HABERLER>EKONOMİ
8 Haziran 2017 Perşembe - 12:12

Çeşme'de bayram hedefi: 1 milyon turist!

ÇEŞTOB Başkan Vekili Demir, "bayramda günübirlik tatilcilerle Çeşme'de 1 milyonun üzerinde turizm hareketliliği bekliyoruz" dedi.

Çeşme de bayram hedefi: 1 milyon turist!

Erken rezervasyonlarda geçen yıla göre yüzde 15 artışla sezona başlayan Çeşme'de, Ramazan Bayramı'nda otellerde tam doluluk ve 1 milyon turist hedefleniyor.

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Derneği (ÇEŞTOB) Başkan Vekili Yakup Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iç turizmin önde gelen merkezlerinden olan ilçenin yeni sezona yüksek umutlarla başladığını söyledi.

İlçenin, festivaller ve kongre turizmiyle nisan ve mayısı beklenenin üzerinde geçirdiğini, ramazanın başlamasıyla da sakinlik yaşandığını aktaran Demir, sakinliğe rağmen doluluk oranının yüzde 65 seviyesinde bulunduğuna işaret etti.

"DIŞ KAYNAKLI KRİZLERE DAYANIKLIYIZ"
Sıkıntılı bir dönemden geçen turizm sektöründe, olumsuzluklardan en az etkilenen destinasyonlar arasında yer aldıklarını kaydeden Demir, şöyle konuştu:

"Toplam doluluğa bakıldığında geçen yılı yüzde 20 düşüşle kapattık. Antalya bölgesindeki yüzde 40-50'lik düşüşlere bakıldığında durumumuz daha iyiydi. Bunda uzun yıllardır iç piyasaya hitap etmemizin etkisi oldu. Dış kaynaklı krizlere daha dayanıklıyız. Bu yıl yabancı turist oranını artırmak için uluslararası fuarlara katıldık. Avrupa'nın yanı sıra İran, Dubai, Bahreyn ve Katar'dan bağlantılar yaptık. 2017'de yabancı turist oranının yüzde 10'un üzerine çıkacağını düşünüyoruz."

YÜZDE 35 İNDİRİMLE TATİL FIRSATI
Erken rezervasyonda geçen yıla göre yüzde 15 artışa geçtiklerini kaydeden Demir, bundan dolayı bu fırsatı 23 Haziran'a kadar uzattıklarını dile getirdi.

Yüzde 35 indirimle tatil satın alma fırsatının bayram tatilini de kapsadığını hatırlatan Demir, "Bayram yaklaşıyor, rezervasyonlar kötü değil. Ramazan ayının ilk haftasının ardından başlayan rezervasyon hareketliliği okulların kapanmasıyla hızlanacak. Bayramda doluluk anlamında zirveye ulaşacağımızı düşünüyoruz. Bayramda günübirlik tatilcilerle Çeşme'de 1 milyonun üzerinde turizm hareketliliği bekliyoruz." dedi.

 Demir, Çeşme'deki küçük kapasiteli turistik tesislerin bağlantılarının yarıdan fazlasını booking.com üzerinden yaptığına işaret etti. 

Butik otellerin booking.com'un faaliyetinin durdurulmasından olumsuz etkilendiğini aktaran Demir, "Burayı tanıyan insanlar bir şekilde yerlerini ayırtıyor ama booking.com'un eksikliği net bir şekilde hissediliyor. Küçük otellerde ciddi ciro kayıpları var. Turizmciler, hukuki süreçleri takip eder hale geldi. İnternet rezervasyonlarındaki kısıtlamanın bir an önce kalkması lazım." diye konuştu.

 
Manisa'da çekildi, Oscar ödüllü oyuncu paylaştı
 
Brezilya'da tarihi dava!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SD 9 Haziran 2017 Cuma 08:53

sürdürülebilir turizm için insanlara verecek bir şeyiniz olması gerekli kültür, sanat, tarih, vizyon gibi. çeşmede 1 birimlik şeyi 10 birime satmaktan başka ne sunuyorsunuz, orta üst kesim diye kendinizi kandırmayın, orta ve üst kesimin hepsinde ya schengen vizesi var ya yeşil pasaport var biz nice, marsilya, cannes, yunan adaları, ispanya dubai ve daha bir çok yere neredeyse aynı rakamlara gidebiliyoruz. Siz orta ve üst gelir grubuna kıyı şeridini işgal edip açtığınız görgüsüzlük sembolü beach cluplardan başka ne sunuyorsunuz. Kendinizi kandırmayın son 2-3 yılın keyfini sürün çeşme biz izmirlilerin yazlığık yeridir, başka bir şeyde olmaz.

Yorumu oyla      11      5  
Ali Aydın 8 Haziran 2017 Perşembe 18:38

Su işini halledinde gelenlere rezil olmayalım geçen bayram tatilleri zehir olmuştu evlerimizden İzmir e dönmek zorunda kaldık "unutma "İZSU.

Yorumu oyla      11      5  
paprika 8 Haziran 2017 Perşembe 17:00

sevgili SD bu dediğin bodrum için geçerli. zaten bodrum bittiği için çeşme bu kadar meşhur oldu. İstanbullular çeşmeye el atmadan önce İzmirin yazlık çöpülüğüydü. Alaçatıda tanıdıgımız işletmelerin çoğu bodrumda da var ve hepsi bodrumdan çok daha iyi iş yapıyorlar. hatta bazıları bodrum şubelerini bile kapattı sadece istanbul ve izmir şubeleri var. Ayrıca yazın kalabalık görünmek diye bir şey söz konusu değil. yazın çeşme nüfusu 1 milyona ulaştıgı oluyor. bu mu kalabalık görünmek? bitmiş dediğiniz alaçatı kışın bile hareketli eskiden sezon eylülde biterdi şimdi alaçatıda kış turizmi yapılıyor. yılbaşı sokak partilerimiz oldukça meşhur . yurt içi yurt dışı ,yerli yabancı misafirlerimiz oluyor. Bence siz çeşme artık orta ve üst sınıf fiyat politikasını uyguluyor diye kötülüyorsunuz.

Yorumu oyla      13      6  
SD 8 Haziran 2017 Perşembe 13:32

çeşmeye bir gelen birdaha gelmiyor, günübirlik izmirli ile kalabalık görünür ama artık çeşme alaçatı bitmiştir, milletin gözü açıldı...

Yorumu oyla      11      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ekonomi için kritik veri açıklandı
Nisan ayı sanayi üretim endeksi açıklandı. Aylık bazda yüzde 2,3 ve yıllık ...
Dolar ve Euro'nun tezkereye ilk tepkisi...
Hükümetin, Katar’a asker konuşlanması ve jandarma eğitimini içeren anlaşmaları ...
Sanayiciye destek, belediyelere darbe: İlk tepki Başkan Uğurlu'dan!
Kamuoyunda “üretim reform paketi” olarak bilinen yeni kanun değişiklikleri ...
 
Bakan'dan önemli açıklama: Emekliler ve anneler...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emekli maaşlarının ...
İşçilerden kıdem tazminatı için grev: İzmir'de hayat duracak!
Ege Bölge Temsilcisi Sarı iktidara ve diğer konfederasyonlara seslenirken, ...
''Katar, Türkiye ve İran'dan gıda alımı için...'
Ortadoğu'daki son diplomatik krizin merkezindeki Katar, gıda ve su güvenliğini ...
 
Torbalı'da kurs bereketi: Gelen iş sahibi oldu!
Torbalı Ticaret Odası, iş dünyasına yeni girişimciler kazandırmaya devam ...
İlk 500'de 59 şirket: EBSO'dan büyük başarı
İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan 2016 yılı Türkiye’nin ...
Ekonomi Bakanı açıkladı: O fiyatlar düşecek
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva