HABERLER>POLİTİKA
25 Mart 2019 Pazartesi - 09:55

CHP Adayı Soyer: İzmir'e haksızlık var!

Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Soyer, “İzmir aldığının 3 katını devlete aktarmış. İzmir karşılığında az almış. Helali hoş olsun. İzmir’in kaynağı millete gitmiş. Ancak İzmir çok daha fazlasını hak ediyor. İzmir’e haksızlık var. Kabul edilebilir değil..." dedi.

CHP Adayı Soyer: İzmir e haksızlık var!

FOX TV’de yayınlanan 'Demokrasi Meydanı' programına konuk olan Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer, kampanya sürecinden projelerine kadar bir çok başlıkta önemli açıklamalarda bulundu.

- SOYER: İZMİR’DE ALTERNATİF BİR  ULUSAL MEDYA YARATABİLİRİZ

- CHP ADAYI SOYER'DEN 'ULAŞIM' VAATLERİ

Soyer’in konuşmasının satır başları şöyle:

Kampanya güzel keyifli geçti. Tatlı bir telaş… Çok yorgunluk verici ağır bir tempo vardı. Ancak çıkıyorsunuz otobüsün, TIR’ın üstüne insanların gülen yüzlerini görüyorsunuz, ne yorgunluk ne uykusuzluk kalıyor.

İnsanların güler yüzünü umudunu görünce ‘aman’ diyoruz... Buna toz kondurmamak lazım. İnsanların ümidini yeşertmesi kolay kolay olmuyor. O nedenle sımsıkı korumak lazım. Bunun sorumluluğunun omuzlarıma bindiğini düşünüyorum.

İzmir’i iyi tanıyorum. EXPO sürecinde İzmir’i bütün dünyaya anlatmaya çalıştık. İzmir’i dışarıda anlatırken de farklı yönlerini keşfediyorsunuz.

5 gün bir an önce geçsin, 1 Nisan gelsin harıl harıl çalışalım. Lafı bir kenara bırakalım. Burada canla başla aşkla çalışmamak için hiçbir sebep yok. Muazzam potansiyel var. Bunları harekete geçirmek heyecanı muazzam verici... Aynı duyguları 10 yıl önce Seferihisar’da yaşıyordum. Seferihisar istiridye içinde bir inciydi.

HÜKÜMETE YATIRIM ÇIKIŞI: İZMİR'E HAKSIZLIK VAR
2004-2018 yılları arasında İzmir 477 milyar merkezi hükümete aktarmış. Merkezi hükümet İzmir’e bu süreçte 117 milyar vermiş. 3 misli fark var arada. İzmir aldığının 3 katını devlete aktarmış. İzmir karşılığında az almış. Helali hoş olsun. İzmir’in kaynağı millete gitmiş. Ancak İzmir çok daha fazlasını hak ediyor. İzmir’e haksızlık var. Kabul edilebilir değil...

EXPO sürecinde devletin bürokratlarıyla çalıştım. O süreçte iyi öğrendim. Asla kavga polemik olmayacak. İzmir kent vizyonu tasarısı hazırladık. İzmir geleceğini nasıl şekillendirecek neler yaşayacak projeleri neler olacak bunları hükümetle birlikte yapacağız. Bunlar şahsi projelerimiz değil İzmirlilerin projeleri… Bu kent için kiminle ne konuşacaksak kimle ne görüşeceksek yapacağız.

BU DİL BİZE YAKIŞMIYOR! 
Türkiye artık başka bir siyaset kültürü arıyor. Akşam eve misafirimiz geldiğinde baş köşeye oturturuz. Biz buyuz. Kadim bir kültürümüz var. Şimdi bu dil bize yakışmıyor. Bizi birleştiren çok daha fazla sebep var. Ekonomik krizler siyasi krizler… Ancak birlik olursak daha kuvvetle başa çıkarız.

TARIM VE YERELDE KALKINMA MESAJLARI
Tarım politikalarında hatalar yapılıyor. Girdi maliyetlerini aşağı çekeceğiz. Gübre kooperatifi yem kooperatifi kuracağız. Büyükşehir’in makine parkı olacak. Vatandaşın traktörü yok buradan tedarik edecek. İkinci olarak Büyükşehir üreticiden sütünü almış sebzesini meyvesini almış. Biz bu rakamı 4 katına çıkartacağız önümüzdeki 5 yılda. 135 bin haneye günlük taze süt gidiyor. Ücretsiz. 135 bin rakamını 250 bine çıkartacağız. Bu kooperatif vasıtasıyla yapıldı. Büyükşehir kooperatiflerden sütü satın aldı. İhtiyaç sahibi vatandaşla büyüttü. Biz ölçeği büyütüyoruz. Sadece rakam olarak değil. Sebze ekmek balık çok çeşitli ürünlerde yapacağız. ‘Sen yeter ki üret biz onu alacağız vatandaşla buluşturacağı’ diyeceğiz. Esnafla birlikte yapacağız. Balık halimiz var. Günlük taze balığa ulaşamayanlar var. Vatandaşa halk balık adı altında günlük taze balıkla buluşturacağız denize kıyısı olmayan yerlerde. Üreticiyi yaşatıyorsunuz, kentliyi sağlıklı temiz ürünlerle buluşturuyorsunuz. Rakamları aşağı çekiyorsunuz. Biz refahı büyüteceğiz bu şehirde. Nasıl büyür. Üreterek büyür. Sanayide üreteceğiz. Yatırım yapmak istiyor. Arazi bulamıyor. Arazi bulacağız, üreteceğiz. İzmirli rahat olsun ürettikçe ne kriz ne işsizlik ne yoksulluk kalır.

İzmir esnaf şehri... Kentin 4’te 1’i esnaf ve ailesi. Esnafla rekabet etmeme gibi temel ilkemiz olacak. Esnafın talepleri makul ve mütevazi. Büyükşehir kırtasiye yardımı yapacaksa İzmirli esnaftan almalı diyor. İşçisine giysi alacaksak İzmirli esnaftan alsın diyor. Bunu yapacağız.

MEGA PROJEM... 
İzmir demokrasinin kalesi.  Birlikte yaşamayı paylaşmayı başarmış bir kent. Benim ağzımdan İzmirli, ‘en çok ben bilirim en çok ben seviyorum bu şehri’ diye bir cümle duymayacak. Herkes en az benim kadar seviyor bu kenti. Bu kentle ilgili fikri var. Benim mega projem herkesin içinde taşıdığı sevgiyi fikirle buluşturmak ve ortak bir İzmir aşkı yakalamak. Aksi takdirde dar bir çerçeveyle olmaz.

‘Devlet baba’ deriz ya. Zaman zaman kızar bize öfkelenir sertleşir. Bizim belediye anamız olacak. Büyükşehir ana olacak. Analar evlatlarını ayırmazlar. Büyükşehir İzmirlilerin anası olacak. Kimseyi birbirinden ayırmayacak. Ana olacak kucaklayacağız büyüteceğiz. Bunu yaparken kadınlardan başlayacağız.

Hava çok pozitif. Gerçekten rakamlarla işimiz yok. Bütün İzmirlilere hizmet vereceğimiz bir zemin hazırlayacağız.

Büyükşehir adaylıklarında ilçe belediye başkanlarının tercih edilmesi doğru tercih. Yerel siyasetle genel siyaset arasında uçurum var. Yerelde dokunmanız lazım. Gerçekten derde derman olmanız lazım. Bunu merkezde yapamıyorsunuz. Genel siyasete çok daha farklı işliyor. Genel siyaset yapanın da yerel siyaset yapması zordur.

Mutlaka 31 Mart’ta sandık başına gitmek lazım. Gitmekte yetmiyor sandığa sahip çıkmak lazım. Bütün dünyaya güçlü bir mesaj vermiş olacağız.

 
CHP'nin Buca Adayı Kılıç Yörüklerle buluştu
 
CHP'den Bayraklı'da dev yürüyüş
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bayraklı lı 25 Mart 2019 Pazartesi 19:57

doğru kılıçdaroğlu izmire haksızlık yaptı seni hdp ve pkk desdeğiyle aday yaptı sizi için martın sonu cezaevi.

Yorumu oyla      4      5  
ibrahim 25 Mart 2019 Pazartesi 14:07

yerel seçimde naçizane bir taktiğim var. oy verdiğim partinin adayı ile diğerlerini kafamda yer değiştiririm. mesela Tunç Soyeri kafamda AKP li yaparım, Nihat Zeybekçiyi de CHP li yaparım. Bu daha çok başkanlığa yakıştı dediğime de oy veririm. Tunç Soyer bu dediklerinin yarısını dahi başaramaz, NOKTA.

Yorumu oyla      5      8  
sezarın hakkı sezara 25 Mart 2019 Pazartesi 13:20

TRoller egedesonsözde şunu bir türlü anlamıyor. senin burada tek bir lafı alıp ,farklı bir yöne vurup algı kasman ile hiç bir şey değişmez. egedesonsöz ve okuru belirli bir kitleye hitap eder. yani sizlerin burada kastıgınız algıya isnanlar sadece gülüp geçiyor. ben aynı zamanda ekşi sözlük yazarıyım mesela orasıda aynı . sürekli AKP liler tarafından troll başlık ve ntry ler ile doluyor ama millet cevabını veriyor. yani değişen bir şey olmuyor. saglıcakla kalın.

Yorumu oyla      5      5  
Gürkan 25 Mart 2019 Pazartesi 12:29

Altyapıyı, trafiği ... sevgiyle mi çözeceğiz diyor? Söylenenleri anlamama gibi bir problemin mi var? Ya da işine mi öyle geliyor?

Yorumu oyla      8      8  
tuna 25 Mart 2019 Pazartesi 12:11

bos adamsın soyer bombos hdp ve babanın golgesinde secime girecegine efendi ol cekil kosene

Yorumu oyla      8      13  
Hakkaniyet 25 Mart 2019 Pazartesi 12:01

Yerel yönetimlerde İzmir'de sanki CHP iktidarda değilmiş gibi davranmıyor musunuz? Bunu anlamak mümkün değil! Bu kadar yıldır İzmir'de yerel iktidar CHP'nin elinde değil mi? Şimdi reklamında izledim. Sahneden uzak tarafla ilgilenecekmiş Tunç Soyer... Peki bugüne kadar neden ilgilenmediniz? Eşrefpaşa, Yapıcıoğlu, çimentepe, Kadifekale, Basmane, Bozyaka, Tepecik, Gültepe, Gürçeşme daha sayamayacağım, sayıya sığmayan semtlerimiz ile neden ilgilenmediniz? Oralardaki insanları, otobüssüz, dolmuşsuz, kısacası ulaşımsız bir halde bırakıp o insanlarımızı hadi size ulaşamıyorlar da birbirlerine, ailelerine, akrabalarına dahi ulaşılamaz hale getiren siz değil misiniz? Tuzu kurular haşarat ve kemirgenlerle aynı evi paylaşmanın nedemek olduğunu anlayamazlar

Yorumu oyla      7      12  
deli bekir 25 Mart 2019 Pazartesi 10:22

beyfendi:sevgi ile trafik sorunu çözülmez.Alt yapısorunu çözülmez. gecekondu,hava kirliliği bozuk yollar çözülmez. beceremiyorum, benim öyle vizyonum çapım yok diyomiyorsun.

Yorumu oyla      9      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'nin Buca Adayı Kılıç Yörüklerle buluştu
Buca’nın CHP’li Yörük Başkan Adayı Erhan Kılıç, İzmir’deki Yörüklerle ...
CHP Gaziemir Adayı Arda: En az yüzde 60 ile seçileceğiz!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziemir Belediye Başkan Adayı Halil Arda, ...
'Ayasofya'nın statüsünü cami olarak koyarız'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fırat'ın doğusuna yönelik olası bir ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir'in vahşi cazibesi!
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir'in vahşi cazibesi!
Erdoğan: CHP'nin İzmir listesinde 27 kişi tespit ettik!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'in CHP listelerinde terör örgütü ...
Yenikapı'da liderlerden mesaj yağmuru
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli, 31 Mart yerel seçimlerine ...
 
CHP Gençlik'ten siyah çelenkli protesto!
CHP İzmir İl Gençlik Kolları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ...
Soyer, Buca'da kadınlarla buluştu: 'Belediye Ana' dönemi başlıyor
Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Buca ...
Torbalı'da coşkulu miting: İzmir hazır ol, Zeybekci geliyor
Cumhur İtitifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva