HABERLER>EKONOMİ
10 Temmuz 2012 Salı - 10:41

Çeşme'nin kaderini değiştirecek yarışma sonuçlandı

İzmir Valiliği, Çeşme Kaymakamlığı, Çeşme Belediyesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve İzmir Ticaret Odası’nın katılım ve katkıları ile gerçekleştirilen “Çeşme Merkez Sahili Kamusal Mekanların ve Cephelerin Düzenlenmesi Ulusal Fikir Projesi Yarışması” sonuçlandı.

Çeşme nin kaderini değiştirecek yarışma sonuçlandı

İZMİR - Jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda, birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülünün yanı sıra 5 mansiyon ödülü sahiplerini buldu. Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, “Proje yarışması sonuçlandı. Şimdi sıra, Çeşme’nin çehresini değiştirecek projenin uygulamasında” dedi. Tütüncüoğlu, “Katılan projelerin detaylarına baktığımızda kısa vadede hemen uygulamaya geçebileceğimiz öneriler gördük. Katılan ve ödüle layık görülen tüm proje sahiplerini kutluyorum. Yarışmada birincilik ödülüne layık görülen proje müellifleri ile görüşerek en kısa sürede uygulamaya geçmek istiyoruz” dedi. 



UYGULAMAYA BAŞLANMASIYLA BİRLİKTE TÜRKİYE’DE BİR İLKE İMZA ATILACAK
Çeşme sahilinin cephe düzenlemesinin yapılması ve İzmir’in en önemli turistik ilçelerinden olan Çeşme’ye Mimari Kimlik Kazandırılması amacıyla yürütülen proje kapsamında birinciliği alan yarışmacının uygulama projelerini çizeceğini söyleyen İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “Jürinin de tavsiyeleri doğrultusunda mutabakata varılarak uygulama projeleri çizilecek. Böylece Türkiye’de bir ilk başarılmış olacak. Çünkü daha önce bir kente imge ya da kimlik kazandırılması birçok yarışma düzenlenmiş. Ama bu projeler hep kağıt üzerinde kalmış. Uygulamaya başlanmasının ardından bir ilk başarılmış olacak” diye konuştu. Proje ile sahile ve plaja kolay ulaşımın, gölgeli yaya sirkülasyonunun, kesintisiz yaya ve bisiklet dolaşımının hedeflendiğini sözlerine ekleyen Demirtaş, “Kale ve kervansaray gibi tarihi yapıların daha kolay algılanması, yatayda ve düşeyde görsel tutarlılığın sağlanması, aydınlatma elemanlarının yeterli hale getirilmesi, kentsel mobilyalarda tasarımsal bütünlük ve işlevselliğin ele alınması da önemli gereksinimler” dedi.

Yarışmanın Danışman jürisinde, Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, İzmr Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Topal ve Y.Mimar Şehir Plancısı Tankut Ünal yer aldı. Jüri Başkanlığı’nı Mimar Tamer Başbuğ’un yaptığı Asli Jüri ise, İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gülsüm Baydar, Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlaması Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çınar Atay, Çeşme Belediyesi İmar Müdürü Füsun Taylan ve Mimar Şükrü Kocagöz’den oluştu. Yedek Jüride de, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Mimar Murat Çağıl, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Şehir ve Bölge Planlaması Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Koray Velibeyoğlu ve Mimar D. Turgut Çıkış yer aldı.



Birincilik Ödülü: Birincilik ödülüne uygun bulunan projenin rumuzu -16123-dür. Müellifi Güldeniz DAĞDELEN, Mimar, MSÜ, 2001. Müellifi Sezer İNAN, Mimar, İTÜ, 2003. Müellifi Seher Demet YÜCEL, Peyzaj Mimarı, İstanbul Üniversitesi, 2000.

İkincilik Ödülü: İkincilik ödülüne uygun bulunan projenin rumuzu -58907-dir. Müellifi Dağhan ÇAM, Mimar, İTÜ, 2010.

Üçüncülük Ödülü: Üçüncülük ödülüne uygun bulunan projenin rumuzu -12800-dür. Müellifi Sertaç ERTEN, Şehir Plancısı, ODTÜ, 1998. Müellifi Devrim ÇİMEN, Mimar, ODTÜ, 1998. Müellifi Enise Burcu KARAÇİZMELİ, Peyzaj Mimarı, İTÜ, 2008.

Birinci Mansiyon:1. Mansiyon’a uygun bulunan projenin rumuzu -17239-dur. Müellifi Dinçer SAVAŞKAN, Mimar, İYTE, 2010. Müellifi Gizem BAYHAN, Mimar, İYTE, 2010.

İkinci Mansiyon:2. Mansiyon’a uygun bulunan projenin rumuzu -94477-dir. Müellifi Özlem ŞATIR TAŞÇIOĞLU, Mimar, İTÜ, 2001. Müellifi Arzu YİĞİT, Mimar, Anadolu Üniversitesi, 1993.

Üçüncü Mansiyon: 3. Mansiyon’a uygun bulunan projenin rumuzu -13854-tür. Müellifi Ece TÜRKEL, Mimar, Bahçeşehir Üniversitesi, 2008. Müellifi Kemal Serkan DEMİR, Mimar, YTÜ, 2009.

Dördüncü Mansiyon: 4. Mansiyon’a uygun bulunan projenin rumuzu -10135-tir. Müellifi Yasemin CERRAHOĞLU, Mimar, Viyana Teknik Üniversitesi, 2007

Beşinci Mansiyon: 5. Mansiyon’a uygun bulunan projenin rumuzu -18765-tir. Müellifi Bengihan FINDIK, Mimar, Haliç Üniversitesi, 2011

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bilal-İzmirli 10 Temmuz 2012 Salı 22:37

Çeşme'nin kaderini değiştirecek yarışma sonuçlandı.....YAHU ORASI ÇEŞME SİZ İÇ ANADOLU'YA GİDİP YARIŞMA YAPIN ORALARIN KADERİNİ DEĞİŞTİRİN ..(BU DÜNYA GÜZELİ KIZA MAKYAJ YAPIP SENİ NE KADAR GÜZELLEŞTİRDİM DEMEYE BENZER KIZ ZATEN DÜNYA GÜZELİ.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir havacılıkta ikinci bir İstanbul oluyor
Yaşanan yoğun hava trafiğinin sıkıtıya yol açtığı İstanbul’daki havalimanlarını, ...
Pazara barkod geliyor, naylon poşet gidiyor
Pazarcılara çekidüzen, mahalle pazarlarının da standartlara uygun hale ...
Zeytinyağında hedef kişi başına yıllık 6 litreye çıkarmak
Dünyadaki en önemli zeytinyağı üreticilerinden olmasına rağmen iç tüketimi ...
 
Eşiyle arası bozuk olana kötü haber
1 Temmuz itibarıyla resmen yürürlüğe giren Yeni Borçlar Kanunu'nun 584'üncü ...
UTİKAD lojistik sektörünün nabzını İzmir'de tuttu
Türk taşımacılık ve lojistik sektörünün çatı kuruluşu UTİKAD’ın, İzmir’de ...
Ev almak isteyene kıdem tazminatı müjdesi!
Yeni hazırlanan kıdem tazminatı tasarısından ev almak isteyenlere müjde ...
 
Kruvaziyer turistlerinin yeni modası fayton
Kordon boyunun simgesi faytonlar kente düzenlenen kruvaziyer turlarla kıymete bindi.
İnşaata 'sigorta' zorunluluğu geliyor
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca hazırlanan 'yapı denetimi' kanun taslağına ...
Kıyılarda Ramazan teyakkuzu!
Turizmciler ramazan ayında beklenen turist düşüşüne karşın, yüzde 40'a ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva