HABERLER>POLİTİKA
4 Ocak 2024 Perşembe - 13:48

CHP aday adayı Onur Emrah Yıldız: Çiğli, 7/24 nefes almalı

CHP Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Onur Emrah Yıldız; genç ve kadınlardan oluşan gönüllü ekibiyle saha çalışmalarını sürdürüyor. Yıldız, yaptığı açıklamada; ” Öncelikle içlerinden biriyim, Çiğli’yi biliyorum. Belediyecilikten gelen, teknik alt yapısı olan bir profilim, projelerim var; bu da insanlara güven veriyor. En önemlisi; ilçemin sorunlarını çözmek ve yeni açılımlar yaratmak noktasında hayal vaat etmiyorum. Gerçekçi ve uygulanabilir sözler veriyorum. Çiğli, 7/24 yaşamayı, nefes almayı; büyümeyi, kalkınmayı hak ediyor. Hedefim bunu sağlamak.” diye konuştu.

CHP aday adayı Onur Emrah Yıldız: Çiğli, 7/24 nefes almalı

Çiğli’de birlikte yaşama kültürü sorunu olmadığına dikkat çeken Yıldız;  “Çiğli’nin sosyolojik değil; kentsel sorunları var. Yaşadığı kronik sorunlara neşter vurulmaması sorunu var. Arka bahçe görülmesi sorunu var.  Bunları çözmek için baş koyacak bir anlayışa, radikal karar ve hamlelere ihtiyaç var. Ben önce bunu vaadediyorum.” diyen

Çevre Mühendisi Onur Emrah Yıldız şunları söyledi: “Çiğli’yi Çiğli yapan insanları zaten. Balkan ve Rumeli göçmenlerinin ilk ilmeğini attığı ilçemizde her hanenin nesilden nesile aktarılan masalsı hikâyeleri, gelenekleri var. 7’den yetmişe halkalar oluşturanların payduşkalı, siganskili düğünlerin ev sahibidir Çiğli. Birçok evden maznisa, pita, koranik kokuları yükselir halen… Bir diğer yanda;  Varto ve Hınıs depremlerinde evsiz kalan ailelerimizin yarattığı enerjiyle; Doğu ve Güneydoğulu yurttaşlarımızın Çiğli mozaiğindeki renkleriyle karşılaşırsınız. Arı gibi çalışkan, üretkendir Çiğli insanı. İlçesine aidiyeti gelişmiştir”

Issızlığı ve yorgunluğu son bulmalı
Çiğli’nin ıssız ve yorgun bir ilçe olduğunu söyleyen CHP’li Yıldız; bunu şu ifadelerle açıkladı; hedefini paylaştı; “Çiğli; akşam oldu mu derin bir sessizliğe bürünür. Karanlık çöktü mü, bir şehir olduğu sadece ışıklarından anlaşılır. Oysa 7-24 ve 4 mevsim yaşamalıdır. Gençlerimiz, kadınlarımız, ailelerimizin hayata katılabileceği, sosyalleşebileceği alanlarımız olmalıdır. Kâtip Çelebi gibi bir Üniversiteyi barındırıyoruz. Ama, öğrencilerimiz de ilçemiz halkı, esnafı da bunun farkında değil; çünkü bir bağ kurulamamış. Bu bağın kurulması da ilçemizi yaşayan bir yere dönüştürmekle mümkün. Bir tiyatromuz yok, gençlik merkezimiz, sinema salonumuz yok. AVM’lere sıkışmış, mahkûm olmuş bir sosyal hayat olamaz. Toplu konutların bulunduğu yerlerde de durum aynı. İzkent’te, Atatürk Mahallesi’nde Harmandalı’nda da hayat, 5’ten sonra duruyor. Bırakın sosyal hayatı, alışveriş yapacak bir olanağı yok insanların. Bir belediye, bu yokluktan, mahrumiyetten sorumluluk duymalıdır.Çiğli’nin yıllardır taşıdığı kentsel sorun ve yüklerin yarattığı yorgunluğuna da son vermemiz gerikiyor. Yetkilerimiz ve gücümüz çerçevesinde, atacak adımları atmak mümkün. Elbette kararlılık işi, bütçe işi, zaman işi; elbette meşakkatli bir yolculuk, orta vadeli bir planlama söz konusu. Ama; mümkün mü, mümkün! İstersek olur…"

Sandıktan yine CHP; yeniden CHP çıkacak
Çiğli’nin, ülkenin ve İzmir’in siyasi tarihinde de izi olduğunu; darbe dönemlerinde, özgürlükler ve emek direnişlerinde öncü bir tarih yazdığını söyleyen CHP Belediye Başkan Aday Adayı Onur Emrah Yıldız; “ Aydınlık, sağduyulu, paylaşımcı, eşitlikçi zihinler yaşar ilçemizde. Doğu ve batının harmanıdır; adaletten yanadır.  Cumhuriyetten, demokrasiden, insan haklarından, yanadır. Umudunu da direncini de yolunu da asla kaybetmez. Çiğli; benimle ya da bensiz; kiminle yola çıkılırsa ‘Cumhuriyet Halk Partisi’ diyecektir. 31 Mart 2024 sandığında da CHP’den yana tavır koyacaktır. Her fırsatta dile getiriyorum. Aday gösterilirsem; tüm arkadaşlarımla kol kola girmek isterim. Başka bir arkadaşım aday olursa, koluna girerim. Sandıktan yine CHP, yeniden CHP çıkacak. Eğer bize bu fırsat verilirse; sosyal belediyecilikten, halkın belediyesi anlayışından sapmadan yolumuza devam edeceğiz. Çiğli’yi Çiğli yapan kim varsa, tek bir canlısı için çalışacağız. Her mahalleye her kapıya götüreceğimiz hizmet ne olursa olsun adaletsiz olmayacak, kalitesi tartışılmayacak. “ diye konuştu.

 
Acılı anneden adalet çığlığı... Çocuğumu kuşa kurda yedirdi!
 
CHP'de aday açıklaması ertelendi!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sevgi 4 Ocak 2024 Perşembe 15:16

Umarım düşündüklerinzi gerçekleştirir başarılarınızın devamını dilerim

Yorumu oyla      1      1  
Yasin daş 4 Ocak 2024 Perşembe 14:33

Evet halkın içinden gelmiş bütün sorunları bilen bizzat yaşamış bir başkan barışçıl liyakat sahibi böyle bir belediyecilik anlayışına sahip bir başkan Onur Emrah Yıldız olabilir

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de istifalar sürüyor
İYİ Parti'deki istifalar devam ediyor. Erzurum'da aralarında önceki dönem ...
Siyasi partilerin üye sayıları belli oldu
Yargıtay, Türkiye'de faaliyet gösteren 141 siyasi partinin üye sayılarını ...
'Torpil' iddiaları sonrası Çelebi'den yanıt: Mülakata giren şehit yakını!
Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can’ın görevde yükselme mülakatına girecek ...
 
'Torpil' iddialarına yanıt: Referanslar olabilir
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bakan Yardımcısı Ramazan Can'ın telefon ekranında ...
CHP'li Temiz ev kadınlarıyla buluştu... 'Toplum, karar alma süreçlerinin öznesi olacak'
Bornova’daki tüm toplum kesimleriyle bir araya gelmeye devam eden Bornova ...
AK Parti - CHP arasında ‘BAL’ kapışması! 'Soyer'in yaptığı eziklik'
Bornova Anadolu Lisesi’nin (BAL) koruluğunda yapılan inşaat sonrasında ...
 
Başkan Saygılı’dan yerel yönetimlere tepki: CHP Belediyeciliğinin sonu geldi!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Çiğli ve Karşıyaka İlçe Başkanlıklarını ...
Muharrem İnce: CHP amiral gemisidir!
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bugün CHP Genel Başkanı ...
Büyükşehir Aday Adayı Atila'dan iddialı çıkış: Anketlerde açık ara birinciyim!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, Güzelbahçe’de ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Sen ağlama öğretmenim!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Göçmenler Avrupa’yı faşizme taşır mı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
CHP’nin muhafazakârlarla sınavı
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva