HABERLER>GÜNCEL
20 Ocak 2020 Pazartesi - 08:25

Ceren Özdemir davasında karar!

Ordu'da Ceren Özdemir'i evinin önünde bıçaklayarak öldüren ve yakalandığı sırada iki polisi yaralayan katil zanlısı Özgür Arduç hakkında görülen ikinci duruşmada ağırlaştırılmış müebbet hapis kararı çıktı. Cezada indirim uygulanmadı. Arduç, polis memuruna zarar vermekten 10 Şubat'ta tekrar hakim karşısına çıkacak.

Ceren Özdemir davasında karar!

Ceren Özdemir davasında karar çıktı!

Ordu'da, üniversite öğrencisi Ceren Özdemir'i evinin önünde bıçaklayarak öldüren katili Özgür Arduç, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Cezada indirim uygulanmadı.

Kararın ardından açıklamada bulunan Özdemir ailesinin avukatı Ordu BARO Başkanı Haluk Murat Poyraz sanığın canavarca hisle kasten öldürme suçundan cezalandırıldığını belirterek ''Türkiye Cumhuriyet'inde görülmüş en ağır cezayı aldı. Bu anlamda adalet tecelli etmiştir'' ifadelerini kullandı.

KATİL ZANLISI: DELİ OLMAM İÇİN NE YAPMAM GEREK
Heyet raporuna ilişkin savunma yapan tutuklu sanık Arduç, akli dengesinin yerinde olmadığını savunarak, "Burada memur olmasa gözünüzün önünde soyunurum görürsünüz akıl sağlığımın olup olmadığını. Raporda 'aklım yerinde' deniyor. Deli olmam için ne yapmam gerek. Hangi doktor raporu vermiş? Ruh ve Sinir Hastanesi'ne gittim, doktor beni anlamadı, ben de onu anlamadım. Akıl sağlığım yerinde değil, yeniden rapor aldırmak istiyorum. Madem rapor vermiyorsunuz, beni hastanede yatırın" dedi.

YENİ RAPOR TALEBİNE RET
Sanık Arduç'un yeniden akıl sağlığı raporu hazırlanmasını talebini mahkeme heyeti, oy birliği ile reddedip, mevcut akıl sağlığına ilişkin raporu kabul etti.

'EN AĞIR CEZAYI ALMASINI TALEP EDİYORUZ'
Ceren Özdemir'in babası Yılmaz Özdemir, "Sanığın bu kadar mahkemeden talepte bulunması normal değil" derken, Anne Güfer ve kızı Gizem Özdemir de, "Sanık kaçmaya çalışıyor akıl sağlığı ile ilgili talebini reddediyorum. Onun en ağır cezayı almasını talep ediyorum" diye konuştu.

'BIÇAK GÖREVİNİ YAPTI' SORUSUNA YANIT VERMEDİ
Duruşmada Özdemir ailesinin avukatları, sanığın daha önceki polis sorgusunda 'bıçak görevini yaptı' ifadesini sordu. Sanık Özgür Arduç bu soruya, "Siz beni dinlemiyorsunuz, ben sizi niye dinleyeyim" yanıtını verdi. Sanık ayrıca avukatların, "Sakal tıraşı, hamam ve otel parasını nerden buldun" sorusunu da yanıtsız bıraktı.

10 ŞUBAT'TA TEKRAR HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK
Özgür Arduç ikinci kez hakim karşısına çıktı. Sanık için "canavarca hisle kasten öldürme" suçundan üç kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Hakkında hazırlanan ikinci iddianame için, "Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs" suçundan, Arduç 10 Şubat'ta tekrar hakim karşısına çıkacak. 

KADIN PLATFORMLARINDAN TEPKİ
Ceren Özdemir cinayeti davasının görüldüğü Ordu Adliyesi önünde toplanan Ordu Kadın Platformu, Kadın Savunma Ağı ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, açıklamalarda bulundu. Ordu Kadın Platformu adına konuşan Meryem Külcü, cinayetin sorumluluğunun tek başına katil zanlısına yüklenmesinin yeterli olmadığını belirterek, "Gerekli önlemler alınmış olsaydı Ceren, bugün yanımızda olacaktı. Bu suçun sorumluluğunu tek başına azılı bir suçluya yüklemek yeterli değildir. Azılı suçluyu açık cezaevine çıkaran, onun açık cezaevinden kaçmasını engellemeye yönelik hiçbir tedbir almayan ve firar olayını kamuoyuna duyurmayan kurum ve görevlilerin de soruşturulmasını ve cezalandırılmasını istiyoruz. Bu bağlamda tek başına katile lanetler yağdırmanın yeterli olmayacağını, ceza infaz rejiminin ve ilgili kurum görevlilerinin sorumluluklarının mutlaka tartışılması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

'ADALET SAĞLANANA KADAR DAVALARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Aşkın Koç ise "Kadınlar her gün evlerine giderken, hayatlarına dair kararlar almak için boşanmak için çalışmak için kendi kararlarını almak için yaşamak için mücadele ederken, erkekler tarafından öldürülüyorlar. Kadınlar öldürülmeye devam edilirken, koruma kanunlarının uygulanması için mücadele veriyoruz. Bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Mücadelenin peşindeyiz. Ceren Özdemir için tüm kadınlar için adalet sağlanana kadar adliye önlerinde davaların takipçisi olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kadın Savunma Ağı Temsilcisi Damla Kenanoğlu da "Bugün kadınlar ne giydikleri yüzünden yürüyüşlerinden, kıyafetlerinden tutun da sırf yolda tanımadığı birisi canı birini öldürmek istiyor, diye öldürülüyorlar" dedi. (DHA)

 
İzmir'de koca dehşeti!
 
Tarihi zirve sona erdi! İşte alınan kararlar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de koca dehşeti!
İzmir'in Dikili ilçesinde, Murat S.(50) parkta tartıştığı eşi Leyla S.'yi ...
Cemevine çirkin saldırı!
Sultanbeyli'de, dün gece saatlerinde cemevine giren kimliği belirsiz kişi ...
Silahlı saldırıya uğramıştı! Cenazesine 10 bin kişi katıldı
Bitlis'in Güroymak ilçesinde, bölgenin tanınmış kanaat önderlerinde Abdulkerim ...
 
Balık tutmak istedi... Feci şekilde can verdi
Ordu'da, ırmakta balık avlarken oltasının elektrik tellerine takılması ...
Yol kenarındaki çantadan 4 kiloluk patlayıcı çıktı
Şanlıurfa’da kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce boş araziye bırakılan ...
Gazeteci Hrant Dink, İzmir'de anıldı
AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, uğradığı suikast sonucu ...
 
İzmir'de feci kaza: 3'ü çocuk 8 yaralı
İzmir'in Tire ilçesinde, sürücüsünün kontrolünden çıkıp, refüjü aşarak, ...
15'inci gün! 150 kişilik ekip seferber oldu
Tunceli'de, 5 Ocak günü kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra kaybolan üniversite ...
Kan donduran olay! 'Polisim' dedi ve...
Antalya'da evine gitmek üzere otobüsten inen Lale U.'ya (23) kendisini ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva