HABERLER>SEÇİM 2015
21 Mayıs 2015 Perşembe - 09:47

CHP adayları Böke ve Bakan işçilerle buluştu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Selin Sayek Böke ile İzmir Birinci Bölge Milletvekili Adayı Murat Bakan, Buca Tekstil Organize Sanayi Bölgesi’nde (BEGOS) sanayiciler ve işçilerle bir araya geldi.

CHP adayları Böke ve Bakan işçilerle buluştu

Tekstil fabrikalarını ziyaret sırasında İl Başkanı Bedri Serter ve Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın da eşlik ettiği Bakan ve Böke, “İşçinin, emekçinin yanındayız. Yaşanabilir Türkiye için heyecanımız çok yüksek. Bize güvenin” diyerek destek istedi. Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler’e ait fabrikayı ziyaret sırasında konuşan Milletvekili Adayı Murat Bakan, “Amacımız, çocuklarınız için güven duyacağınız bir ülke yaratmaktır. Ülkede her alanda güveni yeniden tesis etmek istiyoruz. İstihdamın güvenli bir zemine oturması da hedeflerimizden birisidir. Bunun için de sizlerin desteğini bekliyoruz” dedi.


 
SANAYİCİ KENDİNİ GÜVENDE HİSSEDECEK
İlk olarak BEGOS merkez binasında sanayicilerle bir araya gelen Böke ve Bakan, üretim odaklı bir anlayışı benimsediklerini ifade etti. CHP olarak farklı bir Türkiye’yi inşa etmek için yola çıktıklarını belirten Böke, yapacaklarının bir paket olduğunu, tüm çalışmaların birbiri ile bağlantısı olduğunu dile getirdi. Nitelikli yaşamları lüks değil olağan bir durumu vizyon edindiklerini kaydeden Böke, “Nitelikli işlerde nitelikli insanların çalıştığı, adaletli gelir vizyonunu amaçladık” diye konuştu. Partisinin vizyonunun 4 farklı bölümünü aktaran Böke, şöyle konuştu: “Özgürlük, demokrasi ve hukukun yeniden inşa edilmesiniz sağlayacağız. Basının susturulmadığı, bizlerin tekrar rahatça konuşabildiği gerçek demokrasinin, hukukun konuşulduğu bir ülke yaratmak istiyoruz. CHP programında müthiş bir netlik var. Öngörülebilirlik ve istikrar var. Sadece adaleti değil, ekonomik yapıyı da tekrar düzeltmek gerekiyor. Merkez Bankası’na ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nu (BDDK) yeniden bağımsız hale getireceğiz. Ülkede mali disiplin olduğundan söz edemeyiz. Biz ilk 100 günde kesin hesap komisyonu kuracak ve bu komisyonun başkanlığını ana muhalefet partisine vereceğiz. Kendimize bu kadar çok güveniyoruz. 2016’ya gelmeden çok farklı bir Türkiye’de yaşamak mümkün. CHP İktidarı artık zorunluluktur.”
 
SOSYAL ADALET VURGUSU
İkinci vizyonlarının sosyal adalet olduğunu dile getiren Böke, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gelir dağılımı eşitsizliğini bitirmek için 11 milyon emekliye çift maaş vereceğiz. Bu da ekonomiye tüketim alanında 24 milyar liralık bir canlılık getirecek. Üretime destek vererek de büyümeyi sağlayacağız. Üçüncü vizyonumuz uluslar arası rekabet gücünü artıran bir üretil politikasını yaratmak olacak. Alt yapı yatırımlarını beton gören anlayışın değişmesi gerekiyor. Betona değil insana yatırım yapacağız. Dördüncü vizyonumuz ise Üreten, sürdürülebilir ekonomi yaratmak olacak. İlk yapısal reform, mevcut iktidardan kurtulmak olacak. Birlikte üretimi hedef edinen CHP’yi iktidar yapmalıyız. Örneğin Türk Hava Yolları’nın ismini değiştirmek yerine İzmir’i ve bu coğrafyayı dünyaya açılan bir kapı yapacağız.”
 
SIFIR FAİZLİ KREDİ MÜJDESİ
KOBİ ve esnafa ödediği vergi ve SGK pirimi oranında sıfır faizli kredi vereceklerini müjdeleyen Böke, “Daha çok vergi ödeyenleri ödüllendireceğiz. Daha çok SGK pirimi ödeyenlere teşvik vermiş olacağız. İşini doğru yapan, kayıt altındaki KOBİ ve esnafa destek vereceğiz” diye konuştu. Asgari ücretin net 1500 liraya ulaşacağını da belirten Böke, bunun için asgari ücretteki gelir vergisini kaldıracaklarını, aradaki farkı da işsizlik sigortası fonundan karşılayacaklarını kaydetti. Böke, sanayinin ara eleman açığını da organize sanayi bölgelerinde açacakları yatılı meslek liseleri ile bitireceklerini, buradaki öğrencilerin istihdamla direkt buluşma olanağına sahip olacağını vurguladı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP adayı Sezer: Gençleriyle büyüyen bir Türkiye yaratacağız
CHP İzmir İkinci Bölge Milletvekili Adayı Hüseyin Sezer, Bornova, Naldöken, ...
İzmir’de Başbakan Davutoğlu panolarına saldırı
İzmir’in Karşıyaka İlçesi Girne Bulvarı’nda Başbakan Ahmet Davutoğlu adına ...
İTB’de MHP günü: Tanrıkulu ve Vural’dan sert mesajlar
MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, İzmir Ticaret Borsası'nda ...
 
Çipras HDP İzmir mitingine gelecek mi?
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş cumartesi günü İzmir’de halka seslenecek. ...
CHP İzmir’den saha raporu: Adaylar 4 koldan tam gaz
CHP İzmir’de milletvekili adayları 7 Haziran seçimleri öncesi tempoyu ...
AK Parti İzmir’in 2 Adayı öğretmenlere sordu: 3600 değiştirilsin mi?
AK Parti Milletvekili adayları Hüseyin Kocabıyık ve Talip Uzun Buca İlçesi’nde ...
 
MHP İzmir Adayı Savaşan’dan yerli firma sözü!
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili adayı Dr. Aslan Savaşan, ...
Delican’dan 500 bin Gündoğdu daveti!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 24 Mayıs Pazar günü yapılacak ...
AK Parti adayı Sürekli: Biz değil vatandaş söylüyor....
AK Parti Bayraklı İlçe teşkilatının düzenlediği seçim bürosu açılışında ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O sinsi hastalık neden artıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Göçmenler Avrupa’yı faşizme taşır mı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
CHP’nin muhafazakârlarla sınavı
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva