HABERLER>POLİTİKA
28 Aralık 2018 Cuma - 13:48

CHP Büyükşehir aday adayı Yüksel'den İzmir'e 'istihdam seferberliği' çağrısı

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan A.Adayı Alaattin Yüksel, Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olan işsizliğin İzmir’de en aza indirilmesi için bir “istihdam seferberliği” başlatılması gerektiğini söyledi.

CHP Büyükşehir aday adayı Yüksel den İzmir e  istihdam seferberliği  çağrısı

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan A.Adayı Alaattin Yüksel, yaşanan ekonomik krizin Türkiye’de istihdam sorununu giderek artırdığını bildirerek “İzmir’de ekonomik durgunluğu yenmek, kazancı artırmak, lokmaları büyütmek için sanayicisinden işçisine, esnafından çiftçisine kadar herkesin el ele vererek topyekûn bir mücadele içine girmesi gerekir” dedi.

ÖNCELİK MEVCUTLARI KORUMAKTA
Kent ekonomisinin ülke ekonomisi şartlarından ayrı tutulamayacağını, borca ve sıcak paraya dayalı politikalar yerine üretim ve istihdam odaklı politikaların ivedilikle yaşama geçirilmesi gerektiğini belirten Alaattin Yüksel; “Önemli olan kentimizde bu zor günleri daha az zararla atlatacağımız önlemleri almak. Kentimizde de yapacaklarımız var. İş yerlerimizi koruyacağız. Kentimizin ürettiği markaları koruyacağız. Hem işverenlerimiz hem de çalışanlarımız belirli fedakârlıkları yapmak zorunda. Fabrikalarımız, işyerlerimiz zarar etmeden çalışmak zorunda” dedi.

TARIM VE TURİZM DURMAYACAK
Türkiye’de tarım ve tarıma dayalı sanayinin başkenti olma vizyonu bulunan İzmir’in bu konumunu koruması ve geliştirmesi için “İzmir Modeli”ndeki teşviklerin geliştirilerek sürdürülmesinin şart olduğunu bildiren Alaattin Yüksel; “Tarımda kooperatif yapısını çeşitlendirerek yaygınlaştırmak için çiftçimizi teşvik edeceğiz. İzmir’de yerelden kalkınma politikalarımızla Türkiye ortalamasının 2,5 katı büyüme başarısı gösteren tarım sektörümüzde, yüzde 35 olan kooperatifleşme seviyesini daha da geliştirerek yüzde 50 seviyesinin üstüne taşımayı hedefliyoruz. Üretime alım garantilerinin yanı sıra ihracat olanaklarını da sağlamak için çalışacağız. Köylerimizde genç girişimcilere çalışıp üretmeleri için teşvik projelerini devreye sokacağız. Turizm de kentimize kazandırmaya devam edecek. Fuarlarımızı, festivalleri destekleyeceğiz. Yenilerini düzenleyeceğiz. Turizm bu kentin binlerce gencine iş kapısı olacak” şeklinde konuştu.

TASARIM KENTİ İZMİR
İzmir’de genç işsizliğin önlenmesi için genç beyinlerin tasarım ürünlerine yönelmesi programının geliştirilerek sürdürülmesi gerektiğine de değinen Alaattin Yüksel, “Kentimizin bir diğer hedefi olan tasarım kenti olma yolundaki adımlar hızlandırılarak atılacak. Yüksek katma değerli üretim gerçekleştirilecek. Her alanda tasarım üretimi için gençlerimizin kuracağı tasarım ofisleri teşvik edilecek” dedi.

YENİLENEBİLİR ENERJİ MERKEZİ İZMİR
Ege Bölgesi ve İzmir’in başta güneş enerjisi olmak üzere yenilenebilir enerji kaynakları açısından zengin bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen Alaattin Yüksel; “Özellikle güneş ve rüzgarenerjisinde tasarım, panel ve türbin bileşenlerinin üretim, kurulum, işletme ve bakıma yönelik yatırımları teşvik ederek gerçekleştirirsek, bu sektör kent ekonomimizin yükselmesine ve yine binlerce gencimizin istihdam olanaklarına kavuşmasına neden olacaktır” diyerek, diğer yenilenebilir enerji yatırımlarının ise tarım ve turizm hedeflerini baltalamayacak, çevreye ve doğaya duyarlı şekilde konumlandırılması gerektiğini söyledi.

SAĞLIK TURİZMİNDE ATAK
Ege Bölgesi’nin yüksek nitelikli termal kaynaklarından sağlık turizmi alanında faydalanmasının bir türlü yeterli düzeyde gerçekleşmediğine de değinen Alaattin Yüksel, “Kentimizde istihdam sorunun aşılmasında bir diğer fırsat sağlık sektöründe yatıyor. Bir yandan bölgenin termal kaynaklarını sağlık turizminde değerlendirirken öte yandan kentimizi Biyomedikal üretim üssüne dönüştürebiliriz. Biyomedikal teknoloji ile tıpta teşhis ve tedavi amacıyla kullanılabilecek tüm madde, malzeme, aparat ve cihazların üretimi teşvik edilebilir. Bu yatırımlarla gençlerimiz için çok geniş bir alanda iş olanakları yaratılabilir” dedi.

 
İzmir'de FETÖ bahanesiyle dolandırıcılığa hapis cezası!
 
DSP'den İzmir'deki o iş insanına 'Büyükşehir adayımız ol' teklifi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Kılıç'ın 'Gediz Nehri' sorusuna Bakan yanıt vermedi!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bütçesinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu ...
'HDP'nin kapatılması hukuka uygundur!'
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Türkiye'nin barışı ve huzuru ...
MHP İzmir’de sürpriz karar: Artık izin vermiyoruz!
İl Başkanı Veysel Şahin, parti binası içinde sigara içilmesini yasakladı. ...
 
CHP İzmir'de 3 ilçeyi İYİ Parti'ye bırakıyor!
21 büyükşehirde işbirliği için el sıkışan CHP ve İYİ Parti, heyetler arası ...
CHP’li Vekil Bayır: İzmir’de yüzde 60 hedef bizim için iyidir!
İzmir Milletvekili Bayır, isminin kamuoyunda Büyükşehir Belediye Başkan ...
AK Parti'den İzmir'e '50 bin TOKİ konutu' müjdesi!
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, vatandaşların rahat ulaşabileceği, ...
 
CHP’li Beko, tıbbi sekreterlerin kadro sorununu sordu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve TBMM Sağlık Komisyonu ...
CHP Aliağa Aday Adayı Devran'dan olmazsa olmazlar: ‘Öngörülü planlama, katılımcılık ve çıkarsızlık’
CHP'den Aliağa Belediye Başkanlığı için yola çıkarak alan çalışmalarını ...
İzmirli Ahmet Amca’nın hayali gerçek oldu: Tek isteği Erdoğan'a dokunmaktı
İzmir’in Bayındır İlçesi’nde yaşayan 77 yaşındaki Ahmet Güven’in Cumhurbaşkanı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva