HABERLER>POLİTİKA
12 Mart 2019 Salı - 09:57

CHP Adayı Kılıç: İstihdam sorunu Buca'dan çözülecek!

CHP Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç, Buca’da yoğun olarak faaliyet gösteren Ege Giyim Sanayicileri Derneği’nin konuğu oldu. Toplantıda sanayicilerin sorunlarını dinleyen Kılıç, iktidarın başarısız eğitim politikalarını eleştirdi.  BEGOS’ta çalışan işçilere kreş müjdesi veren Erhan Kılıç, sanayicilerin ara eleman açığını Buca’dan kapatacaklarını ifade etti.

CHP Adayı Kılıç: İstihdam sorunu Buca dan çözülecek!

CHP Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç, Ege Giyim Sanayicileri Derneği’nin (EGSD) konuğu oldu. Dernek binasında, EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul ve dernek yöneticileriyle bir araya gelen Kılıç, Buca’da yoğunluk gösteren tekstil sanayicileriyle bir araya geldi.

KILIÇ’IN ADAY GÖSTERİLMESİ BİZLERİ MUTLU ETTİ 
Toplantıda, Buca’da yoğunluk gösteren tekstil sanayicilerinin sorunları ve talepleri hakkında fikir alışverişi yapıldı. Buca’daki Erhan Kılıç’ın Başkan Adayı olarak gösterilmesinden dernek olarak çok mutlu olduklarını söyleyen EGSD Başkanı Hayati Ertuğrul, “Tekstil sektörümüz için öneli bir merkez olan Buca’da sevgili Erhan Kılıç’ın aday gösterilmesi bizleri çok mutlu etti. Kendisi kenti ve yerel yönetimi çok iyi bilen bir kişidir.  Göreve gelmesi halinde sanayicilerimizin bölgedeki sorunlarının çözümü için önemli çalışmaları hayata geçireceğine inanıyoruz. Tekstil sanayicileri olarak öncelikli eksiğimiz istihdam. Şuan bölgemizde ara eleman sıkıntısı yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

ARA ELEMAN AÇIĞI BUCA’DAN KAPANACAK 
Buca’nın tekstil sanayisi için önemli bir merkez olduğunu ifade eden Kılıç, sanayicinin ara eleman sorunu çözmek için meslek edindirme çalışmaları hakkında konuştu. Erhan Kılıç, ”Sanayicilerimiz bizler için çok önemli. Sizlerle her zaman iş birliği içerisinde olacağız. Buca Ege Organize Sanayi Bölgesi’nde (BEGOS) yoğun olarak tekstilcilerimiz faaliyet gösteriyor. Yıllarca başarısız eğitim politikalarıyla kalifiye eleman yetişmesinin önüne geçildi. Meslek liseleri kapatılarak imam hatiplere dönüştürüldü. Şu an Türkiye ciddi bir çıkmazın içerisinde. Sanayicilerimiz kalifiye eleman, gençlerimiz ise iş arıyor. Biz bu aradaki köprüyü istihdam projelerimizle kuracağız. Bucalı gençlerimizi istihdam edebilmek için meslek edindirme kursları açacağız. Meslek edindirme kurslarımızda sanayicilerimizin eksik gördüğü alanlara yönelik mesleki eğitim vereceğiz.  Sizlerin eksik gördüğünüz elemanları Buca’daki gençlerimizi yetiştirerek açığı kapatacağız. Bölgemizde meslek liselerinin açılmasına öncülük edeceğiz. Hem sanayicimiz hem de gençlerimiz kazanacak ” ifadelerini kullandı. 

BEGOS’A KREŞ MÜJDESİ 
8 Mart Dünya emekçi Kadınlar Günü kapsamında BEGOS’taki kadın işçilerin kreş sorunu hakkında konuşan Kılıç, ”Biz BEGOS’ta sanayicilerimize lojistik destekler vereceğiz. Ayrıca oradaki personelden aldığımız talepler doğrultusunda BEGOS içersinde bir kreş açmayı düşünüyoruz. Kentimizde yapacağımız eğitim ve kooperatif çalışmalarıyla özellikle kadınlarımızı istihdama katmak için çalışacağız.  Bizim önceliğimiz kadınlar ve engelliler. Biz hem odalarla hem STK’larla ortak akılla proje üreteceğiz. Sizin alanınızla ilgili çalışmada gelip sizlere soracağız” şeklinde konuştu.

 
‘Büyümede yeni yolların bulunmasına ihtiyaç var’
 
İzmirli sağlıkçılardan futbol turnuvası
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet Atmaca 12 Mart 2019 Salı 13:43

Trol ordusu harekete geçmiş yine. Şu an CHP Buca adayı Erhan Kılıç. Beğenmeyen gidip oyunu diğer partilere verebilir. CHP seçmeninin bu yorumlardan dolayı gidip AKP ye oy vereceğini düşünüyorlar çok yazık.

Yorumu oyla      4      5  
selo 12 Mart 2019 Salı 13:14

chp liyim ama oyumu vermicem . kesin ve net insanlara secim burosu actırıp aylardır tanıtım yapan nezirin hakkını yiyen chp yönetimini proteso icin oyum akp ye

Yorumu oyla      4      6  
Sade vatandaş 12 Mart 2019 Salı 12:25

Bu adama bucayı emanet edersek buca 5 sene daha kaybedecek,zaten hdp il başkanından da buna destek açıklaması gelmiş Suat Nezirin yerine bunun aday gösterilmesinden memnun olduklarını söylemiş,bu adayı son dakikada kimin isteğiyle chpnin değiştirdiği de belli olmaya başladı,kazanırsa çok yazık olacak bucaya,umarım aklımızı başımıza alırız ve doğru karar veririz,kendimiz ve çocuklarımız için çünkü biz burda yaşıyoruz bu adayı bize diretenler değil...

Yorumu oyla      4      6  
Merkez 12 Mart 2019 Salı 11:46

SUAT NEZİR....

Yorumu oyla      5      6  
Dost 12 Mart 2019 Salı 10:54

Haksız bir şekilde aday olan Sayın Erhan Kılıç.Hak,hukuk ve adalet sizin için ne ifade ediyor?

Yorumu oyla      5      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in o ilçesinde dev transfer: 800 kişi AK Parti’den CHP’ye geçti
Bayraklı Gümüşpala’da AK Parti’den istifa eden yaklaşık 800 kişilik bir ...
CHP Selçuk'ta coşkulu seçim buluşması
Selçuk’un İsabey Mahallesi coşkulu bir eğlenceye daha tanıklık etti. CHP ...
Teleferikte mola bitti
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete alınan Balçova Teleferik ...
 
Bakan Soylu'dan İzmir mesajları: 299 HDP'li listelere yazıldı!
İzmir'in Bayraklı ilçesindeki programda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman ...
Zeybekci: İzmir’de 6 ay içinde çukur kalmayacak
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Bayraklı programında konuşan AK Parti ...
Mehmet KARABEL yazdı... Süt kuzuları öksüz kalmasın!
Mehmet KARABEL yazdı... Süt kuzuları öksüz kalmasın!
 
Bayraklı'daki saldırı için flaş karar!
Bayraklı ilçesinde CHP'nin seçim ofisine düzenlenen silahlı saldırıya ...
Sanata ayıba Büyükşehir'den jet hamle!
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gökçe, sokak sanatçısı Çoban’a canlı ...
Yavaş'a 'görevi kötüye kullanma'dan iddianame
'MİLLET ittifakı'nca desteklenen, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva