HABERLER>GÜNCEL
22 Ekim 2020 Perşembe - 12:32

Cezaevlerinde 'e-görüş' dönemi başlıyor

Pandemi koşullarında cezaevlerinde zorunlu yakın teması sınırlandıran, 'Akıllı Teknolojilerin Cezaevlerine Entegrasyonu Projesi' (E-Görüş) hayata geçti. İlk, Ankara Sincan Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda kullanıma sunulan proje ile hükümlü ve tutuklular, yakınları ile cezaevlerine gelmeden görüntülü görüşebilecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Hedefimiz, bu cihazların ülkemizdeki tüm cezaevlerine kurulması ve hükümlülerin hayatının evrensel insan haklarını önceleyen bir anlayışla kolaylaştırılması" dedi.

Cezaevlerinde  e-görüş  dönemi başlıyor

Ankara'da gerçekleştirilen 'Akıllı Teknolojilerin Cezaevlerine Entegrasyonu e-Görüş' projesi tanıtım toplantısına Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türk Telekom CEO’su Ümit Önal ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yılmaz Çiftçi katıldı.

Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, 'Turna' ismini verdikleri yeni ürün aracılığıyla geliştirilen proje sayesinde, hükümlülerin, çeşitli sebeplerle ziyaretlerine gelemeyen yakınları ile görüntülü görüşme imkânına kavuştuğunu söyledi.

Önal, "İlk olarak Ankara Sincan Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda kullanıma sunduğumuz sistem, güvenlik koşullarına uygun şekilde hükümlü tutukluların bulunduğu odalara yerleştirilen akıllı multimedya cihazlarına hükümlülerin biyometrik verileri ile giriş yapması ile çalışıyor. Yapılan entegrasyon, ceza infaz kurumlarımızın verimliliğini artırırken hükümlülerin temel ihtiyaçlarını ek bir personele ihtiyaç duymadan karşılıyor" dedi.

Önal, görüntülü ve sesli arama hizmetlerinin yanı sıra kantin sipariş yönetimi ile online ödeme, görüntülü sağlık hizmetleri, kütüphane kitap talebi, dilekçe ve başvuru işlemleri gibi pek çok işlemin de sistem üzerinden kolaylıkla yapılabildiğini kaydetti. Önal, "Ayrıca biyometrik veri tarama ile sayım yönetimi, bilgilendirme ve anons yönetimi gibi kurumun işini kolaylaştıracak ve verimliliği artıracak özellikler de bulunuyor. Projemiz, özellikle pandemi koşullarında zorunlu yakın teması sınırlandıran önemli bir adım oldu" ifadesini kullandı.

"HEDEFİMİZ SİSTEMİN TÜM CEZAEVİLERİNE KURULMASI"
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, akıllı teknolojilerin ceza infaz kurumlarına entegrasyonunun güzel bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu bildirerek, şöyle konuştu:

"Proje, burada yapılan işlerin güvenilirliğinin arttırılarak daha hızlı ve daha az iş gücü ile yapılması anlamını taşıyor. Uygulamanın hayata geçirilmesiyle birlikte, ceza ve tevkif evlerimizde bulunan hükümlülerin şartları değişecek, cezaevi yönetiminin işleri rahatlayacak, hükümlü yakınlarının sıkıntıları önemli oranda hafifleyecek. Hükümlülerin temel bazı işlemleri personel ihtiyacı olmadan gerçekleşebilirken, akıllı multimedya cihazlarının kullanılmasıyla, tutuklu ve hükümlülerimizin, tanımlanmış bazı işlemleri koğuşlarından çıkmadan yapabilmelerine imkân verilecek. İlk aşamada Sincan Kadın Kapalı Cezaevine 17 adet multimedya cihazının kurulumu gerçekleştirildi. Demo ve test amaçlı kullanıma açıldı. Yılsonuna kadar 100 adet multimedya cihazının Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi ve Sincan Çocuk Cezaevi’ne kurulması için çalışmalarımız devam ediyor. Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) ve banka entegrasyonları da 15 Kasım 2020 itibarıyla tamamlanacak. Hedefimiz, bu cihazların ülkemizdeki tüm cezaevlerine kurulması ve hükümlülerin hayatının evrensel insan haklarını önceleyen bir anlayışla kolaylaştırılması. Tutuklu ve hükümlülerin, rehabilite edilerek, topluma tekrar kazandırılması hepimizin asıl hedefi olmalı." (DHA)

 
Hakan Şükür'ün babası için istenen ceza belli oldu
 
ÖSYM, 2020 YDS sonuçlarını açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hakan Şükür'ün babası için istenen ceza belli oldu
Sakarya'da FETÖ üyeliğinden yargılanan eski futbolcu ve milletvekili firari ...
Yer: İzmir... Ölen martının üzerine toprak attı
İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde, bir sokak köpeğinin ölen martının üzerine ...
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi: İki çocuğumu da okula gönderdim, siz de gönderin
Korona salgını nedeniyle çocuklarını yüz yüze eğitime göndermeyen velilere ...
 
Skandal fotoğraf! Ermenistan ordusu Serdar Ortaç’ı öldürdü
Ermenistan Kamu Radyosu'nun tr.armradio.am adresli Türkçe sitesinde yayımlanan ...
İstanbul'da eğitim uçağı düştü: Pilot ağır yaralı
İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde uçuş yapan bir eğitim uçağı düştü. ...
İzmir'de bir babanın feryadı: Kızımı görmek istiyorum!
İzmir'in Menemen ilçesinde yaşayan Hakan Çoban, 5 yıl önce boşandığı eşi ...
 
Türkiye'de yakalanan ajanın kimleri izlediği belli oldu
MİT operasyonuyla İstanbul'da yakalanan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ...
Otobüsteki tacizde yeni gelişme: Muavin tutuklandı!
Metro Turizm’e ait otobüste seyahat eden 17 yaşındaki bir kız çocuğu, ...
23 yıldır aranıyordu! Hatay'da etkisiz hale getirildi
PKK’nın dağ kadrosunda 23 yıldır faaliyet yürüten, mavi kategoride aranan, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva