HABERLER>POLİTİKA
16 Ekim 2021 Cumartesi - 16:32

Çeşme kampının ilk günü tamamlandı: Siyasiler ne mesaj verdi?

Cumhuriyet Halk Partisi, İzmir'de 30 ilçenin katılımı ile Çeşme'de kampa girdi. CHP Örgütü, Örgüt Yönetimleri ve Yurtdışı Örgütlenmelerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP Genel Sekreter Selin Sayek Böke'nin de katılımı ile gerçekleştirilen toplantının ilk gününde konuşmalar gerçekleştirildi. Toplantının gündeminde ise örgüt çalışmaları ve olası erken seçim yer aldı.

Çeşme kampının ilk günü tamamlandı: Siyasiler ne mesaj verdi?

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü, CHP Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke liderliğinde Çeşme'de bir araya geldi.

İki günlük kampın ilk gününde konuşmalar yapılırken, toplantıya ev sahibi CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in yanı sıra,  İzmir Parti Meclisi üyeleri, İzmir Milletvekilleri, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, il yöneticileri ve parti ilçe başkanları katıldı.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantının ana gündeminde ise seçimler ve ilçelerin durumları yer aldı. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in konuşması ile başladı.

YÜCEL'DEN SAHA ÇALIŞMASI TALİMATI: HIZ VERİLSİN
Başkan Yücel seçim sürecine tüm örgüt olarak hazır olunmasını gerektiğini vurgularken ayrıca örgüt ile belediye başkanlarının arasında uyumlu bir çalışma yapılması gerektiğine vurgu yaptığı öğrenildi. İktidara hiç olunmadığı kadar yakın olunduğunun belirtildiği toplantıda ayrıca örgütün saha çalışmalarına hız vermesi ve çalınmadık kapı bırakılmaması gerektiğine dikkat çeken Yücel'i üye kayıtlarına da hız verilmesi gerektiği talimatında bulunduğu iddia edildi.

ÖZDEMİR VERİLERİ ÖRGÜTLE PAYLAŞTI
Yücel'in ardından ise kürsüye CHP İzmir Örgütten ve  Örgüt Yönetimi'nden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Şener Akdemir ise ilçe başkanlarına ellerindeki verileri sundu. İzmir'deki tüm ilçe başkanlıklarının  üye kayıtlarını açıklayan Akdemir, sonrasında ise ilçelerdeki oy oranları ile ilgili örgüte bilgilendirmede bulundu.

ALİAĞA İLÇE BAŞKANLIĞINDAN 'DESTEK' TALEBİ
Kürsüye çıkarak konuşmasını gerçekleştiren CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan ise önemli açıklamalarda bulundu.Belediye Başkanlığı koltuğu MHP'de bulunan Aliağa'da muhalefet olarak zorluk çektiklerini belirttiği iddia edilen Oğuzhan, ilçedeki çalışmalar konusunda destek de istedi.

TÜRKBAY'DAN 'MADDİ DESTEK' ÇIKIŞI
CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay ise örgüt çalışmalarına dikkat çekti. Saha çalışmalarında örgütün maddi anlamda zorluklar yaşadığı belirten Türkbay, İl Başkanlığı ve Genel Merkez tarafından örgütlere maddi destek yapılması gerektiğine vurgu yaparken, aktif çalışmanın sürdürülebilirliği için bunun gerekliliğine dikkat çekti. Türkbay'ın artan ekonomik maliyetler nedeniyle her geçen gün tutarların arttığını ve bu nedenle de ilçe örgütlerinin giderlerinin de yükseldiğini belirttiği iddia edildi.



ORAN'DAN 'İLÇE BİNASI' ELEŞTİRİSİ
Kürsüye çıkarak  Cumhuriyet Halk Partisi'nin uzun yıllardır Çeşme'de iktidar olduğunu dile getiren Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, bunca süreye rağmen ilçe binalarının bulunmamasını eleştirdi. Yeni bina için Genel Merkez'den de yardım geleceğini umduğunu belirten Oran, kısa sürede yeni ilçe binasının partiye kazandırılmasını planladıklarını belirtti

SALICI: ÇEKİŞMELER BİR KENARI BIRAKILMALI
CHP Örgütü, Örgüt Yönetimleri ve Yurtdışı Örgütlenmelerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ise yapılan konuşmalar ile ilgili notlar aldıklarını talep ve eleştiriler ile ilgili değerlendirmeler yapacaklarını söylediği iddia edilirken, örgüte ise birlik çağrısında bulundu. CHP'nin iktidara yürütüldüğünü hatırlatan Salıcı, bu süreçte örgüt içi çekişmelerin bir kenara konması gerektiğine vurgu yaparken, bütüncül örgüt yapısı halinde çalışılmasını ve alınabilecek en yüksek oy oranının alınması için birlik olunması gerektiğini vurguladı. Salıcı ayrıca il ve örgüt arasındaki çalışma uyumuna da vurgu yaptığı öğrenildi. İlçe başkanlarına sandık görevlileri üzerinden uyarılarda bulunan Salıcı, tüm çalışmaların Genel Merkez ve il başkanlığı tarafından gerçekleştirilemeyeceğine dikkat çekerken, ilçe başkanlarının tüm sandık görevlilerini tek tek araması ve kontrol etmesi gerektiği vurgusunda bulunduğu ve ilçe başkanlarına listeleri acilen güncellemesi gerektiğini vurguladığı iddia edildi. Salıcı ayrıca ilçelerde üye sayılarının arttırılması gerkektiğine de vurguyaptı.

 
Muğla'da şiddetli yağış; tarım arazilerini su bastı
 
Sandalyede otururken hayatını kaybetti
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
30 ilçenin katılımı 16 Ekim 2021 Cumartesi 18:11

İzmir merkez ilçeler dışındaki CHP ilçe başkanları; ilçelerinizdeki belediye otobüslerinde ( ESHOT) merkez ilçelerdeki metro , otobüs , vapur , tramvayda uygulanan 120 dk. aktarma hakkı var mı ? Merkez ilçelere 120 dk. süresince en fazla 4,46,- TL ( İzban hariç ) ödeniyor. Çevre ilçe belediye otobüslerinde aktarma hakkı olmadığından ; dolmuş işletmedi gibi indi bindi para ödeniyor. İlçelerinizdeki belediye otobüslerinde de İZBAN daki gibi ücret ve tarife uygulama yapılmasını neden talep etmiyorsunuz . Sosyal belediyecilik. anlayışı nerede ? Kaynakların adil dağıtımı nerede ? CHP iktidara bu hizmet anlayışı ile mi gidecek. İzmir toplu ulaşımında merkez ilçelerde 120 dk. aktarma hakkı var. Çevre ilçelerde aktarma hakkı yok.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bütçe Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasını taşıyan 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe ...
Sinan Oğan cumhurbaşkanlığına aday olacağını açıkladı
Eski MHP Milletvekili Sinan Oğan, cumhurbaşkanlığına aday olacağını açıkladı. ...
Tire’de yeni tartışma... 'Başkan DSP'ye çalıştı!'
CHP İzmir İl Başkanlığı’nın sosyal medya paylaşımları nedeniyle görevden ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan Merkez Bankası'na ziyaret
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'ye yeni bir harekatın olup olmayacağına ...
Türkiye'den Afganistan'a taziye mesajı
Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'da bir camide cuma namazı sırasında yapılan ...
 
CHP Urla'nın başkanı, Belediye Başkan Vekili Dayanç’a sordu: İddialar doğru mu?
Cumhuriyet Halk Partisi Urla İlçe Başkanı Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur, ...
Bakan Kurum'dan İzmir mesajları: Depremin yıl dönümünde 749 anahtar birden!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir’de 30 Ekim 2020'de yaşanan ...
CHP'li Serter iktidara yüklendi: Ceketinizi alıp gitme vakti geldi!
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görüşülen Vergi Usul Kanunu görüşmeleri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva