HABERLER>POLİTİKA
15 Nisan 2012 Pazar - 11:39

CHP Balçova’da kadın aday sürprizi!

İlçe Kongrelerini yarılayan CHP İzmir'de gözler Gaziemir ve Balçova seçimlerine çevrildi. Gaziemir'de iki adayın seçime gitmesi kesinleşirken, Balçova'da son dakika sürprizi yaşandı. Mevcut Başkan Murat Cihan çekildi. Çalkaya’nın, barış formülü sonrası Aygül Eryılmaz yeni aday oldu.

CHP Balçova’da kadın aday sürprizi!

Can ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ- Delege seçimlerini tamamlayan, ilçe kongrelerini de yarılayan CHP İzmir örgütünde gözler iki önemli metropole çevrildi. Yarın sandık başına gidecek olan Gaziemir ve Balçova örgütlerinde rekabet kızıştı. Gaziemir'de, önce adaylıktan çekilen ancak daha sonra yeniden göreve talip olduğunu açıklayan Elif Becek ile İlçe Gençlik Kolları eski Başkanı Umut Tekin yarışacak. Aynı gün Termal Kardelen Salonu'nda kozların paylaşılacağı Balçova örgütünde ise son dakika sürprizi yaşandı. Mevcut Başkan Murat Cihan ile İsmail Yıldız'ın yarışması beklenen ilçe kongresi öncesinde Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya'nın tavrı belirleyici oldu. Çalkaya’ya yakınlığı ile bilinen mevcut başkan Murat Cihan adaylıktan vazgeçti. Barış formülünü devreye sokan Çalkaya’nın girişimleri sonrası, Onur Mahallesi Semt Evi Sorumlusu Aygül Eryılmaz aday olmaya karar verdi. Eryılmaz’ın adaylığı, Türkiye’de en çok kadın üye sayısına sahip olan CHP Balçova örgütünde heyecan yarattı.
 
ÇALKAYA'NIN BARIŞ FORMÜLÜ: ‘KADIN ADAY’
Bugün (Pazar) saat 10.00'de, Termal Kardelen Salonu'nda ilçe kongresini gerçekleştirecek olan CHP Balçova örgütünde mevcut Başkan Murat Cihan ve İsmail Yıldız'ın adaylık süreci tartışma yaratmıştı. Ilçede etnik ayrılıklar üzerinden tartışmaların başlaması üzerine Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya devreye girmiş ve her iki adaya da ‘ya birleşin ya çekilin’ mesajı vermişti. Ilçe kongresine kavgalı bir atmosferde gidilmesinin önüne geçmek isteyen ve toparlayıcı rol üstlenen Başkan Çalkaya, kongreye saatler kala tartışmaları dindirecek yeni bir formülü hayata geçirdi. Mevcut adaylar, meclis üyeleri ve delege üzerinde etkili olan partililer ile toplu ve ikili görüşmeler yaparak çatlak sesleri yok etmek isteyen Başkan Çalkaya'nın girişimleri sonrası, önce eski meclis üyelerinden Sadık Gülday'ın ismi üçüncü aday olarak ön plana çıktı. Partililerin büyük kısmı 77 yaşındaki Gülday’ın aday yapılmasına karşı oldkları yönünde görüş belirtti. Bazı kesimlerden, Murat Cihan'a, çekilmesi yönünde telkinler geldiği de iddia edilirken, diğer aday İsmail Yıldız'ın seçime girmekte ısrarlı olması da tartışmaların artmasına neden oldu. Çalkaya'nın; gece geç saatlere kadar sürdürdüğü toplantılar nihayet karşılık buldu. Birleştirici ve toparlayıcı yeni bir aday üzerinde çalışan Başkan Çalkaya, tercihini Onur Mahallesi Semt Evi Sorumlusu Aygül Eryılmaz’dan yana kullandı. Yapılan toplantılarda Eryılmaz’ın adını gündeme getiren Başkan Çalkaya’nın önerisi kabul gördü. Murat Cihan da ‘Fedakarlık yapabilirim’ diyerek adaylıktan çekildi.
 
AYGÜL ERYILMAZ KİMDİR?
Türkiye'nin, en çok kadın üye sayısına sahip olan CHP Balçova örgütünde, Eryılmaz’ın adaylığı heyecan yarattı. Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü mezunu olan Eryılmaz, 41 yaşında evli ve bir çocuk annesi. Aynı zamanda Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Delegesi olan Aygül Eryılmaz “Partimin Balçova ve İzmir'de oyunu artırmak için tüm arkadaşlarımızla birlikte elele yürüyeceğiz. Hiçbir ayrım gözetmeden, Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilkelerini ve sosyal demokrasinin bayrağını Balçova'da daha yükseklere çıkarmak, partiyi ülkemizde de iktidar yapmak için canla başla çalışacağız" dedi ve ilçe kongresidne aday olacağını açıkladı.

YILDIZ "GERİ ADIM ATMAM"
Adaylar arasında yer alan emekli öğretmen İsmail Yıldız "Adaylık çalışmalarımı sakin bir şekilde sürdürüyorum. Söylemlerimin ne olduğunu delege arkadaşlarım da biliyor. Geri adım atmam mümkün değil. Moroğlu'na rakip olduğumda da aynı tartışmalar vardı ama ben çizgimden uzaklaşmadım. Partinin iki kanadını teşkil eder örgüt ve belediye. Uçağın iki kanadı gibi bizim de ortak hareket etmemiz lazım. Tartışmalara taraf değilim. Kararımdan geri adım atmam söz konusu değil. Pazarlıklara hiçbir zaman taraf olmadım" dedi.

TEKİN "BECEK SİYASİ BİR HATA YAPTI"
Gaziemir Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda saat 11.00'de başlayacak olan İlçe Kongresi öncesi her iki aday arasındaki rekabet de kızıştı. Kazanması halinde CHP İzmir'in en genç ilçe başkanı ünvanını alacak olan Umut Tekin, başkanlık koltuğuna oturacağından emin olduğunu söyledi. Becek'in çekilme kararı alması ile adaylığı gündeme gelen Tekin iddialı açıklamalarda bulundu. Örgütün adayı olduğunu ifade eden Tekin "Adaylık düşüncem yoktu. Elif Başkan geldi ve kendisinin çekildiğini, aday olarak ise beni destekleyeceğini söyledi. Tek aday olmayı kabul ettim. Elif Başkan yeniden aday olmaya karar verdiğinde iş işten geçmişti. Örgüt benim aday olmam konusunda hemfikir oldu. Heyecan yarattık. Benimle birlikte parti içinde toplanma yaşanacak. Küskünler, kırgınlar barışacak. Ayrım ve ötekileştirmeler son bulacak. Bu saatten sonra çekilmem söz konusu değil. Elif Başkan 'Çekildim' demeseydi, kimse karşı çıkmazdı ve rakipsiz seçime girerdi. Siyasi bir hata yaptığını düşünüyorum. Kongrede kaybetse bile Elif Becek'in hakkı yenmez. Partiye emekleri vardır ama ben kazanacağımı düşünüyorum. Ben örgütün desteği ile ipi göğüsleyeceğim. Belediye başkanımızın da desteğini alacağımı düşünüyorum" dedi.

BECEK KENDİNDEN EMİN
Mevcut İlçe Başkanı olarak yarın ki seçime girecek olan Elif Becek ise önce çekilme kararı verip sonra sonra yeniden aday olduğunu açıklamasının siyasi bir hata olmadığını, bunun nedenlerinin de delege tarafından iyi anlaşıldığını söyledi. Becek "Çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Bundan sonra taktir delegenin. Delegenin düşüncesine ipotek koyma gibi bir düşüncemiz yok. Delege kararını verecek ama Gaziemir'in delegesi sağduyulu delegedir. Güdülmekten hoşlanmayan bir delege yapısı var Gaziemir'de. Seçimi kaybetmek gibi bir kaygım yok. Çekilme kararımdan sonra yeniden aday olmam da oy kaybına neden olmaz. Ben partinin önünü açmak için için çekilmek istedim ancak eski geleneklerin ön plana çıktığını görünce yeniden aday olmaya karar verdim. Kazanacağıma inanıyorum" diye konuştu.

BUCA'DA ADAY SAYISI 9!
Öte yandan; önümüzdeki haftalarda ilçe kongresini gerçekleştirecek olan ancak adaylık noktasında yaşanan keşmekeşi henüz aşamayan CHP Buca'da düğüm çözülmeye başladı. Son olarak dün gerçekleştirilen toplantıya ilçenin etkili partilileri katıldı. Toplantıyı Adem Erergin, Bahri Dal, Ali Haydar Aytaç, Oktay Gökdemir, Celal Balıkçı, Güngör Kaya, Dursun Ali Polat, Doğan Zengin ve Fatma Gündoğan gibi isimlerin organize etiği öğrenilen toplantıda adaylık meselesi masaya yatırıldı. Adaylık noktasında ismi geçen Hakkı Geyik, Bektaş Gül, Zaman Süer, Mehmet Bavank, Ali Hıdır Uludağ, Orhan Karaoğlu, Bayram Kurt, Harun Düşenkalkan ve Heval Şavaş Kaya'nın durumları görüşüldü. Toplantı sonası aday sayısının düşürülemediği ancak Bektaş Gül ve Ali Hıdır Uludağ isimlerinin ön plana çıktığı da ifade edildi. Birleştirici ve bütünleştirici bir aday üzerinde çalışmalarını sürdüren Buca ekibinin Salı gününe kadar arayışlarını sürdüreceği ve kararın da en geç çarşamba günü verileceği öne sürüldü.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
cevaplar 15 Nisan 2012 Pazar 22:32

insanların parti büyüğü sayılan kişilere aday olmalısın demesinde ne gibi bir sakınca var? bundan kim rahatsız olabilirki ? ayrıca uzun yıllar siyaset yapmış insanlar parti içi seçimlerde sürece göre hareket ederler ismini saydığın insanlar birbirine uzak insanlar değil dolayısıyla şimdi ya da daha önce görüşmelerinde bir sakınca yoktur.. sakıncalı olan insanları kutuplaştırmak, senden benden diye ayırmak, hizipçilik yapmaktır.. herkesi sağduyulu davranmaya çağırıyorum..

Yorumu oyla      16      5  
SORULAR SORULAR 15 Nisan 2012 Pazar 18:33

Bu sorulara cevap arıyorum: 1- Celal Balık bu toplantıya kim tarafından çağrılmıştır. Ayrıca aynı celal balıkçı bu toplantıda bahri dalın veya ali haydar aytactan birinin ilçe başkanı adayı olmalı dediği doğrumudur. 2- Azad Fazla, Kazım Çırak'ın Bahri dalı ziyaret edip sen veya ali haydar aytaçtan biri aday olmalı dediği doğrumudur. 3- Azad Fazla, celal balıkçı kazım cırak gibi isimler mehmet süne ve huseyın yuzerle beraber değillermiydı. 4- Bu görüşmeler şimdi neden yapılıyor?

Yorumu oyla      15      9  
erol durukan 15 Nisan 2012 Pazar 18:24

bucalı güç rumuzlu benimgibi gerçek ismini kullan yerim yurdum kim olduğum belli ben cumhuriyet halk partiliyim ne ö.savcı ne d.baykalcı ne k.kılıçdaroğlu cuyum sen eğer benimgi iş yerini ofisini seçimlerde chp bayraklarınla süslüyormusun veya süsleyen varmı bana 1 tane örnek göster ben işyerimde kendi ekmeğimi tepiyorum sen ne iş yapıyorsun ne ayaksın ne emeğin var senin kimle dans ettiğini bil beynine yerleştir beni ayrıca kime çamur attığımı ispatla ben adamgibi adamım senin le kardeş değiliz

Yorumu oyla      16      5  
bucalı güç 15 Nisan 2012 Pazar 16:31

evet erol durukan sana hak veriyorum: chp bucada uzlaşı kültürü olmalı. ha birde bir günde istifa edip geri dönme olmamalı, bir gün önder savcı bir gün deniz baykalcı, birgünde kılıçdaroğlucu olmamalı, yanı bukelamun siyaseti yapılmamalı, hele hele başkasına çamur atıp kendi akrabasının ilçe başkanı olması ıcın gızlı ısler yapılmamalı. demi erol durukan kardeşim

Yorumu oyla      11      11  
PARTİLİ 15 Nisan 2012 Pazar 16:05

CHP BUCA İLÇE KONGRE DELEGESİ SY EROL DURUKAN BY KATILMAMAK MÜMKÜN DEĞİL SÖYLEMLERİ İÇİN ALTINA İMZA ATARIM SAYGILAR..!

Yorumu oyla      17      5  
EROL DURUKAN 15 Nisan 2012 Pazar 14:16

BUCA DA SANCILI GÜNLER ADAY ADAYI SAYISI 20 YE YAKINDI ÇOKTU GERÇEK ANLAMDA SES VEREN AZ YANİ ADIM DOLAŞSIN DİYEN ÇOK SİYASETİN ÇİLVESİ SEN BEN KAVGASI TOPLUM RAHATSIZ YENİ KREDİ VERMESİ İÇİN YENİ BİR UMUT VE HEYECAN GEREKİR O DA KAVGA DÖVÜŞLE OLMAZ UZLAŞI KÜLTÜRÜ BİRLİK BERABERLİK HAVASI OLURSA PARTİ VE PARTİLİLER YENİ İSİMLER*DE KUCAK AÇALIM HAK EDEN EMEK VEREN BAŞARIYA UZANIR BUCA DA DEĞİŞİM BAŞARIMIZ OLUR İŞTE O ZAMAN YEREL SEÇİMLERDE BİR GÜÇ YARATIRIZ CHP BUCA İLÇE KONGRESİ EROL DURUKAN...

Yorumu oyla      22      5  
Bucalı 15 Nisan 2012 Pazar 14:01

Belediye Başkanı yoksa ilçe başkanının bir önemi yok. Halk belediyenin çalışmalarını baz alarak Buca da CHP yi değerlendiriyor gerçek bu. anlamamazlık yapanlar kendi kendilerine gelin güvey olmaya çalışanlardır.Belediye Başkanı ile koordinasyonu sağlayacak toparlayıcı, kitleleri sürükleyecek,lider, vizyonu olan 2014 yerel seçimlerinde etkinliği arttıracak bir aday etrafında birleşmek şart. Gerisi lafı güzaftır. Adı geçen isimlerden bu kriterde biri varmı ? bunun değerlendirilmesi gerekir.

Yorumu oyla      13      5  
M.Koray ARICI 15 Nisan 2012 Pazar 13:04

Valirahmibey mahallesi kongre delegesiyim mahallemizde yapılan delege seçimlerinde Gazi ÇIRAK-Kasım ÇİFTÇİ-Nail DAĞDELEN-Zaim KARABİBER in başı çektiği listenin belediye başkanı, beldiye meclis üyesi ve muhtarın başı çektiği listeye karşı fark atarak seçim alması bazı partililerimizi kızdırmış olacak ki hemen her haberde mahallemiz ve sn: Kazım ÇIRAK hakkında alay edici yorumlar yapılıyor. Saygısızlığın anlamı yok parti üyelerimiz bu yönde karar vermişlerdir.siyaset bezirganlarını silmişlerdir.

Yorumu oyla      17      5  
Hüseyin Günay 15 Nisan 2012 Pazar 12:53

Gaziemir'de Umut Tekin, belediye başkanının desteğini alabileceğini söylemiş. Adama gülerler, sana başkan adsaylığını teklif eden belediye başkanı ve eşi değilmi, dürüst ol gerçekleri konuş.

Yorumu oyla      11      5  
15 Nisan 2012 Pazar 12:20

bence chp buca adayını KAZIM CIRAK belirlesin valirahmıbeyde çok kısıyı sandıktan cıkarmadı onun taktıklerıyle yenı beledıye baskanını guclu secerız. valırahmıbeyde nasıl sandık ağladıysa bucada yerel secımlerde de aglar. ha bu arada kazım cırak kardesımızı beledıye baskan adayı da yapsak ınanıyoum kı en yakın rakıbıne 200 bın oy fark atar:)

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dinçer'den SBS'de değişiklik sinyali
Milli Eğitim Bakanı Dinçer, Seviye Belirleme Sınavı'nı kaldırmayı planladıklarını ...
Kılıçdaroğlu: Halkın hakkını savunmak görevimiz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ...
ABD 'özel görüşelim' dedi Davutoğlu ikna etti
İran ile ''5 artı 1'' ülkeleri arasındaki nükleer müzakere İstanbul'da ...
 
"Balans ayarı yapanlar hesabını versin"
MHP Lideri Bahçeli, ''12 Eylül'de parlamentoyu kapatanlara, 28 Şubat'ta ...
CHP Kiraz 'Zeybek'le devam' dedi
CHP Kiraz İlçe Başkanlığı görevine, Pilot Zeybek yeniden seçildi.
Başbakan Erdoğan Çin'den EXPO onayı aldı
Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Başbakan Erdoğan’ın Çin Başbakanı ve Devlet ...
 
Çölün ortasında 'Suriye' zirvesi
Suudi Arabistan'da bulunan Başbakan Erdoğan, Kral Abdullah ile çöldeki ...
CHP'de şok: Karar için ne dediler?
CHP İzmir Örgütü'nde mahkemenin kararı sonrası büyük şok yaşandı. Vekiller ...
Kılıçdaroğlu: Hiçbir zaman darbeleri savunmadık
28 Şubat operasyonuyla ilgili söylediği 'adalet intikam duygusuyla aranmaz' ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva