HABERLER>POLİTİKA
28 Aralık 2018 Cuma - 10:22

CHP Aliağa Aday Adayı Devran'dan olmazsa olmazlar: ‘Öngörülü planlama, katılımcılık ve çıkarsızlık’

CHP'den Aliağa Belediye Başkanlığı için yola çıkarak alan çalışmalarını hızla sürdüren  Maden Yüksek Mühendisi Ümit Devran; olmazsa olmazlarını açıkladı.

CHP Aliağa Aday Adayı Devran dan olmazsa olmazlar: ‘Öngörülü planlama, katılımcılık ve çıkarsızlık’

Devran; açıklamasında yer verdiği yerel yönetim tanımında özellikle öngörülü planlamanın gerekliliği, katılımcı bir üretim ve kişisel çıkarsızlık vurgusu yaptı. Aliağa'nın değerlerine sahip çıkma ve geliştirme noktasında geç kalındığını ifade eden Devran; insan niteliği, iş gücü ve ekonomi açısından ülkenin lokomotifi niteliğinde bir ilçe olduğunu hatırlatarak, arayı hızla kapatma ve temel sorunlarını çözmüş ve  hakkı olanı alarak geleceğe yüzünü dönmüş bir Aliağa için çalışmanın zamanı geldiğini söyledi.  

Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Ümit Devran; " Halkımızla ve sivil toplum örgütleri ile bir araya geldiğimde de proje ekibimizle yürüttüğümüz çalışmalarda da önce olmazsa olmazlarımızı masaya koyuyoruz. Asla taviz vermeyeceğim, ilk olmazsa olmaz; 'çıkarsızlık'tır. Aliağa'da yaşayan hiç kimse, belediye başkanlığı makamının ve belediye bürokrasisinin şaibesini tartışmayacak.  Aliağa Belediyesi; ortak çıkarla hizmet üretecek. Bu paydaşlar da halkımız, üreticimiz ve ilçemiz olacak. Bir diğeri; öngörülü planlama ki; kentler ne çekiyorsa, bundan çekiyor. Yapalım, yıkar yeniden yaparız anlayışı son bulacak. Ayrıca; her proje, kentsel ve sosyal her planlama, ihtiyaca yönelik olduğu gibi katılımcı bir karar ve uygulama mekanizması ile hayat bulacak. " diye konuştu.

'KEŞKE'LERİMİZ OLMASIN...
CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Ümit Devran; açıklamasına şu sözlerle devam etti; " Aliağa; ekonomik üretimi, iş gücü ve doğal değerleri ile muazzam bir ilçe. Bugüne kadar ne yazık ki; taş üstüne taş konurken, sanayiciden esnafa, köylerden, sosyal ve kültürel hizmetlere kadar hep günü kurtaran planlamalarla yol alınmış. Unuttuğumuz; torunlarımızın da büyüyeceği bir yere yatırım yaptığımız. Pazar yerinden, okullarımıza, hastanemizden konser alanlarımıza kadar her yatırımda bunu hesaba katmak zorundayız. Yol yaparken, taş döşerken de; üst geçit, otopark yaparken de yarın 'keşke' dememek için kılı kırk yarmak zorundayız. Kaynağı da zamanı da doğru kullanmalıyız.  Gelip geçici formüller, ancak günü kurtaracak veya zaman içinde kriz yaratacaktır. 

Örneğin; Aliağa’da imar sorunlarını çözerken; sanayici,  işçiyi ve halkı kayırmak söz konusu olamaz. Otopark sorununu çözerken; yeri doğru seçmeliyiz. Üniversite kuracaksak, ilçemizin niteliği ve birikimine uygun olmalı. İktidar tarafından giderek tırpanlanan yerel yönetim bütçe ve yetkilerine rağmen; insana dokunacak, derdine derman olacak köklü çözümler üretmenin tek yolu sosyal demokrat belediyecilik. Aliağa'nın da buna ihtiyacı var." 

7-24 HİZMET İÇİN...
Belediyeciliğin mesaisi olamayacağını belirten CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Ümit Devran;  aynı koşulun belediye başkanlığı için de geçerli olduğunu söyledi. Devran; " yıllarca devlette, ardından özel sektörde üst düzey yöneticilik yaptım. Hizmet sektörü için de yatırımlar hayata geçirdim, üretim alanında da. Hiç gecem gündüzüm olmadı. Üretmenin ilk koşulu önce niyet, sonra da heyecan duymak. Yerel yönetimler de misyonu ve ruhu açısından bu koşulları gerekli kılıyor. Belediye başkanlıkları da hizmet için kendinizi adayacağınız makamlardır. Laf ola beri gele değil. Elle tutulur, gözle görülür biçimde işler yaparak, çözüm odaklı 7-24 hizmet makamıdır. Bu yaklaşımla yapacağınız her planlama, yarın size başarı ve dolayı ile kentsel kalkınma getirir.  Aliağa;   liman arkası ve yerleşim alanları noktasında imar plan değişikliklerinden; turizm ve sanayi yatırımlarına kadar geniş bir yelpazede hizmet bekliyor. Tüm bunlar birbirine göbeğinden bağlı işler. Keyfi ve üstü örtülü uygulamaları kaldıramayacak kadar hassas meseleler. Bu yüzden çıkarsızlık ve şeffaflık koşulunu çok önemsiyorum. Hesap verebilmek önemli." diye konuştu.

 
Ünlü marka konkordato için başvurdu
 
Karşıyaka'da anlamlı buluşma
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cihat 29 Aralık 2018 Cumartesi 02:00

Çok ilginç, Bir Belediye Başkan aday adayı mesela benim oturdum İlçemde Aliağa'dan aday ama, Facebook sayfası benim ve halkın yorum yapmasına kapalı. Hayır seçilirseniz şunlar şunlar hakkında ne düşünüyorsunuz? diye soru soracağım ama, takipçisi olursam tabi o da beni kabul ederse sorabileceğim. Demek ki söylediği her şey yalan. Kendisine sosyal medyadan ulaşamayacaksak gerçekte hiç ulaşmamız mümkün müdür?

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli Ahmet Amca’nın hayali gerçek oldu: Tek isteği Erdoğan'a dokunmaktı
İzmir’in Bayındır İlçesi’nde yaşayan 77 yaşındaki Ahmet Güven’in Cumhurbaşkanı ...
Dışişleri'nden İsrail'e 'konut' tepkisi!
Dışişleri Bakanlığı, "İsrail'in, Batı Şeria'da yaklaşık 2 bin 200 yeni ...
Resmi Gazete duyurdu: Yeni atamalar var
Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, TİGEM, ÇAYKUR ile Ulaştırma ve ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğrencilere sürpriz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen ...
Mehmet KARABEL yazdı... Kadının adı yok… Bu seçimde hiç yok!
Mehmet KARABEL yazdı... Kadının adı yok… Bu seçimde hiç yok!
AK Parti’de krize neden oldu: İt-çakal polemiği!
İzmir’in Torbalı İlçesi’nde AK Partili Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na yanıt
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ana muhalefetin başındaki zat önceki gün çıkmış ...
CHP Balçova'da 'sahte seçmen' çalışması
İzmir'de 31 Mart 2019 yerel seçimleri için sahada yapacakları çalışmaların ...
Erdoğan, İzmir'e geliyor: 30 ilçe açıklanacak!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın katılımıyla İzmir’deki ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva