HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Mayıs 2013 Salı - 13:57

Çeşme'ye MOBESE geliyor

Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Huzur Toplantısı’nın altıncısı 13 Mayıs’ta Çeşme Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda yapıldı. İlçe Emniyet Müdürü Mahmut Muçlu’nun başkanlığında gerçekleşen toplantıya İzmir İl Emniyet Müdür Yardımcısı H. İbrahim Karazeybek de katıldı.

Çeşme ye MOBESE geliyor

İZMİR - Toplantıda mahalle muhtarları, turizmciler, oda temsilcileri, esnaf ve vatandaşlar, emniyet mensuplarıyla karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Başta polis ekiplerinin daha sık devriye gezmesi arzusu dile getirilirken, hurdacıların hurda toplama bahanesiyle hırsızlık yapmalarının önlenmesi, Altın Yunus kavşağının dörtlü kavşak olması, otopark sorunu, sokak köpeklerinin saldırıları ve hırsızlık dahil pek çok risk oluşturan yanmayan sokak lambaları gibi sorunlara çözüm bulunulması talep edildi.
 
İLK ETAPTA 9 NOKTAYA KURULACAK
İlçe Emniyet Müdürü Mahmut Muçlu yıllardır sürüncemede kalan kent güvenlik sistemi (MOBESE - Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu) konusunun İzmir’de yapılan ihaleyle artık sonuca bağlandığını söyledi. Mahmut Muçlu, “Çalışmalar süratle başladı. İki haftadır yeraltına fiberoptik kablo döşeme çalışmaları sürdürülüyor. Bu çalışmalardan sonra ilk etapta dokuz noktaya gerek plaka tanıma sistemi, gerekse de çevresel alan gözetleme kameraları yerleştirilecek. MOBESE bu yaz hizmete girmiş olacak. Şu anki çalışmalar yaklaşık üç kilometrelik bir güzergahı kapsıyor. İlk etapta Çeşme merkeze kurulan MOBESE, daha sonra imkanlar dahilinde diğer bölgelere, özellikle de Ilıca ve Alaçatı bölgelerine kurulması planlanıyor. Bu çalışma Çeşme’nin güvenliğini sağlamak adına atılan önemli bir adımdır” diye konuştu.
 
SUÇ İŞLEME CESARETİNİ KIRAN EN GÜÇLÜ YAPTIRIM MOBESE SİSTEMİ
Çeşme ilçesinden sorumlu İzmir İl Emniyet Müdür Yardımcısı H. İbrahim Karazeybek toplantı sonunda yaptığı değerlendirmede,  ‘Çeşme’de kapkaç aldı başını gitti, cinayetler işleniyor, her taraf soyuluyor, etrafta baliciler var, polis nerede?’ gibi şikayet konularının olmamasından memnuniyet duyduğunu dile getirerek şöyle konuştu:
“Huzurun sağlanmasının iki tarafı var. İlki, huzuru sağlayanların bunu iyi bir şekilde gerçekleştirilip gerçekleştiremediğidir. İkincisi ise suç işleyen kişilerin, suç işlemeye karar verme cesareti. İlki için ‘Polis yatıyor, polis her şeye göz yumuyor, polis çaresiz, devlet nerede?’ denilmediğinden dolayı mutluyum ve bunun için de İlçe Emniyet Müdürü Mahmut Muçlu ve ekibine teşekkür ediyorum. İkinci taraf olan kişinin suç işleme cesaretini ortadan kaldırmak için en güçlü yaptırım MOBESE ise artık Çeşme’de de devrede. Bundan böyle kişiler eskisi gibi kolayca suça yönelmeyecek.”
 
HELVAYI BERABER YAPALIM
Çeşmelilerden gelen eleştiri ve talep konularının başında elektrik direklerinin yetersizliği, bazı yerlerde otopark ihtiyacının hissedilmesi, hurdacıların insanların mallarına zarar vermesi gibi konuların geldiğini vurgulayan Karazeybek, “Bunlar da kurumlararası dayanışma ve birliktelikle çözülecek konular. İlgili kurum amirleriyle görüşülerek bu sorunların da çözümü yoluna gidilecek. Hangi konuyla ilgili olursa olsun, bir şikayet konusu varsa, bunu dile getirenle beraber gidelim sorunu yerinde tespit edelim. Eğer bir çözüm yolu bulacaksak beraber çözelim. Elimizde un, şeker, yağ varsa helvayı beraber yapalım. Yani çözümü de beraber bulalım. Sorunun üzerine birlikte gidersek sesimiz gür çıkar, çözümü de en kısa sürede beraber bulmuş oluruz. Şikayet ve temenni konularıyla ilgili arkadaşlar da notlarını aldılar. Bir sonraki toplantıda yapılabilenler ve yapılamayanlar şeklinde bir değerlenmeyle yine sizin karşınıza çıkacağız. Sizin bu toplantılara katılımlarınız daha huzurlu bir toplum, daha huzurlu bir Çeşme için çok şey ifade ediyor. Bu sayede alınacak sonuçların da iyi olmasını temenni ediyorum” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’dan amatör kulüplere büyük destek
İlçe sınırları içerisindeki 30’u aşkın amatör kulübün en önemli destekçilerinden ...
Tartan'dan hemşirelere övgü
Konak Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Hemşirelik Haftası etkinlikleri ...
Çiğli’de belediye-işçi-sendika tek yürek: Sözleşme bayramı
Çiğli Belediyesi’nin yenilenen toplu sözleşmesiyle işçiler adeta bayram ...
 
Karşıyaka’da ‘emek’ zirvesi: Durak Beko’yu ağırladı
DİSK’in İzmirli Genel Başkanı Kani Beko Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat ...
İzmir engelleri kaldırmak için bir dilek tuttu
İzmir Kent Konseyi Engelli Meclisi tarafından düzenlenen “Engelleri kaldırmak ...
İzmir’de gençlerin haftası: Dolu dolu bayram
Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nda ...
 
İzmir’in tarihi davasında yeni perde: Kritik dosyalar masada
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başta olmak üzere 129 ...
İl Genel Meclisi'ne bir destek de MHP'den
İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Ak Parti Grup Başkanvekili ...
İzmir’in yeni gemileri için 110.8 milyon Euro’luk imza
Dünyanın farklı ülkelerine mensup 4 adet Kalkınma Bankası, Türkiye’de ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva