HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Temmuz 2017 Perşembe - 10:32

Çeşme'ye 'Koca' destek: 'Muhittin Başkan bunlara bulaşmaz'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yarımada'yı kentin kalkınmasında bir kaldıraç olarak gördüklerini belirterek, sadece Çeşme'deki 800 kilometrelik eski su şebekesini baştan sona yenilemek ve su sıkıntısını çözmek için 3 yılda 250 milyon TL'nin üzerinde yatırım yapacaklarını söyledi.

Çeşme ye  Koca  destek:  Muhittin Başkan bunlara bulaşmaz

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yarımada'yı İzmir'in kalkınmasında kaldıraç olarak gördüklerini vurgulayarak, "Türkiye'de örneği olmayan bir çalışmayla Yarımada Stratejik Planı'nı hazırladık. Alaçatı ve Çeşme'ye yönelik yoğunluğun dağıtılması amacıyla Urla'yı, Sığacık'ı, Karaburun'u parlatmaya çalıştık" dedi.

Kısa adı TETUSA olan Çeşme Termal Kür Merkezi’ne yüzde 40 ortak olduklarını açıklayan Başkan Aziz Kocaoğlu, turizm sezonunun uzatılması halinde, ilçede sağlık turizmiyle birlikte birçok sektörün daha gelişeceğini kaydetti. Başkan Kocaoğlu, 400 milyon TL'ye mal olan Fuar İzmir'in kentteki hizmet sektörüne yılda 1,5 milyar katkı sağladığının da altını çizerek, "İşte kalkınma budur" diye konuştu.

KORUMA VE SAĞLIKLI GELİŞME
Başkan Aziz Kocaoğlu, gazetecilerle sohbetinde, imar konusunda Çeşme Belediyesi'ne yönelik eleştiriler olduğunun hatırlatılması üzerine, kent dokusunun imar kirliliği ile bozulmaması konusunda son derece titiz olduklarını vurguladı; "Muhittin Dalgıç da çok titiz. Biz Çeşme'nin de, İzmir'in de korunması ve sağlıklı gelişmesi için aşırı özen gösteriyoruz" dedi.

Başkan Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Büyükşehir belediye başkanı da, ilçe belediye başkanı da yasanın verdiği görevleri, yasanın verdiği yetki ve bütçeyle yapıyor. Ancak her ikisinin de üzerinde hükümet ve başkent bürokrasisi var. Özellikle imar konusunda bakanlıklar ve onlara bağlı müdürlüklerin, yerel yönetimin kenti götürmek istediği noktanın önünde engel oluşturacak müdahaleleri olabiliyor. Bunlara bazen görüşmelerle ya da dava açarak karşı duruyoruz. Çünkü biz bu kenti aklın ve bilimin rehberliğinde yönetmek istiyoruz. 2014 yılından sonra Çeşme gibi ilçelerde imar yetkisi Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. Biz de eşgüdüm içinde çalışıp planların geçip geçmeyeceğine veya nasıl geçmesi gerektiğine karşılıklı mutabakatla karar veriyoruz. Bu şekilde çözemezsek meclisin ve komisyonların takdirine bırakıyoruz.

İĞNEDEN İPLİĞE HERŞEY ORTADA
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Adam gibi göğsünü gere gere görevini yapan, kimseye 'eyvallah' demeyen belediye başkanı zaten madden yıpranıyor. Bir de bu şekilde çalışan belediye başkanını manevi olarak yıpratmaya kimsenin hakkı yok. Çok şükür ki, İzmir gibi bir kentte yaşıyoruz. İzmir, insanına sahip çıkıyor. Biz onlardan aldığımız güçle, inandığımız, doğru bildiğimiz yolda devam ediyoruz. Muhittin Başkan 185 yılla yargılandı, çok şükür beraat etti. Ben 395 yılla yargılandım, beraat ettim. Daha ne soruluyor? Zaten iğneden ipliğe her şey ortada. Hepimiz İzmir çukurunda yaşıyoruz. Çeşmeliler, Alaçatılılar Muhittin Dalgıç'ı en az benim kadar tanıyor. Bana göre de, Çeşmelilere göre de Muhittin Başkan bunlara bulaşmaz. Gerisi lafı güzaftır. Bizim kimseyle kavgamız gürültümüz yok. Biz ulvi bir görev yapıyoruz."

HİÇBİR YERİ BETONLAŞMAYA AÇMADIM
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ise görev yaptığı 13 sene içinde turizm planı hariç hiçbir yeri imara açmadığına dikkat çekerek şunları dile getirdi:

"Sadece geçmiş dönemlerin planlarıyla devam ediyorum. Hiç kimse beni imar değişikliği yaptı diye suçlayamaz. Bir çarpıcı örnek vermek istiyorum. Alaçatı içinde bir çarşı yapıldı. Yüzde 90 imarı vardı. Yapılaşmaya kalktıklarında yüzde 25'ten fazla imar vermem dedim ve inşaat hakkını bu seviyeye indirdim. Ben plan yapmadım. Olan planlara devam ediyorum, aksine revize ediyorum, koruma planları yapıyorum. Ben hiçbir yeri betonlaşmaya açmadım, açmam."

PARTİ DE DESTEK VERDİ
Ayrıca CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, il yöneticileri Salih Özçiftçi ve Metin Güler de Çeşme’ye giderek Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’a destek oldu.  

 
Buca'nın demir tekmelerinin hedefi Dünya çapında madalya
 
Selçuk'ta şeftali şenliğine davet
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
emre 20 Temmuz 2017 Perşembe 17:45

zio beach giriş 100 ayayorgi giriş 60 otopark 20 tl bunlar nasıl paralar..ecrimisil bedelleriyle belediyenın ilgisi varmı bu koyları kım bu hale getiriyor..

Yorumu oyla      11      5  
20 Temmuz 2017 Perşembe 14:38

şezlong terörü lanetliyoruz izmirli olarak çeşmede denize giremiyecekmi insanlar. Belediye işletsin deniz kenarlarını bu fahiş fiyatlar ortadan kalksın Grand Plaza Gıda Turizm A.Ş tarafından işletilirse vergi kaybı olmaz insanlar temiz yemek ve hizmet satın almış olurlar

Yorumu oyla      12      5  
20 Temmuz 2017 Perşembe 13:32

Ona kim imar verdi, bilmem kime kim imar verdi , imar niye verildi ... sonra Antalya 'ya niye 10 milyon turist gelirken İzmir' e gelmiyor diye millet soruyor. Acaba neden ?

Yorumu oyla      13      8  
murat 20 Temmuz 2017 Perşembe 13:05

Folkarta imar iznini kim verdi acaba ?

Yorumu oyla      14      8  
Şahin 20 Temmuz 2017 Perşembe 10:53

Sn.başkanlardan bir talebim olacak. Çeşme, Alaçatı nın tüm denize girilebilecek noktaları beach club lara dönüştürülüyor. Normal vatandaşın büyük paralar ödemeden denize girebileceği noktalar giderek yok oluyor. Belediyemiz bu konuda yetki bizde değil, kıyılardan bakanlık sorumlu izinleri onlar veriyor diye belirtiyor çeşitli gazetelerde okumuştum. Pekala madem sosyal belediyecilik yapılıyorsa bakanlığın bu beach izinlerine karşı Çeşme belediyemiz bu izinlere karşı kaç tane dava açtı veya halkı bu konuda aydınlattı merak ediyorum. Benim gördüğüm Çeşme Belediyesi de kıyılardaki kamu arazisini kiralayıp beach açanlarla elbirliği ve işbirliği içinde gayet güzel anlaşıyorlar.

Yorumu oyla      19      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'nın demir tekmelerinin hedefi Dünya çapında madalya
Buca’nın başarıdan başarıya koşan taekwondocuları Dünya ve Avrupa Şampiyonalarına hazırlanıyor.
Hayali gerçek oldu: Teşekkürü unutmadı!
Urla 80. Gazi İlkokulu'ndan mezun olan Sude Naz Tekgöz, Urla Belediyesi ...
Afro-Türkler, Başkan Pekdaş’a konuk oldu
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Türkiye’de kurulmuş ilk ve tek Afro-Türk ...
 
Bornova'da girişimci bereketi: Esnafa büyük kolaylık
Bornova Belediyesi vatandaşın da esnafın da işlerini kolaylaştırıyor. ...
Karşıyaka'da başladı, çığ gibi büyüdü: Kışlada bayram havası
Karşıyaka Belediyesi, Türkiye Emekli Subaylar Derneği Karşıyaka Şubesi ...
Koreli heyetten Selçuk'a çıkarma
Kore ve Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla "Anadolu ...
 
Ve dosyaya onay geldi: Tramvayda istikamet Çiğli!
Nisan ayında faaliyete geçen Karşıyaka Tramvayı’nın Çiğli yönüne uzatılması ...
Bornova Belediyesi'nde grev: İşte belediyenin önerdiği 'en düşük' rakam!
Bornova Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren İZBAŞ ve sendika arasında ...
Ödemiş'te üniversite adaylarına ücretsiz danışmanlık
Üniversite adaylarına tercihlerinde yardımcı olmak üzere Ödemiş Belediyesi ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva