HABERLER>SEÇİM 2015
27 Mart 2014 Perşembe - 11:41

CHP Adayı Yörük’ten devrim gibi ulaşım projeleri

CHP Torbalı Belediye Başkan Adayı Avukat Ufuk Yörük, ilçede ulaşımı rahatlatacak önemli projeler açıkladı. İZBAN'a alt yaya ve üst geçitler yapılacağını söyleyen Yörük, organize sanayi bölgesine yeni demiryolu hattı götürüleceğini de belirtti. Yörük, "Batı Çevreyolu projemiz de hazır. Otoban gişelerini bulunduğu yerden kaldırmak istiyoruz. Yeni bağlantı yolları ile kent içi ulaşım rahatlayacak" dedi.

CHP Adayı Yörük’ten devrim gibi ulaşım projeleri

Yerel seçim öncesi birçok alanda açıkladığı projelerle dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı Belediye Başkan Adayı Avukat Ufuk Yörük, kentlerin en önemli sorunu olan ulaşım ile ilgili Torbalı'da radikal kararlar alacaklarını söyledi. Torbalı'nın ulaşımını büyük oranda rahatlatacak projeleri açıklayan Yörük, göreve gelir gelmez öncelik verecekleri çalışmaların başında ulaşım konusunun geldiğini ifade etti.

YENİ YOLLAR VE GEÇİTLER
Torbalı'nın içinden geçen İzmir-Aydın Otoyolu'nun trafik yoğunluğuna dikkat çeken Yörük, aynı yoldan hem toplu taşıma araçlarının hem de şehirlerarası yük taşıyan kamyonların geçtiğini söyledi. Trafik akışının zaman zaman engellendiğini dile getiren Yörük, ana yol üzerinde yeni kavşak düzenlemeleri, köprüler ve geçitler yapacaklarını belirtti. Yörük, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü ile birlikte hayata geçirecekleri projelerin takibini de gerçekleştireceklerini vurguladı.



SANAYİ BÖLGESİNE DEMİRYOLU
Yörük, Torbalı Organize Sanayi Bölgesi'ndeki şirketlere de müjdeli haber verdi. Sanayi bölgesinden mevcut demiryolu hattına ayrı bir hat çekileceğini ifade eden Yörük, "Sanayi bölgesi ile İzmir Limanı'nı yakınlaştıracağız. Limana demiryolu ile gelen yükler daha rahat ulaşım imkanlarından yararlanacak. Hem sanayici kazanacak, hem de katma değer Torbalı'da kalacak. Ayrıca ağır tonajlı yük taşıyan tır ve kamyonların şehir içinden gitmesinin de önüne geçmiş olacağız" dedi. Yörük, projeyi İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hayata geçireceklerini TCDD'den onay almak için çalışmalara başladıklarını söyledi.

BATI ÇEVREYOLU GELİYOR
Yörük, Torbalı'nın ulaşımına büyük katkı sağlayacak yeni bir projenin daha hazırlıklarının tamamlandığını ifade etti. Karayolları ile birlikte çalışarak yeni çevreyolunu tamamlayacaklarını belirten Yörük, "Kentin Batı'sından yeni bir yol planlıyoruz. Otobandan şehir merkezine gelen araçlar bundan sonra kent içine yoğun trafiğe girmeden ilçemizden geçebilecek. Böylece kentin gelecek 50 yıllık ulaşım sorunlarına neşter vurmuş olacağız" dedi.

OTOBAN GİŞELERİNE NEŞTER
CHP'li Yörük, otoban gişelerinin kaldırılması için de proje geliştirdiklerini söyledi. Otoban ile mevcut gişeler arasında 5 kilometre mesafenin olduğunu anlatan Yörük, "Gişelerin kaldırılması birinci önceliğimizdir. Bu gerçekleşmez ise gişelerin otoban kavşağı içine alınmasını sağlayacağız. Böylece Ahmetli, Yeniköy, Özbey ve Uyuzdere mevkiisinde yeni bir hat oluşturacağız" diye konuştu.

İZBAN SEFERLERE BAŞLAYACAK
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarını büyük oranda tamamladığı İZBAN'ın Torbalı'ya önümüzdeki aylarda geleceğini de belirten Yörük, "Aliağa'dan Menderes'e kadar gelen 80 kilometrelik İZBAN'ın ilçemize kavuşmasına çok az bir zaman kaldı. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Alt yaya ve üst geçitlerin inşaatı bitmek üzere. İZBAN, Torbalı'ya geldiğinde şehir merkezi ile aramızdaki mesafe kısalacak. İzmir'de yaşayanlar günübirlik ilçemize gelebilecek. Hat, Selçuk'a kadar uzadığında iki ilçenin turizm potansiyeli daha da katlanacak" dedi.

Yörük ayrıca ilçenin geleceğinin planlanması adına yapılacak büyük projelerin yeni ulaşım yolları, bağlantılar ve şehir içi düzenlemeler ile destekleneceğini de sözlerine ekledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ayhan Kocaman 27 Mart 2014 Perşembe 12:11

Helal olsun size.

Yorumu oyla      18      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taşer İTO’da konuştu: Bu anlayışla yüz yıl geçse de EXPO’yu…
MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Taşer, İzmir Ticaret ...
Pekdaş’tan yoğun mesai: Bir günde 8 mahalle
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş, ...
Eroğlu’ndan Aliağa'ya 'sağlıklı pazar yerleri' sözü
CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Barış Eroğlu, Kapalı Pazar Yeri ve Yeni ...
 
Çatalkaya’da Batur coşkusu: Miting gibi buluşma
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Çatalkaya mahallesi sakinleri ...
İsmail Sarı sevgisi Sevgi Yolu’na sığmadı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ve AK Parti Bayraklı ...
Çiğli’de 'Halkçı Başkan Arslan' sesleri!
Hafta sonu yapılacak yerel seçimler öncesi Çiğli’de seçim çalışmalarına ...
 
Halil İbrahim Şenol: Fark yaratacak 2 ayrı projem var
Egedesonsöz’e konuşan Gaziemir Belediye Başkanı ve CHP Gaziemir Belediye ...
CHP’li Güler: Tire’de 63 yıllık hasrete son vereceğiz!
İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, yerel ...
Aslan'dan 5 bin kişilik 'Demokrasi ve Özgürlük' yürüyüşü
Ege-Koop Genel Başkanı ve DSP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Hüseyin Aslan, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva