HABERLER>SEÇİM 2015
30 Mart 2015 Pazartesi - 16:13

CHP Afyon'da genç kadın avukat zafer kazandı

CHP'nin Afyonkarahisar'da yaptığı ön seçimde birinci sırada seçilen avukat 35 yaşındaki Burcu Kayıkçı, "81 yıl aradan sonra Afyon'u kadın milletvekili olarak mecliste temsil edebilme şansı yakalamam benim için çok önemli bir olay" dedi.

CHP Afyon da genç kadın avukat zafer kazandı

Afyonkarahisar'da dün yapılan ön seçimde 2'si kadın 11 aday adayı arasından Burcu Kayıkçı ilk sırada seçildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) 5 milletvekili gönderen Afyonkarahisar'ın mevcuttaki tek milletvekili Ahmet Toptaş'ın 6'ncı sırada yer aldığı ön seçimde, oy kullanan 4 bin 80 CHP'liden 2 bin 280 oy alarak zirveye çıkan 1 çocuk annesi Burcu Kayıkçı, kadın olmanın verdiği avantajları ve gençlik sinerjisini iyi kullandığını söyledi.


'AFYON'UN KADIN VEKİLİ OLACAĞIM'
Kadınların ve gençlerin siyasette daha çok yer alması gerektiğini aktaran Kayıkçı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Kadın ve genç adaylar ve vekiller istiyorum" söyleminin partililer üzerinde etkili olduğunu vurguladı. 1934 yılından bu yana Afyonkarahisar'da CHP'li kadın milletvekili çıkmadığına işaret eden Burcu Kayıkçı, "81 yıl aradan sonra Afyon'u kadın milletvekili olarak temsil edebilme şansı yakalamam benim için çok önemli bir olay. Ben hep 'Afyon'un kadın vekili olacağım' derdim. Bu isteğimi gerçekleştirmek için çalışacağım. Kadınların ve gençlerin siyasette özellikle Afyon'da daha etkin olacağına inanıyorum. CHP çatısı kadınların ve gençlerin siyaset yapması için uygun koşulları sağlayan bir çatı. Tüzüğümüzdeki kadın ve genç kotaları bunun en güzel örneği. En büyük isteğim kadınların ve gençlerin desteklenmesiydi. Çünkü iktidarın yolu kadınların ve gençlerin çalışmasından geçiyor. Kadın ve gençlerin yer almadığı hiçbir oluşum başarıya ulaşmaz" dedi.
 
'İKTİDARIN YOLU KOLTUKLARDA DEĞİL SAHALARDA'
Partisinin iktidar mücadelesinde yer almaktan büyük mutluluk ve gurur duyduğunu kaydeden Burcu Kayıkçı, "90 yıllık bir çınar, gencecik bir fidandır CHP. Ben hayatım boyunca çalışmayı benimsedim. Siyasette de çalışmadan hiçbir başarının olmayacağını bilenlerdenim. Aday adaylığı sürecinde sürekli çalıştım. Üyelerimizle, partililerimizle sürekli görüştüm. Büyük bir sinerjiyle sahada yer aldım. İktidarın yolunun koltuklardan değil sahalardan geçtiğini bilerek çalıştım" diye konuştu.

'ERDAL İNÖNÜ'YE HAYRAN KALMIŞTIM'
Kendisini 'Doğuştan CHP'li' olarak tanımlayan Burcu Kayıkçı, şöyle dedi: "CHP'li bir ailede doğdum, büyüdüm. Ailemin büyükleri halk evlerinin ekmeğini yemiş insanlar. O yüzden her şeyden önce CHP'ye bir vefa borcumuz var. Erdal İnönü benim çok saygı duyduğum, örnek aldığım bir kişi, siyaset adamı. 89- 90'lı yıllarda Erdal İnönü Afyon'a gelmişti. Mitingine katılmıştım. Onu kürsüde izledim, hayran kalmıştım. Çok etkilendim, kürsü konuşmalarından, milletvekillerinden ve o gün karar verdim 'Ben de bir gün milletin vekili olacağım' diye. Bu böyle devam etti. CHP'nin değişik kademelerinde çalıştım. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdikten sonra Afyon'a geldim. 2007 yılında CHP Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanlığı yaptım. Süreç bizi çalışarak buralara getirdi."
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Manisa'daki önseçime Özgür Özel damgası
Manisa CHP'de, 2011'de kontenjandan Milletvekili seçilen Özgür Özel, ön ...
CHP Denizli'de kadınların zaferi
Denizli'de CHP'in ön seçim sonuçları Adnan Keskin sürprizi dışında favori ...
Aydın CHP'de anahtar liste iddiası tutmadı
Geçen dönem kontenjan adayı olarak Aydın'dan CHP milletvekili seçilen ...
 
Kadınlar CHP İzmir sandığından çıkamadı: İşte sıra listesi
CHP'nin İzmir'de yaptığı ön seçimde kadınlar sandıktan çıkamadı. Her iki ...
Önseçim sandığında Kılıçdaroğlu: Kim/nerede zorladı?
İzmir 2.bölgede önseçimi açık arayla önde tamamlayan CHP Genel Başkanı ...
MHP’li Murat Koç gençlere söz verdi!
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir 2. Bölge Milletvekili aday adayı Murat ...
 
CHP İzmir’de önseçim röntgeni: İlçe ilçe sonuçlar
16 yıl sonra sandık başına giden örgüt aday görmek istedikleri isimleri ...
CHP’de önseçim sandığına damga vuran kadınlar!
CHP'nin ön seçimine kadınlar damga vurdu. Birçok kadın sandıktan Meclis'e ...
CHP İzmir’de önseçim sonuçlarına ilk tepkiler: Kim/ne dedi?
Nefes kesen maraton sonunda iki bölgede aday olacak 20 isim belirlenirken ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva