HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ekim 2017 Çarşamba - 11:51

Çeşme'de iki yakayı buluşturan festival

Çeşme Belediyesi'nin "9 Durak 9 Deneyim" projesi kapsamında yer alan ve dördüncüsü düzenlenecek olan Germiyan Festivali bu yıl, mübadele döneminde Sakız'a göçen ailelerle Sakız'dan Çeşme'ye göçenlerin buluşmasına sahne olacak.

Çeşme de iki yakayı buluşturan festival

7 - 8 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan 4. Germiyan Festivali'nde, bir ilk gerçekleştirilerek, mübadele dönemi öncesinde Çeşme'de yaşayan ve mübadeleyle Yunanistan'ın Sakız Adası'na göçmek zorunda kalan ailelerle Yunanistan'ın Sakız Adası’ndan Çeşme'ye göçen ailelerin ikinci kuşağı buluşacak. 


4. Germiyan Festivali, 7 Ekim Cumartesi günü, Germiyanlı üreticilerin kendi ürettikleri ürünlerinin satıldığı stantların açılışı ile başlayacak. Festivalde, saat 11.00'de, Otantik Ev'de gerçekleştirilecek olan atölyede, Ziraat Yüksek Mühendisi Derya Tetik, "Çekişte Zeytin Yapımı"nı anlatacak. Saat 11.30'da da Sevgi Kaya, kendi evinde "Bazina Yapımı'nı uygulamalı olarak anlatacak. 


Festival Korteji saat 12.00'de

Renkli görüntülere sahne olan Festival Korteji, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın da katılımıyla, saat 12.00'de, Germiyan İlkokulu'ndan başlayarak Eski Un Fabrikası önünde sona erecek. 

Festival kapsamında, saat 13.00'de, Köy Kahvesi'nde "Eski Fotoğraflar" sergisi, Goca Emine'nin evinde "Germiyan'da Yetişen Otlar" sergisi ve Sevgi Er'in evinde "Nakış ve Elişi Sergisi" açılacak. 

Saat 14:00'de Köy Kahvesi'nde gerçekleştirilecek olan söyleşi'de ise, "Türkler ve Rumlar’ın Ortak Yaşadığı Dönemin Kültürel İzleri", Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Engin Önen ve mübadele döneminde Sakız Adası’na göçen Yunanlılar tarafından anlatılacak.

Saat 16.00'da da, Köy Kahvesi'nde Germiyan, Sakız Adası ve Karaburun üçlemesinin yer aldığı "Kopanisti Peyniri Yapımı" atölyesi gerçekleştirilecek. 

Festivalin ilk günü, saat 18.00'de, Germiyan İlkokulu bahçesinde, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Zeybek ekibi tarafından oynanacak "İki Yaka Dansları: Zeybek ve Zeybetiko" ile sona erecek. 


İkinci gün etkinlikleri

Festivalin ikinci günü olan 8 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek etkinlikler, Germiyan evlerinin duvarlarına çizdiği desenlerle adını Türkiye'de duyuran Nuran Erden'in Goca Emine'nin evinde gerçekleştireceği "Duvar Boyama" atölyesi ile başlayacak. 

Onur Konuğu Cavit Kürnek

Saat 13.00'de Çukuriçi Kafe'de, Leyla Kaya tarafından "Glika Yapımı"nın anlatılacağı atölye çalışmasının ardından saat 14.00'de Köy Kahvesi'nde gerçekleştirilecek söyleşide, festivalin Onur Konuğu olan, anne ve babasının mübadele döneminde Sakız Adası’ndan Çeşme'ye göçtüğü, fotoğraf sanatçısı ve yazar Cavit Kürnek, "Kuşaktan Kuşağa Sakız ve Çeşme Anıları"nı anlatacak. 

Festival kapsamında, saat 15.00'te Köy Kahvesi'nde, Hacettepe Üni. Öğr. Üyesi ve ICC-Uluslararası Hububat Bilimi ve Teknolojisi Birliği Başkanı Prof. Dr. Hamit Köksel, “Ekmek ve Sağlığımız” başlıklı bir sunum gerçekleştirecek. 

Çeşmeli sanatçı Hale Yamaner konser verecek

Festivalin ikinci gün etkinlikleri, Germiyan İlkokulu Bahçesi'nde gerçekleştirilecek Ekmek Yarışması ve ödül töreninin ardından, saat 18.00'de, Çeşmeli sanatçı Hale Yamaner'in söyleyeceği Ege Türküleri ile sona erecek. 

 
Katalonya bağımsızlığını ilan ediyor!
 
Urlalı fotoğraf sanatçıları Sakız Adası'nda sergi açıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gazeteci Geçmen’e Karşıyaka'da büyük vefa
Karşıyaka Belediyesi, geçtiğimiz ay yaşamını yitiren Gazeteci İsmail Ragıp ...
Ödemiş'te artık onların da evi var!
Ödemiş Belediyesi, Hayvanları Koruma Günü nedeniyle kentin belirli bölgelerinde ...
Ödemiş'te huzurevi sakinlerine grip aşısı yapıldı
Ödemiş Belediyesi Mutahhar Şerif Başoğlu Huzurevi'nde yaşayan 29 yaşlıya grip aşısı yapıldı.
 
‘Kardeş İzmir’den Konak’a işbirliği daveti!
Yunanistan’ın Nea Smyrni (Yeni İzmir) kentinin Belediye Başkanı Stravros ...
İzmir'de gemi sökümcülere 'Pakistan fırsatı'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret eden Pakistanlı ...
Bornova'nın gurur tablosu: 3 madalya ile döndüler!
Bornova Belediyesporlu Cimnastikçiler Federasyon Kupası’ndan madalyalarla ...
 
Urlalı kadınlar Balıklıova'da buluştu!
Urla Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen ...
Foça'da halk toplantısı: Sorunlara çözüm arandı
Foça’nın Bağarası Mahallesi’nde halk toplantısı yapıldı…
Selçuk kıtalararası heyecana yine ortak olacak
53. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu 10 -15 Ekim tarihleri arasında düzenleniyor.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva