HABERLER>POLİTİKA
11 Mart 2019 Pazartesi - 14:59

CHP adayı Gümrükçü: Çiğli’yi hep birlikte yöneteceğiz

Millet İttifakının adayı CHP’li Utku Gümrükçü, Çiğli’nin tüm mahallelerinde büyük ilgi ile karşılanıyor. Evka-2 , Ahmet Taner Kışlalı, Aydınlık Evler ve Evka-6 Mahallelerinin düzenlediği ortak toplantıda kalabalık bir vatandaş topluluğuna hitap eden Gümrükçü “Biz oy verdik, artık başkan yönetsin devri bitiyor. Çiğli’yi hep birlikte yöneteceğiz” dedi.

CHP adayı Gümrükçü: Çiğli’yi hep birlikte yöneteceğiz

Özellikle kadın katılımcıların fazlalığından mutlu olduğunu belirten Gümrükçü “Bir siyasi adayın toplantısına bu kadar kadın katılım gösteriyorsa, gelip dinliyorsa orada bir kadın devrimi olmuş demektir” dedi.

Yaklaşık  beş yüz kişinin katıldığı ve sohbet havasında geçen toplantıda Gümrükçü Çiğli’nin sorunları ile ilgili tespitlerini ve çözüm yollarını açıkladı. Gümrükçü toplantıda şunları söyledi: “12 Eylül darbesi ile belediyesi kapatılan Çiğli, Karşıyaka’nın bir mahallesi olarak devam etmiş. Ta ki 1992 yılına kadar. Bu da kent kimliğinin oluşmamasına sebep olmuş. Bizim temel amacımız Çiğli’de yeniden bir kent kimliği kazandırmak olacak. Çiğli’deki temel sorunları herkes biliyor. Mesele bunları çözebilecek güç. O güç bizde var. Ne kadar çok oy alırsak, belki de rekor kırarsak işte o zaman elimiz daha güçlenecek. Bu rekoru kırmak da sizin,  benim, hepimizin görevi. Hani derler ya: un var, şeker var, yağ var ama ortada helva yok. Bizim bu beş sene Çiğli’de helva yapma dönemimiz olacak.”KRONİKLEŞMİŞ SORUNLAR BU DÖNEMDE AŞILACAK
CHP’li Gümrükçü: “Temel sorunlarımızdan biri çöplük meselesi... Aziz başkana bugün sorarsanız  ’15 yılda neyi yapamadın da içinde kaldı diye: Çiğli’den çöplüğü kaldıramadım, o içimde kaldı’ der. Şanslıyız çünkü geçtiğimiz günlerde mahkeme karar verdi. Yamanlara çöp tesisi kurulmasının önü açıldı. Mevcut çöplükten de elektrik üretimi yapılacak. Çiğli’nin tüm elektriğini Çiğli çöplüğünden üretebilecek potansiyel var. İmar sorunları var ve bu çözülemeyecek bir sorun değil.  Bunlar çözüldüğü takdirde 200 bin daha nüfusumuz artabilir. Sahil şeridimiz var, ayağımızı denize sokamıyoruz. Bununla ilgili projelerimiz var.  İzban, Karşıyaka’da tepkiler üzerine yer altından geçti ama Çiğli’nin arkasında toplumsal bir destek görmediği için yer üstünden geçti ve bizi böldü.  Elimiz ne kadar güçlü olursa bu büyük sorunu da öyle aşabiliriz” dedi.BİZ OYUMUZU VERDİK ARTIK BAŞKAN YÖNETSİN DEVRİ BİZİMLE BİTECEK
Göreve geldiklerinde Çiğli Kent Konseyi’ni kuracaklarını belirten Gümrükçü “Mahalle meclisleri kuracağız. O mahalle meclislerinde kararlar alınacak. Kent Konseyini kuracağız. Çiğli’de yaşayan herkes Çiğli’nin yönetiminde söz sahibi olacak. Belediye Meclis üyeleri mahallerde görevli olacak, vatandaşı dinleyecek. Her meclis üyesi bir mahalleden sorumlu olacak, sahada aktif çalışacak, vatandaş da çalışacak. Yukarıdan aşağı değil aşağıdan yukarı bir sistem olacak. Muhtarın da yükünü azaltacak bir sistem kuracağız. Özetle: Artık oyumuzu verdik, başkan yönetsin’ devri bizimle bitecek. Alınacak kararlar vatandaşla birlikte alınacak. Demokrasilerde karar vericileri yalnız bırakırsanız yanlış yapabilirler ama yalnız bırakmazsanız o zaman kimse yanlış yapamaz” dedi.MECLİS ÜYELERİ SAHADA AKTİF ÇALIŞACAK
Belediye meclis üyelerinin mahallelerde sorumlu olacaklarını belirten Gümrükçü: “Belediyeyi yeniden örgütleyeceğiz. Bürokratik yapı iş yapmamak üzerine kurulu… Biz teknolojiyi kullanarak Çiğli Belediyesini daha aktif ve daha hızlı çalışan bir belediye ortaya çıkaracağız. 26 muhtarın yanına 26 belediye çalışanı yerleştireceğiz. Mahallelerimize belediye hizmet merkezleri kuracağız. Vatandaş belediyeye gelmeye gerek duymadan mahallesinde işlemlerini yaptırabilecek. Vatandaşın en büyük şikâyeti şu: ‘Biz sizi seçiyoruz ama seçimden sonra sizi göremiyoruz.’ Neden başkanı görmek istiyorsunuz ‘çünkü sorunu ancak başkan çözer’ diyorsunuz. Böyle bir belediye başarısız bir belediyedir. Belediyenin tüm birimleri öyle çalışacak ki siz başkanı görmek, ulaşmak zorunda kalmayacaksınız” diye konuştu.  

SOSYAL DEMOKRATLIĞIN GEREĞİNİ YAPACAĞIZ
Sosyal Demokrat bir belediye olarak projelerini hayata geçireceklerini söyleyen Gümrükçü “Sosyal demokrat belediyecik demek belediyeniz sınırları içinde kimsenin yatağa aç girmemesi demek. Sosyal yardımları arttırarak devam ettirmek zorundayız. İş konusunda insanların talebi var: meslek kurslarıyla işverenin talebi neyse o insan kaynağını yetiştirip istihdam yaratacağız” diye konuştu. Toplantının sonunda vatandaşlardan gelen talepleri dinleyerek notlar alan Gümrükçü vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

 
Benzine bu gece zam geliyor!
 
Yavaş'a 'görevi kötüye kullanma'dan iddianame
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
GORECEĞİZ 11 Mart 2019 Pazartesi 16:38

GORECEGIZ BASKAN...ATATURK MAH.BIR KERE GELMEDİN.KALDIRIMLAR BERBAT ,COCUK OYUN PARKI YOK DENECEK KADAR AZ , ORTALIK PİSLİKTEN GEÇİLMİYOR.YEŞİL ALAN DİYE AYRILAN YERLER OTLAK YERİ GİBİ.HİÇBİR GÜZELLEĞİ YOK.YARIN BU TALEPLERİ İLETTİĞİMİZDE İNŞALLAH BUGÜN GİT YARIN GEL MODUNA BÜRÜNMEZ ADAMLARIN.

Yorumu oyla      4      5  
11 Mart 2019 Pazartesi 16:08

İzban Çiğli'den yer altından geçsin diye millet protesto gösterileri yaptı. Nasıl tepki gösterilmemiş? Çiğli'ye üvey evlat gören zihniyet yüzünden İzban yer altına alınmadı

Yorumu oyla      4      5  
özgür 11 Mart 2019 Pazartesi 15:58

Şu hep birlikte yöneteceğiz klişesinden sıkıldım. Göreve geldikten sonra daha en yakınınızdaki yardımcılarınızı bile doğru düzgün dinlemiyorken hep birlikte yöneteceğiz gibi bir iddaa çok havada kalıyor. Kaldı ki hep birlikte yöneteceksek yönetelim o zaman seçime gerek yok !

Yorumu oyla      5      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli: Ezanı ıslıklamak millete ihanettir
Ankara Etimesgut'ta konuşan MHP lideri Bahçeli, 8 Mart Dünya Kadınlar ...
Erdoğan: 31 Mart en kritik seçimlerinden biri
Şırnak'ta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hiç kimseye bu devlet üzerinde ...
CHP'den Çamdibi'nde miting gibi buluşma
CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Dr. Mustafa İduğ, Tuna Mahallesi’nde ...
 
AK Parti Buca adayı Arslan: Yeşil alan 10 kat artacak
Farklı söylemleri ve noter onaylı projeleriyle dikkat çeken Cumhur İttifakının ...
TÜRKAV'ın 30. yılında coşkulu kutlama
MHP’nin merhum lideri Alparslan Türkeş’in talimatıyla kamuda çalışan Ülkücülerin ...
İzmir'de emekliler eylemde!
Tüm Emekliler Sendikası (Tüm Emekli Sen) tarafından düzenlenen eylemde, sendika ...
 
Mansur Yavaş'tan 'sahte senet' iddialara yanıt!
CHP’nin Ankara adayı Mansur Yavaş, hakkındaki iddialarla ilgili “İnanıyoruz ...
AK Parti: Yavaş'ın adaylığında ısrarcı mısınız?
AK Parti Sözcüsü Çelik, Millet İttifakı'nın Ankara adayı Mansur Yavaş'ın ...
AK Parti Konak adayı Eroğlu: Yolumuz uzun, kaybedecek vakit yok
AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Mimar Melek Eroğlu; “İzmir’in birçok ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva