HABERLER>SEÇİM 2015
16 Mart 2015 Pazartesi - 12:21

CHP aday adayı Bozoğlu: İzmir’in hakkını alacağız!

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) “Aile Sigortası” projesinin mimarı, İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Turgay Bozoğlu, “İzmir Hakkını Alacağız” dedi.

CHP aday adayı Bozoğlu: İzmir’in hakkını alacağız!

İzmir’in 2002 yılı oranıyla destek alması halinde; kentte 746 km hafif raylı sistem yapılabileceğine dikkat çeken Bozoğlu, “İzmir son veriler gözetildiğinde hak ettiğini alsaydı; kente 373 adet 400 yataklı modern hastane yapılabilirdi veya 3 bin 391 adet arabalı vapur satın alınabilirdi. İşte ben İzmir’in verilmeyen bu hakkının hesabını sormak için yola çıktım” diye konuştu.
 
CHP’nin ekonomi politikalarını belirleyen ekibin içinde yer alan, 2011 genel seçimlerinde İzmir’den 8. Sıra milletvekili adayı olan Turgay Bozoğlu, önseçim için örgüt ziyaretlerini sürdürüyor. Torbalı’da CHP İlçe Başkanı İsmail Uygur ve partililerle bir araya gelen Bozoğlu’nun, hükümetin geriye dönük beş yıllık sürecine yönelik değerlendirmesinde, eleştiri oklarının hedefinde “İzmir’e yatırım adaletsizliği” vardı.


İzmir’e yapılan yatırımların rakamlarla analizini çıkardıklarını ifade eden Turgay Bozoğlu “İzmir vergisini en çok ödeyen illerin başında geliyor. Ama gelin görün ki aldığımız yatırım çok az. Bunu politik bir söylem olarak dile getirmiyorum. 13 yıldır bu rakamları tek tek not ediyorum. Eğer İzmir 2002’deki oranda hükümetten destek almış olsaydı bugün çok daha farklı bir İzmir’de yaşıyor olacaktık. Örneğin İzmir hak ettiği parayı alsaydı 746 km hafif raylı sistem yapılabilirdi. Şu anda Belediyemizin öz kaynaklarıyla yapılan hattın 20 km olduğunu göz önüne alırsak, İzmir’in ne kadar haksızlığa uğradığını görebiliriz. Örnekleri çoğaltmak mümkün. Mesela İzmir hak ettiğini alsaydı 373 adet 400 yataklı modern hastane yapılabilirdi veya 3391 adet arabalı vapur satın alınabilirdi. İşte ben İzmir’in verilmeyen bu hakkının hesabını sormak için yola çıktım” dedi.
 
“HALKIN BİZE OLAN SEVGİSİNDEN KORKUYORLAR”
Seçimlere ilişkin iddialı konuşan Turgay Bozoğlu, CHP’nin iktidarına kesin gözüyle baktığını vurgulayarak, “Ben artık bu hükümetin ömrünü doldurduğuna inanıyorum. Bu yüzden agresif davranıyorlar ve hırçınlaşıyorlar. Bir hukuk devletinde konuşulması bile ayıp olan yasalar ile halkı sindirmeye çalışıyorlar. Ancak biz halkın içindeyiz ve onların ne düşündüğünü görüyoruz. İnsanların bir devletten bekledikleri hizmeti ve hoş görüyü anlıyoruz. Bir bankadan kredi çekip diğer bankaya yatırmak zorunda kalan vatandaşlarımıza, CHP iktidarının projelerini anlatıyoruz. İktidar mensupları, halkın bize olan sevgisini gördükleri için Partimize ve Genel Başkanımıza daha çok saldırıyor. Özellikle sosyal medyada Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili inanılmaz bir kara propaganda yürütüyorlar. Bunun tek nedeni korkudur” dedi.
 
“TABANDAN KOPAN İKTİDAR OLAMAZ”
Önseçim ile ilgili çalışmaları hakkında bilgi veren Bozoğlu, şöyle konuştu: “Bence partimizin aldığı en doğru kararlardan birisi ön seçim kararıdır. Bu karar Cumhuriyet Halk Partisi’nin demokrasiye olan bağlılığının bir göstergesidir. Çünkü tabanından kopuk olan hiçbir parti iktidara gelemez. Biz son günlerde yoğunlaşan ziyaretlerimizde de bunu görüyoruz. Partilimiz bizlerin ne yapacağını merak ediyor. İktidara nasıl geleceğimizi kimlerle geleceğimizi merak ediyor ve bu süreçte söz sahibi olmak istiyor. Bundan daha normal bir şey olamaz. Arkadaşlarımızın CHP’yi iktidara taşıyacak adayları seçeceğine inanıyorum.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP aday adayı Sinan: Önseçim sihirli anahtar!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Abdulkadir ...
CHP’li Duman’dan Bakırçay’a hayat verecek projeler
CHP İzmir 2’nci Bölge Milletvekili Aday Adayı Uzman Doktor Erdal Duman, ...
Çamdibi’nde Sertel coşkusu: İktidar sözü verdi
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Atila Sertel için Çamdibi’nde ...
 
CHP aday adayı Onur Utkan İlçi ‘Yola çıkmalı’ dedi!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Onur Utkan ...
CHP aday adayı İnanç’a Buca desteği
49 sıra no’lu İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Altan İnanç dün Buca’da ...
CHP aday adayı Altındağ’dan örgüte sandık çağrısı!
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Çetin Altındağ, AK Parti’nin ...
 
CHP aday adayı Birlik’ten Çiğli’de AK Parti’ye bombardıman!
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Mehmet Birlik, Çiğli İlçe Başkanlığı ...
CHP'li Ali Engin Karşıyaka'da vekiller gibi!
Uzun süredir başarıyla yürütmekte olduğu CHP İzmir İl Başkanlığı görevinden, ...
CHP'li Mercan'dan Ildırı'ya 'çözüm' ziyareti
CHP İzmir 1. Bölge 61. Sıra Milletvekili Aday Adayı Şehrazat Mercan, sit ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva