HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Eylül 2019 Perşembe - 13:05

Çeşme'de festival zamanı: 25 yıllık özlem sona erdi

Çeşme Festivali 25 yıl aradan sonra “Ege’nin İki Yakası” temalı müzik ve kültür etkinlikleriyle yeniden gerçekleşiyor. Kortej yürüyüşü ile başlayan festivalin ilk gününde Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, sevgiye, barışa ve kardeşliğe güvercin uçurarak; “14 yaşında gönüllü rehber olarak Lara Fabian, Georges Moustaki gibi sanatçılara Çeşme’de geçirdikleri zaman boyunca eşlik ettiğim, 22 yaşında festival koordinatörü olarak görev aldığım bu tarihi festivali, yıllar sonra Çeşme’nin Belediye Başkanı olarak yeniden hayata geçirmekten büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Çeşme de festival zamanı: 25 yıllık özlem sona erdi

1980’li ve 90’lı yıllara damgasını vuran, ülkemizin efsane müzik festivalleri arasında yer alan Çeşme Festivali, “Müzik & Kültür Duraklarıyla” uzun bir aradan sonra yeniden başladı. Çeşme Festivali’nin ilk günü bir dizi etkinlik ile kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran’ın açılış konuşması ile başlayan festivalde İki Yaka’dan Dans Atölyesi ve Sakız Adası’ndan gelen misafirlerin halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. Çeşme Kalesi Sergi Salonu, Ayios Haralambos Kilisesi ve Çeşme Belediyesi Alaçatı Ek Hizmet Binası’nda Karma Sergi açılışı yapıldı. Çeşme yöresi ve Sakız Adası müzik ve dans geleneklerinden örneklerin sergilendiği festivalde Selim Özyol’un “Zeybek Kültürü ve Dansları” konulu söyleşisi Çeşmeliler tarafından yoğun ilgi gördü.

İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde Çeşme Belediyesi Alaçatı Ek Hizmet Binası önünden Çeşme Cumhuriyet Meydanı’na Kortej Yürüyüşü gerçekleştirildi. “Çeşme’de festival var” şarkısı eşliğinde Çeşme sokaklarında konvoy şeklinde gerçekleştirilen kortej renkli görüntülere sahne oldu. Korteje, Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, eski Çeşme Kaymakamı Çetin Yücel, eski Çeşme Belediye Başkanı Nuri Ertan, Ahmet San, Çeşme Kültür ve Turizm Müdürü Osman Kabasakal, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“Hayalimi gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyorum”

25 yıl aradan sonra Çeşme Festivali’ni yeniden yaparak, hayalini gerçekleştiren Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran açılış konuşması yaptı. Başkan Oran, “14 yaşında gönüllü rehber olarak Lara Fabian, Georges Moustaki gibi sanatçılara Çeşme’de geçirdikleri zaman boyunca eşlik ettiğim, 22 yaşında festival koordinatörü olarak görev aldığım bu tarihi festivali, yıllar sonra Çeşme’nin Belediye Başkanı olarak yeniden hayata geçirmekten büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

“Ölümsüz dostluk köprüleri kurmayı hedefliyoruz”

Çeşme bozulmamış doğal güzellikleri, binlerce yıllık tarihi, onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış kültürel birikimi, gastronomik zenginlikleriyle yalnız deniz, kum ve güneş kalıplarına sığmayacak kadar büyük, dünya turizminde eşine ender rastlanır bir kent. Çeşme Festivali bu eşsiz güzelliklerimizi dünyaya tanıtmayı, her yıl farklı coğrafyalar, farklı kültürleri Çeşme’mizde ağırlayarak, dünyanın her köşesine gönül bağları, dostluk köprüleri kurmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

“Yolculuğumuza Yunanistan ile başladık”

Festivale Yunanistan ile başladıklarını ve ilerleyen yıllarda farklı temalar olacağını belirten Başkan Oran, “Bu yolculuğa “Ege’nin İki Yakası” başlığı altında zorunlu mübadelelerde ortak acılar yaşadığımız, ortak kelimeler biriktirdiğimiz, farklı dillerde aynı kültürleri söylediğimiz, danslarımız, ortak lezzetlerimizle, zaten köklü gönül bağlarımız olan karşı kıyımızdan Yunanistan’dan başladık.

Emeği geçenlere teşekkür etti

Çeşme Festivali’nde emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Oran, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Bu bakış açısıyla adeta gömülü olduğu toprağından dirilttiğimiz Çeşme Festivali’ne, birbirinden değerli eserleri ile katılan ve bize can veren sanatçılarımıza çok teşekkür ederim. Önümüzdeki yıllarda, Çeşme’mizin güneşi, denizi, kumu, rüzgarı, çakılı, zeytini, lavantası, balığı, yosunu, deniz kabukları ile zenginleşen bir paletle, görsel/plastik sanatlara çok daha geniş yer ayırmak istediğimizi belirtmek isterim. Her yıl farklı coğrafyalardan gelecek dostlarımızla zenginleşeceğine, farklı acılarla boğuşan dünyamızda barışa ve kardeşliğe katkı sağlayacağına inandığım Çeşme Festivali’mize desteklerinden dolayı; Kültür ve Turizm Bakanlığı’mıza, İzmir Büyükşehir Belediyemize, Çeşme Turistik Otelciler Birliği’mize, Çeşme Esnaf Odamıza ve Alaçatı Turizm Derneği’mize, çorbamızda tuzu bulunan esnaf ve otelcilerimize, 7 gün 24 saat çalışarak tüm kalbiyle bu festivali sizlere sunan çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Sevgiye, barışa ve kardeşliğe güvercin uçurdular

Başkan Oran’ın konuşmasının ardından Başkan Oran, eski Çeşme Kaymakamı Çetin Yücel, eski Çeşme Belediye Başkanı Nuri Ertan, Ahmet San ve eski Çeşme Kültür ve Turizm Müdürü Osman Kabasakal Bir zamanlar Çeşme Festivali adlı söyleşiyi gerçekleştirdi. Söyleşinin ardından barışa, sevgiye ve kardeşliğe güvercin uçurdular.

Festivalin ilk gününde Şinadika ve Cafe Aman İstanbul Cumhuriyet Meydanı’nda verdiği konserle Çeşmeliler’e unutulmaz anlar yaşattı.

 
Balçova’da Gaziler Günü kutlandı
 
Pınar Karşıyaka sahneye çıkıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçova’da Gaziler Günü kutlandı
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanın verilişinin yıldönümü ...
Bornova'da gazilere vefa
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Gaziler Günü nedeniyle gazilerle ...
Torbalı’da Gaziler Günü törenle kutlandı
Torbalı’da 19 Eylül Gaziler Günü Şehitler Anıtı’nda düzenlenen törenle ...
 
Türkiye'de ilk kez İzmir'de kurulacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere'deki 32 hektarlık kensel dönüşüm ...
Kavacık üzüm festivaline hazır
Karabağlar Belediyesi’nin düzenlediği ve çok sayıda etkinliğin yer alacağı ...
Buca'da Belediye ekipleri yavru köpekleri hayata döndürdü
Buca Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yeşil alanların ...
 
Karşıyaka'da Evrim Ateşler'den tek kişilik gösteri
Müzik çalışmaları ve yönettiği projelerle Türk - Yunan kültürleri arasında ...
ÇİBEM'de ilk ders Başkan Gümrükçü'den
Çiğli Belediyesi Eğitim Merkezi ÇİBEM'de bu hafta 5-6-7 ve 8. sınıflar ...
Bayraklı'da anneler eğitimde
Bayraklı Belediyesi ve ilçedeki okul aile birliklerinin ortaklaşa düzenlediği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva