HABERLER>EKONOMİ
14 Ekim 2020 Çarşamba - 12:51

Çeşme Projesi’nde 'plan' hamlesi: O şirket tek yetkili oldu!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un talimatıyla Çeşme Projesi’nin mimari ve teknik çalışmaları Heavenly Made Tasarım Ofisi’ne verildi.  Plan ve haritalandırma dahil işi alan firmanın sahibi Haldun İbrahim Demirhisar çıktı. Mimar olan Demirhisar, The Stay otel başta olmak üzere Çeşme’de Kuum Beach ve Plage Isolee Beach gibi mekanları işletmişti.

Çeşme Projesi’nde  plan  hamlesi: O şirket tek yetkili oldu!

EGEDESONSÖZ- (Özel Haber) Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un koordinasyonunda çalışmaları yürütülen Ege Turizm Merkezi- Çeşme Projesi’nin ayrıntıları netleşiyor.  Başta TMMOB olmak üzere bazı kesimlerin karşı çıktığı 20 milyar dolar gelir beklenen projede bölgeyi planlayacak şirket belli oldu. Bakan Ersoy’un talimatıyla mimari ve teknik çalışmalar Heavenly Made Tasarım Ofisi’ne verildi. Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve Yüksek Teknoloji Üniversitesi gibi üniversitelerde görev yapan akademisyenlerin de destek verdiği tasarım ofisi Çeşme’de faaliyetlerine başladı.

BEACH CLUP İŞLETMECİSİ!
Bakanlıktan bölgede harita ve planlama dahil tüm mimari ve konsept işlerini alan şirketin sahibi Mimar Haldun İbrahim Demirhisar çıktı.  The Stay otel başta olmak üzere Çeşme’de Kuum Beach ve Plage Isolee Beach gibi mekanların da işletmeciliğini yapan Demirhisar turizmci kimliği ile de tanınıyor. Demirhisar’ın mimari alanda faaliyet gösteren şehirlerdeki atıl AVM, tütün deposu, fabrika, hangar ve binaları restore eden Heavenly dDF isimli şirkete de ortaklığı bulunuyor.

Egedesonsöz’ün ulaştığı bilgilere göre ticaret sicil kayıtlarında Heavenly Made Mimarlık ve Tasarım Limited Şirketi’nin 24 Temmuz 2020 tarihinde kurulduğu görünüyor. Eski adı Beş Turizm Gıda ve Ticaret Limited Şirketi olan Heavenly Made Şirketi’nin Demirhisar dışında önceden Baha Görkem Bozer isimli bir de ortağı bulunuyor. Bozer’in şirket ismi değişirken hisselerin tamamını Demirhisar’a devrettiği görünüyor.

BAKAN ERSOY: “TÜM PLANLARI YAPACAKLAR” DEMİŞTİ
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy son İzmir ziyaretinde projeyle ilgili 8-9 aydır bakanlık olarak çalışmalar yürüttüklerini belirtmişti. Ersoy, “Projenin planlarını hazırlayacak proje ekibini oluşturduk. Bundan sonra proje çalışma grubu belirlediğimiz konseptlerin doğaya çevreye saygılı şekilde çevre dostu proje halinde konseptlerin araziye yerleştirilmesi konusunda çalışma yapacak. Proje ekibinin merkezi Çeşme’de oluşturuluyor. 10 aylık süreçte projeler, planlar hazırlanıp çalışma aşamasına geçeceğiz. Proje grubu 1/ 100 bin ölçekli çevre düzeni planını, 25 bin ve 5 bin ölçekli planlar ile uygulama imar planını hazırlayacak. Ekolojik yaşam planını hazırlayacak. Stratejik çevresel değerlendirme raporunu hazırlayacak. Mikro bölgelerin etüt raporu, ekolojik araştırma ve değerlendirme raporu hazırlanacak” demişti.

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu da projeyle ilgili ayrıntılı açıklamasında, “Bilimsel dayanaktan yoksun olarak gördüğümüz söz konusu proje, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve yürürlükteki yasal mevzuata aykırı olması nedeniyle uygulanabilir olmadığı gibi kamu ve doğa yararına da aykırıdır” ifadelerini kullanmıştı. 

 
İldiz'den Regattin'e 'hazır ol' talimatı
 
Bucaspor 1928'de Arıkan'ın ilk heyecanı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TARKAN 14 Ekim 2020 Çarşamba 14:15

Çeşme'de kamu arazisi milyon metrekarelik bir alanda 20 milyar dolarlık yatırımla ilgili projeyi bu merdiven altı gözüken şirket ve sahibi arkadaş mı yapacakmış? Bakan Bey hangi yeterliliklerine dayanarak ELDEN vermiş bu milyarlık projeyi acaba... Varsa akıl ve vicdan sahibi AK Partililer de bir zahmet konuyla ilgilensinler. İzmir gerçekten çok ucuzladı, çoluk çocuk kankilik üzerinden nelere soyunuyor.

Yorumu oyla      12      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TCMB, geleneksel repoya devam ediyor
Merkez Bankası sıkılaştırma adımları kapsamında geleneksel yöntemle gerçekleştirdiği ...
İzmir'den Çin'e süt ihracatı
Önemli bir hayvansal üretim değerine sahip olan İzmir, 1,2 milyon ton ...
Ne gelen var ne giden… Gıda Çarşısı kan ağlıyor!
Bir zamanlar gıdadan inşaat malzemesine kadar pek çok alışverişin merkezi ...
 
Çiğ süt destekleme primi 40 kuruşa yükseldi
Tarım ve Orman Bakanlığı, 2020 yılı 2'nci dönem süt desteklerinin 15 kuruş ...
İlk elektrikli traktör, seri üretime hazır!
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Türkiye'nin ilk elektrikli traktörü, ...
İZTO’dan öğrencilere tablet desteği
İzmir Ticaret Odası (İZTO),Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından ...
 
IMF, Türkiye büyüme tahminlerini değiştirmedi
Uluslararası Para Fonu (IMF), dünya ekonomisinin bu yıl yüzde 4,4 küçülmesinin ...
Et ve Süt Kurumu büyükbaş karkas etin alım fiyatını artırdı
Et ve Süt Kurumu (ESK), büyükbaş karkas et alım fiyatlarında kilogram ...
Travel Turkey Fuarı’na ‘dijital’ destek!
İZFAŞ Satış ve Pazarlama Müdürü Gökalp Soygul, 3-5 Aralık'ta düzenlenmesi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva