HABERLER>GÜNCEL
16 Aralık 2013 Pazartesi - 15:16

Cem Vakfı İzmir Şubesi'nde büyük deprem!

Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan ile karşı karşıya gelen İzmir Şubesi’nde kriz çıktı. Doğan’ın projelerine ve uygulamalarına tepki gösteren İsmail Horoz, yönetimi, kadın ve gençlik kolları ile birlikte istifa etti. Horoz, “Alevilik İzzettin Doğan’ın tekelinde değildir. Artık dayanacak durumumuz kalmadı” dedi.

Cem Vakfı İzmir Şubesi nde büyük deprem!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ -  Yerel seçim öncesi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bornova ve Çiğli’de bulunan cemevlerini tüm alevi derneklerine ve vakıflarına açması ile birlikte başlayan tartışmalar sürerken Alevilerin örgütlü olduğu Cem Vakfı’nda kriz çıktı. Uzun yıllar İzmir Şube Başkanlığı görevinde bulunan Ali İhsan Şahin’in istifasının ardından göreve gelen yönetim de pes etti. Yaklaşık 1,5 yıldır Cem Vakfı İzmir Şube Başkanlığı görevini yürüten İsmail Horoz ve yönetimi toplu halde istifa etti. Aynı zamanda CHP Karşıyaka Belediyesi meclis üyesi de olan Horoz, Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan’a tepki gösterdi.

Eski Başkan Şahin’in bıraktığı şubenin zor durumda olduğunu ifade eden Horoz, kısa zamanda önemli işlere imza attıklarını söyledi. Horoz, “Burayı iki koçan makbuz ile devraldık. Bütçemiz, imkanlarımız kısıtlıydı. Binayı tadilat yaptırırken eşyaları da tamamen yeniledik. Bir ivme kazandık. Birçok etkinlik yaparak hem gelenek göreneklerimizi yaşattık hem de ibadetimizi yerine getirdik. Hatta bazı yönetim kurulu üyelerimiz maaşlarından para aktardı. Asla kişisel çıkarlarımız için çalışmadık” dedi.



DEMOKRASİ YOK
Cem Vakfı Genel Başkanı Doğan’ın başta cami-cemevi projesi olmak üzere uygulamalarını doğru bulmadıklarını anlatan Horoz, İzmir olarak bir duruş sergilediklerini ifade etti. Doğan’ın Akil İnsanlar Heyeti’nde yer alarak siyasete karıştığını anlatan Horoz, “Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da toplantıya gittik. Doğan orada konuşurken söz istedik. Kendisi bırakıp gitti. Biz de kürsüden yanlış gördüklerimizi anlattık. Gelirimiz yok, bağış alamıyoruz. Birçok sıkıntı ile işleri yürütürken vatandaşların tepkisi ile karşılaşıyoruz. Özellikle yaptığımız etkinlikler kamuoyunda yönetim olarak iyi izlenimimizi arttırdı. Bize güven duyduklarını söyleyen canları hiçbir zaman mahçup etmedik. Ama bir yere kadar. Alevilik İzzettin Doğan’ın tekelinde değildir.  Tabana, derneklere sorulmadan kararlar alınınca ‘artık burada duramayız’ dedik. Demokrasiden, özgürlükten söz edemiyoruz. Artık bu kadar yeter.  Dayanacak gücümüz kalmadı” diye konuştu.

Horoz, ana kademe, yedekler, kadın ve gençlik kolları ile birçok üyenin de katıldığı büyük bir kitle halinde istifa ettiklerini açıkladı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
alevi 23 Aralık 2013 Pazartesi 13:05

biz ikitelli cemevi olarak kurtulduk darısı diğer cemevlerine

Yorumu oyla      12      5  
GERÇEKÇİ 17 Aralık 2013 Salı 11:09

Sayın Gürbüz GEMECİK. Yazdığınız yoruma karşı susmak istedim ama sanırım başaramıyacağım. Siz İsmail HOROZ'un DSP' ye oy verdiğini nereden biliyorsunuz? Oy verirken yanında mıydınız? Ya da oy bastığı pusulayı nereye bastığını GÖRDÜNÜZ MÜ? Eğer böyle bir şey görmediyseniz bu yorumunuz yakıştırmanız hiç hoş değil.GERÇEKÇİ OLALIM..."İzetullaha karşıysa niye bu güne kadar bekledi" diye de ayrıca soru sormuşsunuz.Bunu İsmail HOROZ' a telefon açıp ya da bizzat yüz yüze gelip sordunuz mu? Neden beklediğini ben size bildiğim kadarıyla söyliyeyim.İlk günden buyana tepkilerini gösterdiler.Toplu yönetim kuruluyla beraber istifa edeceklerini de söylediler. Sadece beklemesinin sebebi;hır-gür olamasın, medeni insanlar gibi konuşulsun, ortak kararımızdır bu densin diye beklendi. Ama kimse ilgilenmedi.İlgisiz olunca bizden bukadar dediler.Benim bildiklerim bukadar.İyi günler dilerim.

Yorumu oyla      15      6  
sade vatandaş buçuk 17 Aralık 2013 Salı 08:04

mezhepçilik tamamen sapkınlık tek din islamdır. Sünnilik şilik insanları bölüp yönetmek için insanların uydurduğu araçtır.

Yorumu oyla      12      9  
gürbüz gemecik 16 Aralık 2013 Pazartesi 22:11

Horoz ilginç bir insan. İzetullaha karşıysa niye bu güne kadar bekledi. Çünkü belediye meclis üyelikleri yazılacak. Horoz da adını diri tutmaya çalışıyor. Geçen dönem DSP'ye oy verdi ama CHP'den seçildi. Kısaca işini bilir

Yorumu oyla      19      9  
ALİNİN YOLDAŞI 16 Aralık 2013 Pazartesi 20:54

Hele şükür akıllandı İsmail horoz ama düne kadar hararetli bir şekilde akp nin akil adamı olan izzettin doğanın yaverliğini yapıyordu alevi toplumu bunu da unutmaz...

Yorumu oyla      20      10  
izmirli 16 Aralık 2013 Pazartesi 19:37

sayın ismail horoz un sergilemiş olduğu bu onurlu davranışından dolayı tebrik eder yolunun açık olmasını temenni ederim.gerek izmirli gerekse karşıyakalı olarak her zaman yanında olduğunu belirtmek isterim.

Yorumu oyla      16      15  
Sadece Vatandaş 16 Aralık 2013 Pazartesi 15:36

Alevi- Bektaşi geleneği, Osmanlı develetini kurdu. Aynı gelenek her şeye rağmen, Cumhuriyetin topluma yerleşmesinde öncü görev yaptı. Ülke iktidarının zihniyetinin böyle yansıması ve bu kuruunda cepheleşmesi hm çok kötü hem de düşündürücü. Eğer Alevi dernekleri bile???? Bu ülke nereye gidiyor?

Yorumu oyla      20      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de eski koca vahşeti: Koruma kararının bittiği gün...
Buca’da meydana gelen korkunç olayda V.A., 2 yaşındaki oğlu E.B.A.'yı ...
Koman toprağa verildi: Çelik'e büyük tepki
Eski Jandarma Genel Komutanı Emekli Orgeneral Teoman Koman son yolculuğuna ...
Taraf'tan bir şok iddia daha: Milli Eğitim Bakanlığı da...
2013 tarihli belgeye göre, MİT’ten sonra Milli Eğitim Bakanlığı’nın da ...
 
Buz tutan eşekler artık hiç üşümeyecek!
Şanlıurfa Siverek'te donmak üzereyken bulunan eşekler, bir işadamının ...
Facebook şoku: Tüm İzmirliler Adıyamanlı!
İzmirli Facebook kullanıcılarının memleketi Adıyaman olarak değişti, ortalık karıştı.
BDP'li vekillerin tahliye talebinde flaş karar
Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi, KCK davalarında tutuklu BDP Milletvekilleri ...
 
Trafikte emsal karar: Mahkeme…
Karasu Sulh Ceza Mahkemesi, fahri trafik müfettişinin emniyet kemeri takmadığı ...
İzmir’deki hastanede akıl almaz ölüm!
İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tuvalete giren kanser ...
Belgelendi: Suriye’ye silah ihraç etmişiz!
Suriye'nin 'muhalif'lere Türkiye üzerinden silah temin edildiği iddiaları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva