HABERLER>POLİTİKA
23 Mart 2019 Cumartesi - 09:33

CHP Adayı Soyer: Kemeraltı A'dan Z'ye restore edilecek

Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Kemeraltı’nın İzmir’in turizm lokomotiflerinden biri olacağını ve Kemeraltı’na UNESCO Dünya Kültür Mirası statüsü kazandıracaklarını söyledi.

CHP Adayı Soyer: Kemeraltı A dan Z ye restore edilecek

Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, İzmir’i Dünya’nın tanıdığı bir kent haline getirerek refahını artıracaklarını söyledi. Kemeraltı’nın 24 saat yaşayan bir yer olacağını ve kentin turizm aksının önemli bir parçası haline geleceğini anlatan Soyer, “Kemeraltı baştan sona restore edilerek, İzmir’de yetişen ürünler için çarşıda belli alanlar ayrılacak. Kemeraltı çarşısının gece de açık olması sağlanacak ve kültürel faaliyetler gerçekleştirilecek. Yürüyüş rotaları belirlenerek, Kemeraltı rehberli turları başlatılacak” dedi. Kemeraltı’na UNESCO Dünya Kültür Mirası statüsü kazandıracaklarını da söyleyen Soyer, Dünya’nın en eski ve en güzel alışveriş merkezi olarak Kemeraltı’nın İzmir’in turizm lokomotiflerinden biri olacağını vurguladı.

“KEMERALTI BÜYÜDÜKÇE İZMİR BÜYÜYECEK”
Kemeraltı başta olmak üzere İzmir’in tarihsel mirasını ayağa kaldıracaklarını söyleyen Soyer, “İzmir, yüzyıllar boyunca birçok uygarlığın etkileşimiyle şekillenmiş kadim bir şehirdir. 1750’lerde Akdeniz çanağındaki ticaret hacminin yüzde 30’u İzmir limanından yapılmış. Bu oran İstanbul’da yüzde 12’lerde, İskenderiye’de yüzde 8’lerde. Bu durum, kentin merkezinde bulunan Kemeraltı Çarşısı’nı da önemli bir ticaret merkezi haline getirmiş. Binlerce yıldır aralıksız alışverişin yapıldığı Dünya’nın en eski çarşılarından biri olan Kemeraltı, bu yüzden İzmir'in kültürel ve tarihi mirasının izini sürebileceğiniz yegâne alanlardan biri. Dünya’da örneği az bulunur bir yer. Bu yüzden Kemeraltı’nı ayağa kaldıracağız ve Dünya’ya tanıtacağız” dedi. Bu konuda Kemeraltı esnafı ve diğer sivil kuruluşlarla birlikte çalışacaklarını da vurgulayan Soyer, “İzmir’de oluşturacağımız sistem, tüm Türkiye’ye örnek olacak. Kemeraltı, İzmir’in kalbidir. Kemeraltı büyüdükçe, İzmir büyüyecek. Kadifekale-Agora-Kemeraltı aksı, İzmir’i yeniden turizm ve cazibe merkezi haline getirecek” dedi.

 
CHP Adayı Sandal: Türkiye rekoru Bayraklı'dan çıkacak
 
Başvuru yapıldı: Zeybekci'den Kemeraltı'na UNESCO müjdesi!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 23 Mart 2019 Cumartesi 14:13

konak adayınız ,konak için "eskimiş" diyor, eskiyi "yenileyerek" nasıl unesco dünya mirasına aday olacaksınız, unesco yetkilleri talebiniz için eskinin korunup gelecek nesillere aktarılmasınıisteyecek..şehirde eski olarak kalan neler var onlara bakacaklardır. önce "eski" zihniyetinden kurtulmanız gerekir....

Yorumu oyla      4      6  
izmir 35 23 Mart 2019 Cumartesi 14:00

vatandaş rumuzlu şahıs adamın tipinde ne var? Kel oldugu icin mi begenmedin. Keller popüler oldu son dönemde. johnny sins tan haberin yok senin herhalde

Yorumu oyla      5      5  
PARTİILİ 23 Mart 2019 Cumartesi 13:45

seferi hisara ne yaptın sıra izmire geldi satılacak yer çok kandildeki ağa babalarına satarsın artık izmir neyazıkki hdp li belediye olacak. göçmenler size oy vermez.

Yorumu oyla      4      7  
Gürkan 23 Mart 2019 Cumartesi 12:43

Köylere de 90 dakika olsun.

Yorumu oyla      4      5  
Kemeraltı’na ulaşım t 23 Mart 2019 Cumartesi 12:18

Sayın Soyer ; sizin de Belediye Başkanı olduğunuz Seferihisar ilçesi dahil , toplu ulaşımda 90 dk aktarma hakkı iptal edilen çevre ilçelerin durumu ne olacak ? 90 dk aktarma devam edecek , sabah akşam belirli saat aralğı ulaşım % 50 indirimli olacak , raylı sistemde aktarma süresi 3 saat olacak diyorsunuz da ; çevre ilçelerin ulaşımdaki aktarma hakkı konusunda bir açıklamanız , beyanınız yok Gerçekten şu anki İzmir BB Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu ve size ( sayın Soyer’e ) İzmir’in % 20 nüfus yoğunluğuna sahip çevre ilçeli vatandaşın ulaşımı İzmir BB ne fazlamı geliyor ? Hani CHP hak , hukuk , adalet diye diye yollarda yürümüştü ya ! Merkez ilçelere ulaşımda 90 dk aktarma hakkı devam , hatta raylı sistemde aktarmayı 3 saat e çıkaracağım dediniz ama Çevre ilçelere aktarma hk yok . O zaman bir zahmet İzmir’in 30 ilçesini de raylı sistemle donatınız ki vatandaş haklardan eşit yararlansın . Ha merkez ilçelerdeki 90 dk aktarma hakkı nüfus yoğunluğuna göre CHP nin Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmasına yeter diyorsanız yolunuz açık olsun . Şu nu da hatırlatayım Sayın Nihat Zeybekçi “ aktarma hakkı 120 dk olsa nasıl olur “ diyor . Aktarma hk iptal edilmeden önce Seferihisar’dan Kemeraltı’na 5 .00.- TL ‘ye geliniyordu Gittiğin kadar öde ve aktarma hakkı verilse Kemeraltı 5.76.-TL olacak Şimdiki aktarma haksız uygulamaya göre Kemeraltı ‘na 8,76 .-TL . ‘ye geliniyor . Bu uygulama adil mi ?

Yorumu oyla      4      8  
vatandaş 23 Mart 2019 Cumartesi 10:53

İZMİR' in şansına iki adaydada fiziki güzellik ve yakışıklılık yok.

Yorumu oyla      7      7  
ATATÜRKÇÜ 23 Mart 2019 Cumartesi 10:51

20 YILLIK CHP YÖNETİMİNDE KEMERALTI KENARALTI OLDU..ZEYBEKÇİ YAPARSA YAPACAK..

Yorumu oyla      9      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Adayı Sandal: Türkiye rekoru Bayraklı'dan çıkacak
CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Serdar Sandal, "Seçimi kaybedeceğini ...
Başkan Batur, Egedesonsöz'e konuştu: Konak'a anjiyo yapacağız!
Başkan Batur, Egedesonsöz'e konuştu: Konak'a anjiyo yapacağız!
'Yüzde 52'nin altına düşmemek lazım'
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhur ...
 
'Seçimlere karışmayan bir IMF kalmıştı'
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin, ...
Mehmet KARABEL yazdı... Seçime ilgi işte bu yüzden yok!
Mehmet KARABEL yazdı... Seçime ilgi işte bu yüzden yok!
İnce’den İzmir mesajı: Yüzde 65 ile değil 75 ile olsun!
CHP’li İnce, Seferihisar’da gerçekleştirdiği mini mitingde, “Türkiye’nin ...
 
Zeybekci: 7 yıl boyunca tek kuruş maaş almadım!
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, ...
Erdoğan'dan Akşener'e: Gereken hesabı vereceksin
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ...
AK Parti Çiğli Adayı Korkmaz: Uyuşturucunun panzerihi spordur
Çiğli'de Cumhur İttifakı'nın Belediye Başkan Adayı olarak çalışmalarını ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölmeyen aşk!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva