HABERLER>POLİTİKA
3 Temmuz 2012 Salı - 21:11

CHP Buca’da şok: Fazla için ihraç istemi

Geçtiğimiz günlerde örgütteki sıkıntıları Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na aktaran muhalif meclis üyesi Lokman Fazla’nın ilçe yönetiminin oy birliği, İl Başkanı Ali Engin’in de onayıyla partiden ihracı istendi.

CHP Buca’da şok: Fazla için ihraç istemi

Can ÖZLÜ/EGEDESONSÖZ – CHP Buca’da yaşanan şoklara bir yenisi daha eklendi. Belediye Başkanı Ercan Tatı ve İlçe Yönetimi ile sorun yaşayan Eski İl Yöneticisi Azat Fazla, muhalif meclis üyesi Adnan Öztekin ve Rıza Zayıfoğlu’nun istifalarının ardından bu kez de şok bir ihraç telebi alındı.

Başkan Tatı ile yıldızı bir türlü barışmayan muhalif meclis üyelerinden Lokman Fazla grup kararına uymamak, parti hiyerarşisine riayet etmemek ve disiplin kuralları hiçe saymak suçları gerekçe gösterilerek kesin ihrac talebi ile İl Yönetimi'ne sevk edildi.

CHP İlçe Yönetimi, aldığı kararı kesin ihraç talebi ile İl Yönetimi’ne gönderecek. Konuyu değerlendirecek olan İl Yönetimi Fazla’nın kesin ihracı istemi ile dosyasını İl Disiplin Kurulu’na sevk edecek. Lokman Fazla, isterse bu kararları üst kurullara taşıyabilecek.

Geçtiğimiz günlerde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek ilçe örgütünü şikayet eden Fazla, istifa etmeyi düşündüğünü ancak bir süre daha bekleme kararı aldığını açıklamıştı. Fazla’nın ihrac talebinin, İl Başkanı Ali Engin’in bilgisi ve onayı ile alındığı öğrenildi.

ENGİN: GEREKİRSE BİR KAÇ KİŞİ DAHA İHRAÇ EDİLİR!

İhraç kararına en büyük destek karara açık onay veren CHP İl Başkanı Ali Engin’den geldi. Buca’nın üç yıldır kanayan yarasına çözüm bulmakta kararlı olan Ali Engin, “Buca’daki stratejimiz şu: Yola gerçek partililerle devam etmek. Sabote edenleri gruptan temizleyeceğiz. Kusura bakmasınlar. 3 yıldır devam eden sıkıntının 2 yıl daha sürmesine izin vermeyeceğiz. Parti içinde bir sıkıntı yaratanları aramızdan çıkaracağız. İyi niyetli çabalarıma karşılık bulamadım. Bu arkadaşlar CHP geleneklerine uymayan arkadaşlar… Gerekirse bir-iki kişi daha ihraç edilir” dedi.

GÜL: İYİ NİYETE KARŞILIK ALAMADIK!
Karara ilişkin olarak Egedesonsöz’e konuşan Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, sıkıntıları toparlama çabalarının il başkanının da iki kez gelmesine rağmen sonuçsuz kaldığını ifade etti. Gül, “Partinin bir disiplin mekanizması var. Bunu işlettik. Sorunlarımızı grup içinde yapmak için çok uğraştık. İl başkanının o kadar iyi niyetine rağmen, bu arkadaşlar karşılık vermediler. Oy birliği ile ihraç ettik. İl başkanının bilgisi dâhilinde oldu. Dünkü mecliste yaşananları il başkanımızla paylaştım ve ihraç kararını oybirliği ile aldık. Kavganın hizmet getirmediğini biliyoruz. Herkes de bunu böyle bilsin” ifadelerini kullandı.

FAZLA: UMURUMDA DEĞİL!
İhraç kararını Egedesonsöz’den öğrenen Lokman Fazla, “Haberim yok ama umurumda da değil. Lokman Fazla böyle bir karardan habersiz… Partide pek de kalma niyetim yoktu. Ama gerekirse yasal süreci başlatacağım” dedi.  

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 31 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
... 4 Temmuz 2012 Çarşamba 22:00

DEMOKRAT RUMUZLU ARKADAŞIM .ŞU BİZİM CHP İLÇE BAŞKANI HAKKINDA SÖYLEDİKLERİNE AYNEN KATILIYORUM .

Yorumu oyla      20      12  
4 Temmuz 2012 Çarşamba 20:35

düşüne düşüne bi ince sıyırmışsın desem ayıp mı olur

Yorumu oyla      16      9  
4 Temmuz 2012 Çarşamba 19:29

isabet olmuş

Yorumu oyla      17      5  
düşünüyorumda 4 Temmuz 2012 Çarşamba 19:18

ama başkan chpli ya ve herkes biliyor ya bu başkan halen sizin için en kötü başkan diğer ilçelere bakıyorumda sanki açılış açılış üstüne mükemmel bir çalışma yapıyorlar hata yapıyorsunuz irlandalılar ercan tatı nın değerini bilin eğer olurda bir daha ki dönem ercan tatı gelmez ise o zaman çok daha iyi anlayacaksınız ve bugünleri mumla arayacaksınız saygılarımla...

Yorumu oyla      16      8  
düşünüyorumda 4 Temmuz 2012 Çarşamba 19:16

müfettiş geldiğinde içeri girecek dendi yolsuzluk dendi genel başkanımız geldi ercan tatı ihraç edilecek dendi muahlifler saldırdı ercan tatı kötü dendi peki neden birşey olmadı demek ki birileri çok biliyorum ayağına yatanlar pek birşey bilmiyorlarmış bunu öğrendi şimdi de ercan tatı kötü dimi evet bu geri düzende ve bencillikte halen sizin için ercan tatı kötü ama bekleyemediniz 1.5 sene kaldı bir bitsin birde öyle konuşun bu yönetim nice üç dönemler gördü zannedersiniz ki buca paris ti

Yorumu oyla      16      9  
düşünüyorumda 4 Temmuz 2012 Çarşamba 19:13

buca belediye başkanı ameliyat oldu herkes doktor oldu buca belediyesine baskın oldu herkes savcı oldu buca belediyesinde meclis oldu herkes genel başkan oldu başkan muhaliflerle çatıştı herkes muahlif oldu peki soruyorum burada devamlı yorum yazan kişilere bu kadar görevi üstlendiniz de hep haksız olan ercan tatı nasıl oldu da herşeyin üstesinden geldi sanırım biraz düşünmek lazım artık dimi demek ki sıkıntı birşeyi bilmeden konuşmaktan geçiyor

Yorumu oyla      16      11  
13:37 deki yoruma 4 Temmuz 2012 Çarşamba 17:51

Benimle kırmışsın kafayı ama yanlış adres:))))

Yorumu oyla      13      6  
KILIÇ GİBİ KESKİN BİR YORUM 4 Temmuz 2012 Çarşamba 13:37

Tasfiye rumuzuyla yorum yapan arkadaş KILIÇ gibi keskin yorum yapmış BİZAHMET gerçek adını kullansaydı iyi olurdu. böyle kamufle etmeye gerek yok:)

Yorumu oyla      13      6  
BUCALI 4 Temmuz 2012 Çarşamba 11:28

EVET KAVGACILAR AMA BUCA VE BUCALININ YEŞİL ALANLARINI KORUMAK İÇİN, BUCALININ PARASININ ÇAR ÇUR EDİLMESİNE ENGEL OLMAK İÇİN KAVGA EDİYORLAR.CHP DE BUNLARI KAVGACI DİYE PARTİDEN ATIYOR. HELALOLSUN YENİ CHP YE…

Yorumu oyla      17      8  
ÖZ BUCALI 4 Temmuz 2012 Çarşamba 11:24

DEMOKRAT rumuzlu arkadaşım bunlar senin muatabın bile olamaz bence .ama Biz ÖZ BUCALILAR olarak şimdiki BUCA CHP ilçe başkanı Ve BUCA BELEDİYE BAŞKANIN'IN Bugünleri birdaha rüyasında bile göremiyeceğini düşünüyoruz . bazı arkadaşlar BUCADAKİ BUCALILARIN BU GEÇEN 3 YILDIR GÖREMEDİĞİ HİZMETLERİ Bİ SAYSINLAR !!

Yorumu oyla      20      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ÖYM'ler için 'Anayasa Mahkemesi' sinyali
CHP lideri Kılıçdaroğlu özel yetkili mahkemelerle ilgili düzenlemenin ...
CHP'li vekilden kürsüde ilginç protesto
CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Çıldır’da cezaevi, askerlik şubesi ...
“Uçağımızı düşürmek cezasız kalmayacak suç!”
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye’nin Türk uçağını düşürmesinin ...
 
CHP Gaziemir’de ‘yasak aşk’ın sonu istifa
Yasak aşk yaşadıkları iddia edilen CHP Gaziemir Belediye Meclis Üyesi ...
Aksünger: Sivas Katliamı'nın acısı küllenmeyecektir
2 Temmuz 1993 'de yaşanan Sivas Katliamı yıldönümünde düzenlenen etkinliğe ...
CHP İzmir’den Vali Kıraç’a işbirliği teklifi
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve Yönetim Kurulu Üyeleri İzmir Valisi ...
 
PKK AK Partili İlçe Başkan'ını kaçırdı!
Van'ın Gürpınar AK Parti İlçe Başkanı Hayrullah Tanış, evine geldiği sırada ...
“Adalet Bakanı İmralı'ya gidip fotoğraf çektirsin”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den, Öcalan'ın İmralı'da olup olmadığını ...
Türeli orman yangınlarını Bakan Eroğlu’na sordu
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva