HABERLER>EKONOMİ
3 Nisan 2018 Salı - 14:38

Çeşme'den komşuya yeni köprü

Avrupa Birliği ülkeleri için verilen Schengen vizesi artık Çeşme’den alınacak.

Çeşme den komşuya yeni köprü

AB ülkeleri için verilen vize işlemleri için hizmet veren VFS Global Gateway Management, Çeşme’de faaliyete geçti.

Vize işlemlerini yapan VFS Global Gateway Management, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda dünden itibaren kendileri için ayrılan özel bölümde vize işlemlerini yapmaya başladı.

Vize işlemlerinin Çeşme'de yapılmaya başlanması nedeniyle, Yunanistan İzmir Başkonsolusu Argyro Papoulia, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Sakız Belediyesi Turizmden Sorumlu Meclis Üyesi Dimitris Karalis, VFS Global Gateway Management Türkiye Müdürü Sertan Aslantürk, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, Çeşme Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hakkı Kocakara, Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Atıl Birol, İzmir'in bazı ilçelerinden gelen oda başkanları ve Çeşme - Sakız adası arasında ulaşımı sağlayan şirketlerin temsilcilerinin katılımıyla bir kokteyl verildi. 

"HEDEFİMİZ, ORTAK TURİSTİK DESTİNASYON OLMAK"
Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü'nün verdiği kokteylde bir konuşma yapan Yunanistan İzmir Başkonsolosu  Argyro Papoulia, 30 Eylül tarihine kadar olan 6 aylık dönem için Çeşme, Kuşadası ve Ayvalık'ta 3 yeni vize merkezinin eşzamanlı faaliyete geçtiğini açıklayarak, "Bu üç bölge, Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu yetki alanının içerisinde. Bu nedenle, turizm ve ticaret alanındaki ilişkiler daha da güçlenecek ve Ege'nin iki komşu tarafı birbirine daha da yakınlaşacak. Çeşme Sakız ile, Kuşadası Samos ile ve Ayvalık Midilli (Lesvos) ile daha kolay buluşacak. Çeşme Belediye Başkanı Sayın Dalgıç ile 10 Mart'ta görüştüklerimizi, Sakız Ticaret Odası ve Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın desteğiyle, üç hafta içerisinde, yani çok kısa sürede uygulamaya alabilmiş olmamız bana çok büyük mutluluk vermekte. Bugün faaliyete geçen Çeşme'deki vize merkezi, Çeşme ve Alaçatı sakinlerine ve bu bölgelerde, Çeşme Belediyesi'nin daha geniş alanında evleri olanlara vize başvurusu yapmakta kolaylık sağlayacaktır. 2017 yılında, 85 bin Türk vatandaşı Sakız'a seyahat etmiştir. Binlerce Yunan vatandaşı da Sakız'daan Çeşme'ye olan 8 deniz millik istikamette seyahat gerçekleştirdi. Bu fırsatla, hedefimizin Sakız ve Çeşme'nin ortak bir turistik destinasyon olması gerektiğini özellikle belirtmek isterim. Bu yaz Latin Amerika'dan neredeyse 10 bin kişinin Çeşme ve Sakız'ı ziyaret edeceği öngörülmek. Bu da böylesi bir işbirliğinin güzel bir örneğidir. Ancak, ticaret ve turizmin sadece rakamlar olmadığını vurgulamak isterim. Ticaret ve turizm iki halkı birbirine daha da yakınlaştıracaktır. Bu da belki en önemli konudur" diye konuştu. 

DALGIÇ, ALAÇATI OT FESTİVALİ'NE DAVET ETTİ
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da yaptığı konuşmada, her iki komşunun da aynı düşünce ile çalıştığına inandığını vurgulayarak, "Çeşme'de vize verme işlemlerinin başlatılmasına katkı koyan herkese teşekkür ediyoruz. Bu vesile ile Yunanistan'ın Başkonsolosu  Argyro Papoulia'ya Çeşme'ye hoş geldiniz diyorum. Ayrıca kendisini, 5-8 Nisan tarihleri arasında düzenleyeceğimiz 9. Alaçatı Ot Festivali'ne davet ediyor ve kendilerini festivalimizde görmekten gurur duyacağımızı belirtmek istiyorum" diyerek festival davetiyesini verdi. 

"AMAÇ, KARŞILIKLI ZİYARET VE TİCARETİ ARTTIRMAK"
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu da bir konuşma yaparak, vize işlemlerinin kolaylıkla yapılabileceği bir birimin hizmete girdiğini belirterek, "Amacımız, daha çok insanın karşılıklı olarak birbirlerine seyahatini gerçekleştirmek, aynı zamanda da ticareti daha da arttırmak. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.  

"ORTAK ÇABALARLA GERÇEKLEŞTİ"
Sakız Belediyesi Turizmden Sorumlu Meclis Üyesi Dimitris Karalis de yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Çeşme'ye birçok kez geldim ve her seferinde de büyük mutluluk duydum. Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu'nun başlatmış olduğu vize alma kolaylığı nedeniyle bir aradayız. Bu, ortak çabalarla gerçekleşti. Her iki ülke insanının dostluğu her zaman baki. Burada atılan adım çok önemli. Sakız Belediye Başkanımızın da selamını getirdim. Kendisi de burada bulunmayı çok istiyordu. Ancak paskalya hazırlıkları nedeniyle gelemedi" şeklinde konuştu. 

"TİCARETİ GELİŞTİRME AÇISINDAN FAYDALI OLACAK"
Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü de vize işlemleri için Esnaf Odası'nda yer ayırmaktan ve bu nedenle düzenledikleri kokteyle katılımdan duyduğu mutluluğu belirterek, "10 Mart tarihinde, Yunanistan Başkonsolosu ve Çeşme Belediye Başkanı ile görüştüğümüzde, vize işlemlerinin Çeşme'de yapılmasının büyük katkı yapacağını dile getirmiştim. Hizmet odaklı, insanlara hizmeti ayaklarına getirmek açısından gerçekleşen bu olaydan büyük mutluluk duyduk. Bugün Ayvalık ve Kuşadası'nda da vize bürolarının açılmasına rağmen, Yunanistan İzmir Başkonsolosu  Argyro Papoulia'nın önce Çeşme'ye gelmesinden dolayı da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Çeşme'nin ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Çeşme Belediye Başkanımız Muhittin Dalgıç'a ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu'ya da desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Merdivenleri basamak basamak çıkarken, iki ülke arasındaki ticareti geliştirme açısından daha faydalı olacağını da düşünüyorum. Alaçatı Ot Festivali'ne de değerli misafirlerimizin geleceğini umuyoruz. Bundan sonra da her iki ülkenin insanının el ele yürüyeceğini düşünüyoruz" diye konuştu. 

Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Köfüncü, daha önceki oda başkanı Mustafa Cenger'in, Sakız adası ile Çeşme'nin yakınlaşması için yaptığı katkılar için teşekkür ettiğini sözlerine ekleyerek, "Dört senedir biz de onun yüzünü yere eğdirmeden hareket ettiğimizi herkesin bilmesini istiyorum" dedi. 

 
Boyu kısa kadınların dikkat etmesi gereken kurallar
 
AK Parti İzmir'in yeni kadın başkanı Büyükdağ: Başörtülü, başörtüsüz herkesi temsil ediyoruz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mart ayı enflasyon rakamları açıklandı!
Mart ayı enflasyon rakamları açıklandı. Enflasyon, mart ayında yüzde 0,99 ...
İzmir'e büyük gurur: O tesis dünya birincisi oldu!
İzmir Ticaret Borsası’nın yüzde 100 sermayesi ile kurulan ve 2014 yılında ...
6.5 milyon kişinin borcu silindi!
Hükümet, sosyal koruma alanlarını güçlendirirken, yoksul kesime yönelik ...
 
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar ve euro başta olmak üzere döviz piyasası paskalya tatilindeki gevşemenin ...
Başkan Dalgıç’tan Yunan Adaları'na gideceklere müjde: Yerinde vize dönemi!
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç Yunanistan’ın Sakız Adası’na gidecekler ...
İzmir iş dünyasında Nisan ayı, seçim ayı!
İzmir'de sanayicilerin merakla beklediği, oda ve borsalardaki seçim başladı. ...
 
Noterlere artık 550 TL ödemeyeceksiniz
PTT AŞ tarafından oluşturulacak platformla isim ve diploma denkliği, öğrenci ...
İZTO Başkan adayı Özgener'den demir-çelik sektörüne 5 müjde!
İzmir Ticaret Odası (İZTO) seçimleri öncesinde Başkan Adayı Mahmut Özgener’i ...
Aliağa'da iş insanları dernekleşti
Bölge ve ülke sanayinin atardamarı haline gelen Aliağa'daki meslek kuruluşlarına ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva