’da yüzde 24, 2004’te yüzde 38, 2009’da yüzde 46, 2014’te yüzde 52 oyumuz var. Yeterli mi? Hayır. Yeni gelecek arkadaşlarım bu oranı yüzde 65’e çıkarmak zorundadırlar. Hedef bu. Çiğli’de istesek, kol kola olsak yüzde 75’i aşarız. Var mıyız? Bu güç bu irade sizde var. Yıllardır beraberiz. Yerel ve genel seçimler başa baş gidiyor. Bunu değerlendirmemiz lazım. İki adaya da başarılar dilerim. İkisi de benim canım ciğerim. İkisini de seviyorum. Ama Utku benim göz ağrım. Onu biz yetiştirdik. 19 yaşında yanıma geldi. İzmir’e hizmet ediyor” diye konuştu.

LİSTELER...

Utku Gümrükçü’nün listeleri:

İlçe Yönetim Kurulu: Bilgül Akkaya, Turna Bilgen, Ergin Gökçen, Veli Karataş, Kadim Kızıltepe, Yeşim Koçhan, Behçet Köymen, Cansu Malatyalı, Zuhal Mercan, Mazlum Metin, Garip Odabaşı, Ali Özbalık, Mert Özcan, Atilla Önder, Çiçek Tunçay, Ali Üstün

İl delege: Semra Aksu, Yüksel Arduç, Nihal Dilek Avdan, Yaşar Avşar, Gürbüz Bal, Şeref Bektaş, Deniz Bektaş, Aziz Buğa, Asuman Bulut, Lütfü Çevik, Yusuf Çoban, Tolga Çobanoğlu, Ayhan Doğan, Cemile Mete Efe, Nihat Gültekin, Nazlı Kılıç, Ezgi Kolbaşı, Veli Kolbaşı, Süheyla Korkut, Diren Okur, Turgay Pektaş, Filiz Sagular, Musa Sever, Hasibe Şenkul, Makbule Şimşek, Aslı Balcı Tamtürk, Bülent Tokyürek, Demir Ünver,

Erkan Akar’ın listeleri:

İlçe Yönetim Kurulu: Sadık Aktaş, Sedat Arslan, Tuncel Atalay, Sevda Bilgehan, Nursel Çam, Özge Elveran, Bülent Eroğlu, Yeşim Neval Göğebakan, Okan Irgat, Cemile İlhan, Yaşar Kabaker, Doğan Kurban, Hasan Özdem, Kazım Şimşek, Yüksel Uğur, Songül Yılmaz

İl delege: Cihan Ağgül, Muhteşem Kadir Akdağ, Özlem Akyıldız, Ebru Altun, Belediye Başkanı Hasan Arslan, Vezir Aslan, Doğan Beyazgül, Vural Özkan, Hasan Çevik, Hıdır Çoban, Günel Doğan, Sevda Elveran, Yavuz Evren, Naci Güneş, Sultan Işıldak, Dursun Ali Kazar, Cemile Koçlar, Ezgi Küçükşahin, Engin Oral, İbrahim Özdemir, Binali Öztürk, Ülkümen Rodoplu, Cazim Şahin, Erdal Taner, Münüfer Taş, Şengül Topçu, Esra Uysal, Doğan Yaşar

BUGÜN ONLARIN TAM KARŞISINDAYIM!

Adaylık konuşmalarında ilk sıra Akar’ın isteğiyle Gümrükçü’nün oldu. Gümrükçü, “Size bugüne kadar ihanet etmedim. Bundan sonra sizinle yol yürümeye devam edeceğim. Var mısınız? Kalabalık tarafından ‘İşte örgüt işte başkan’ sloganları atıldı. Bana onlarca şey söylediler. Bugün onların tam da karşısındayım. Ben adam satmadım satmam, yolumdan dönmedim dönmem. Gericiliğin, yobazlığın ve faşizmin tam karşısındayım. Siyasetten nemalananların sonuna kadar karşısındayım. Önce ben diyenlerin sonuna kadar karşısındayım. Biz ne zaman bir olursak o zaman kazanacağız. Bugün burada sağladığınız bu birliği buradan çıktıktan sonra, ta ki 2019’da cumhurbaşkanlığını kazanıncaya kadar yürütmeye var mısınız? Söz veriyor musunuz? Ben insanları ayrıştıran kim varsa tam karşısındayım. Em ekten, demokrasiden yana kim varsa onun yanındayım. Biz CHP’liyiz. Partinin oyunu bir arttırmak için çalışan herkesin elinden, gözünden öpeceğim. 1999’da 3 CHP’li belediye vardı. O zaman DSP rüzgarı vardı. Menemen, Güzelbahçe, Çiğli direndi ve kazandı” açıklamasında bulundu.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ NEDEN TUTUKLU?

Gümrükçü, “15 yılda AKP zulmüne birçok insan uğradı. Ben de onlardan biriyim. Çakma Ergenekon düzenleriyle yıllarımı çaldılar. Bir kere sizin alnınızı yere eğdirmedim. Aynı inançla katiller demokrasisi hırsızlar düzeni yıkılana kadar çalışacağız. Ben ilçe başkanı olursam belediye başkanımızla kamuoyu önünde hiç tartışmayacağım. Bu kongreler birleşme yeridir. 2015’te bir ilki başardınız. Çiğli’nin tüm mahallelerinde CHP birinci parti çıktı. Size söz yine aynısı olacak. Selahattin Demirtaş neden tutuklu? Terörle ilgisi varsa bugüne kadar aklında neredeydi? Her yerde söyledim. Burada da söyleyeyim. Selahattin Bey dışarda olsaydı ‘hayır’ın oyu 2 puan fazlaydı. Biliyorlardı. Enis Bey’i tutukladılar. Ataşehir’e operasyon yaptılar. Bunlar genel başkanımıza yürümek hazırlıklarıdır. Sayın genel başkanımıza yapılan en ufak bir hamlede benimle beraber Ankara’ya yürümeye var mısınız? Bunu söndüremedikleri için vekilleri tutuklayıp, belediye başkanlarını görevlerinden alıyorlar. Bana ‘Fırtına başkan’ diye bir isim takmışlardı. Bana bir daha görev verirseniz yeniden Çiğli sokaklarında CHP fırtınası estireceğiz” dedi.

BEN ÇİĞLİ’NİN ADAMIYIM!

Gümrükçü, “Ben Çiğli’nin adamıyım, dava adamıyım. Bugünden sonra benimle bu kutlu yolda birlikte yürümeye var mısınız? Buradan nereye giderse gitsin, sonuna kadar arkamdan gelmeye var mısınız? Benden size bir daha söz. Alnınızı hiç eğdirmedim, hiç eğdirmeyeceğim. Orta Doğu ve dünyaya varışı getirmeye kadar yürüyeceğiz. Çiğli 72 milletten insan barındırıyor. İnsanı güzel. Ama oylarımız hala yüzde 50’lerde… Cumhurbaşkanlığı seçiminde Tayyip Erdoğan’ın karşısındaki adaya yüzde 80 oy çıkarmaya ar mısınız? O zaman yürüyelim arkadaşlar” diye konuştu.

MAALESEF ZENGİN BİRİ DEĞİLİM!

Gümrükçü’nün ardından kürsüye çıkan Akar, “Bugün kongremizi yapıyoruz. Aslında 2019’da iri, diri ve bir olacak örgütü kuruyoruz. Ben 38 yaşında Samsun’a çıkan ve cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal’in yaşında ve izindeyim. Ben bir işçiyim, emekçiyim. Benim yatlarım, katlarım, ticarethanem yok. Maalesef zengin biri değilim. Sokakta devrimci mücadeleyle yürüyecek kadar zengin bir yüreğe sahibim. 69 yaşındaki genel başkanımız kilometrelerce yol yürüyerek adalet istiyorsa ve biz de yürüyorsak bize yazıklar olsun. Genel başkanımıza yapılan tehditler bize sökmez. Biz bunları çok gördük. Genel başkanımızın sonuna kadar arkasındayız. Onu ezdirmeyiz, yedirmeyiz. AKP iktidarının vadesinin dolduğu artık açıktır. Hayır blokundaki yoldaşları CHP’ye oy vermeye ikna ederek 2019’daki başkanlık seçimini kazanmalıyız ve kazanacak güçteyiz. 2019’daki seçim var olma ve özgürlük mücadelesidir. Gelin bu davaya el verin, destek verin. Çıktığımız bu yolda bizleri anlayamayan, yarı yolda bırakan yoldaşlarımız olabilir. Biz Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının kurduğu cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatmaya devam edeceğiz. Biz kimsenin adamı olmayacağız. Yola çıktığımız ilk günden beri tek hayalimiz vardı. Buruşmuş AKP iktidarına karşı başkanlık seçimini kazanmak için mücadele ediyoruz. Çiğli’de CHP’yi ayağa kaldırarak seçimi kazanmayı davamız olarak gördük. Siz değerli delegasyonun desteğini alarak bu yolda ilerlemek istiyoruz. Kimseye biat etmeden bu yolu yürüyeceğiz. Bizim soldan, sokaktan başka çaremiz yok. Artık ortak bir dil kullanarak CHP’ye oy kazandırmalıyız. Bunun yolu sokaktan geliyor. Biz o sokağın içindeyiz” dedi.

ÖZELEŞTİRİ VURGUSU!

Akar, “Bize görev verirseniz, 12 bin civarındaki üyemizle buluşacağız. Kendi içimizdeki özeleştiri yapmadan yarına gidemeyiz. 15 yıldır bir iktidarla mücadele ediyoruz. Bu sürede bizim hiç mi suçumuz yok? Nerede yanlış yaptık? Sokağa ve tabana destek vermeyerek yanlış yaptık. Maalesef bu gerici zihniyetin 2002’de kendi devrimlerini yaptığı, aslında sol ideolojinin yapmasının gerektiği sokak, köy, kahve toplantılarını artık Çiğli’de yapacağız. Parti içi eğitimden geçmiş, diğer seçmenlere karşı kucaklayıcı dil kullanacağız. Genel başkanımız önemli belgeler açıkladı. Bunları kapı kapı dolaşarak halka anlatmalıyız. Mutlaka eksiklerimiz olacaktır ama bunları kapatarak yolumuza devam edeceğiz. Biz Utku Gümrükçü ile el ele, kol kola ve yürek yüreğeyiz. Biz bu yola anamızın ak sütü gibi, tertemiz ve bembeyaz çıktık. Beyaz leke kabul etmez. Bana fırsat verilmesini istiyorum ve bu davaya sahip çıkmanızı diliyorum. Biz AK Parti iktidarına toplumsal uzlaşıyla son vereceğim” ifadelerini kullandı.

SÖZ VERİYORUM!

Akar, "Değerli arkadaşlar bundan sonraki süreçte, belediye başkanlığına, milletvekilliğine ve hiçbir yere aday olmayacağıma söz veriyorum. Bize ne kadar görev verirlerse o kadar görevimde kalacağım" dedi. 

ZAFER GÜMRÜKÇÜ'NÜN!

Belediye Başkanı Arslan, Gümrükçü'nün listesinde yer almadı. Seçim sonuçlandı. Gümrükçü 232 oy aldı. Akar 165 oyda kalırken 12 oy geçersiz sayıldı. Böylece Belediye Başkanı Arslan mahalle delege seçimleri sırasında olduğu gibi yine delege seçilemedi. Arslan 7 Ocak'taki il kongresinde oy kullanamayacak. 

 
İzmir'deki müdür cinayetinde yeni gelişme!
 
Rıdvan Dilmen'den 'yalaka' yanıtı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ufuk 18 Aralık 2017 Pazartesi 20:48

Tüketilen su 30 fatura 90 TL önce bir su fiyatları düşürsün CHP belediyeleri

Yorumu oyla      11      5  
esnaf 18 Aralık 2017 Pazartesi 09:49

delege listesinde gümrükçünün listesinde hasan arslanın olması lazımdı dr ülkümen Rodoplu olması lazımdı aziz buğa gürsel tekinle ilişkisinden dolayı kendi yapmış gibi gözüküyor listeyi tolga çobanoğlunu yazmış en güzel çözüm çarşaf listedir

Yorumu oyla      11      5  
KAZIM EMİR 17 Aralık 2017 Pazar 17:51

ey ahali 2018 15 TEMMUZDA SEÇİM VAR SEÇİM HA

Yorumu oyla      13      5  
Vatandaşız 17 Aralık 2017 Pazar 15:07

İzmir Büyükşehir Belediyesinin; Kamu hizmeti olan toplu ulaşımıda; çevre kent dedikleri 19 ilçe için uyguladığı ücret ve tarife adaletsizliğini unutmayın. Ayrancılar - Havaalanı arası 14 km 2 ( iki ) bilet 5.20.- TL. , Çiğli - Havaalanı arası 40- 45 km. tek bilet (otobüs - İzban- metro - vapur farketmiyor ) 2.60.- TL. CHP li yetkililerin bilgisine sunulur.

Yorumu oyla      11      7  
Adem BALCI 17 Aralık 2017 Pazar 09:56

Çok değerli Cumhuriyet Halk Partisi çiğli örgütü ve delegeler sizlerin Özgür iradesiyle dayanarak Çiğli''ye yakışır ve temsil edebilecek işçi sınıfından çıkıp Tertemiz yüreğiyle Cumhuriyet Halk Partisi''ne Emek vermiş ve çiğli halkı için partimiz için mücadele eder bir emekçi kardeşimiz vardır Sizlerin de bu kardeşimize Gücüne Güç katıp bu görevi layıkı ile yapmasına önce olacağımıza inanıyorum şimdiden partimizde ve halkımıza hayırlı olsun der her iki adaya da başarılar dilerim Saygılar güzel İzmirliler

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili belediye başkanı kalp krizi geçirdi
Bursa'nın İznik Belediye Başkanı AK Partili Osman Sargın, kalp krizi geçirdi.
Akşener'den flaş iddia! 50 başkan daha yolda!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, önümüzdeki yerel seçimlerde Ankara' ...
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Hesap vereceksin!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Yalova 6. İl Kongresi'nde ...
 
CHP İzmir’in patronu Güven, Kocaoğlu’nun toplantısı hakkında ne dedi?
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, ilçe başkanlarını toplayarak, ‘il ...
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Kudüs satılık değil!
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Kudüs, popülizm ve tek taraflılık uğruna ...
CHP İzmir’de Kocaoğlu zirvesinde hangi isimler ortaya atıldı?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe başkanlarıyla bir ...
 
Rıdvan Dilmen'e çok ağır sözler!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ' Erdoğan'ı parkasız Deniz Gezmiş'e ...
Yıldırım: Diplomatik açıdan en ileri karar...
Başbakan Binali Yıldırım, Artvin'de yaptığı konuşmada "Kudüs'te ikamet ...
Erdoğan: Günümüzün Neron'ları...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölgemiz son dönemde oldukça sancılı süreçlerden ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva