HABERLER>GÜNCEL
16 Haziran 2020 Salı - 11:23

Çeşme Projesi'nde su hassasiyeti: Golf sahalarına su denizden gelecek!

Çeşme Projesi için İzmir’e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile görüştü. Projenin hayata geçirileceği Yarımada’da yaşanacak su sorunun hatırlatılması üzerine Bakan Ersoy, “Tüm suyu denizden arıtacağız. Kaynakları kullanmayacağız” dedi.

Çeşme Projesi nde su hassasiyeti: Golf sahalarına su denizden gelecek!

EGEDESONSÖZ- (Özel Haber) Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından İzmir’in Çeşme ve Urla ilçelerinde yapılacak “Yeni Çeşme Projesi” ile ilgili süreç devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un bizzat takip ettiği projede değişiklikler ise sürüyor. Projenin hayata geçirileceği yer alan Çeşme’de en önemli sorun su olarak ortaya çıkarken bölgede yaşayanlar ve teknik kurullar durum hakkında açıklamalarda bulunmuştu.

İzmir’e gelen Bakan Ersoy’un Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile yaptığı toplantıda da aynı konu masaya yatırıldı. Yarımada’nın yaz mevsiminde su sorunu yaşadığı ve otellerin kullanacağı golf alanlarındaki suyun bölgeye zarar vereceği belirtildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de, “Çeşme’nin nüfusu yaz döneminde artıyor. 12 ay boyunca 1,5 milyon kişiye yeten su nüfusun artmasıyla 2,5 milyon kişiye yetmeyecektir. Devlet Su İşleri, İZSU ve Yüksek Teknoloji Üniversitesi’nin bu konuda raporları var. Golf alanları da su ihtiyacını mevcut kaynaklardan sağlarsa problem yaşanır” dedi.

Bakan Ersoy’un toplantıda su konusu üzerinden gelen eleştiriler için, “Ne gerekiyorsa öyle yaparız” dediği belirtilirken su temini işi denize yöneldi. Ersoy, “Tüm su ihtiyacını denizden arıtılacak su ile yapacağız. Mevcut kaynakları kullanmayacağız. Arkadaşlarımız bu konuya çalışacaklar” ifadelerini kullandı.

Bakan Ersoy’a henüz ortaya çıkmayan imar planları, mimari yapı şekilleri ve parselasyon gibi teknik konularda da sorular sorulurken İzmir’in çekincelerinin dikkate alınması konusunda uyarılarda bulunuldu.

Öte yandan TMMOB’a bağlı odalar yaptıkları ortak basın açıklamasında projenin gerçekleşmesine kesinlikle karşı olduklarını belirtirken sürece ilişkin itirazları sürdüreceklerini ve davalar açılacağını da kamuoyuna bildirmişti.  

 
Normalleşme sürecinde anormal kalabalık!
 
Cihat Kora son yolculuğuna uğurlandı
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent ışık 16 Haziran 2020 Salı 21:30

İsterikçiler sizin yüzünüzden Dünya da iklim değişiklikleri yaşanıyor hala siz köy muhabbetindesiniz. Golf sahası yapılınca mı bir yer köy olmaktan çıkar. Ben 60 senedir bu şehirde yaşıyorum adam bize köyüne dön diyor.Babamın doğum yeride İzmir.

Yorumu oyla      3      3  
sezarın hakkı sezara 16 Haziran 2020 Salı 17:35

"her şeye karşı olmak " nick li arakdaş çeşme projesini Tunç soyer e bagladı iyimi? adam suyu düşünecek tabi! yazın 1.5 milyon olan çeşme nüfusuna yetmeyen su 2.5 milyon kişiye nasıl yetecek diyor!!! bunun nesi yanlış? okuma yazmanız mı yok yoksa twitter da kapatılan 7500 hesaptan birimisiniz? Golf alanları suyu mevcut kaynaklardan kullanmasın diyor adam . nedesin ? suyu kutlu aktaş barajından çekinde millet susuz mu kalsın desin !!!

Yorumu oyla      3      3  
Sinan 16 Haziran 2020 Salı 13:41

Dubai ye gittim Araplar suyu denizden temin ediyor.

Yorumu oyla      2      3  
Her şeye karşı olmak 16 Haziran 2020 Salı 13:18

Şehrin ortasından geçen dereler leş gibi ama Sayın Başkan Çeşme, golf, su ... diyor. Bu kadar hassasiyet varsa önce şehrin ortasından geçen derelerin koku ve kirlilik sorununu KALICI olarak çözün. Su sorunu varsa da yatırım yapın. İzmir'deki itiraz kültürü "her şeye karşı olmak" üzerine kurulmuş. Burası bir metropol; köy veya küçük bir sahil kasabası değil. İtiraz elbette edilir ama yaptırmamak üzerine itiraz başka bir şey. Kısır tartışmalarla şehir sürekli kan kaybediyor, yazık oluyor.

Yorumu oyla      3      5  
Ahmet 16 Haziran 2020 Salı 12:10

Böyle bir çelişki görülmemiştir Kaynakları kullanmayacağız diyor sayın başkan ama arıtma için gerekli enerji tüketimi emek ve giderlerden bahsetmiyor böyle bir anlayış olabilir mi 2020 yılında corona gibi bir felaket yaşarken golf çok mu önemlidir? saygılarımla

Yorumu oyla      8      5  
İstemezük 16 Haziran 2020 Salı 12:02

Daha ortada ayrıntılı bir proje yok ama kesinlikle karşı olanlar var. Köy hayatı yaşamak isteyen köyüne dönebilir ama tabi şehirdeki lüks yaşam tatlı geliyor.

Yorumu oyla      5      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Normalleşme sürecinde anormal kalabalık!
Koronavirüs'e karşı alınan tedbirler kapsamında nöbet sistemi ile çalışan ...
İzmir'de 'Suriye mafyası'na operasyon: Kendi vatandaşlarını kaçırıp fidye istemişler!
İzmir'de örgüt kurarak "nitelikli yağma", "hürriyeti tahdit" gibi suçlar ...
Kurtuluş için kritik süreç: Arjantin iade edecek mi?
Arjantin’de İnterpol tarafından düzenlenen operasyonda yakalanan Organize ...
 
Eski kocası 30 yerinden bıçaklamıştı: Yolda yürürken sürekli arkama bakıyorum
İzmir'in Tire ilçesinde, nöbet dönüşü boşandığı Günay Alkan tarafından ...
Minibüs nehre düştü: 5 ölü, 3 yaralı
Erzincan'da bir minibüsün Karasu Nehri'ne düşmesi sonucu 5 kişi hayatını kaybetti.
Salgında kritik günler: 2 bini aşarsa yasaklar kapıda!
Hükümet, son bir haftadadır vaka sayısında görülen yüksek artışı gündemine ...
 
15 Temmuz Gazisi, Başdanışmanlığa atandı
15 Temmuz'da, darbeciler tarafından başından vurularak ağır yaralanan ...
5 ilin emniyet müdürü değişti
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ...
Ege Üniversitesi Hastanesi'nde gece yarısı yangın!
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne bağlı Anatomi Anabilim Dalı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva